< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3159. sayfa)

-
-
Samsung'un bu modeli, Airfel, Kaira, Bosch CL2000U gibi cihazların tamamı Midea tarafından üretilmektedir. Yani birebir aynı altyapıya sahip cihazlardır. Kaira ve Airfel için Daikin servislerinden, Bosch ve Samsung için de kendi servis ağlarından hizmet alırsınız. Cihazların fiyat durumları ve bölgenizdeki servis memnuniyetlerine göre tercihte bulunabilirsiniz. Koşullarınıza göre de 12.000 BTU yeterli olur. @tuarek7
-
Sadece soğutma için üst segment cihazlara çıkmanıza gerek yok. Soğutma işini her cihaz bir şekilde yapar ama önemli olan ısıtmayı verimli şekilde yapabilmektir. Sizin de ısıtmayla işiniz olmadığı için üst segment klima almanızı gerektiren bir durum yok. Yine de kalite anlamında çok aşağı inmemek kaydıyla Midea Xtreme Save ve Gree Fairy modellerine bakabilirsiniz. Her iki cihaz da soğutmada oldukça performanslı, verimli ve ekonomiktir. Memnun kalacağınızı düşünüyorum. @El Profesor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Astb33 -- 28 Haziran 2025; 22:4:42 > -
Kaira ve Airfel'e Daikin servisinin bakması güzel, ama Samsungun satış sonrası servis desteğini beğendiğim için (cep telefonu ve televizyondan gelen tecrübeye istinaden) Samsung mu yoksa Airfel mi diye ikilemde kaldım.
Siz olsanız saydığınız markalardan hangisini seçerdiniz?
Sadece yazın soğutma için (sıcaklık kışın cok soğuk olursa nadiren kullanılır) bu modeller yeterli mi daikin ve mitsubishi gibi markalar için 38-45 bin bandına çıkmaya gerek yoktur sanırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
valla iki kişi dikkatle baktık, çok ama çok az bir eğim var dediğiniz gibi.
yalnız şöyle de birşey var, ilk mesajda yazmam gerekirdi hatta. servis su tahliye hortumunu biraz dolambaçlı ve hafif yukarı eğimli bir şekilde bırakmış. bizde dikkat etmemişiz, klimayı ikinci çalıştırmamızda şıpır şıpır su geldi iç üniteden. sonra dikkat ettim hortumdan hiç su çıkmamış. o günden sonra hortumu aşağı doğru sarkıttık(bayağı su döküldü) ve bir daha böyle bir sıkıntı olmadı. ancak bu bahsettiğm olaydan sonra klima ilk açılışta çok kötü bir koku çıkarıyordu. otomatik temizleme yapınca bu problem düzeldi. ama dediğim gibi soğutma hedefine ulaştığında koku devam ediyor. bir defa daha otomatik temizleme yaptım ama çözüm olmadı. servisle konuşayım, dediğiniz eğime bir çare bulmaya çalışalım. muhtemelen duvar yamuk diyecektir de bakalım umarım bir çare buluruz.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakooooo -- 28 Haziran 2025; 22:37:0 > -
Kendi sıralamamı sebepleriyle beraber paylaşayım isterseniz:
- Kaira: Diğer modellere göre Wi-Fi artısı var, kumandası standart, Daikin servis güvencesi var.
- Bosch CL2000U: Wi-Fi özelliği bulunmuyor ama kumandası daha fonksiyonel.
- Airfel: Wi-Fi özelliği bulunmuyor, kumandası standart. Daikin servis güvencesinden dolayı sıralamadaki yeri bu şekilde.
- Samsung AR35: Wi-Fi özelliği bulunmuyor, kumandası standart. Servis konusunda diğer markalara göre biraz daha zayıf olduğunu düşünüyorum.
Amacınız sadece soğutma olacağı için bu cihazların tamamı işinizi görecektir. İşin içine ısıtma girmiş olsaydı işler değişirdi. Isıtma performansı konusunda da üzmezler, yanlış anlaşılmasın. Bu cihazlarla da ısıtma yapabilirsiniz ama bir Daikin veya Mitsubishi kadar ekonomik çalışmayabilirler. Bunun haricinde; sessizlik, filtreleme, fonksiyonellik gibi ekstralara sahip olabilirsiniz ama aradaki farkı da hesaba katmamız gerekir diye düşünüyorum. Bütçenizi arttırıp daha üst modellere çıkmak isterseniz yine yardımcı olabilirim. @tuarek7
-
Valla açık söylim niyeti bozmuş 40 binlere çıkıp mitsubishiye niyetlenmiştim
Ama sonra ekonomik tarafını düşünerek istanbul için sadece 3-4 ay sürecek yoğun sıcaklarda kullanmak için o rakamlara çıkmak mantıklı gelmedi.
Yoksa Adana Antalya vs gibi yerlerde otursam gözü kapalı daikin mitsubishi bakardım
Bu 4 markanın elektrik tüketimleri nasıl peki? Aynı altyapıyı kullandıkları için fark yoktur heralde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Su terazisi ile kontrol yaparsanız daha sağlıklı olur. Bir de klimanın eğimini 1 - 2 derece de olsa drenajın olduğu yöne yaptırabilirseniz daha iyi olur. Bu sayede iç ünitede oluşan suyun tahliyesi daha hızlı olur ve aynı zamanda drenaj tavasında da neredeyse hiç su kalmamış olur. Bunların dışında, drenaj hortumunun da ters eğimli olmaması ve hortum ucunun su dolu bidonda kalmaması gerekir. Aynı zamanda hortumu gider içine salarsanız yine kötü koku problemi ile karşılaşabilirsiniz.
Klimayı soğutma modunda kullanırken kapatacağınız zaman da en az 10 - 15 dakika fan modunda çalıştırırsanız iç ünitenin kurumasına yardımcı olursunuz. Bazı klimalarda bu özellik bulunmaktadır. Sizin klimanızda da varsa bu özelliği aktif etmenizi tavsiye ederim.
Bu tür püf noktalara dikkat ederseniz koku problemi ile karşılaşma durumunuz minimuma iner ama tamamen kesilmez. Yine de senede bir defa da olsa bakım yaptırırsanız sağlığınız açısında daha iyi olacaktır. @darth hede
-
Yeni cihazlarda bazen kötü koku olabiliyor. Bir süre kullandıktan sonra bu koku tamamen ortadan kalkıyor. Klimayı bir süre kullanıp gözlemleyin, duruma göre servis ile iletişime geçebilirsiniz. @burakooooo
-
Bizzat kullanıcısı olmadığım için net bir veri veremem ama soğutmada ekonomik olduklarını biliyorum. Yine de kullanıcı yorumlarına bakarsanız daha net bir veri elde edebilirsiniz. @tuarek7
-
Anladım, bana garip gelen kısım arkadaşında dediği gibi 30 dakika çalıştıktan sonra kötü kokunun gelmesiydi ondan dolayı yazayım dedim.
-
7 ay önce aldığım ve değişime gidip yenisi anca gelen Fujiplus klimadan edindiğim tecrübelere istinaden, klima alacaklara montaj öncesi öneriler: (aşağıdakilerin hepsinin yanlış şekilde yürüdüğünü kastetmiyorum, gözeden kaçırabileceğiniz bir veya bir kaç maddenin sonradan sizin için çözülmesi zor hale geleceğini bildirmek için yazıyorum)
Öncelikle iyi bir psikolog araştırın.
Tercih ettiğiniz firmanın, şirket ve müşteri hizmetlerinin ulaşılabilir olup olmadığını, gerektiğinde yetkili birisine ulaşıp ulaşamayacağınızı kontrol edin.
Faturadaki seri numarasıyla gelen klimanın seri numarasını karşılaştırın.
Klimayı dik konumda tutun, kurusunda yukarı yönü gösteren ok olması gerekir , gerekirse büyüteçle arayıp bulun. Dünyada bu ok işareti el kadarken bizde minik bir ok olabilir.
Klimanın yan veya ters konulması bir değişim sebebi olmayabilir. Bu durumda yağın kompresöre geri akması için en az 30 dk, normalde 1 gün doğru pozisyonda beklemesi tavsiye ediliyor.Bilgi çok net değil tavsiyeler bu şekilde
Müşteri hizmetlerinin yönlendirdiği yetkili servisin gerçekten yetkili servis olup olmadığını, iş yerini, ismini doğru şekilde öğrenmeye çalışın.
Sizinle kontak kuracak teknisyenin o iş yerinde çalışıp çalışmadığını teyit edin.
Kurulum ve servis raporlarının antetli firma kağıdına yazıldığını, teknisyenin raporu okunur şekilde yazdığını ve düzgün bir imza olup olmadığını kontrol edin, gerekirse yeniden rapor yazdırın.
Yetkili servis değişim tavsiye ettiyse, klimanızı servise teslim etmeyin. Satıcınızla görüşüp kargo yoluyla geri gönderin. Böyle bir yetkileri yok.
Yetkili servis klimanın takılacağı yere yeterli gelmeyeceğini, bir üst modelle değişim yapabileceğini söylerse, hiç bir ödeme yapmayın. Servisin değişim yetkisi yok, konuyu satıcınızla halledin.
Bütün yazışmalarınızı muhafaza edin. Mümkünse montajı videoya kaydedin. Vakum yapılmasında ısrarcı olun.
İyi niyet sınırlarını aşan sorunla karşılaştığınızda Tüketici hakem heyeti, karakol, Cimer, adli destek mağdur hizmetleri, şikayet siteleri gibi yerlere başvurun. Detayları atlamadan, basit anlatımla, başınızdan geçenleri anlatın.
Bu maddelerde de detaylar var ancak bunları da anlatırsam nasıl hayatta kalınır makalesine dönüşecek. Mesela bir satıcı firmanın sizinle sadece mail yolula iletişim kurması her mail cevabının 3 gün, 10 gün sonra gelmesi, adli makamlarda sonuç alıcı şekilde başvuru vs.
-
Hocam ilginize çok teşekkür ederim vakum için ücret talep ederler mi ? Birde bakır boru taktır deniliyor fikriniz nedir
1 adette şu tarz bir vantilatör bakıyorum 20 m3 oda için öneriniz var mıdır acaba
trendyol.com
Dijitsu Vn60 Kule Tipi Vantilatör Yeni Nesil Zaman Ayarlı Modern Ve Sessiz - Fiyatı, Yorumlarıhttps://www.trendyol.com/dijitsu/vn60-kule-tipi-vantilator-yeni-nesil-zaman-ayarli-modern-ve-sessiz-p-844129157?boutiqueId=61&merchantId=172525
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonKaleFener -- 29 Haziran 2025; 2:47:6 > -
Paranızla rezil olmak evde sinir harbi yaşamak kendinizi önemsiz hissetmek istiyorsanız hemen bir mitsubishi klima sipariş edin. Size türlü türlü yalan söyleyip salak durumuna düşürüp bunlara inanmanızı beklerler. 10 tane çin kliması parası verip rezaletin daniskasını yaşattılar. Sakın ola mitsubishi electric klima almayın. Ne zaman ki bayi ve servislerine çeki düzen verirler o zaman düşünülür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Marmaris'te Kaira satan bir yer göremedim. İnternetten alınca da teslimat tarihini 13 gün sonraya veriyor. Daha önce sanki arçelik ve eca da yazmıştınız diye hatılrıyorum. ECA klima satışı yok. Belki servisi hızında sıkıntı yaşarız diye düşündüm. Arçelik ise bakır boru değil aluminyum boru kullanıyor diye okudum. Bakır boru önemli bir detay mı?
websitesi hesaplamalarına bakınca bizim ölçümz 18.000 BTU sınırında kalıyor. Bir iki klima satıcısı da 18.000 yeter demişti ama garanti olsun diye 24.000 btu dusunmustuk. Bosch Cl2000u'nun 18.000 btu modelinin SEER 7,4 ken 24.000 BTu 6,1. 18.000 BTU alsam mı diye bir tereddüt ettim bu seer farkı icin ama tabi olaya o kadar hakim olmadığım için sormak istedim.
teşekkürler
-
Bu markanın piyasada yer edinmesi için daha çok fırın ekmek yemesi lazım. Satış sonrası hizmet ve servis yapılanması gibi konularda büyük sıkıntılar mevcut. Cihazları fena değil ama servisi ve herhangi bir sorunda ilgilenecek muhatabı olmadıktan sonra neye yarar. Çok uzun ve yorucu bir süreçten, ancak karakola şikayet ederek kurtulabilmişsiniz. Yoksa o klimanın geldiği de geleceği de yoktu. Süreci az çok bildiğim için büyük geçmiş olsun diyorum. Umarım cihaz ile ilgili bir sorun yaşamadan klima defterini kapatırsınız da kafanız rahatlar. @cumartesi70
-
www.hepsiburada.com
Bosch Climate CL2000U W 35 E A++ 12000 BTU Duvar Tipi Klima Fiyatıhttps://app.hb.biz/UyMzNMzoEvKSarkadaşlar bu iki klima arasında kaldım fikirleriniz nedir sadece soğutma için kullanılacak hangisini tavsiye edersiniz uzun vadeli kullanımda dayanıklılık vs hangisi iyidir
yada bunlardan ayrı önerebileceğiniz bir model var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazmannia -- 29 Haziran 2025; 13:57:11 >
-
Merhabalar geçen hafta kuzenim aşağıda linkini bıraktığım klimayı satın aldı. Bende klima alma aşamasında olduğum için ondan olumlu dönüşler alınca ilk olarak buna yöneldim.Ama konuda bilgi arkaaşlarda fikirlerini belirtirlerse çok sevinirim. 18000btu klima alacağım bu konuda netim. Fakat aynı zamanda ısıtma içinde kullanmayı düşünüyorum. Soğutmanın yanı sıra kışın ısıtmada da bu cihaz iş görür mü yoksa bu fiyat aralığında aşağı yukarı yakın fiyatlarda daha iyi diyebileceğiniz bir cihaz varmı acaba? @J.Astb33
-
Merhabalar, ısıtma performansı bakımından da üzmeyecektir fakat soğutmada olduğu kadar ekonomik çalışmayabilir. Bu durumu bilerek alırsanız bir sorun yaşamazsınız. En doğru veriyi de Kaira'ya ait ana konudaki gerçek tüketim verilerine bakarak elde edebilirsiniz.
Isıtmada hem performans hem de düşük tüketim isteniyorsa Japon segment ürünlere bakmak gerekir ki onların da fiyatları epey yukarıda olacaktır. Yine orta segment diyebileceğimiz Midea Xtreme Save modeli de ısıtma konusunda ekonomik denebilir. Bu modelin de fiyatı ortalama 55 bin TL civarındadır.
İşin özeti: Hem ısıtmada hem de soğutmada ekonomik çalışacak bir cihaz isteniyorsa Japon segment harici ürün bakmamak gerekir. Kaliteli bir klima, kendini ısıtma modunda belli edecektir. Aradaki fiyat farkı da giriş segment cihazlara göre epey yüksek olacaktır. Bu farkı elektrik faturasına yatırmak da bir seçenek, kaliteli bir klimaya yatırmak da. @lapupa
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X