< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3158. sayfa)

-
-
Merhaba hocam.
Rica ederim,
50m² alanınız var ise Kaira DTXR71E uygun olacaktır. Kaira markasını şahsen çokça tavsiye etmekteyim.
Yani 24000 Btu kapasite gerekir.
Ama net alanı belirlemeniz doğru kapasiteyi belirlemeniz için önemlidir. Alternatif olarak keşif hizmeti alarak alanı ve kapasiteyi belirletebilirsiniz. Bu yöntemle en uygun kapasiteyi belirleyerek doğru seçim yapmış olursunuz.
Saygılarımla..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selam,
Max bütçeniz nedir?
İlgili alan çatı katında mı bulunuyor?
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam 15 m çekildi, ikisini bağlamayı düşünüyorum prizden çekildi sigorta bağlanmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pet_Bardak -- 27 Haziran 2025; 18:48:16 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba.
Gaz şarjı normal şartlarda gerekmez.
Boru metrajı ekstra uzun olursa (bazı markalarda 5 metreden uzun ise , bazılarında 7 metreden uzun ise) gerekir.
Vakum ise mutlaka yapılmalıdır. Servis gelmeden önce kurulum için randevulaşırken mutlaka "vakum yapılmasını istiyorum" diye servise not düşürünüz. Bu konudan haberdar olduğunuzu önceden belirtmiş olur.
Vakumla ilgili detaylı bilgilendirmeyi şu linkten okuyabilirsiniz,orada detaylıca aktardım.
https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam bütçe en fazla 40k diyebilirim. Evet doğrudur ilgili alan çatı katında bulunuyor.
Merhaba,rica ederim.
18m² olarak düşünürsek 12000 veya 15000 Btu seçeeklere ağırlık vermeniz daha iyi olur.
20m² iken 18000 mümkündü,şimdi ne değişti? Diyebilirsiniz haklı olarak,
Ancak 20m² için 18000 alt sınırı bir miktar aşan bir değerdi. Yani boydan boya cam olması vb. detaylarla mümkündü.
Yine 18000 olur ancak bu uygulamada 12000 Btu aralığı daha sağlıklı olacaktır.
20 21 m² aralığında 18000 daha da uygun olurdu. Bunu direkt olarak 12000 ve 18000 Btu arasındaki nomimal 6000 Btu kapasitelik farka göre değil,cihazların minimum kapasiteleri de göze alınarak değerlendirmek gerekir. Bu nedenle 12000 veya modele göre 15000 Btu daha sağlıklı olur.
Özellikle gün içerisinde uzun süre (8-10 saat kapatılmadan) kullanılacaksa 12000 - 15000 aralığı daha da iyi olur.
6.35 ve 9.52 civarı değerler okuduysanız 1/4 3/8'dir diyebiliriz.
Çok vahim bir hata yapılmamışsa ince boru garanti 1/4 çapındadır.
Önemli olan kalın borudur. 9-10mm arası ise 3/8'dir. Dıştan ölçmeniz daha iyi olur.
Bu bağlamda benim tavsiyem iki alan için de 12000 tercih etmeniz yönünde olur.
40bin bandı için Samsung AR60F12CAAW/SK modelini tavsiye edebilirim. Bu 2024-2025 modeldir.
Alternatif olarak Wi-Fi kontrol isterseniz LG Dual Cool serisinin Plus olanını tercih edebilirsiniz.
Bosch 4000i veya 3000i tercih edilebilir.
Sigma SGM12INVDHB1
Alternatiflerini önerebilirim.
18m² alanınız için ısı kazanç durumlarıyla beraber gün içinde uzun süreli kullanımınız olacaksa bu şekilde bir tercih uygun olur. Ancak tercih edeceğiniz markadan keşif hizmeti alarak kapasiteyi yazılı olarak onaylayan bir form elinizde olursa garantiye almış olursunuz.
Saygılarımla...
-
Selamlar.
İnce boruda karlanma olması kaçağa işarettir. Ancak üzerindeki terleme normaldir. Boru soğuk vaziyette olduğu için boruya temas eden nem yoğuşarak sıvı hale geçiyor.
Gaz kaçağı genellikle sıcaklığa bakılarak algılanıyor.
Cihaz sensörlerden aldığı sıcaklık bilgisine bakarak fan hızını vb. detayları belirliyor.
Fan durup kompresör çalışmaya devam ediyorsa ve bunu bu sıcak havada yapıyorsa cihaz kondanserin (arkadan yana uzanan peteklerin) soğuk olduğunu,yeteri kadar ısınmadığını düşünüyor. Yani fana gerek yok diyor.
Ancak bu durum dış ortam sıcaklığı ile orantılı olmayınca (sensörden aldığı veriye göre kart bu durumları yorumluyor) hata verdiriyor. (Yani cihaz kondanser soğuk ama hava sıcak , bu orantısız diyor)
Yani karlanma yok ama CH38 veriyorsa bu genellikle sensör arızasından kaynaklanır. Sensörler karta yanlış bilgi aktarırsa cihaz arızaya geçer.
Sensörlerin omaj değerlerinin ölçümü ve gaz basıncının kontrol edilmesiyle çözülebilir. Bu durumda maalesef teknik müdahale gerekir.
Saygılarımla...
-
Mesafe uzun görünüyor. Akım taşıma kapasitesi yönünden çok rahat kurtarıyor olsa da gerilim düşümü yönünden sınırda kalıyor.
İki klima aynı anda çalışırsa ve aynı anda son kademeye geçerde yaklaşık 3350 - 3400W civarı güç çekiyor. Bu tabii şebeke voltajına da bağlı.
Ama iki cihaz aynı anda devreye girse bile sürekli olarak maximum kapasitede kalmayacağı için kurtaracağını söyleyebiliriz.
15 metre hat çekildi ancak sigorta kutusundan prize kadar olan hattı da hesaba katmak gerekir. Çünkü o da 2.5mm²'lik bir hat.
Yani linyeden klimaya kadar olan metrajı hesaba katarsak 3350W için yetersiz kalıyor. Ama bahsettiğim gibi bu güç değerleri ilk açılışta meydana gelebilecek istisna değerler. Dolayısıyla gündelik kullanımda kabloyu klimala 1 2 saat kadar çalıştıktan sonra kontrol edip elle hissedilir boyutta bir ısınma görmezseniz normal diyebiliriz.
Bu nedenle kontrol edin,ısınma yoksa gayet uygun diyebiliriz.
Çünku iletken uzunluğu arttıkça direnci artar.
Yani 5 metrede 3x2.5 kablonun kapasitesi ile 20 metrede aynı kablonun kapasitesi aynı olmayacaktır.
Saygılarımla...
-
bosch 3000i kurdurmuştuk 1 ay önce. performans problemi yok ama şöyle bir sıkıntı var. oda istenen sıcaklığa geldiğinde kötü bir koku oluyor. yani anladığım kadarıyla soğutma durup fan çalışmaya devam ettiğinde oluyor bu durum. servisi arayacağım ama buraya bir danışayım dedim. daha 1 aylık cihaz, küf vs mi yaptı yoksa başka bir sıkıntı mı var sizce?
edit: cihazın otomatik temizleme özelliği var, bunu da yaptım ama koku devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth hede -- 27 Haziran 2025; 19:59:32 > -
Hocam teşekkürler çok açıklayıcı oldu, ben bağlayıp gözlemleyeyim ısınma olursa yeni hat çekerim
İç ünitede çok az da olsa ters eğim olabilir mi? Böyle bir durumda iç ünite içerisinde su kalacağı için küf, mantar, bakteri oluşumu daha hızlı olacaktır. Bu da kokuya sebebiyet verir.
-
6 yıl önce sigma plus modelini satın aldım ve halen canavar gibi çalışıyor. Şimdi bir başka ev için bakıyorum, plus ile arasında 7 bin tl var, farkı vermeye değer mi ve kalite halen aynı mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim, salon zaten büyük değil.
Peki bu baymaklar hakkinda ne düşünüyorsunuz? Kaira ben de düşünüyorum ancak baymak için yorumunuzu merak ettim.
Ayrıca Daikin de olur mu hocam, sizin görüşünüz nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 28 Haziran 2025; 13:52:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar klima almayı düşünüyorum evim İstanbulda Kuzey cephe 75m2. Salonum 20m2 olması lazım 12000btu klima yeter mi? Kaira marka gördüm 24500 tl iş görür mü ne önerirsiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kisacahy -- 28 Haziran 2025; 15:9:17 >
İstanbul anadolu yakasındaki evimize Nisan ayında Midea xtreme save 12.000 BTU taktırdım. 2 gün önce akşam ilk kez çalıştırmayı denedim ve klimanın soğutmadığını farkettim. Herhangi bir arıza uyarısı vs. de vermiyor. Dış ünite de çalışıyor ancak ordan da çıkan hava hiç sıcak değil. Dün montajı yapan arkadaşı aradım henüz programına dahil edemedi. Kendi başıma deneyebileceğim çözüm öneriniz mevcut mu? Malum sıcaklar can sıkıcı bir hale geldi.
-
Çok emin olmamakla birlikte muhtemelen gaz kaçağı var. Gaz bitene kadar normal fan modu gibi çalışır gaz bitince uyarı kodu çıkar.
Klima 1-2 saat kapali kalinca, acma dugmesine basiyorum, kumandada ki mor isik yaniyor ama bu ilk basma hic bir etki yapmiyor. Mesela klimayi acmak icin once derece azaltma tusuna absip daha sonra power a basiyoeum ve aciliyor. Ozetle ilk bastigimda kesinlikle kumanda islemiyor, ikinci kez basarsam calisiyor.
Ardindan tekrar ac kapa yapinca bir kerede algiliyor, acaba kumanda icin koruma filan mi var
Arkadaşlar 6 katlı binanın en üst katı
21-22 m² önünde balkonu olan oturma odası için klima önerisi arıyorum.
12000 btu yeterli olur mu?
Samsung veya Airfel fena durmuyor
Samsungun bu modeli nasıldır?
www.n11.com
Samsung AR35 White Siplit AR12TXHQBWK 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/samsung-ar35-white-siplit-ar12txhqbwk-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-41171218?magaza=epateknoloji
Ya da hangi modelleri önerirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuarek7 -- 28 Haziran 2025; 17:5:50 >
-
Sana tavsiye motoru güneşi görmediği sürece 12 btu yeter.Yeterki motor gölgede olsun marka olarak tavsiye edemem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X