Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2961. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (6 Mobil) - 9 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.982
Cevap
960
Favori
4.905.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29592960296129622963
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam samsung windfree serisinin dış ünitesi biraz sesli gibi, ben dahil bu konuda rahatsızlık var kullanıcılarda. Ben premium plus almıştım geçen yıl. İlk zamanlar ses rahatsız edici değildi, bu sene daha sesli çalışıyor. Modelle mi ilgili, montajla mı ilgili bilmiyorum. Servis çağırmadım, çünkü bu dönemde kuruluma bile yetişemiyorlar ki ses konusu için geldiklerinde muhtemelen sorun yok deyip giderler ya da sorun varsa da klimayı servise götürecekleri için bu sıcaklarda klimasız kalmamak için sonbaharı bekliyorum. Her ne kadar bütün kullanıcılar rahatsız değilse de, ve elite modeli sorunsuz denilse de, yine de kullananlardan geri bildirim alırsanız iyi olur. Diğer taraftan Windfree serisi çok özellikli bir klima. Benim tercih etmemin öncelikli sebebi klima çarpması konusunda fazla hassas bir yapım olduğundan Windfree (Rüzgarsız) özelliğiydi. Klimayı ilk açtığımda ortam serinleyene kadar normal modda çalıştırıp, sonrasında windfree moduna alıyorum. Klimanın hava üflenen kapağı kapanıyor ve alt kısımdaki deliklerden hava süzülmeye başlıyor. Üzerime üflemediği için klima çarpmıyor. Ayrıca wi-fi özelliği de konfor düşkünleri için gayet kullanışlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 15 Temmuz 2024; 15:0:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Klia5505 hocam bende sigma plus 12000 btu luk cihaz mevcut(SGM12INVDHBI) salonum 24 metrekare batı cephe saat 2 den sonra gün ışığı alıyor

Cihaz mart ayında kuruldu mayısta da aktif olarak kullanmaya başladık. Cihazın iç ünitesinden birkaç saatte bir gibi horultu geliyordu ama performansa yansıyan bir durum olmadığı için dert etmedim. Bugün İstanbul öğle sıcağında( meteorolojiye göre 36 derece) klima 23 derecenin altına düşüremedim auto modda. Ben genelde akşamları kullanıyorum ve 24 derecenin altına pek zorlamamıştım. Ama açtığım zaman turbo modda 2 dakikada etkisini gösteriyordu. Şu an gaza basıyorum ama araba gitmiyor gibi hissediyorum😅

Sizce klimanın performansı normal mi yoksa bir sorun mu var? Gaz kaçağı mümkün mü?

Bu horultu sesinin kaynağı ne olabilir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Demirdöküm Kion 18000 BTU klima ve Arçelik 18325 model klima arasında gidip geliyorum.

Mediamarkt sitesinde demirdöküm 34.200 tl ve 600 tl maxipuan kampanyası mevcut.

Arçelik ise 34.400 TL, yani aynı fiyatlar diyebiliriz, performans, servis hizmeti ve sorunsuzluk için iki modelden sizce hangisi tercih edilmeli.?

Açıkçası wifi özelliği sanırım iki modelde de opsiyonel, ve almayı düşünmüyorum.

• Burak** kullanıcısına yanıt
    Hocam klimaya herhangi bir zararı olacağını hiç sanmıyorum. Benim sorunum damlayan suyun alt tarafa vereceği rahatsızlık yaratacağı problem

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba @klima5505 hocam, salona takıp kapılar açıkken diğer odaları da soğutmasını istediğimiz bir klima arayışındayız 3+1 120 metrekare evimiz için. Ağırlıklı olarak soğutma için, kışın nadiren ısıtma için kullanacağız. Evde iki kedimiz var, işe gittiğimizde yalnız kalıyorlar, telefondan açıp kapatabileceğim özelliğe sahip klimalar varsa tavsiye edebileceğiniz çok sevinirim. Salon güneş alıyor ve klima motorunu salonun balkonuna koymayı düşünüyoruz. Bütçemiz 40-50 bin tl aralığına kadar çıktı malesef güncel fiyatları görünce. Teşekkürler, saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronaldinho07 -- 15 Temmuz 2024; 21:55:38 >
  • Arkadaşlar, salonum ve mutfağım ile yatak odam ve çocuk odam bitişik yan yana. Bu durumda sizce 2+2 iç üniteli multi split sistem mi mantıklı olacaktır, yoksa her odaya bir klima şeklinde mi? Tüm evi iklimlendirme amacındayım. Verim aldığım takdirde sürekli çalıştırmayı düşünüyorum.

• Değerli forumdaşlar 12 gün önce 42 bin TL ye arçelik 12670 prosmart 12000 btu luk klima satın aldım yeni kurulum yapıldı yalnız hiç memnun kalmadım iç ünite fani çok sesli çalışıyor muhtemelen bir sorunu var yasal haklarimi kaybetmeden nasıl iade edebilirim ne yapmalıyım çok acil yardıma ihtiyacım var...

• drmelihx D kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Ben de arçelik kullanıcısıyım. Montaj sonrası iç ünitemin fabrikasyon hatalı olduğunu fark ettim. Kesintisiz şekilde şıkır şıkır su sesine Benzer bir ses geliyordu. Servise bilgi verdim. Hemen değişim kaydı açtılar aynı gün onaylandı. 10 gün içerisinde de yeni iç ünite takıldı, vakumu yapıldı ve sorunsuz kullanıyorum şu anda. Vakit kaybetmeden teknik destek isteyin. Bu cihazlarda fan ve flip/flap aparatları kaynaklı ses olabiliyormuş. Sorun varsa değiştirirler diye düşünüyorum.

• Baymak 18000 btu klima aldım. Dış ünite yaklaşık 8 mt uzaklıkta. İlave bakır boru için her metreye 1200 tl+ kdv fiyat veriyorlar bana fazla geldi. Dışarıdan almak daha mı iyi olur, pahalı mı sizce?

• Oda 30-31 dereceyi gösteriyor sadece 20m2 oda için 25-26 dereceye düşürmesi yeterli şeklinde düşünerek bunu almayı tavsiye eder misiniz?

https://www.arcelik.com.tr/split-klima/12325-a-klima

• lecnotr kullanıcısına yanıt
    Çok kısa sürmez o seviyelere düşürmesi hocam. Başka markaya yönelmenizi tavsiye ederim. Midea, Gree, Airfel, Alarko, Carrier ya da en azından baymak daha iyi olabilir...

• Hocam şöyle, dubleks ev, alt kat 26-27 derecede gezerken üst kat 30-31, 30-40 dk da halledebilirse benim için sorun olmaz(yatak odası), hocam klimaya kullanmayı sevmeyen biriyim ve bazen gürültüden dolayı kapı pencere kapanması gerekiyor, artık mecbur kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecnotr -- 16 Temmuz 2024; 12:17:6 >
  • lecnotr kullanıcısına yanıt

Dubleks evlerde alt kattaki klima üst kata soğutma bakımından zerre etki etmez. Soğuyan hava aşağı çöktüğü için. (Kışında ısıtmada kullanılan üst kattaki klima da alt kata etki etmiyor ısınan hava genleşip yukarı çıktığından...)

Ama üst kata koyulan bir klima iki katı da serinletir. Ben 120m2 dubleks bir evi altlı üstlü soğutabildim 12k BTU klima ile. Tabiiki binanın izolasyonu, klimanın yerleşimi de önemli. Ve klimanın sürekli açık olması gerek. Ay sıcakladım açayım da 30 sk da soğutsun mantığı inverter klimalara pek uymaz. Ayarlarsın, unutursun o kendi kendine çalışır havayı ayarlar...

İdeal çözüm mü? Tabiiki değil. Dubleks evlerde en doğrusu multi-split klima yada her kata ayrı klima diye düşünüyorum. Klima yerleşimi doğru yapılırsa, kanat ayarı ile merdivenlere doğru verebilirseniz soğuk havayı klima alt kata takmış gibi çalışır zaten. Kanat ayarı ile üst kata verebilirseniz de hem üst hem al kat faydalanır. Sessiz dış ve iç üniteli klimalar var. Paraya kıyıp onlardan almak lazım ses sorunu var ise. Dış üniteleri 43db olan versiyonlardan... (Ucuz klimalarda 60db civarında!). Zaten klima en yüksek güçte çalışmayınca, yani içerisini soğuttuğunda gücü düşer, sesi de zerre duyulmaz olur...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu serinin daha yüksek btu olan modeli mevcut mudur?

• merhabalar

3 tane klima ihtiyacimiz var kaira düşündüm ama satıcıya sorduğumda gün için söz vermeyeceklerini söylediler, daikini de aradım 15 gün en az diyor...

var mı bu yakında alıp da tavsiye verebilecek, hem hızlı hızlı kurulum için hem de firma-model tavsiyesi verebilecek arkadaş...

9-12-18'lik, iş gören orta derece klima düşünüyorum

@klima5505 hocam rica etsem

burdaki birkaç yorum i ve hepsiburada'daki müşteri yorumlarına dayanarak kaira aldım geçtim, geçen hafta almadığına pişman oldum zaman geçiyor bari sıraya gireriz.. kısmet bakalım gelince yine güncellerim

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a z i z -- 16 Temmuz 2024; 21:44:53 >
  • a z i z kullanıcısına yanıt
    Merhaba baymak klimayı 7 Temmuz da hepsiburadadan sipariş verdim. 9 Temmuz da teslim edildi. Aynı gün takıldı. Çok hızlı oldu. Denk mi geldim yoksa müsaitlikleri fazla bilmiyorum.

• gkhn1903 G kullanıcısına yanıt

teşekkürler bakayım

• Arçelik18325 klima aldım. Montajı olacak. Müteahhitin çektiği klima hattı mevcut. Bundan dolayı bana kullanacakları alüminyum boruyu alma hakkım var mı? Ya da başka bir şey yapılıyor ? Yaşayan veya tavsiyesi olan varsa çok sevinirim

• Mrb bilgilendirme için tşk bugün uğraştım MH lerini falan aradim kayit actirmaya çaliştim ama dönüş olmadi fan sesi çok rahatsız edici kafam şişiyor eğer normali buysa o daha da vahim yasal sürede iade nasıl olur onu öğrenmem lazım

• kyibe kullanıcısına yanıt

Bendede windfree premium modeli var 18lik sizdeki kaçlık 9k ile 12k lık aynı dış ünite 18 ve 24 lük aynı dış ünite bendeki ses hic yok desem yeri elektirikli araçlardaki gibi çok ince bir elektirik motor sesi var onuda dış ünıteye çok yakın olmanız lazım duymak için belki montaj yada cihazla.ilgili bir durum olabilir ama o bartılan traktör falan ses diye bişey yok bir ürünün arızali olması hepsinin ayni olucağı anlamına gelmez oyüzden her markada olabilecek durumlar samsung windfree klimalar dediğiniz gibi çok faydali ve özellikli klimalar uygulaması çok iyi her detayı görüyorsunuz ayarlayabiliyosunuz

• 
Sayfa: önceki 29592960296129622963
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.