Şimdi Ara

(KİMLER İTÜ'LÜ OLDU ?)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
11
Favori
12.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese geçmiş olsun.Umarım herkes hak ettiği yeri kazanır.
    Sonuçlar 18 Temmuz 2019'da açıklanacakış daha 1 ay var açıklanmasına ama size tavsiyem şimdiden şimdiden bölüm/üniversite araştırmalarına yapmanız,tercih dönemine sıkıştırmamanız.Ben öyle yapmıştım en azından.

    Bu başlıkta İTÜ hakkındaki tüm sorularınızı dilim döndüğünce cevaplayabilirim.Diğer İTÜ'lü arkadaşlarım da yardımcı olabilirler.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    İTÜ HAKKINDA BAZI BİLGİLER: (ÖNERİLERİ DM ATABİLİRSİNİZ)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    -2018 başarı sıraları:https://www.universitego.com/istanbul-teknik-universitesi-itu-2019-taban-puanlari/

    -İTÜ'deki bölümler ve ders planları:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/



    -Kampüslerden resimler(obenozgur'e teşekkürler):

    (KİMLER İTÜ'LÜ OLDU ?)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Soru-Cevap
    (KİMLER İTÜ'LÜ OLDU ?)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Soru-Cevap(KİMLER İTÜ'LÜ OLDU ?)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Soru-Cevap(KİMLER İTÜ'LÜ OLDU ?)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Soru-Cevap(KİMLER İTÜ'LÜ OLDU ?)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Soru-Cevap(KİMLER İTÜ'LÜ OLDU ?)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Soru-Cevap(KİMLER İTÜ'LÜ OLDU ?)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Soru-Cevap(KİMLER İTÜ'LÜ OLDU ?)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Soru-Cevap(KİMLER İTÜ'LÜ OLDU ?)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Soru-Cevap



    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    KONTENJAN KILAVUZU:
    https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/kontkilavuz20062019.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shanki -- 6 Ağustos 2019; 15:11:30 >







  • Buna ben yanıt vereyim.

    http://www.basarisirasi.com/istanbul-teknik-universitesi/
    http://www.basarisirasi.com/ortadogu-teknik-universitesi-universitesi/


    2010 yılı itü ve odtü sıralamalar.
    İtü makine % 100 ingilizce başarı sırası 8210
    Odtü makine başarı sırası 8230.


    İtü makinenin şu an düşük olmasının sebebi türkçe olması. Hatta millet direk türkçe olarak bakıyor. % 30 aslında.

    Sonra kapattılar ingilizce bölümleri bazılarını.


    Yine aynı tablo

    İtü elektronik haberleşme başarı sırası 2850
    Odtü EE başarı sırası 2660


    Eğer elektronik haberleşme değil de elektrik-elektronik yazsaydı itü de, itü nün sıralamasının odtüden daha iyi olacağına hiç şüphe yok. O yıl için konuşuyorum.

    İtü EE yi 3 ayırdığı için (önceden haberleşmede ayrıydı 4 e bölmüştü) sıralaması daha düşük. İnsanlarda EE de her iki dalda mühendis olacağım algısı var. Aslında tek birinde uzmanlaşıyorsun o ayrı. Ve sadece elektrik yada sadece elektronik yazması EE yazması kadar havalı gelmiyor insanlara. Bu yüzden EE ismi daha çekici geliyor ve EE isimli bölümler daha yüksek kapatıyor.

    Yine 2014 falan olması lazım itü endüstri ingilizce bilkentten daha yüksekle kapatmıştı. Sonradan tabi geriledi. İtü ingilizce hazırlığı rakipleri kadar iyi olmadığı için mühendislik sıralamaları geriledi. Endüstri çoğu okullarda da geriliyor odtü dahil. Bu senede gerileyecek.


    İtü de rakipleri gibi kurulduğu yılda ingilizce olsaydı bugün en yüksek puanlı olarak boun değil itü konuşuluyordu. Yukarıda birden ingilizceye geçmeleri bile puanlarda ne kadar fark ettiği ortada bide EE yi 3 bölmelerine rağmen odtü ile aynı hemen hemen. Tabi rakipleri yıllardır ingilizce düzen oturtmuş bu konuda. Zamanla o da düzelir.



    Ha bu arada 2010 konularına bakın itü odtü bilkent boun yerine koça sabancıya gidenlere aptal gözüyle bakıyorlardı şimdiki nesil arasında moda olmuş.

    Niye aptal gözüyle bakıyorlar derseniz 5 10 kontenjanla yüksek puanla kapatıp iyi okul izlenimi veriyor diye.

    Peşin not: koça kötü vs demiyorum.

    İşe de yarıyor zira bir iki yıl önce görmüştüm lise 2 3 öğrencisi sizlerin yaşıtı. Koç en iyisi çünkü en yüksek puanlı o diyordu. Başka argüman yok en yüksek diye sadece.


    Şimdi de özyeğin 5 kontenjanla bilgisayarı 7 den 4 bine mi çekmiş ne olmuş onada itü odtü vs özyeğin falan diyenler çıkmış piyasaya. Oysa itü kontenjan 115. Tobb falan için de geçerli. Oda 15 kontenjan.


    İngilizce ne kadar önemli yıldız vs hacettepe sıralamasına bakarak anlayabilirsin sırf ingilizce diye hacettepe sıralamaları ileri çekiyor. Buna bakarak yıldızdan iyidir falan diyorlar vs. Yıldızda türkçe kurbanı bir diğer okul.



    Ülke gündeminde forumun % 80 i akpden nefret eder aytde de itüden. O yüzden burdaki yorumlara bakıp direk okul falan elemeyin gidin görün hocalarla konuşun öyle karar verin.


    Not: saydığım hiç bir okulla ilişkim yok.


    Konu güzel kolay gelsin.
  • UP

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam İTÜ KKTC nasıldır?
  • ee neden yok itüde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mezun Superman

    Hocam İTÜ KKTC nasıldır?
    Hocam hiçbir fikrim yok açıkçası.
  • Merhaba

    İTÜ Bilgisayar bölümünün lab koşulları ve ingilizce yeterliliği nasıl ? Ekşide vs söylendiği gibi yetersiz mi yoksa yeterli mi ?
    Yemek fiyatları nasıl ?
    Yurt dışı fırsatlarının fazla olduğunu duydum. Siz veya arkadaşlarınızdan giden var mı varsa nasıl bir durumda olmak gerekiyor ?
    Bölümün kendi binasının olmaması sorun yaratıyor mu ?
    Hocaların durumu nasıl ? PhD için başvurularda referansları ne kadar kuvvetli ?

    Cevaplarsanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam uzay mühendisliği hakkında bilginiz var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cynox

    ee neden yok itüde
    Şöyle söyleyeyim elektrik-elektronik mühendisliğinin ayrı olması kötü bir şeymiş gibi düşünülüyor genelde fakat çok daha iyi.Bir Elektrik Mühendisliği öğrencisi olarak söylüyorum.Gerçi bu sene duydum 2 kişiden dershane hocaları ee nin ayrı olduğu yerleri tercih edin demiş :D
    Elektrik-elektronik iki daldan da anlıyor fakat belli bir yere kadar.Sonrasında istediği alana göre seçim yapmak zorunda.Ayrı olduğu vakit sen seçimini en başta yapmış oluyorsun ve alanının detayına kadar öğrenme imkanın oluyor.
    Elektrik mühendisliği adına konuşmak gerekirse:
    -mezun olduğunda "rakiplerin" YTÜ ve Kocaeli Üniversitesi
    -İmza yetkin var projelerde
    -Şu an global olarak elektriğe dönüş var bildiğin üzere ve gittikçe güç=enerji enerji=elektrik olmaya başladı en göz önünde olan alan ise otomotiv şu aralar ve sen direkt elektrikli arabalar olarak ders alabiliyorsun seçersen

    daha çok uzar liste ama o şuanın konusu değil :D

    ee nin ayrı olması büyük bir lütuf baktığın zaman.ODTÜ de ayırmak istiyor diye duymuştum ama bu işler kolay işler değil özellikle işin lab kısmı.Yüksek gerilim lablarının maliyetleri çok yüksek.Sadece kurulumunda değil kullanımda da.İTÜ'nün lab giderlerinde çok büyük bir payı elektrik mühendisliği oluşturuyor.

    Sanırım ee düşünüyorsun.Eğer hedefin İTÜ'yse elektrik mühendisliği ve elektronik haberleşme kısmını daha detaylı bana ve obenozgur'e sorabilirsin.O da elektronik ve haberleşme okuyormuş yanılmıyorsam.

    Obenozgur dilersen elektronik ve haberleşme kısmını tamamlayabilirsin yazdıklarımın.




  • Elward kullanıcısına yanıt
    Ben hakkında olumsuz şeyler duydum hep.Okuyandan da okumayandan da hatta mezunundan da.Bir arkadaşım oradan mezun 1,5 yıl iş bulamadı en son bir şekilde pegasustu yanlış hatırlamıyorsam pilotluk eğitimine girebildi.

    Türkiye uzayı gündemine alan bir ülke değil malesef.Uzay okuyan bir arkadaş varsa forumda o da yardımcı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jhaer_ys

    Merhaba

    İTÜ Bilgisayar bölümünün lab koşulları ve ingilizce yeterliliği nasıl ? Ekşide vs söylendiği gibi yetersiz mi yoksa yeterli mi ?
    Yemek fiyatları nasıl ?
    Yurt dışı fırsatlarının fazla olduğunu duydum. Siz veya arkadaşlarınızdan giden var mı varsa nasıl bir durumda olmak gerekiyor ?
    Bölümün kendi binasının olmaması sorun yaratıyor mu ?
    Hocaların durumu nasıl ? PhD için başvurularda referansları ne kadar kuvvetli ?

    Cevaplarsanız çok sevinirim.
    Bu dönem C dersi aldım.Allah kahretsin çok zor :D

    1)Bence gayet yeterli lab koşulları.İngilizcesi de gayet hoştu hocanın.Hatta sana labı anlatabilirim en azından C dersinin işleyişini.
    Öncelikle normal amfide tahtada ya da projeksiyondan anlatıyor hoca,hemen sonrasında lab dersin başlıyor.
    Lab a girip oradaki bilgisayarlardan İtü hesabına giriş yapıyorsun.İstersen kendi laptop ını getir.
    Gonzales diye bir uygulama yöneticisi var orada kullanacağın uygulamayı seçiyorsun o kuruyor bilgisayarına kullanıyorsun.
    Hoca zaten derste anlattıklarını adım adım gösteriyor.Sonra şunu yapın bunu yapın diye görevler veriyor.
    Lab koşullarının yetersiz olduğunu düşünmedim hiç.Laptop ımı götürme ihtiyacı da hissetmedim.Muhtemelen sitemleri bazı sınavların bilgisayar üzerinden değil kağıt kaleme kod yazarak olması.En azından ben tercih döneminde insanlara sorduğumda bundan yakınan bir kişiyle karşılaştım.Ama ben sorun olarak görmedim bunu ha sınavda çaktım o ayrı :D

    2)Yemek fiyatları diğer devlet üniversitelerine göre çok... Öğle yemeği 3 tl, akşam yemeği 4 tl,haftasonu yemekhane kapalı,kahvaltı yok.O konuda sitemliyiz.Üşenmeyip MED e ya da diğer yemek yiyeceğin kafeteryalara gidemiyorsan 25-30 liraya yemeksepetinden söylüyorsun.Çevredeki restorantların minimum teslimat fiyatı çok da ucuz değil.Ben hep pizza yedim 30 tl ye Pizzabulls <3 :D Bu arada maden fakültesindeki kafeteryanın kremalı tavuğu müthiş :D

    3) Yurt dışı fırsatı çok evet.Ben gitmedim daha ama oda arkadaşım büyük ihtimalle Münih Teknik Üniversitesi'nde 2 dönem okuyacak önümüzdeki dönem Erasmus'la ki en iyi üniversitelerden biri bildiğin üzere ben çok şaşırdım daha ilk senesinde gitmesine.Hazırlık atlama sınavı notun çok önemli bir de başvuru yapmadan önceki son döneminin not ortalamasına bakıyorlarmış.

    4)Bir sorunla karşılaşmadım.Karşılaşanı duymadım.İşletme fakültesi değişecek muhtemelen onlar şu an bi sıkıntıda onun dışında bir sorun gelmedi kulağıma.

    5) Hocalar bence çok iyi birkaç çıkıntı dışında.Arkadaşım bana şöyle bir şey anlatmıştı:
    Arkadaşımın arkadaşı gemi inşaatta okuyordu sanırım.İşte bir video izliyor bi projeyle ilgili.Ama anlamadığı noktalar oluyor.Hocasına gidip soruyor.Hocası baya detaylı bilgiler vermeye başlayınca şaşırmış.Demiş hocam o kısımlar videoda yok nereden anladınız oraları.Hoca da o izlediğin projenin başında ben vardım demiş :D
    Bazı hocalar var ağzın açık kalır :D Ben metroda bir hocamı gördüm adam metroda bile yanındakiyle bir şeyler tartışıyordu.1 kelime anlamadım :D Her hoca da çok iyi değil tabii ki :/




  • makine muhendisliği ingilizce mi ?
  • Gollume kullanıcısına yanıt
    %30 ingilizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam itü ekonomi hakkinda ne dusunursunuz? Sizce bize bir seyler katacak ve yazmaya değecek bir bölüm müdür? Bir ea ogrencisi olarak 15k falan gelirse hukuk istemedigim icin ya mezuna kalicam ya da itüyü tercih edicem. Nasildir sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 18 Haziran 2019; 2:52:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyhunceyhan

    Hocam itü ekonomi hakkinda ne dusunursunuz? Sizce bize bir seyler katacak ve yazmaya değecek bir bölüm müdür? Bir ea ogrencisi olarak 15k falan gelirse hukuk istemedigim icin ya mezuna kalicam ya da itüyü tercih edicem. Nasildir sizce?
    Ben hakkında olumlu şeyler duydum.Bir arkadaşım yüksek bir sıralamayla yazmıştı.Yeni bir bölüm ama potansiyeli yüksek bence.Yanlış anlamadıysam işletme mühendisliğine paralel olarak çalışmak istiyordu arkadaşım.

    En doğru ve detaylı bilgiyi okulu ziyaret ederek,akademisyenlerle konuşarak elde edebilirsin.


    Bu arkadaşlar 2018 ekonomi girişliler:
    1-ThePscho

    2-asus44

    3-empty spaces

    4-Helium

    forumdan daha eskileri de bulabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shanki -- 18 Haziran 2019; 3:16:16 >
  • Shanki kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam ilginiz için. Ben isletme istiyordum ama olmayacak gibi ufaktan arastirmaya basladim sonhclar aciklandiktan sonra kesin kararimi veririm. O zamana kadar baya vakit var cok insanla konusmaya calisacagim. Tekrardan tesekkur ederim ilginiz icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyhunceyhan

    Sağ olun hocam ilginiz için. Ben isletme istiyordum ama olmayacak gibi ufaktan arastirmaya basladim sonhclar aciklandiktan sonra kesin kararimi veririm. O zamana kadar baya vakit var cok insanla konusmaya calisacagim. Tekrardan tesekkur ederim ilginiz icin
    Ne demek hocam.Mezuna kalıp kalmama kararı büyük bir karar ve %100 hkim olmadan konuya karar belirterek yanlış yönlendirmek istemem.Mezuna kalmak da dünyanın sonu değil tabii ki.Ben mezuna kaldım ve lise hayatımın en keyifli senesiydi.
  • Boğaziçi endüstri okuyan birisi ile İTÜ endüstri okuyan arasında ne fark olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    Şimdi @Shanki arkadaşın verdiği cevaba bende bir anektod ekleyeyim. Bilgisayar fakültesinde lab'ların durumunu bilmiyorum ama Gonzalez uygulaması orada da varsa muhtemelen diğer fakültelerdeki sistem uygulanıyordur.

    Sistemi şöyle anlatayım; Lab'larda bulunan bilgisayar aslında tamamı ile bilgisayar değil, İTÜ'de bulunan süper bilgisayar(İTÜ Nova- Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi) üzerinden Lab'lardaki bilgisayarlara yansıtma yapılıyor(VDI). Olayın teknik detaylarına fazla vakıf değilim ama bir nevi bulut üzerinden sanal görüntü gibi bir şey düşünebiliriz. Bu sistemin en büyük dezavantajı ise gecikmeli çalışması. Bu sebepten mütevellit bilgisayarlar esasında muazzam bir hesaplama potansiyeline kavuşsa bile gecikme dolayısıyla yavaş hissettirebiliyor.
  • 1-Hocam itü endüstri hakkında ne düşünüyorsunuz?
    2-Sıralama olarak her yıl git gide gerilemiş, sebebi sizce nedir? 3-4 yıl önce 3-4 bin iken son 2 yıldır 6 bin civarında kapatıyor.
    2- Tercih edersem %100 İngilizce tam ucundan gelecek. Olmazsa da %30 İngilizce lakin bu olay ne kadar farkediyor sizce?
    3-Hazırlık konusundaki eleştirilerde haklılık payı var mı sizce?
    4-Hazırlık girersem de muhtemelen irregular başlarım diye düşünüyorum. Nasıl bir avantaj dezavantajı olur sizce?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ITU bünyesinde işletme mühendisliği barındıran nadir okullardan ancak mezun olunca işsiz kalma olasılığım nedir, duyumlarınız nelerdir? Teşekkürler şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.