Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (6 Mobil) - 7 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.954
Cevap
961
Favori
4.902.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31583159316031613162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce klima konusunda soru sormuş ve buradaki arkadaşların tavsiyesi ile Midea Xtreme Save modelini almaya karar vermiştim. Araya bayram girdi şu bu oldu derken, nihayet klimalar takıldı 2 gün önce. Buraya kadarki deneyimlerimi paylaşmak istiyorum, belki başka arkadaşlara yardımı olur.

1. Klimalar gayet güzel soğutuyor, biz ailece eko modunda kullanıyoruz. Ama bazen boost moda aldığımız da oluyor. 24 derece bizim için gündüz bir tık sıcak ama gece uyurken çok güzel bir sıcaklık seviyesi. Ne çarpıyor, ne de bunaltıyor.
    2. Gerek iç ve gerekse dış ünitelerin malzeme kalitesi çok iyi. İçini inceleme şansımız tabi ki yok. Ama mesela kumandaları bile çok güzel, kaliteli malzeme, yetenekli kumandalar.
    3. Servis konusunda bir sorun yaşadım ve yapılan işçiliği beğenmedim. Ama bunda tüm kusuru onlara yıkamıyorum. Zira bizde dış ünite kısıtı olduğu için, 3 klimanın da dış ünitesini terasa koymak zorunda kaldık. Diğer ikisi çok güzel oldu, birinde hiç boru görünmüyor, diğerinde ise 20 cm kadar görünüyor ama salonun yapısı itibarıyla, görüntü hem içten ve hem de dıştan kötü oldu. Ama dediğim gibi, kusurun çoğu binada, bir kısmı benim acele etmemde, kalanı da klima servisinde.
    4. Vakumlama sürecinde birlikteydik. Tüm dış üniteler, en az 15-20 dakika, hatta belki daha fazla süre vakumlandı.
    5. Klimanın yazılımı gerçekten çok iyi. Kendine ait bir ekosistemi var ve üç klimayı da hem ben ve hem de diğer aile fertleri rahatça kumanda edebiliyoruz. Yazılımı çok güzel, rahat ve klimanın işlevlerine tam olarak hükmediyor. Başka yazılımlar da gördüm ben ama onlar bu kadar iyi değildi.
    6. Klima yazılımı dışında örneğin google home üzerinden de kullanmak mümkün, yani sesli komutla filan ama o zaman işlevler biraz kısıtlı oluyor. Tuya veya samsung smart things'e bağlanıp bağlanmadığını denemedim, ama buna gerek de yok, uygulama rahat ve işlevsel. Bazı ölçümler de yapıyor.
    7. 18bin btü olan salonu rahatça soğutuyor, ev kuzey cephe fakat salon da çok büyük. Geçen yeniden ölçtüm de, 40 m2. 18 rahat yetiyor, hatta fazla geliyor. Üstelik salonda 4 tane güçlü grafik kartlı bilgisayar var, herkes oyun oynuyor burada, ek olarak 7 tane de büyük monitör var, 49, 34*2, 27*2 ve 24*2 şeklinde. Yani demem o ki, aşırı serin ortam istemiyorsanız, öyle çok yüksek btü değerlerini zorlamaya gerek yok. Ama zaman içinde klima performansı düşer mi orasını bilmem.
    8. Enerji tüketimine gelince, henüz faturalar gelmediği için bunu bilme şansım yok ama fazla elektrik tüketmediklerini gözlemliyorum zira evdeki bir elektrik dağıtım hatası sebebiyle, 3 klima da aynı şaltere bağlı. Evde 16 adet 16amperlik şalter var. Üç klima da bu şaltere bağlı ve hatta aynı odada laptoplar, hava temizleyiciler ve daha bir sürü yük de var. Ama buna rağmen şalter atmıyor. Demek ki, aletler az yakıyor ama gerçek değerleri zaman içinde, fatura geldikçe göreceğiz. Tabi ben bu arada, evdeki bu bozuk enerji kablo dağılımını da düzelteceğim. 2x12 ve 1x18 btü klima, diğer bir çok cihazla birlikte aynı hatta bağlı olmamalı. En azından birini ayırmam gerekiyor.

Şimdilik bu kadar, zamanla yeni güncelleme yaparım. Klimalardan da genel olarak servisten de memnunum. Tavsiye ederim. Bana tavsiye eden arkadaşa da (@J.Astb33) tekrar teşekkür ederim.

• J.Astb33 kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an hepsiburada da %10 indirim var
    Bosch Climate CL2000U
    Samsung AR35
    Kaira DXTR35E
    Airfel LTXM35N
    TCL T-Pro Tac
    Bunlardan birini alayım diyorum, hepsi aynı fiyat aralığında
    TCL T-Pro Tac ile ilgili bilginiz var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ray2 R kullanıcısına yanıt

güle güle iyi günlerde kullanın hocam cihazınızı. bende 12.000'lik alma aşamasındayım. sorum şu olacak, soğuk modda en düşük fan devrinde fan-üfleme sesi duyuluyormu, cihazdan genleşme-trim sesi vb. geliyormu. yani rahat uyunurmu bu modda :) veya uyku modu gibi dahada sessiz modu vb. var mı? ayrıca dış ünite sesi nasıldır? bilgi verebilirseniz memnun olurum. teşekkürler.

• ray2 R kullanıcısına yanıt

Rica ederim, sürecinizin sorunsuz şekilde tamamlanmasına ve cihazlardan memnun kalmanıza sevindim. Sağlıklı ve güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Selam ve saygılarımla... @ray2

• tuarek7 kullanıcısına yanıt

TCL klimalar da fiyatlarına göre gayet iyi cihazlardır ama satış sonrası hizmet ve servis yapılanması gibi konularda biraz zayıflar. Bölgenizdeki servis durumuna göre tercih edebilirsiniz. Cihazdan yana, fabrikasyon bir sıkıntı olmadığı sürece, sorun yaşamazsınız ama servisten dolayı sıkıntı yaşama ihtimaliniz var. Bunu da göz önünde bulundurmanız gerekir.

Diğer modeller konusunda daha önce bilgi vermiştim ve sıralama yapmıştım. Genel olarak memnun ederler, bölgenizdeki servis durumuna göre herhangi birini alabilirsiniz. @tuarek7

• J.Astb33 kullanıcısına yanıt
    Ben oyalanana kadar hepsiburada ki %10 indirim bitti 2500-3000 fazla vermek de zoruma gider
    Birkaç gün daha bekleyim en iyisi

• Arkadaşlar herkese selamlar. Ben İstanbul'dayım. Salonum ve mutfağım birleşik. Toplam 30m2 bir alanım var. 18'lik klima almak istiyorum. 2 klima arasında kaldım sizce hangisi mantıklı olur? Önerebileceğiniz başka klimalar var mı? Balkonum olmadığı için su gideri mecbur evde olacak bununla ilgilide bir çözümü olan var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.

@J.Astb33 Hocam sanırım klima konusunda bilgi sahibisiniz sizde yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drwenski -- 30 Haziran 2025; 14:16:21 >

Dun N11.com da Bosch Climate CL2000U 12 000 lik olan 21 700 e dusmustu bugun alayim dedim 26 bin olmus malasef bende alamaadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahhhhhin S kullanıcısına yanıt
    Hadi be o nasıl bir indirilmiş öyle ya

• Arkadaşlar biliyorum alakasız olacak ama odanın en doğru şekilde sıcaklık değerini ölçebileceğim oda sıcaklığını gösteren mobil uygulama desteği olan termometre ne kullanabiliriz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Tam almaya karar verdim stok bitti malsef bende sasirdim amaa kacirdim malsef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim.
    İç ve dış ünite arası bakır borudaki rekor bağlantılarından kaçırıyormuş. Vakumlayıp, 1000gr gaz basıldı. İç ünite temizliği yapıldı. 1 adet temizleme spreyi verdiler.
    3500₺ toplam. Lg yetkili servis

• antalya güney cephe 40 metre kare oturma odası, 5 tane 185x80 çift camlı pencere, 1 balkon kapısı mevcut. odada 55 inç tv mevcut. burdan çıktan sonra yeni evimin bu kadar büyük olamama ihtimalinede karşı 18k btu bi klima düşünüyorum. bütçe maks 50 şu makineyi al arkana bakma dediğiniz bir ürün var mı ?

• wosswoss kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Öncelikle benim yatak odama koymadık, ama çocukların odalarında birer tane var ve çok memnunlar. Cihazdan genleşme sesi, ilk açıldığında ister istemez geliyor ama bizde sistem şöyle oluyor. Kişi yatmaya gitmeden önce odasındaki klimayı uygulamadan çalıştırıyor (takriben 10-15 dakika önce) ve bu süre içinde klima odayı zaten hızlı bir şekilde soğutuyor. Yatmaya geldiğinde zaten oda 24 dereceye inmiş olduğu için, genleşme sesi filan olmuyor. Salondaki klimada da genleşme sesi 5 dakika sonra filan bitiyor.

Fan sesine gelince, hafif bir fan sesi duyuluyor ama bu öyle uykuyu kesecek tipte birşey değil. Zaten fan sesi uyku bozucu değil, white noise dediğimiz, uykuyu kolaylaştıran birşey. Dolayısıyla uykuyla ilgili bir sorun deneyimlemedik. Biraz daha az fan sesi isteyen, fanı otomatikten çıkarıp yavaşlatabilir ama biz ona da dokunmuyoruz, ECO modda auto da gidiyoruz hep.

Gece uyurken 24 derece altı da biraz riskli olur zaten. Dolayısıyla kimseye tavsiye etmem.

Ayarlardan da örneğin sabah 7'de kalkacaksanız, saat 5-6 arasında bir saatte komple klimayı kapamayı seçiyoruz. Kalan 1-1.5 saat içinde de dışarısı zaten günün en soğuk zamanı olduğu için, içerisi yavaş yavaş ısınıyor ve uyandıracak bir sıcaklık söz konusu olmuyor. Bizim odalarda hava temizleyici, klima öncesi vantilatör vb filan olduğu için, ses bizi rahatsız etmiyor. Zaten düzenli ses uykuyu bölmez pek, onun yerine blackout perde öneririm. Işık, uyku konusunda çok ciddi bir uyarıcı.

Uyku modu ben göremedim ama fan hızları %1 ile %100 arasında ayarlanabiliyor uygulamadan. Yani sesi en az moda almak mümkün ama auto da enerji tasarrufu daha iyi oluyor sanırım. Dış ünite arada sırada baya bir hafifleyip, arada sırada hızlanıyor (ben terasa koydurdum üniteleri, arada sigaraya çıktığım için seslerinden anlıyorum aktivitelerini).

Dış ünite sesine gelince, bence yüksek değil, içeriye ses gelmiyor ama dışarıda olunca duyuluyor. Fakat ben gece ayakta olduğum ve sık sık terasa çıktığım halde, rahatsız edici bir durum yok. Takozları vb var zaten, zaman içinde bir bozulma veya yalpalama olursa, onu bilemiyorum tabi.

Bu yukarıda bahsettiğim "klimayı şu saatte kapa/aç" gibi seçenek önemli. Ben açmayı kendi keyfime bıraktım ama kapamayı otomatik olarak her gün belli saatte yaptırıyorum. Bir gün birşey olur, bir yere gideriz, açık unuturuz filan, bu sistemde en fazla belli bir saat fazla çalışıp, sonra otomatik duruyor sistem. Tavsiye ederim. Otomatik belli saatte açma işi pratik olmuyor eğer çok düzenli bir yaşamınız yoksa. Hatta çoğu zaman iki iş çıkarıyor adama. Ben evdeki tv ünitesi vb'yi de bu şekilde kullanıyorum. TUYA prize bağladım, her gece belli bir saatte sistemi kapatır ve ben açana kadar kapalı kalır. Zira her gün TV izlemediğimiz gibi, hep aynı saatte de izlemiyoruz. TV ünitesi derken, o ve ona bağlı herşey. İşte tv box, sound bar, TV ve ilgili ne kadar ıvır zıvır varsa.

• sahhhhhin S kullanıcısına yanıt
    Bu firma ile ilgili bazı sıkıntılı yorumlar var.
    Bazı siparişlerin 20 gün 1 ay geçtiği halde kargoya verilmediğiyle ilgili bâya bir şikayet var

• ar35 silver split klima ar12txhqasi sk ile ar35 white split klima - ar12txhqbwk/sk arasındaki fark nedir? İkisinide 25100 TL ye alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kisacahy -- 30 Haziran 2025; 19:3:23 >
  • Klima konusunda tavsiyeniz nedir? 20mlik bir salon. 12000lik alacağım. Servis de önemli

• kisacahy K kullanıcısına yanıt
    Bende baktım da fark göremedim
    Nereden alacaksınız? Samsung kamu indirim kampanyasından mı alacaksınız

• Pet_Bardak kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam,faydalı olmasına sevindim.

Güle güle kullanınız,

Saygılarımla...

• DangerousRabbit kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.

Baymak alınabilir ama Kaira ile düşünürsek Kaira mutlaka daha iyi olur.

Baymak'ın dış ünitesi 9bin Btu için 18.5kg

12bin için 21kg

9'luk olanı damacana kadar ağır neredeyse.

Yani kuş gibi. Bakırını o kadar azaltmışlar ki cihaz üfleseniz uçacak kadar hafiflemiş.

12bin hadi biraz daha insaflı.

Kaira ise 23.2 kg

Yani 12'lik için yine Baymak alınır ama benim tavsiyem Kaira öncelikli olur.

Sadece ağırlık meselesi değil tabii,

Baymak AUX üretimi,Kaira Midea üretimi. Üretici bakımından da Midea sayesinde Kaira üstün gelir

Daikin için Sensira serisini asgari olarak tavsiye ederim (Sensira Siesta değil , Yeni Sensira yazan modeli)

Ama bütçeniz yeterli ise Shira Eco serisinin asgari tercihiniz olmasını tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 31583159316031613162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.