Şimdi Ara

Klimayı calistirmadan once camlarınızı açın..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
8.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu kişi arabaya oturur oturmaz hiç düşünmeden klimayı çalıştırır. Peki ama bunun sizin ve etrafınızdakiler için gerçekten tehlikeli olabileceğini biliyor musunuz?

Bunun nedeni ise arabayı dışarıda bıraktığımız zaman camları kapamamızdır. Gölgede bıraktığımız zaman arabanın içinde 400 ila 800 mg benzen birikir.

Örneğin, arabanızı 16 dereceden yüksek bir hava sıcaklığında güneşe koyduysanız, arabada biriken benzen miktarı 2000 ila 4000 miligrama kadar yükselebilir. Bu da izin verilen seviyenin neredeyse 40 kat daha fazlası.

Camlar kapalı bir şekilde arabada oturduğunuz zaman benzen solursunuz. Bu da karaciğerinize, kemik dokularını ve böbrekleri etkiler. Organizmadan benzenin atılması çok uzun sürer.

Tıbbi açıklaması:

Klima, soğuk hava üflemeye başlayana kadar, öncelikle içeride ısınan havayı ve beraberinde benzeni dışarı üfler. Benzen kansere yol açan zehirli bir maddedir.

Arabaya oturduğunuzda, garip bir koku almasanız bile, önce 3-4 dakika camları açın sonra klimayı çalıştırın. Arabayı çalıştırdıktan sonra da pencereleri bir süre daha açık tutun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bunu bende bilmiyordum.önce camları açıyorum sıcak hava çıksın diye.ama sağlık olayını duyduğum iyi oldu

• Camları açıp klimayı sonuna kadar açıyorum. Dışarda bir sigara icip öyle araca oturuyorum

• Tşkler son günlerin en yararlı konusu,hatta son günlerin tek yararlı konusu da diyebilirim.

• Başka bir yerde okuduğuma göre özellikle bayanlarda göğüs kanserinin baş sebeplerindenmiş.
  • Camları aç,klimayı çalıştır dışarı çık 2-3 dk telefonla oyna sonra otur.İzmirde başka türlüsü çok zor
  • Valla benim arabada camları açsanda içerisi soğuk oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Park halindeyken camlar ve sunroof hafif aralıklı oluyor geldiğim gibi klimayı çalıştırıp devam ediyorum.
  • Yola çıkmadan açmıyorum açarsam leş gibi koku yapıyor

• Ben klimayıda camları da açıyorum aynı anda soğuk hava üfledikten bi kaç dak sonra kapıyorum camları

• Klimayı açtıktan sonra zaten 3-4 dakika camlar açık gezmek gerekiyor, yoksa temiz ve soğuk hava alamazsınız.
  • Çarpıyor açıkcası uzun yolda ama bilgi için tessekurler.

• araba siyah olduğu için içene binmeden 5 dk önce bütün camları açıyorum
  • Ben tozlar çıksın diye dediğiniz yapıyordum ama bir sağlıkçı olmama rağmen benzen birikmesini bilmiyordum. Keşke bir kaç makale vb ile postunuzu süsleseydiniz çok daha objektif olurdu yorumunuz. Böyle önemli bir konunun sabit konu olması lazım gerektiğini düşünüyor uyarınız için teşekkür ediyorum.
  • arabaya binmeden önce kapıları açma tuşuna basılı tutun ki ön camlar bi açılsın da içerideki cehennem rüzgarı dışarı çıksın ondan sonra binersiniz.
  • Ben oturduğum zaman araca ilk cam açarım.Yol tozlu ya da yağmurlu ise klima açarız.Yoksa doğal klima cam.

• quote:

Orijinalden alıntı: başaran

Yola çıkmadan açmıyorum açarsam leş gibi koku yapıyor

Niye kokuyor?
    Çünkü klimayı kapatıp 3-4 dakika dış hava sirkülasyonu ile fanı max seviyede çalıştırmak ve klima kanallarındaki nemi kurutmak gerekiyor.

Direkt kapatınca; kanallarda/hava çıkışlarında bulunan toz nem ile birleşince yeşillenip küf yapıyor, bu küf her ilk çalıştırmada aktif hale geçip kokuyu içeri veriyor. Bu döngü, üst üste birikip kalın bir küf tabakası oluşana kadar sürekli devam ediyor.

Araç alındığından itibaren, klimayı kapattıktan sonra fanı açıp kurutmak gerekiyor.

*Ev klimaları da aynı sebepten kokar, onlarında kapandığında otomatik kurutma özellikleri vardır, yok ise manuel fan çalıştırılıp kurutulması lazım.

• Bilgilendirme için teşekkürler,yararlı bir konu olmuş.Aracımı çalıştırınca camları açtıktan sonra klimayı açarım bir iki dakika sonra camları kapatırım ama bu benzen olayını yeni duyuyorum.Varacağım yere gelmeden klimayı kapatır fani açarım ,kanallardaki nem kurusun diye.Yoksa kötü koku ve bakteri oluşumu hızlanıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki bu kanallardaki temizligi yapmak icin bir oneriniz var mi? Ilk calistirmada bende de ayni koku oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yaz kış fark etmez arabaya biner binmez zaten ilk işim havalandırmak olur. faydalı konu, eyvallah.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.