Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3078. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: _Oğuzhan_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 16 Misafir (8 Mobil) - 9 Masaüstü8 Mobil
5 sn
64.876
Cevap
962
Favori
4.896.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
55. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 30763077307830793080
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet mevcut

• bende araştırmalarım sonucu iki cihaz arasında kaldım. 3000i de wifi olmamasına rağmen donanım olarak daha iyi duruyor. örnek 12000 btu da gaz miktarı kaira 0.55, 3000i 0.65, iç ünite ağırlığı daha fazla 3000i 'nin . Climate 3000i 18 lik aldım bugun hepsiburadada kaira ile aynı fiyatı var. karar sizin .

ayrıca üstatlara @klima5505 şunu sormak istiyorum 3000i , midea xtreme save muadili midir? çunku değerleri neredeyse aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kgt07 -- 9 Mart 2025; 22:58:51 >
  • DMC-12 D kullanıcısına yanıt

Hocam bu mesajın aynısını yazacaktım sizin mesajınızı gördüm. Bende 2 cihaz arasında kaldım. Bu hafta sonu netleştirip almak istiyorum. Ustalar bakabilirse mesajınıza bende sabırsızlıkla bekliyorum cevapları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trbeyazcocuk T kullanıcısına yanıt
    Klimada mitsubishi electric. Heavy değil ama ELECTRİC. Daha ötesi yoktur. Evet fiyat biraz yüksek ama ömürlüktür. Kesinlikle bu markaya bakın derim. Yerli mi, aman aman.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Mitsubishi Electric gerçekten iyi bir klimadır.Buna lafım olamaz.Ama kalite-fiyat-performans anlamında bende Panasonic Etherea’yı tavsiye ederim.Tabii ki bu tavsiyem bütçe sorunu olmayanlar için geçerli.

Mitsubishi Electric Legendera alıp firmanın saçmalığı yüzünden son anda siparişini iptal eden birisi olarak diyorum ki ; iyi ki Mitsubishi Electric Legendera siparişini iptal ettirmiş ve Panasonic Etherea’yı almışım.

Çünkü Panasonic Etherea kesinlikle çok iyi bir klima ve bu yüzden çevremdeki herkese Mitsubishi Electric Legendera yerine Panasonic Etherea tavsiye ediyor ve aldırıyorum.

Araştırın , bana hak vereceksiniz…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Mart 2025; 22:36:57 >
  • Merhabalar iyi pazarlar, bahçe katında bulunan evimizde güney cephede bulunan balkon kısmını üstünü sundurma ön ve yan cepheleri de ısıcam çiftcam olarak geçiyor sanırım o şekilde kapattık.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

ben resimdeki gibi çizdim ama yaklaşık 25metrekare bir alanda hem ısıtma hem soğutma için kullanacağımız bir klima arıyoruz.

Midea Xtreme Save AG2ECO-12NXD0-I 12.000 Btu

Bosch Climate 3000i A++ 12000 Btu

Kaira DTXR35E A++ 12000 BTU

bütçem max 30bindi ben bunları buldum ama aralarından önereceğiniz ya da onu değil şunu öneririm diyeceğiniz bir ürün varsa tavsiyelerinizi beklerim.

@klima5505

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Hocam Daikin' dan önce Panasonic Etheraya bende heveslenmiştim. Web sitesinden Adana' da kendime yakın bir bayi buldum. Aradım biz Panasonic klima satmıyoruz dedi. Diğer numarayı aradım, onlar da biz Mitsubishi electric bayisiniz dediler.

Panasonic web sitesinde sizin irtibat bilginiz var dedim. Bilgimiz yok dediler.

Panasonic Türkiye distribütörü bana hiç güven vermedi bu yüzden.

Bende gittim Daikin Zeta Shira Plus aldım.

• Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Bence bayii ile ilgili bir sıkıntı yaşamışsınız.Bunu distribütöre mal etmek yanlış olur.

Neden derseniz ; bende sizdekinin tam tersine Panasonic Marmara Bölge Müdürlüğünün ilgi alakasından çok memnun kaldım.

Şöyle ki Bursa'da stok sıkıntısı yaşadığımda bunu mail ile ilettim kendilerine ve serzenişte bulundum.Ardından mailime İstanbul Merkez'den hemen döndüler ve detayları istediler.Şikayetim dinlendi ve bizzat Marmara Bölge Müdürü tarafından cep telefonundan arandım ve bilgilendirildim.Hemen Türkiye çapında stoklara bakılacağı söylendi.Ve akabinde kısa bir süre sonra tekrar dönüş yaptılar ve eğer istersem Antalya'dan 12.000 Btu Panasonic Etherea modelini temin edebileceklerini ilettiler bana.

Ama bulunan klima modelinde Nanoe X versiyonu Mark 2 olduğu için pas geçerek yeni ürünlerin stoklara girmesini bekledim ve Mark 3 versiyonu olan yeni üretim bir Etherea aldım.

Dolayısıyla Panasonic klimalar hakkında ; daha önceden yayılan bir marka güvensizliği dolaşıyor ortada ama bence bunu aşmak lazım artık.Çünkü Panasonic Klima Türkiye Distribütörü RES Enerji Sistemleri A.Ş oldukça ilgili bir firma ve Bursa'da satın aldığım bayiiden de açıkçası çok memnun kaldım.

Diğer yandan klimayı kuruluma gelen servis hem Mitsubishi Electric , hemde Panasonic markalarına kuruluma giden yetkili bir servisti.Yani kurulum servisleri de bu işi layıkiyle yapan kişiler.Zaten Panasonic sadece üst segment markaların kurulumunu yapan bayilere kurulum izni veriyormuş.

Yani bir Mitsubishi Electric yada Daikin gibi markaların kurulumunu yapan tek markaya bağlı bir servise Panasonic markası da yetkili servis izni veriyormuş ama sadece 2 markada kalmak şartıyla.Yani Mitsubishi Electric-Panasonic yada Daikin-Panasonic gibi iki marka ile sınırlı kalma şartı var.Yetkili servise üçüncü bir markayı dahil edemiyorlar.

Neyse yine de satın aldığınız Daikin modelini iyi günlerde kullanın diyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Mart 2025; 17:50:0 >

• Bayi işi aynı marka altında bile farklılık gösteriyor onu biliyorum hocam. Ama genel merkezin bu konuda dikkat etmesi lazım. Daikin Zeta Shira Plus tan aşırı memnum. Ama aklım ME den çok Panasonic'te de kaldı yani.

Sizin adınıza sevindim hocam sizde güle güle kullanın. Gezegenin en iyi 3 klimasından birisine sahipsiniz neticede. Uzun yıllar elektriği koklayarak, arıza vermeden konforlu bir iklimlendirme yapacaktır.

Eyvallah ,

Bu arada şunu da belirteyim.Panasonic'i tesadüfen keşfetmeden önce ; Mitsubishi Electric Legendera , Daikin Zeta Shira Plus ve Toshiba Shorai Edge olarak 3 markaya odaklanmıştım ve bayileri ile görüşmüştüm.

Sonuçta her üçü de kendini ispatlamış iyi klimalar.

Tekrar iyi günlerde kullanmamız dileğiyle.

Selamlar...

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Hocam Merhaba,

Bursadaki hangi bayiden aldınız , fiyatları ne kadar acaba ?

• zyxel1616 Z kullanıcısına yanıt
    Bursa Bayiilerinden olan Makin Mühendislik'ten almıştım ben Panasonic Etherea modelini.

Ve geçen Ağustos ayında ; 12.000 Btu modelini 1.700 Euro'ya almıştım.

Ama siz arayın ve günce fiyat alın yine de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Mart 2025; 22:16:38 >
  • batarist B kullanıcısına yanıt

O kadar butcem yok malesef.

Regal 12.000btu 19 000tl

Airfel, samsung, bosch 12.000 btu da 24-25 bin TL civarında. Hangisini seçmeliyim karar veremedim. Regal niyetliydim ama forumda kötü dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trbeyazcocuk -- 10 Mart 2025; 16:18:53 >
  • benim sormak istediğim soru, klimayı satın alıyoruz fakat bu duvar delme bakır boruyu montajlama işlemlerini kim hallediyor ? samsung diyor ki ben sadece gelir hazır tesisata klima montajlarım bakır boru çekmek için kırılacak duvardır vsdir sen yaptır hatta borula elektriğini hazırlat giderini ayarla. ben gelip montaj yapıp giderim. bu aradaki işlemleri benim kime hallettirmem gerekli ? ne diye aramalıyım?

• trbeyazcocuk T kullanıcısına yanıt

Arkadaşıma geçenlerde internetten 24.000 TL 12 bin BTU Airfel klima aldık. Benim de tavsiyem Airfel olurdu şahsen.

Daikin firması, Midea firmasına ürettiriyor Airfel klimaları. Genel olarak kullanıcıları bu fiyat seviyesine göre oldukça memnun

• Merhaba, teknik bir sorum olacaktı, yeni aldığımız İstanbul'daki 2+1, açık mutfaklı küçük daire için klima bakıyorum, yalnız sorun müteahhit klima tesisatını ve yerini dış cephe bozulmasın diye çatıya konulmasını belirleyip altyapıyı ona göre önceden çektirmiş, ev 2. Katta, üstte de 3 kat daha var takriben dış ünite 9-10m. Yukarıda kalacak, bu nedenle kompresör gücü bakımından en az 18.000'lik mi almak lazım? Bu konuda bizi üzmeyecek kompresörü güçlü ne tavsiye edersiniz acaba? Ev küçük olduğu için 18000 BTU sanırım yazın salon kadar olmasa da diğer odaları da rahat ettirir diye düşünüyorum.

Klima yaşam alanı - mutfak yazan odada olacaktır.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

hocam zeta shira plus kaç btu modelini aldınız? ve fiyat nedir?

• 0110engin kullanıcısına yanıt

12.000 BTU olan versiyonunu aldım. Ama alalı baya oldu tabi. Yaz sonu gibi bir şeydi 54 bin TL ye almıştım yanlış hatırlamıyorsam o zaman.

• @Selçuk ALAGÖZ

ben 14000 btu olanını almayı düşünüyorum ama internette çok farklı fiyatlar var. güvenip sipariş veresim gelmiyor. senin aldığın bayinin hepsiburada linki vs. var mı hocam?

bugün m.e noviro için 3 farklı bayisinden 15000 btu için fiyat aldım. en düşük nakit 56bin tl taksitli 64bin tl fiyat var. daikin zeta shira 14000 btu için bu fiyatları bulursam daikin almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 11 Mart 2025; 23:5:5 >
  • 0110engin kullanıcısına yanıt

Hocam ben internetten almadım. Daikin bayilerini aradım en uygun fiyatı ilkel yöntemle telefonla sorarak buldum.

Kendi klimamdan şu ana kadar memnunum. Soğutma modunda pek kullanamasam da kışın ısıtma modunda bolca kullanıyorum. Evde kombide var ama tüm gün ev dışında olduğumdan, eve gelince de kombinin ısıtması çok uzun süreceğinden. Klima daha pratik geliyor.

Yalnız yaşayan biri olarak, klimayı Akşam 18:00 - 23:00 saatlerinde kullanıyorum. En soğuk havada bile toplamda 350 TL gibi elektrik faturası geldi bana.

Ama yazın sağlam bir tüketim testi yapacağım.

Bu arada benim klimayı montaja geldiklerinde dış üniteyi görünce şaşırmıştım. 12.000 BTU klimanın dış ünitesi çoğu klimanın 18.000 BTU dış ünitesinden daha büyük.

Ve dış ünite aşırı sessiz çalışıyor. Yanına gelip dinleyince bile çalışıp çalışmadığını anlayamıyorsun çoğu zaman.

• 
Sayfa: önceki 30763077307830793080
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.