Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Turalyon Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (5 Mobil) - 5 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.937
Cevap
962
Favori
4.900.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31373138313931403141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhabalar denizlideki odama klima alacaktım, 2 sene önce salonada buradan araştırarak lg artcool almıştım. Bu sene 10 metrekare odama alacaktım bildiğim kadarıyla 9000 btu bile fazlasıyla yetiyor ama zaten aradaki fiyat farkı çok küçük olduğundan dolayı 12000’lik almayı planlıyorum bütçe 25-30 bin civarı ne tavsiye ederseniz sadece soğutma amaçlı kullanacağım.
    Araştırdığım kadarıyla şunlar arasında kaldım bunlar veya bunların dışında tavsiyeniz varsa alırım.
    Kaira dtxr35e 26000tl
    Lg dualcool plus 30000tl
    bosch 3000i 31000 tl
    Birde aralarındaki fiyat farkına değer mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakIO -- 10 Haziran 2025; 18:53:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • generaljo kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Bütçcenizi aşmıyorsa bu farkı verip 3000i almanızı tavsiye ederim. Verim olarak kazancınız olur.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hikmaster kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. LG geç bile kaldı buna ama en sonunda gündeme getirmeleri iyi oldu.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhabalar, 18000btu 50.000tl maksimum olacak şeklilde önerebileceğiniz klimalar nelerdir? yardımlarınız için teşekkürler.

• tek yön kaset tipi klima almak durumundayım evimde daha önceden buna göre hazırlık yapılmış olmasından dolayı.

Gree marka baktım. mesela gree nin split tipi klimasında 20 tane özellik sıralıyor bunda 15 tane. split tipler daha mı teknolojik demek oluyor?

• Aynı şartlarda bende klima bakıyorum hantech 9.000 btu 24.000 fiyat aldım sizce nasıldır? 3 alternatif arasında en mantıklısı hangisi olur ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sebinkaanhisar S kullanıcısına yanıt

Merhabalar, il neresi ve bütçeniz ne kadar?

• myofset M kullanıcısına yanıt

Merhabalar, 20 metrekare için 12.000 BTU sınıfında bir ürün işinizi görür. Kapıyı açık bırakıp yatak odasını da iklimlendirmek istediğiniz takdirde klimanızın elektrik tüketimi artacak ve homojen bir ısı dağılımı elde edemeyeceksiniz. Bunu da unutmamak gerekir. Bütçeniz dahilinde alınabilecek modelleri de aşağıya sıralıyorum:

1. Midea Xtreme Save: Hem ısıtmada hem de soğutmada oldukça ekonomik. Bütçeniz dahilinde alabileceğiniz en iyi cihaz diyebiliriz.
    2. Gree Fairy: Midea Xtreme Save'in doğrudan rakibi. Sadece ısıtmada inebildiği watt değeri bakımından Midea kadar ekonomik değil. Bu da tamamen firmanın tercihinden kaynaklı bir durum.
    3. Bosch 3000i: Midea Xtreme Save altyapısına sahip bir ürün. Wi-Fi bulunmuyor, sağ - sol yönlendirme manuel olarak yapılıyor.
    4. Kaira, Airfel, Bosch CL2000U ve Rota Seal: Ekonomik sınıftaki kaliteli cihazlardır. Tümünün üretici Midea'dır. Kaira'nın Wi-Fi ekstrası vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Astb33 -- 10 Haziran 2025; 20:50:26 >

• Un4Given35 kullanıcısına yanıt

Rica ederim. TCL aslında iyi cihazdır ama servis yapılanması ve satış sonrası hizmet durumundan ötürü alın veya almayın diyemiyorum. Samsung ve Bosch arasından da Bosch'u tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Astb33 -- 10 Haziran 2025; 20:52:54 >
  • nofear4835 N kullanıcısına yanıt

Merhabalar, kötü cihaz değildir ama servis yapılanması ve satış sonrası hizmet durumu muamma. Bölgenizdeki servis durumu iyiyse tercih edilebilir.

• Ankara'da klima kurulumu için önerdiğiniz Daikin servisi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBerkO -- 10 Haziran 2025; 20:58:7 >
  • Salvador_Limones kullanıcısına yanıt

Eğer yatak odasında kullanacaksanız soğutma ihtiyacınız minimum düzeyde olur. Uyuduğunuz odanın çok sıcak veya çok soğuk olması sağlık açısından da iyi değildir. Model bazında bakıldığında ise yatak odasına alınabilecek en sessiz iç üniteye sahip cihazlardan biridir LG. Ben, 9.000 BTU kapasiteli bir cihazın yeterli olacağı kanaatindeyim. Yine de farklı fikirler alabilirsiniz.

• J.Astb33 kullanıcısına yanıt

Samsung Premium AR18TSHZHWK/SK 18000

yada kaira.?18 btu.

nasildir sizce.? Arayişa girdim sogutmak için annemlere alicam urfa bölgesindeyim hava sicak maglum:) arcelik 12 btu takili sogutma yapmiyor onu kendi odama takicam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 10 Haziran 2025; 21:6:35 >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Samsung'un bu modeli eski tip R410A gazlı. Bu model yerine, daha güncel olan R32 gaz tipine sahip Kaira almak daha mantıklı olacaktır. İkisi arasından net olarak Kaira öne çıkar.

İstanbul, 25/35 arası

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

gree ön üflemeli kaset tipi hakkında bilginiz var mıdır?

• 15.000 yada 18.000 lik klima arayışım var. Isıtma önemli değil. Arçeliğin 15.000 lik klimasına rastladım.
    Birde baymak elegant 18000 kampanyası varmış carrefoursalarda, öneriniz ne olur 40 bin lira ya kadar bişi arıyorum. Fiyat persormans anlamında farklı ürün tavsiyeniz olabilirmi?

kağıt üzerinde bana da kurtarır gibi geliyor ama sürekli güneşin altında, boydan boya cam tarafı olan bir oda sauna gibi oluyor içerisi; sadece evin içinde odadan çıkmak iklim değiştiriyor o derece. Bir de yine güneşli cephede olunca dış üniteyi koyduğum yer de direkt olarak güneş alacak. Alt kattakiler de aynı şekilde koyup kullanıyor ama bilemedim ne kadar zorlar kompresörü. Yanlış bilmiyorsam klima eğer fazla gelirse; inverterda tek problem fazla btu klima kısa sürede soğutacağı için daha az nem almış olacak ve ortamda soğuk ama nemli yapı olacak? Boydan boya cam , en üst kat, güney cephe , ege, zayıf yalıtım gibi odada olabilecek en kötü şartlar bulunduğundan karar vermek zor oluyor. salonda 18 kullanıyoruz yine çatı katı etkisi ama dış ünite gölgede ve cephesinden dolayı odalar arasında mevsim değişimi gibi fark var. teşekkürler yanıtlarınız için.

• sebinkaanhisar S kullanıcısına yanıt

Benzer bütçe ve metrekare için üst mesajımda paylaştığım cihazlardan birini tercih edebilirsiniz. @sebinkaanhisar

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161499595

• bodysolid B kullanıcısına yanıt

Merhabalar, kaset tipi klimalar hakkında bilgi sahibi değilim maalesef. Bu yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemem.

• 
Sayfa: önceki 31373138313931403141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.