Şimdi Ara

Klimayı hiç kapatmadan devamlı kullansam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seg marka a++ inverter bi klimam var bunu az yaksın diye nem alma modunda 27 derece de sabit kullanıyorum aşağı yukarı ayarlama fonksiyon iptal oluyor en yukarı ayarlıyor mühim değil daha iyi hatta ev dublex olunca üst katlar hep sıcak evde bulunduğum süreçte gece yatarken de açık kalsa ay sonunda faturaya ek kaç tl yazar

Birde nem alma modu normal soğutma modunda kullanmaktan daha az elektrik tüketir dendi bu doğru mu

Edit-1 27 derecede her zaman soğuk üfleme yapmıyor ara ara devreye girip kısa süreli çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 23 Eylül 2020; 23:0:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

|||ANKART||| Gigabyte GA-B75M-D3V soket: 1555 DDR-3 SATA6 |||İŞLEMCİ||| intel xeon 1270v2 |||RAM||| 8 GB 1600 MHZ KİNGSTON MAVİ + 8 GB 1600 MHZ KİNGSTON MAVİ |||SSD||| hi level 240 gb ssd1 windows ssd-2 gigabyte 480gb oyun ssd ||HARDDİSK|||| HDD-1 Segate 500 gb yedek sata-3 HDD-2 3 trb segate sata-6 depolama arşiv |||KASA|||Dark N5 Mid Tower Kasa Siyah + 500W cooler master psu |||MONİTÖR||| james donkey 144hz 1ms 27 inch dpi |||KLAVYE||| logitech g213 prodigy rgb
    |||MOUSE||| logitech g502 hero rgb ||EKRAN KARTI|||| gigabyte 1050 ti 4gb
  • https://www.a101.com.tr/elektronik/seg-12-000-btu-a-inverter-klima/

Satın aldığım ürün

|||ANKART||| Gigabyte GA-B75M-D3V soket: 1555 DDR-3 SATA6 |||İŞLEMCİ||| intel xeon 1270v2 |||RAM||| 8 GB 1600 MHZ KİNGSTON MAVİ + 8 GB 1600 MHZ KİNGSTON MAVİ |||SSD||| hi level 240 gb ssd1 windows ssd-2 gigabyte 480gb oyun ssd ||HARDDİSK|||| HDD-1 Segate 500 gb yedek sata-3 HDD-2 3 trb segate sata-6 depolama arşiv |||KASA|||Dark N5 Mid Tower Kasa Siyah + 500W cooler master psu |||MONİTÖR||| james donkey 144hz 1ms 27 inch dpi |||KLAVYE||| logitech g213 prodigy rgb
  • berke_17. kullanıcısına yanıt
    Klimadan memnun musunuz? Motoru nasıl sesli çalışıyor mu? Ben bunun 24 binlik almıştım daha kullanmadan yaşamadığım rezalet kalmadı neyse uzun hikaye sonra sigma aldım süper cihaz performansı sessizliği vs süper tam kalite yani. Sorunuza gelince ben bir hiç kapatmadan kimi zaman otomatik olarak kimi zaman manüel geceleri de uyku modunda kullandım faturaya +60tl yansıdı hiç bir şey yani sizde aşağı yukarı o olur içiniz rahat olsun yani sorun olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Klimadan memnun musunuz? Motoru nasıl sesli çalışıyor mu? Ben bunun 24 binlik almıştım daha kullanmadan yaşamadığım rezalet kalmadı neyse uzun hikaye sonra sigma aldım süper cihaz performansı sessizliği vs süper tam kalite yani. Sorunuza gelince ben bir hiç kapatmadan kimi zaman otomatik olarak kimi zaman manüel geceleri de uyku modunda kullandım faturaya +60tl yansıdı hiç bir şey yani sizde aşağı yukarı o olur içiniz rahat olsun yani sorun olmaz.

2.5 3 aydır kullanıyorum aşağı yukarı son derece memnunum 4 4 lük fiyat performans ürünü benim için İç ünite yüksek fan hızlarını kullanınca rüzgar sesi oluyor sadece 27 derece sabit değerde ara ara çalışıyor sadece devamlı çalışmıyor birde ben nem alma modunda kullanıyorum soğuk modunda daha az elektrik tüketimi varmış doğrumu

Edit dış ünite sesi son derece normal oldukça sessiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 23 Eylül 2020; 23:39:19 >

• Ne kadar elektrik yakacağı tamamen evinizin ısıl iletkenliğiyle geçirgenliğiyle alakalı . Derece ne kadar yukarda olursa o kadar az yakacaktır . Akşamları kapatırsanız daha da az yakabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 24 Eylül 2020; 6:19:56 >
  • Hocam kapa kapa kebanı kuruttun ne yapıyorsun

• Surekli çalışırsa motoru yanmaz mi bizimki öyle oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji2

Bu mesaj silindi.

Isınma değil soğutma için doğal gaz var

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Ne kadar elektrik yakacağı tamamen evinizin ısıl iletkenliğiyle geçirgenliğiyle alakalı . Derece ne kadar yukarda olursa o kadar az yakacaktır . Akşamları kapatırsanız daha da az yakabilir .

Ev daha 2 3 senelik bina sıfır girdik zaten yalıtım vs var sıkıntı yok hocam ama gece yatarken sıcak oluyor içerisi ondan yatarken serin serin yatmak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: The Cebelebettin

Surekli çalışırsa motoru yanmaz mi bizimki öyle oldu

Sanmıyorum hocam neden bozulsun ki durduk yere herşeyin bi kullanım ömrü var tabi sizdeki nasıl bozuldu tam olarak durduk yere mi

• ömrünü azaltmış olursunuz tahminimce
    birde bakım zamanını erken getirtmiş olursunuz filtreler yılda bir temizlenmesi gerekiyorsa yılda 2-3kere temizletmen gerekebilir

• inverter klimaların mantığında zaten bu vardır. ne kadar çok aç kapa yaparsan o kadar çok yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

2.5 3 aydır kullanıyorum aşağı yukarı son derece memnunum 4 4 lük fiyat performans ürünü benim için İç ünite yüksek fan hızlarını kullanınca rüzgar sesi oluyor sadece 27 derece sabit değerde ara ara çalışıyor sadece devamlı çalışmıyor birde ben nem alma modunda kullanıyorum soğuk modunda daha az elektrik tüketimi varmış doğrumu

Edit dış ünite sesi son derece normal oldukça sessiz

Alıntıları Göster

İyi memnun kalmanıza sevindim. Ben vestel ile yaşadığım sorunlar nedeniyle çok çok çok mecbur kalmadıkça evime sokmam tercihim asla olmaz. Cihazı dilediğiniz gibi kullanın dediğim gibi zaten inverter olduğu için hiç bir şey yakmaz 60-80tl arası bir artısı olur o da bu confor için hiç bir şey yani... Geceleri varsa uyku moduna alın daha az elektirik harcar deniz yoksa buldunğunuz yerde nem alma da çalıştırmayın bir anlamı yok çünkü. xfan özelliği varsa aktif edin cihaz kapanınca belli bir süre çalışır ve kendi kendini temizler öyle kapatır.

TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970

• https://www.hepsiburada.com/lg-s3-m12ja2fa-dual-plus-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-HBV00000GBQ9A

Bende şundan var. 24-22 derecede kullanıyorum soğutma modunda. Yatarken bile açık bıraktığım oluyor Fatura 110-120TL geliyor

Kaç m2 alanı soğutuyorsunuz ? Hangi şehirdesiniz ? Evinizin cephesi nereye bakıyor ? Yalıtım durumunuz nedir ? Kaçıncı kattasınız ? Tüm bu söylediğim değişkenlere göre aynı klima aynı derecede aynı süre açık kaldığında 120 lirada yakar 500 lirada yakar 50 lirada yakar .
    5 m2 cam a aynalı güneş filmi çektirmemle tüketimin yarı yarıya düştü , kışın çıkartıyorum yazın tekrar takıyorum filmin maaliyeti 100 tl ye geliyor , elektrik faturasına yansıması ise 400tl civarı az geliyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 24 Eylül 2020; 14:34:37 >
  • Yazın ayarladığınız değer eğer akşamları kendiliğinden oluyorsa camı açınca, akşamları kapatırsınız. Zaten açıksa bile devreye girmez ayarladığınız sıcaklıktan düşükse içersi. Her zaman soğuk üfleme yapmaz, bir süre çalışır soğuk üfler durur, sonra tekrar... Bu arada fan hep çalışır.

Neyse bunlar klimayla hem isiniyor kisin hem yazin serinliyor. Yazin klimayla isinmak igrenc bisey 4-5 kere hasta oldum aliskin degildim.

Bizim ev sahibi sey demisti ben 16 saat fln 21 derecede tutuyorum hic kapatmadan daha hesapli oluyor acip kapatmaya gore. Adamlar buna alismis isi biliyorlardi.

Ama isitma sistemi olmamasi buyuk salaklik. Klimayla isinilir mi lan.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.