Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2984. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ugurugr Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.985
Cevap
960
Favori
4.905.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
71. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 29822983298429852986
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vakumlama olayını servisler genelde biz söylemeden kendileri yapıyor mu yoksa illa hatırlatmamız mıgerekiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • HB den pazartesi aldığım Kaira klimalar kargoya verilmiş. Yarın teslim görünüyor. Servis ise 1 hafta sonrasına montaj günü verdi. Erken bi boşluk olursa beni alacaklar ama bakalım nasip kısmet.

HB den teslimat sms i geldi ama web de hala hazırlanıyor görünüyor.

• hepsiburada ' dan klima alıp hepsiJet üzerinden, dış veya iç ünite gelip diğerinin gelmediği durumla karşılaşan var mı acaba ?

3 gündür iç üniteyi bekliyorum, dış ünite önce geldi

• Normalde görevleri ama bazı servis elemanları angarya iş olarak görüyor yapmıyorlar

hatırlatınca da biz zaten yapıcaz diyip elemanı arabaya gönderir makinayı aldırır

yada bu modellere gerek yok diyip yapmazlar

fabrikada bile dış ünitenin içindeki borular için yürüyen hatta yapılıyor

Yani mutlaka yapılmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, 15 m2 yatak odama 12.000 BTU midea klima koyduk. kapısı devamlı açık kullanıyorum ama sanki bir tık fazla oldu gibi, 9.000 BTU koysa mıydım diye düşündüm... Kullanımda rahatsızlık yaşar mıyız fikriniz nedir?

• 36 m2 en üst kat salona 24 binlik Baymak Elegant klima montajı yapıldı. Vakum için cihaz getirmemişlerdi. Bunlarda gerekmiyor dendi, diretince arabadan vakumu getirip vakumladılar. Burada sormak istediğim şey bu vakumun süresi ne kadar olmalı yaklaşık 5 dakika kadar vakumlandı, gösterge paneline baktılar fakat ne kadar doğru yapıldı bilemiyorum.

Bilgi için, salon dışında antre ve yakın odaları da rahat soğutuyor.

• DemBabus D kullanıcısına yanıt
    Boruların içerisinde bir toz partikülü yada çok çok az oksijen kalmış olsa bile verimsiz çalışır diye biliyorum. Bence 5 dakika vakumlama çok az. Klima bir kere çalıştıktan sonra da yapılan vakum hiçbir fayda sağlamaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bunda vakum gerekmiyor ne demek ya bunları şikayet etmek lazım

Merhaba. Vakum gerekmiyor ifadesi çoğu servisin klasik yalanı zaten.
    Ama 5 dakkalık vakum yeterlidir. 5 dakikalık süre içerisinde vakum pompası gereken işlemi gerçekleştirmiş olur. Daha fazlası daha tedbirli bir uygulama yapılmasını sağlar. Üstelik boruda olası su damlacıkları şeklinde nem kalıntısı varsa bunun buharlaşarak sistemden çıkmasını sağlar.
    Ama temiz tesisatla montaji yapılan sıfır klimalarda genellikle bu durum olmadığı için 5 dakikalık vakum yeterlidir,10 15 dakika yapılması da zararlı değil faydalıdır.

Saygılarımla...

• Daikin zeta shira plus ve shira plus modellerinin farkı hakkında bilgisi olan var mı?

• istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt

Ben aradığımda söylüyorum vakum aleti yoksa gelmesinler diye.

• Selamlar. Portatif klima tavsiyesi alabilir miyim? Ev kira olduğu için montaj yaptıramıyorum o yüzden portatif versiyonlara yöneldim.

Teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 m2 salonum var ama dairem genel olarak küçük. Salon hariç diğer odalarında en azından sıcaklığının biraz kırıldıgını hissetmek istiyorum. Mitsubishi tavsiye ediliyor. Sanırım 15000lik bir model almam gerekiyor. Hangisini tavsiye edersiniz?

• MaxMillan1729 M kullanıcısına yanıt

Hocam shira plus sipariş vermiştim. Az önce geldi. Made in türkiye yazıyor. Eski tablolarda yurtdışında üretilip gelir diye biliyordum.

Zeta ile shira arasında bir kaç ek özellik zetaya eklemişler ama parçaların kalitesinde kısmışlar diye okudum. Zeta da daha fazla özellik var doğru.

• Cypon kullanıcısına yanıt

Portatif olunca tam anlamıyla portatif olmuyor

• Yaklaşık 3 hafta önce TCL T-PRO 12.000 BTU modelini hepsiburada üzerinden aldım, ödeme yaptıktan 2 gün sonra teslim edildi, ödeme yapar yapmaz Tcl müşteri hizmetlerini arayarak montaj için kayıt oluşturdum, ödeme işleminden tam 1 hafta sonra kurulumu yapıldı, gelen arkadaşlar gayet güler yüzlüydü, süpürgeyle montaj sonra tozları aldılar:) Vakum işlemi kısa sürdü ondan mı bilmiyorum ama ilk kullandığımda biraz hayal kırıklığına uğradım gibi daha sonra kullandıkça performansı iyileşti sanki, bu sıcaklarda yüzümüzü güldürdü, 25 metrekare salonuma gayet yeterli oldu, yeterli oldu diyorum çünkü en güçlü modda bile açsam donduracak kadar soğutmuyor normal mi bilmiyorum. Ama mesela eco modda bile gayet güzel bir şekilde serinletiyor içerisini. Salon kapısı açık kullanıyorum bu arada.

Dış üniteyi bina dış cephesinde montalama olduğu için balkonda yere koydurdum, belki bu soğutma performansını olumsuz etkilemiştir bilmiyorum ama klimadan memnun kaldım.

Sadece dış ünite altından biraz su akıtıyor, bu normal midir acaba? Bir de en yüksek fan hızında çalışınca dış ünite fazla ses çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 25 Temmuz 2024; 18:9:17 >

• Arkadaşlar iç ünite tahliye borusunu kablo kanalına aldim fakat duvar yamuk olduğu için bir çok yerin yapışkanı temas etmedi ve iki günde kalktı. Kanalı çikarıp çivili kroşe ile sabitleyeceğim fakat sıva altında köpük olduğu için sağlıklı tutar mı? Önerilerinize açığım

• tlg_gzl kullanıcısına yanıt
    Kablo kanalını duvara vidala matkapda ince uç kullan ve uzun vida ile kablo kanalını duvara sabitle

• A101 den yeni model olduğu yazan Haier Ripple model 12000btu klima aldım ama hiçbir yerde ürüne dair bilgi yok, gazı bile r32 mi belli değil, fiyatı uygun gibi geldi gözümü kararttım. Wifi kontrol yazıyor, i feel yazıyor, coanda hava akışı falan yazıyor. Ya çok iyi bi şey çıkacak ya da hayal kırıklığı olacak, heyecanla bekliyorum Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]  klima konularında hiç bilgim yok bu arada kurulumda vakum yaptırılması gerekiyor anladığım kadarıyla, bunun dışında bir şey var mı yapılması gereken ?

• Bulutali B kullanıcısına yanıt

Vakumlama ne kadar sürüyor ki ?

• 
Sayfa: önceki 29822983298429852986
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.