< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3137. sayfa)

-
-
1 - Kurulum işlemi bittikten sonra yapılmalıdır. Vakumun amacı, iç ve dış ünite arasındaki bakır boruların içlerinde bulunan oksijenin ve nemin olabildiğince dışarı atılmasını sağlamaktır. Bu işlem, dış ünite içerisinde toplu halde bulunan gazın, borulara salınmadan önceki aşamasında yapılmalıdır. Sonradan yapılan vakumun hiçbir faydası olmayacaktır. Tek çözümü de dış ünitenin yenisiyle değiştirilmesidir.
2 - Manometre üzerindeki değerin eksiye inmesi gerekir. Vakumun olması gerektiği kadar yapıldığını bu şekilde anlayabilirsiniz.
Tesi-Techyoutube
Tüm soğutma sistemlerinde atmosfer ile temas halinde vakumlama yapılması zorunludur. Vakumlamanın nasıl yapıldığını ayrıntılı olarak izleyebileceğiniz bu videoda aynı zamanda vakum pompaları ve gaz manifoltları ile ilgili bilgilere de ulaşabilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=ondcbtCU8x0 -
Teşekkürler bizimki hazır tesisat hepsi aynı galiba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim. Tesisatın hazır olması bir şeyi değiştirmez. Prosedür aynı şekilde uygulanmalıdır.
-
Teşekkürler iyi geceler
https://app.hb.biz/tG9RfWP2utye
16198.00₺
40000 seviyelerine kadar çıkabileceğim 18000 btü klima arıyorum Denizli’de soğutma için kullanılacak
Airfell
Kaira
Bosch
York
Gibi markalar alabilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamdır hocam çok teşekkürler :)
Enviro / Noviro modellerinden birini alıp geçiyorum. Keşfe bir gelsinler de BTU yu da onlar önersin. 12.000 yeter gibi ama bakalım.
Bu vesileyle hayırlı bayramlar dilerim :)
-
Çok sağolun çok detaylı bir anlatım oldu. İçim rahatladı. Bayram sonrası bunu hızlıca çözebilirim umarım. Sorum olursa yine rahatsız ederim sizi. Çok sağolun.
-
Cevabınız için sağolun hocam. 0 a gelmesi yeterli dediler. 0 ı gördükten sonra birkaç dk daha çalıştı belki o zaman sıfırın altına inmiştir. Şuan için soğutmasında bir problem yok gibi görünüyor.
-
Merhabalar iyi bayramlar dilerim bir kaç model arasında kaldım 12-15 fiyat uygun olursa 18.000 BTU'da alabilirim
Bosch Climate CL2000U 12.000 Btu (25.749)
TCL Elite TAC-15CHSD/XA51I A++ 15000 BTU (28.899)
-
Merhabalar, geriye doğru okudum ama aradığım cevabı bulamadım. 20 metre kare salon için klima ihtiyacım mevcut. Klimanın motoru dairenin balkonunda yakın konumda. Dolayısıyla sessiz bir dış üniteye sahip cihaz arıyorum. Baktığım kadarıyla mitsubishiler sessiz ancak başka alternatifler nedir? Daire güneydoğu cephe ancak zemin kat olduğu için çok ısınmayacak diye düşünüyorum. 18.000 btu gücünde bakıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zBrave -- 6 Haziran 2025; 11:0:42 >
-
Merhabalar, iyi bayramlar. Koşullarınızı detaylı olarak yazabilirseniz doğru model ve BTU konusunda yardımcı olabilirim. İl bilgisi, oda metrekaresi, tavan yüksekliği, pencere ölçüleri ve tek - çift cam durumu, cepheler, kat bilgisi (zemin - ara - çatı) gibi detayları paylaşabilir misiniz?
-
Merhabalar, iyi bayramlar. 20 metrekare için 12.000 BTU sınıfında bir ürün yeterlidir. Uygun fiyat bandında Gree Fairy modelini önerebilirim. Dış ünite ses seviyesi düşük olan modellerden biridir. Yalnız, ısıtma modunda da yoğun kullanım yapılacaksa geri planda kalabilir. Isıtmada inebildiği watt değeri bakımından, soğutmada olduğu kadar ekonomik diyemeyiz çünkü. Bu modelin dışında; Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy ve Daikin gibi markalardan da öneriler yapabilirim. Bunun için bütçe belirtirseniz daha iyi olacaktır.
-
Merhabalar, iyi bayramlar. Uğur da aslında Midea tarafından üretilen cihazlardan biri. Yalnız, servis ve yedek parça durumunu iyi araştırmanızı öneririm. Alternatif ve birebir aynı cihazlar olan Kaira, Airfel ve Bosch CL2000U modellerine de bir göz atın isterseniz. Bölgenizdeki servis yapılanmasına göre tercihte bulunabilirsiniz.
-
Bizim abi ugur bayiliğini almiş ondan dolayi önerip durdu fiyatta sormadim 29-30k mi dedi 39-40k hatirlamiyorum.Annemlere takicam parca konusunda birşey diyemem hhuyumu suyumu biliyor yakasina yapişirim konuşurum:)
30 m2 yazacaktım yanlış olmuş. Bütçem 40bine kadar. Isıtmada kullanmayacağım. Sadece soğutma kullanımı olacak. İç-dış ünite sessizliği benim için en önemli husus. Aslında çok samsung ekosistem ürünüm var. Özellikleri de diğer markalara göre daha dolu gözüküyor aynı fiyat bandında, ancak sessizlik konusunda sanırım samsung geride.
-
Bir düzeltme yapmak istiyorum: Uğur'un yeni modellerinde üretici değişmiş sanırım. Bununla ilgili net bir veriye ulaşamadım ama ilgili markanın internet sayfasındaki fotoğraflarını incelediğim zaman, üretimin Midea'dan Haier'e kaydırıldığını fark ettim. Bunu dış ünite ve kumanda görsellerinden de az çok anlayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Astb33 -- 7 Haziran 2025; 12:15:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X