< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entrastik -- 24 Temmuz 2024; 11:3:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2982. sayfa)

-
-
MErhaba, mitsubishi, elektrik mi heavy mi daha kaliteli ? teşekkürler.
-
Tabii ki Mitsubishi Electric…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar odamda kullanmak için mobil klima almak istiyorum. Hangisini önerisiniz?
-
tam küfürlükler.
-
Mitsubishi Noviro 15.000 BTU 57.400 TL
Mitsubishi Zen 15.000 BTU 65.400 TL
Novironun özelliği sağ sola haraket ediyor başlığı
hangisini önerirsiniz özellikle kullanmış olanlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddi0 -- 24 Temmuz 2024; 12:57:46 > -
hocam koç iklimsayı az önce aradım. başka arkadaşa müsaitler bana değiller. hatta onlara olan kaydımı red vermişler. bir de haber de vermiyorlar. Ben böyle rezillik görmedim.daikin türkiyeye ve daikin japonyaya x de mesaj attım ama cevap yok.
beykozdaki diğer arkadaş simge klimadan aldı en uygun. başka birisi de kadıköyden bir servisten almıştı. adını hatırlamıyorum.
koç iklimsa ve simge klimaya sor
-
eski sorularda en düşük zen, söylediklerin arasında da zen seçilmeli yazıyordu.
-
Mitsubishi krigamine zen 12.000 btu siyah renk izmirde siparişi iptal edeceğim arkadaşlar. 50.900 e yaz kampanyası fiyatına almıştım. Faydalanmak isteyen varsa iptal etmeyeyim bizden birileri faydalansın. Şu anda 57.500 fiyat söylüyorlar
Mitsubishi TREND SERİSİ SRK50ZSP-W nasıldır gelecek hafta montaj olur dediler fiyat 51600
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Bir üst modeline geçmek daha mantıklı bence.
Bu arada 9-12 bin diye satılan cihazların birçoğu aynı. Yazılım ile kompresörü daha çok çalışmaya zorlayıp işi kurtarmaya çalışıyorlar. Bu da cihazın çabuk arıza yapmasına, sürekli yüksek seste çalışmasına neden oluyor. Hakiki 12 bin klima bulmak zor.
-
Satışta olan çoğu ucuz klimalar icin dediğiniz doğru. Muhtemelen hicbiri gercek gucleri degil. Ama şöyle birsey de var mhi diamond zsx serisi 9 ile 12bin btu cihazlar arasinda bir fark yok komparasor vs zira iki cihazda ikiz doner komparasor var. diğer ucuz markaların aksine 9bin olan modelde yazılımsal olarak kapasite düşürülmüş. Amaç gereksiz yere enerji tüketimini azaltmak sanırım. Tam olarak komparasorun cm3 oranını bilmiyorum. Fakat mitsubishi electric legendera da 9bin btu tek dönerli 7.3cm3 , 12bin btu olanda ise ikiz dönerli 9.2 cm3 komparasor mevcut. Benim klimalarim uygun şartlar olustugunda 70 watlara kadar inebilliyor muhtemelen 9binlik legrndera 50 watlara kadar inebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mobilleri öneren bi allahın kuluna rastlamadım hocam.
-
Dediğinize katılıyorum ama Mitsubishi Electric , Panasonic gibi köklü markalar gerçek anlamda bu değeri veren firmalar.Hatta gerektiğinde vadettikleri bu Btu değerlerinin üzerine bile çıkabiliyorlar.
Mistsubishi Electric bayii , yaptığı keşif sonrası 12.000 Btu’nun yeteceği konusunda görüş verdi.Yine aynı şekilde Panasonic’te 12.000 Btu’nun yeterli geleceğini söyleyen bir marka oldu.
Neden sadece bu iki markadan örnek verdim derseniz ; son haftalarda bu iki markayı yakınen inceleyip araştırdığım ve bayileri ile uzun uzadıya konuştuğum için biliyorum.
Ama sektörde yer alan çoğu klima markasının bu tür performanstan uzak ürünler ürettiğini düşünüyorum.Hele ki ucuz olan klima modellerini hiç kaale almamak lazım bence.
Özetlersek genel anlamda kesinlikle haklısınız.Çoğu markanın vadettiği değerlere tam anlamıyla ulaştığına inanmıyorum…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Temmuz 2024; 15:18:18 >
ME Noviro 18.000 btu kurulumu yapıldı ilk intiba ve servis hizmeti gayet iyiydi. Dış ünite bayağı büyük ve iç ünite güzel görünüyor.
-
ne kadar sürede teslim edildi. ne kadar sürede(gün) servis kurulum yaptı. il neresi? ürünü internetten mi bayiden mi almıştınız?
-
Geçen hafta perşembe aldım. İstanbul'da ürün servisle birlikte geldi ve bugün kuruldu. Şu an wifi üzerinde kurcalıyorum.
-
Arkadaşlar 1,5 ay önce daikin sensira 12000 btu klima almıştım.Eco mod açık değilken kompresör sesi fazla gibi geldi bana.iç ünite ile dış ünite arka arkaya olacak şekilde terasa montaj yapmışlardı.Sessiz moda aldığımda dış ünitenin kompresör sesini duyuyorum.Eco moda aldığımda ise kompresör sesi baya azalıyor şöyleki neredeyse buzdolabı kompresör sesi gibi çıkıyor belki biraz daha fazladır.Sensira kullanan arkadaşlar sizlerde durumlar nasıl ? Olmazsa servis talep edeceğim normal modda gerçekten kompresör sesi fazla gibi
Merhaba bu işin özü "ortamın hakkı ne ise onu kullanın"dır. 1 tık büyük alayım rahat ısıtsın rahat soğutsun fikri yanlıştır.
Şöyle özetlemek gerekir; her 12.000btu klima için sınır 28m2 değildir. Değişkenlerimiz oda ve klimadır.
Örneğin sıradan bir 28m2 salon için 12000btu luk daikin sensira (en alt modellerden biridir.) yeterli olacakken.
Sıcaklığın yüksek olduğu bir ilde, açık mutfak bir salonda daikin shira plus (üst modellerden biridir.) yeterli olacaktır. İlla sensira veya alt model herhangi bir marka alınacaksa bu sefer 14-15bin btuluk bir klima tercih etmek gerekir.
Yani sizin odanızın yalıtımı kötüyse, ısı kaybına yatkın bir ortamsa 15.000btu ya da üst model bir 12000btu klima tercih etmeniz gerekir. Panasonic Etherea serisi gayet performanslı bir seri olup 27m2 alana ekstra bir ısı kaybı yoksa rahat rahat yetecektir.
Bir tık üstü olayım derseniz, ilk alım maliyeti ve sürdürülebilir maliyetler yükselecekken konfora da olumsuz yönde katkısı olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X