Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.937
Cevap
962
Favori
4.900.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31383139314031413142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkür ederim ellerinize sağlık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • J.Astb33 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Hocam yatak odası için sadece yazın soğutma amaçlı tavsiyeniz var mı? Hantech 9.000 btu iş görür mü? İl izmir. Bütçe 20-25 arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Antonio- -- 11 Haziran 2025; 0:5:35 >
  • m.kemALL kullanıcısına yanıt

15.000 BTU sınıfında Arçelik, Beko, E.C.A. Spylos Pro gibi cihazlar arasından tercih yapabilirsiniz. Arçelik - Beko klimaların montajında alüminyum boru kullanıldığını da unutmamak gerekir. Bakır boru için ekstra ücret talep edilmektedir. Bu da size ekstra maliyet oluşturur.

18.000 BTU sınıfında da Kaira, Airfel, Bosch CL2000U, Rota Seal gibi modellerden birini tercih edebilirsiniz. Saydığım tüm bu cihazların üreticisi Midea'dır. Kaira'nın Wi-Fi artısı vardır sadece. Bölgenizdeki servis durumuna göre tercihte bulunabilirsiniz. Alternatif olarak LG Dualcool Plus (PC18SQ) modeli de tercih edilebilir. İç ünite ses seviyesi oldukça düşük bir modeldir. Standart olarak Wi-Fi sunulmaktadır. @m.kemALL

• Salvador_Limones kullanıcısına yanıt

Modeli detaylı olarak incelediğimde, 9 bin ve 12 bin BTU modellerinin teknik olarak birebir aynı olduğunu gördüm. İç ve dış ünite boyutları, ağırlıkları, soğutucu akışkan miktarları vs. her şey aynı. Muhtemelen kullanılan kompresör de aynı ve sadece yazılım algoritmasıyla oynayarak sınıf ayrımı yapılıyor. Bu durumda 12.000 BTU modelini tercih etmenizde bir sakınca yok. Fazla geldiğini hissettiğiniz durumlarda, cihazın kapasiteni %80 - %60 - %40 seviyelerine indirgeyip kullanma şansınız var. Bunu da kumanda üzerindeki ''ENERGY CTRL.'' tuşu vasıtasıyla yapabilirsiniz.

• Merhabalar, bu markayı tercih etmenizin bir sebebi var mı? Yoksa daha bilindik markalara yönelmenizi öneririm. Servis yapılanması ve satış sonrası hizmet anlamında sorun yaşama ihtimalinizi en aza indirmiş olursunuz böylece. Bir de bütçenizi belirtebilir misiniz? @-Antonio-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Astb33 -- 11 Haziran 2025; 0:7:16 >
    Bidliğim bir marka değil bir arkadaşımın tanıdık klimacısına sorduk bunu söyledi. Airfel ya da Kaira nasıldır? Bütçe 20-25 arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Antonio- -- 11 Haziran 2025; 0:19:18 >
  • -Antonio- - kullanıcısına yanıt

Airfel ve Kaira, giriş segmentte en çok tercih edilen cihazlardandır. İki markanın da servis hizmeti Daikin tarafından sağlanmaktadır. Bölgenizdeki servis durumu iyiyse tercih edilebilir. Yalnız, iç üniteyi başucunuza yakın bir yere monte ettirmeyi düşünüyorsanız bir ihtimal rahatsız olabilirsiniz. İç ünite ses seviyesi, en düşük fan hızında 25 desibel olarak belirtilmiş. Ses konusunda hassas biriyseniz, bu durumu da göz önünde bulundurarak alım yapmanızı öneririm. @-Antonio-

Ben de aynı ikilem içinde kalmıştım hocam kaira ve airfel 9000 btu luk modelleri arasında

ben başucuma taktırmayı düşünüyorum ve hatta ders çalışıcam sessiz olması mühim benim için , başka tavsiye edeceğiniz hangi model var 22-23 bin bütçe ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Antonio- - kullanıcısına yanıt

Ben de karar veremedim hocam

sizin dediğiniz markayı bilmiyordum

• Forumum24 F kullanıcısına yanıt

Airfel ve Kaira arasındaki tek fark, Kaira'nın standart olarak Wi-Fi özelliği sunması. Bunun dışında birebir aynı cihazlar.

Üstteki modellerde ''Silent Mod'' özelliği var ama kumanda üzerinden bunu ayarlayabileceğiniz bir tuş yok. ''Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları'' konusunda, ikinci el Midea kumandası alıp ekstra birkaç farklı özelliği aktif edenler var. Siz de böyle bir çözüm yöntemine başvurabilirsiniz. Bütçeniz kısıtlı olduğu için de pek bir seçeneğimiz yok maalesef. @Forumum24

Teşekkür ederim hocam zorlayıp 25-26k yapsak bir şey çıkar mı

Tam sipariş geçecekken Eco modelinde 4 yönlü salınım da koymadıklarını farkettim. Seer scorp değeri okumaktan artık beyin yanınca sinirlenip mitsubishi sipariş verdim gidip mağazadan. Analog takılacaksak bari iyilerden olsun dedim. onda da ayrı gariplikler çıktı. mağazada SRK35ZSP-W-SET adlı modeli seçtim. 7.3 seer 5.7-4.4 scop gibi çok iyi değerleri vardı etikette. R32 gaz. Ürünün modelini internette baktığımda R410A ve 6.2 seer sonuçlar da çıkıyor. Hatta iklimsadaki tüm modeller R410a. Benim gittiğim MH satan bayii de ödemeyi alan firmanın sitesine girdiğimde ise r32 li modeller çıkıyor. Anlam veremedim iklimsa siteyi mi güncellememiş ya da TR üretimleri mi farklı.Benim ödeme yaptığım şirketin websitesindeki fiyata kadar birebier aynı. Bana heralde mağazadaki etiketten farklı ürün gelmez. onca uğraştan sonra dünya para verip 6.2 seer r410 klima gelirse hırsımdan tavan vantilatörü taktırır klima kullanmayı reddederim artıkKlima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

Öncelikle hayırlı olsun.

Umarım İklimsa'dan aldığınız Mitsubishi'nin ; Mitsubishi Electric değil, Mitsubishi Heavy Industries olduğunu bilerek almışsınızdır.

Çünkü bu işin nirvalarından olan marka ; Mitsubishi Heavy Industries değil, Mitsubishi Electric'tir.

• midea dan aşağıdaki teklifleri aldım. 1 18 lik 2 adet 12 lik almayı planlıyorum.

18000 btu extreme : Nakit 45 bin / kart taksit 50 bin lira

12000 btu extreme : Nakit 28 bin / kart taksit 30 binlira

daha pazarlık yapmadım bikaç bin daha kırpabilirim diye düşünüyorum.

• merhaba arkadaşlar 25-30 civarı sağa sola da salınım yapabilen klima var mı? 12000’lik
    kaliteli bir 9000’lik de olur
    oda 13-15 m2 civarı

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Evet MHI olduğunu bilerek aldım bayiiden. iklimsadan değil, iklimsa sadece sitedeki bilgileri ile kafamı karıştırdı. ME dediğiniz gibi nirvana da fiyatlarına bakmak dahi istemedim 100ü bulmuştur heralde.

Evet, Mitsubishi Electric'in fiyatlarına da nirvana diyebiliriz herhalde...:)

• cimbomly kullanıcısına yanıt
    Fgeuropa yetkili servis montaj dahil fiyat ise çok iyi hocam

Fakat bu cihazda genleşme sesi sorunu vardı çatırdama şeklinde. Kışın ısıtma modunda cihazı kapattıktan sonra daha bariz belli oluyor. Yazın ise daha hafif etkiliyor. Yine de bence yatak odası kullanıma çok uygun değil. Göz önünde bulundurun derim...

Fiyat aldığınız şehir neresidir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung Premium Plus'ı internet üzerinden indirimden satın aldım. Kuruluma gelecek servis arayıp, kurulum öncesinde keşif için gelmesi gerektiğini ve 700tl ücreti olduğunu söyledi. Kurulumda ekstra keşif vb. ücretler söz konusu mu yoksa Samsung'a özel mi bu durum?

• 
Sayfa: önceki 31383139314031413142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.