Şimdi Ara

Koç Üniversitesi Soruları Alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
4
Favori
5.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhabalar, aklımda Koç Medya ve Görsel Sanatlar ile Tarih bölümleri var ancak Kudeb'in çıkıp çıkmama durumuna göre belli olacak biraz. Ben Pendik'te ikamet ediyorum ve Koç'a her gün gidip gelmem imkansız, bu tarz İstanbul'da olmasına rağmen uzakta olan ve yurt bursu çıkan arkadaşlarınız var mı?
    Üniversitede genel anlamda harcamalardan bahseder misiniz, yemek ücretleri olsun kitap ücreti olsun orta halli bir öğrenci aylık ne kadar harcama yapıyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: steepstone

Hocam merhabalar, aklımda Koç Medya ve Görsel Sanatlar ile Tarih bölümleri var ancak Kudeb'in çıkıp çıkmama durumuna göre belli olacak biraz. Ben Pendik'te ikamet ediyorum ve Koç'a her gün gidip gelmem imkansız, bu tarz İstanbul'da olmasına rağmen uzakta olan ve yurt bursu çıkan arkadaşlarınız var mı?
    Üniversitede genel anlamda harcamalardan bahseder misiniz, yemek ücretleri olsun kitap ücreti olsun orta halli bir öğrenci aylık ne kadar harcama yapıyor?

Pendikte yaşayıp yurtta kalan biri tanıyorum yani yurt çıkıyor ama burs muhabbetini bilemiyorum. Çok fark edeceğini sanmıyorum ama, normalde yurt bursu alabiliyorsan pendikte oturman sorun çıkarmaz bence.

Yemek ücretleri için en ucuzu tabii ki yemekhane. 3 tabldot okul kapanmadan önce 8 lira civarındaydı. Şimdi açtıklarında kaç lira olur bilemiyorum.

Kitaplar çok değişken olmakla beraber her ders için pahalı diyebilirim. Bazı hocalar orijinal bir kitap aldırmaktansa kırtasiyeye kendi bir fotokopi ayarlıyo ordan gidip alıyorsun. Onlar da 50-60 lira ayarındaydı. Eğer orijinal istiyorsa 500-600 liraya kadar yolu var kitapların en ucuz olarak da 200 lira civarında oluyor. O yüzden burs biraz önemli, kitaplar pahalı. Çoğu kitabı içindeki online kodu için orijinal alman gerekiyor bir de.

Yurt eğer okulun içindeki yurtta çıkmazsa zaten aradaki shuttle ücretsiz. Şehre inmek istiyorsan bir dolmuşla ya da otobüsle hacıosman metroya gidebilirsin, metro ücretlerini biliyosundur zaten.

Akşam yemeğini okulda yemekhanede halledebilirsen yine en ucuzu olur ama okulun içindeki 6-8 arası hizmet veriyodu yanlış hatırlamıyorsam. Onun dışında daha ucuz yollu olarak yurtların içinde de yemek yenilecek yerler var. Orda ücret 10 liralara çıkar ama yine de dışardan yemekten daha ucuza gelir. İstersen yurtlarda mutfaklar mevcut, kendi yemeğini kendin de yapabilirisin. Özellikle arkadaş grubu olarak toplanıp beraber yemek yapanlar var, malzemeleri de ortak alıyolar. O baya hesaplıya denk geliyordur diye düşünüyorum.

Aylık masraf olarak sana net bir şey demem mümkün değil çünkü yaşayacağın sosyal hayata göre çok değişir. Günde bin lira harcayan da var burda, o parayı ayda harcayan da var neredeyse. Ama 1000-1500 aralığında bir harcama aylık götürür diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bubbachuck

overrated kısmı ne ile karşılaştırdığına bağlı.

Para meselesine gelirsek okulun ücreti çok uzun yıllardır 12-16k dolar civarında gidiyor ve dünya genelinde baktığında abartı sayılacak bir ücret değil o yüzden burada pahalılığı koç dışında başka yerlerde arasan daha doğru olur. Ayrıca okulun yıllık 20 milyon lirayı geçen öğretim ücretinin giderleri karşılamaya yetmediğini de belirteyim.

Alıntıları Göster

YÖK'ün 2021 vakıf üniversiteleri raporundan aldığım verileri paylaşıyorum, belki durum daha iyi anlaşılır. Üstüne bu okulun her yıl koç vakfından en az 40-50 milyon lira bağış aldığını da söyleyeyim.

Koç Üniversitesi Soruları Alabilirim
    Koç Üniversitesi Soruları Alabilirim

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    burs derken zaten yurt bursundan bahsediyordum hocam cep harçlığı vs çıkacağını zannetmiyorum.
    sağ olun hocam diğer bilgiler için, aylık yemek vs harcamalarını karşılayabiliriz ama yurt biraz sıkıntılı, en azından %50 çıkarsa rahat ederim baya.
    üniversitedeki ortam hakkında ne düşünüyorsunuz? arkadaş edinmek zor mu? koç hakkında biraz zengin okulu ön yargısı oluyor ki bu bende de var açıkçası.

• Boğaziçi İşletmeyi de Koç İşletmeyi de kazanabiliyorum. Senin bilgin varsa bu iki okulu nasıl karşılaştırırsın ? İleride finans, yönetim danışmanlığı, yatırım bankacılığı gibi alanlarda çalışmak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

bu sene Koç tıp tam burslu sayısı 14 den 8 e düştü . Yüzde 50 sayısı da 35 den 42 ye yükseldi . Geçen yıl yüzde 50 de Anadolu bursiyeri sayısı 35 de 22 .

sizce bu sene 42 kontenjana kaç tane Anadolu burslyeri verirler . Geçen seneye göre azalır mi ?

koçta yüzde 50 burs ve ücretli kontenjanlarda artış ve burslularda azalma var bu sene .

3800 ile bu yıl Koç tıpa girebilir miyim ? Geçen yıl 3050, 2019 da 5400 ile almış ( bursiyere zaten başvurmadım . Ancak 3050 ve üstü sıralama başvurdu

• merhaba felsefe bölümü düşünüyorum ÇAP şartlarına baktığımda bölümün %20 lik kesiminde olmam gerekiyormuş . Bölüm 9 kişi bu mantıkla bölüm 1. olursam mı ÇAP yapabilirim ?

• greyfurttanrısı07 G kullanıcısına yanıt

Eğer bölümü burssuz kazanabiliyorsanız taban puanında %20 şartına gerek yok. O taban puanını karşılayamayan kişiler için

• Bu yıl burslu ve yüzde 50 burs sayılarını azaltmışlar
    Ücretli kontenjanı artmış .sebebi ne olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: steepstone

burs derken zaten yurt bursundan bahsediyordum hocam cep harçlığı vs çıkacağını zannetmiyorum.
    sağ olun hocam diğer bilgiler için, aylık yemek vs harcamalarını karşılayabiliriz ama yurt biraz sıkıntılı, en azından %50 çıkarsa rahat ederim baya.
    üniversitedeki ortam hakkında ne düşünüyorsunuz? arkadaş edinmek zor mu? koç hakkında biraz zengin okulu ön yargısı oluyor ki bu bende de var açıkçası.

Evet yurt en sıkıntılısı ve bana kalırsa okulun eğitim fiyatından bile daha absürt bir durumda yurt fiyatları. Asla ücretini hak edecek bir yurt değil o yüzden yurt bursu olmayan herkese arkadaşlarıyla ortak eve çıkmasını tavsiye ederim civarda.

üniversitenin ortamı bana göre fazlasıyla güzel. Ne aradığıma göre değişir ama aradığın şeyi illa bulursun diye düşünüyorum her tip insan ve eğlence anlayışı mevcut. Arkadaş edinememek için ya bu konuda bir fobin olması ya da özellikle çaba harcıyor olman lazım, o derece kolay diyebilirim. Çevre için yukarıda da söylemiştim kesinlikle kulüplere dahil olmanı tavsiye ederim en azından ilk senelerinde.

Koç biraz değil, bildiğin zengin okulu. Bana orda bulunduğum süreçte bu hiçbir sıkıntı yaratmadı tam tersine normalde tanışamayacağım bir çok insanla ilişki ve dostluk kurma fırsatı edindim. Tavsiyem, her şeye karşı gözünüz açık olsun ama hiçbir şeye karşı ön yargınız olmasın. İki cümleyi bir araya getiremeyen ilk 100 adamlarla da tanıştım, çince dahil 4 dili ana dili gibi bilen burssuz adamla da dostluk kurdum. Her şey sınav sonucu değil yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ray Allen 20

Boğaziçi İşletmeyi de Koç İşletmeyi de kazanabiliyorum. Senin bilgin varsa bu iki okulu nasıl karşılaştırırsın ? İleride finans, yönetim danışmanlığı, yatırım bankacılığı gibi alanlarda çalışmak istiyorum.

İkisi de bu ülkenin işletme konusunda zirve iki okulu. Fikrimi soran herkese girebiliyosa direkt koç ya da boun işletme arasında karar vermesini tavsiye etmişimdir. Piyasada gerçekten bu iki okulun algısı çok farklı bu sektörde. Bilkent maalesef istanbulda olmamasıyla bu listeye giremez bana kalırsa.

Sana tavsiyem kararını okulların kültürlerine, ortamlarına ve öğrenci kitlesine göre karar vermen. İkisi arasında inan sadece bu tarz küçük ve göreceli farklar var ve ikisinde de keşke diğerine gitseydim diye pişmanlık yaşayacağını düşünmüyorum. Sadece akademisyenlik düşünüyorsan koçu araştırmacı okul kimliğiyle bir tık öne koyabilirim ama senin de öyle bir düşüncen yokmuş.

Gereklilikleri sağlayıp çaba harcadığın müddetçe ikisinde de aradığın işi bulabilirsin merak etme ama okula girdim bitti ya da ben lisedeki gibi kitabın başından kalkmam hallederim gibi düşüncelere kapılma. Hedefin büyük danışmanlık firmalarıysa yüksek ortalama şart ama tek gereklilik değil haberin olsun. Diğer ekstraları sağlaman konusunda da iki okul da yardımcı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gülgün Ayfer

Merhaba

bu sene Koç tıp tam burslu sayısı 14 den 8 e düştü . Yüzde 50 sayısı da 35 den 42 ye yükseldi . Geçen yıl yüzde 50 de Anadolu bursiyeri sayısı 35 de 22 .

sizce bu sene 42 kontenjana kaç tane Anadolu burslyeri verirler . Geçen seneye göre azalır mi ?

koçta yüzde 50 burs ve ücretli kontenjanlarda artış ve burslularda azalma var bu sene .

3800 ile bu yıl Koç tıpa girebilir miyim ? Geçen yıl 3050, 2019 da 5400 ile almış ( bursiyere zaten başvurmadım . Ancak 3050 ve üstü sıralama başvurdu

Kontenjanlarla ilgili fikrimi yukarıda başka birisine söylemiştim, bakabilirsin.

Diğer konular hakkındaysa hiçbir fikrim yok üzgünüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: greyfurttanrısı07

merhaba felsefe bölümü düşünüyorum ÇAP şartlarına baktığımda bölümün %20 lik kesiminde olmam gerekiyormuş . Bölüm 9 kişi bu mantıkla bölüm 1. olursam mı ÇAP yapabilirim ?

Ben de taban puanın yettiği müddetçe kalan şeylere pek bakılmıyor diye biliyorum ama bölümden biriyle konuşmak daha doğru olur. Çap yapmadığım için pek bilgim yok konuyla ilgili ama 9 kişiden 1 kişi çap yapabilir diye bir muhabbet yoktur, okulun yarısı çap yapıyo :)

• ücretlisine mühendislik için okadar para vermek mantıklı mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC5E01768

ücretlisine mühendislik için okadar para vermek mantıklı mı ?

Hocam çok göreceli bir soru. Eğer verdiğin para seni yormayacaksa ve türkiyede okumak istiyosan evet mantıklı ama mühendislik alanım değil o yüzden türkiyedeki diğer okullara göre bir kıyaslama yapamam.

• rf kampüsü yurtları şehire çok mu uzak metro/metrobüsle ulaşım kaç dakika şehire?

• quote:

Orijinalden alıntı: br00

rf kampüsü yurtları şehire çok mu uzak metro/metrobüsle ulaşım kaç dakika şehire?

Şehirden kastın nere?

• Koç ie hakkında ne düşünüyorsun hocam

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.