Şimdi Ara

İzmit’te define ZENGİNİ ÇOK ( yaşanmış hikayeler )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
6
Favori
35.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmit define açısından Türkiyenin başta gelen şehirlerindendir. Hatta kimilerine göre 1. sıradadır. İzmitte defineden zengin olan çok kişi var. Bu konu üzerine çok araştırma yaptım ama asıl kendi gözlerimLe gördüğüm , duyduğum hikayeler bile bana yeter. Size bu konuda birkaç hikaye anlatmak istedim.

Biz asten Erzurumluyuz 1980 li yıllarda İzmite yerleşmişiz. Babam 50 yaşında ve 30 yıldır falan inşaatçı. İzmit define hikayeleriyle dolu ama ben daha çok babamın anlattıklarını biliyorum. Bikeresinde inşaatın temeli için kazı yaparlarken define bulmuşlar. Ama o esnada çalışanların çoğu yokmuş ve sadece oradakiler paylaşmaya karar vermiş. Babam daha sonra öğreniyor tabi bunu , onada söylemiyorlar. Sonra altınların çoğu çalınmış. Belkide aralarından biri yapmış. Bu birinci hikayeydi.

İkinci Hikaye
    --------------------
    Bizim uzaktan akrabamız , evimize yaklaşık 200 metre uzakta oturuyorlar. Onlar da inşaatçı 4 kardeş falan durumları hiç iyi değil. Birgün inşaatın temeli için kazı yaparlarken. Hazine buluyorlar. Tabi kimseye söylemeyip kara borsadan satıyorlar. Defineyi bulduktan sonra , evlerini bahçelerini en güzel şekilde yaptırıyolar , altlarına da son model ticari araçlar falan. Komşular şaşırıyo tabi nasıl olduda birden böyle bolluk geldi falan. Er geç ortaya çıkıyor ama çok az kişi biliyor bunu. Biz sayılı bilenlerdeniz yani.

Üçüncü Hikaye ( YENİ )
    ---------------------
    Bizim yan komşumuz, evlerinin biraz uzağında bi arsaları vardı kendilerine ait. Hemen evlerinin dibinde de başka birinin arsası. Evlerinin dibindeki arsayı satın almaya karar veriyo o kendi arsalarını bi nevi takas yapıyolar. O evlerinin dibinde ki arsayı aldıktan sonra ev yapmaya karar veriyorlar , kazıda define buluyorlar. Ama buldukları çok değerli değil galiba , yinede arabasını falan yeniliyor , eski arabayı satıyor vs.. Düşünsenize adam resmen yıllarca kapısının önünde defineyle yaşamış

Daha bu şekilde birsürü hikaye var ama çoğu bilinmez. Altın bulan adam zaten kimseye söylemez bunu , söylerse de başı belaya girer. Eğer konuya rağbet olursa daha çok hikayede anlatabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 8 Eylül 2013; 15:19:39 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İzmit'te Define Bulup Zengin Olanlar: Yaşanmış Hikayeler

İzmit ve çevresi, zengin define geçmişiyle tanınan bir bölgedir. Yüzyıllar boyunca, birçok kişi bu gizemli topraklarda define avına çıkmış ve şanslı olanlar servet bulmuştur.

Define Bulanların Sonu

Define bulmak her zaman mutlu sonla bitmez. Tarih, definelerinin peşinden koşarken hayatlarını kaybeden veya akıl sağlığını yitiren pek çok kişinin hikayesiyle doludur. Bu nedenle, define aramadan önce potansiyel riskleri dikkatlice değerlendirmek önemlidir.

Define Bulanların Yorumları

Define bulanlar, genellikle deneyimlerini paylaşma konusunda isteksizdirler. Bununla birlikte, bazıları hikayelerini paylaşarak define avının hem heyecanını hem de tehlikelerini vurgulamıştır.

Defineden Zengin Olanlar

Tarih boyunca, İzmit ve çevresinde define bulup zengin olan birçok kişi olmuştur. En ünlü örneklerden biri, 1990'larda Kandıra'da definelerini bulan ve gecelik milyoner olan avcı grubudur.

Define Zenginleri

Define bulup zengin olanlar, genellikle mütevazı bir yaşam sürer, servetlerini gösterişten ziyade hayır işlerine harcarlar. Bu kişiler, sıklıkla defineciliğin yalnızca finansal kazançtan daha fazlası olduğunu, aynı zamanda tarihi keşfetme ve korumanın bir yolu olduğunu vurgularlar.

Kocaeli Define Yerleri

İzmit ve Kocaeli'nin genelinde birçok potansiyel define yeri bulunmaktadır. En popüler alanlar arasında Kandıra, Karamürsel ve Derince sayılabilir.

Kandıra Define Yerleri

Kandıra, İzmit'in kuzeyinde bulunan, tarihi eser ve define buluntuları açısından zengin bir ilçedir. Özellikle Çerkeşli Köyü ve çevresi, define avcılarının uğrak yerlerindendir.

Define avı, hem heyecan verici hem de riskli bir girişim olabilir. Eğer define aramayı düşünüyorsanız, potansiyel riskleri dikkatlice değerlendirmeli ve gerekli önlemleri almalısınız. İzmit ve çevresinin zengin define geçmişi, define avcıları için hem fırsat hem de tehlike barındırmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • TUTSUN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmit öyle gerçektende.Çarşı merkezde 10 mt kazı yapsan direk heykel mezar birşeyler çıkıyor zaten.Çoğu da yetkiliere haber vermeden ya yok ediliyor ya da değerli birşeyse cep yapılıyor.Ne yazık ki durum budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etzelious

İzmit öyle gerçektende.Çarşı merkezde 10 mt kazı yapsan direk heykel mezar birşeyler çıkıyor zaten.Çoğu da yetkiliere haber vermeden ya yok ediliyor ya da değerli birşeyse cep yapılıyor.Ne yazık ki durum budur.

Aynen öyle , özellikle sabanca , kandıra , iznik bölgesine çok olduğu söyleniyor. Biz derince deyiz ama burda bile inşşat kazılarında çıkıyor.
  • Tutar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Chuckie~

Tutar

Tutmaz

• Yıllardır izmitte yaşıyorum öyle bir şey yok beyler olsaydı ben bulurdum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KöpeklereFısıldayanAdam

Yıllardır izmitte yaşıyorum öyle bir şey yok beyler olsaydı ben bulurdum

Ne iş yapıyorsunuz acaba , nekadar uğraştınız bu işle, veya hiç biryeri kazdınız mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 8 Eylül 2013; 15:13:36 >
  • izmir diye okudum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim eski mahallede (çukurbağ) Nikomedya'ya ait dev kolon tarzı şeyler bulundu. Evleri yıkmaya kalkın orada heryerin altında bir tarihi eser çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

quote:

Ne iş yapıyorsunuz acaba , nekadar uğraştınız bu işle, veya hiç biryeri kazdınız mı

Öğrenciyim arka bahçemizde ki ağacı sökmüştük babamla ha bir de gider borusu tıkanmıştı zamanında o yüzden kazmıştık

• quote:

quote:

quote:

Öğrenciyim arka bahçemizde ki ağacı sökmüştük babamla ha bir de gider borusu tıkanmıştı zamanında o yüzden kazmıştık

O yüzden izmitte define yok öylemi. Bende geçen gün bi kayık giraladım denize açıldım , sonra kovayı suya daldırıp çıkardım , balık gelmedi , demekki denzide balık yok.

• son model ticari araç falan çekmişler cok heyecanlı gerçekten
  • 1 yıldır izmitteyim hiç böyle bişey duymadım direk okulu bırakıp define işlerine giriyorum
  • 17 yıldır izmitteyim ilk defa duydum
  • Yuvam taradının altı hep ganimet imiş altında tüneller falan varmış çook eskiden kalmma

• quote:

Orijinalden alıntı: Woodcord

17 yıldır izmitteyim ilk defa duydum

Araştırabilrisin kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stars4ever

son model ticari araç falan çekmişler cok heyecanlı gerçekten

50 - 60 yaşalrındaki aile babası napcak tı ya, ferrari falan mı alcaktı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stars4ever

son model ticari araç falan çekmişler cok heyecanlı gerçekten

50 - 60 yaşalrındaki aile babası napcak tı ya, ferrari falan mı alcaktı.

Genelde yaşlı ve zengin amcacıklar mercedes veya bmw jip çeker altlarına ondan demiş olabilir arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Woodcord

17 yıldır izmitteyim ilk defa duydum

hocam izmite yeni geldim . Sizin en sevdiginiz lokanta tarzı yer ve en sevdiginiz menu hangisi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.