Samsung ekosisteminden devam etmek isterseniz düşünülebilir. Ses problemi genellikle 9 ve 12 bin BTU kapasiteli modellerde karşılaşılıyor. 18 ve 24 bin BTU olan modellerde bu duruma daha az rastlanıyor. Samsung haricinde, LG Dualcool Plus (PC18SQ) modelini de önerebilirim. İç ünite ses seviyesi oldukça düşük bir modeldir. Dış ünite ses seviyesi ise segment standartlarında diyebiliriz. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3138. sayfa)

-
-
15 gün önce aldığım LG 18.000 btu PC18SQ dış üniteden bu şekilde ses geliyor bu normal mi acaba? Balkon kapısı kapalı olmasına rağmen ses maalesef içeri de geliyor ve açıkçası rahatsız ediyor. Hem içeriden hem dışarıdan 2 video örneği paylaşacağım yardımcı olursanız çok sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu lg dualcool eco , dualcool eco plus ve , sirius uv modellerinde wifi ve UV harici bir kalite- performans farkı var mı. Seer değerleri vs aynı görünüyor. Wifi önemsiz dersek S3NW12JA3AA Dual Eco modeli yeterli mi yoksa diğer modellerde başka iyileştirmeler var mı?
Bir de 15m2 alana normalde 9000 yeter denir ama güney cephe en üst kat sürekli güneş alan 1 tarafı tamamen cam ve bilgisayar çalışan ortam gibi bir sürü faktörü ekleyince 12000 mantıklı değil mi yoksa ne olursa olsun o metrekare ortamda 12000 kullanmak fazla mı gelir?
-
Şehir İzmir 1.Kat oda çok büyük değil fakat yakın zamanda daha büyük bi yere geçebilirim o yüzden 12-15 btu almayı planlıyorum tavan yüksekliğini bilmiyorum ama çok yüksek değil standart çift çam teki açılır sadece soğutmada kullanılacak doğalgazlı ev
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un4Given35 -- 7 Haziran 2025; 21:36:11 > -
Merhaba, 30-35 m2 lik salon icin klima alacagım, çok fazla bilgim yok. Samsung 18binlik klima buldum, bu fiyat civarı daha iyisi var mıdır? Bu klima soğutma için işimi görür mü, ne dersiniz? Alternatif varsa değerlendirebilirim.
www.sokmarket.com.tr
Samsung Premium AR18TSHZHWK A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima - Cepte Şokhttps://www.sokmarket.com.tr/ekstra/samsung-premium-ar18tshzhwk-a-18000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-p-208510?ref=akakce&v=1.29.5
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
Merhabalar 20/25 m2 arası salon için klima tavsiyesi isteyecektim . Cephe olarak güney batı yani gün boyu güneş alıyor . Kat 2.kat . 2 adet 140x220 cm pencere mevcut ..
Şimdiden teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebinkaanhisar -- 8 Haziran 2025; 21:41:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhabalar, videodan duyulan ses ile gerçekte duyulan ses arasında fark olabilir. Bunu da göz önünde bulundurarak yorumladığımı belirtmek isterim öncelikle. Sesi hem hoparlörden hem de kulaklıktan dinledim ama anormal bir ses duyamadım. Kompresörün yüksek frekansta çalışma sesi geliyor sadece. Odanız istenilen sıcaklık değerine yaklaştığında veya geldiğinde bu sesi duymamanız gerekir. Eğer ses devam ediyorsa kompresörle ilgili bir sıkıntı olabilir. Bu sesi duymanızın bir sebebi de dış ünitenin montajlandığı duvarın yapısından kaynaklı olabilir. @Zeljko Obradovic
@klima5505 Hocam, konuyla ilgili sizin yorumunuz ne olur?
-
Özellik dışında bir fark yok diye biliyorum. Dual Eco ile Dualcool Plus arasında çok bir fiyat farkı olmadığı için Dualcool Plus (PCxxSQ) modelini tercih etmek daha mantıklı olur. BTU konusunda ise net yorum yapabilmek için daha fazla detaya ihtiyacımız var. İl bilgisi, pencere ölçüleri ve tek - çift cam durumu, tavan yüksekliği, yalıtım durumu gibi detaylar. Bir de üzerinizde çatı var mı yoksa dam şeklinde açık mı?
-
Detayları bilmeden net bir öneri yapmak doğru olmaz ama yine de marka/model önerisi isterseniz, 12.000 BTU sınıfında Airfel, Kaira, Bosch CL2000U modellerine; 15.000 BTU sınıfında da Arçelik - Beko, E.C.A. Spylos Pro modellerine bakabilirsiniz. Uygun fiyat bandında alınabilecek mantıklı ürünlerdir. @Un4Given35
-
Merhabalar, bu modelde eski tip R410A gaz bulunmaktadır. Bu model yerine, benzer fiyatlarda ve güncel tip R32 gazlı Kaira'ya bakılabilir. Wi-Fi sizin için önemli değilse Airfel ve Bosch CL2000U modelleri de işinizi görecektir.
-
Merhabalar, o büyüklükte bir alan için 12.000 BTU yetersiz gelir. 24.000 BTU sınıfında bir ürün işinizi görecektir. Airfel, Kaira, Bosch CL2000U üçlüsünden, fiyatı en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Alternatif olarak E.C.A. Spylos Pro modeline de bakılabilir.
-
Arkadaşlar merhaba 20m2 odamız için bütçe 25 35 arası klima arayışındayım wifi filan çok işim yok salonun hemen içinden girilen yatak odası var oraya da etki etsin istiyorum dipdibe sayılabilir orayı da katinca 35m2 filan ediyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: J.Astb33Detayları bilmeden net bir öneri yapmak doğru olmaz ama yine de marka/model önerisi isterseniz, 12.000 BTU sınıfında Airfel, Kaira, Bosch CL2000U modellerine; 15.000 BTU sınıfında da Arçelik - Beko, E.C.A. Spylos Pro modellerine bakabilirsiniz. Uygun fiyat bandında alınabilecek mantıklı ürünlerdir. @Un4Given35
Çok teşekkür ederim hocam sadece soğutma için kullanılacak ısıtması çok dert değil bende 1-2 model arasında kaldım
TCL 15000 BTU (29.000 TL)
Samsung ve Bosch 12000 BTU (25.000)
-
daha önce burada Gree Airy 9000Btu klima aldığımı yazmıştım. O dönemden bu döneme uzun kullanım olarak görüş bildirmem gerekirse, klimanın soğutma performansı ilk aldığım zamana göre daha da güçlü olmaya başladı. 11 metre kare odamda klimayı açmamla beraber buz gibi yapması inanılmaz. İlk 5dk hızlı çalışıyor daha sonra belirttiği seviyeye gelince neredeyse duymuyorsunuz ama oda aşırı şekilde soğuyor. Klimaların zaman geçtikçe daha da güçlü soğutması normal mi? neredeyse kulağımı dayasam dahi duymuyorum ama inanılmaz şekilde soğutma performansı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 9 Haziran 2025; 11:3:50 > -
Teşekkür ederim hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhabalar, TCL Elite 9000 BTU almayı düşünüyorum, marka/model hakkında görüşleriniz nedir? İnternette fiyatı 20497 TL/9 ay taksit.
İlginize teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: J.Astb33Özellik dışında bir fark yok diye biliyorum. Dual Eco ile Dualcool Plus arasında çok bir fiyat farkı olmadığı için Dualcool Plus (PCxxSQ) modelini tercih etmek daha mantıklı olur. BTU konusunda ise net yorum yapabilmek için daha fazla detaya ihtiyacımız var. İl bilgisi, pencere ölçüleri ve tek - çift cam durumu, tavan yüksekliği, yalıtım durumu gibi detaylar. Bir de üzerinizde çatı var mı yoksa dam şeklinde açık mı?
Bilinen yerlerden alışveriş yapmaya çalıştığımdan arada 3-5 bin fark oldu + taksit imkanı. Tüm gün güneş alan boydan boya cam alanlar varsa 12000 uygun olur anladığım kadarı ile. hesap yaparken chatgpt vs 11-12k btu ideal hesaplıyor ama forumda yatak odası için 9000 her türlü fazlasıyla yeter gibi yorumları okuyunca tekrar sorayım dedim. en kötü şartlarda olunca alan 15 16m2 olsa da 9 da yetmeyebilir demek. eski dairemde 9000 fazla fazla yetiyordu ama burada evin diğer ucuna yürüyünce mevsim değişimi oluyor. fiyat olarak şimdilik bulabildiğim 34e DC12RTH 30a da dual eco var. aracı firma ile daha uygun vardır elbet de problem ile uğraşmak istemiyorum.
-
Merhaba arkadaşlar. 55m2 salonum için Samsung Premium AR24TSHZHWK 24.000 BTU klima aldım. salon genellikle güneş alan bir salon fakat bu modelin soğutmaya yeteceği kanaatindeyim. Bu model ile alakalı bilgisi olan var mıdır? İyi günler dilerim.
-
Hayırlı geceler hocam anladığım kadarıyla forumda klima noktasında en tecrübelilerden birisiniz
22-23.000 TL bütçe ile 15-20 m2 oda için heralde 9000 btu yeterli olur
Alınması en makul model hangisi direk sorsam?
benim gözüme 2 tane model ilişti biraz da yorumlardan çıkardığım sonuç
Airfel LTXM25N A++ 9000 BTU R32 Gaz Inverter Duvar Tipi Klima
Kaira DTXR25E A++ 9000 BTU Wifi Inverter Duvar Tipi Klima (Montaj Dahil)
başka model mi yoksa o fiyata bu 2 modelden biri mi ve de hangisi ? Hangisi daha sessiz ve üstün yönleri farklı mı?
teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumum24 -- 10 Haziran 2025; 0:55:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X