Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2963. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Tslee61 , hcifci34 , tafitaf Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 24 Misafir (11 Mobil) - 15 Masaüstü12 Mobil
5 sn
64.982
Cevap
960
Favori
4.904.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
70. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 29612962296329642965
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

baya ucuzmuş da tükenmiş

• Anladim ses sorunu her markada olabiliyor tabiki çok belirgin bir ses se ya pervanede balans sorunu olabilir yada montaj kaynaklı olabilir tabiki kötü bir dürum kimse istemez umarım hallolur sorununuz ürün güzel genel olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam zamanında DH forumda F/P diye çok önerilen Samsung Boracay 12000btu on of klima sahibiyim ve buz gibi yapıyor.
    Ara hole A.Helvacı sayesinde Vestel yan çarı BİM mağazasından satın aldığım 12000btu inverter klima var ve bundanda Boracay kadar performans vermesede çok memnunum.

Montajlarında başında idim ve vakumları yapılmıştı.
    Hala montaj esnasındaki gazları mevcut.
    Ekleme veya bakım hak getire.

Klima kapanacak ise fan modunda yarım saat açık bırakıyorum ki evoporatör ıslak kalmasın ve koku yapmasın.

Zaten filtreleri ayda bir yıkıyorum.

2 klima ile tüm gün güneş alan 100 mt2 daireyi soğutabiliyorum.

Son Tedaş zamları ile ne olur soğutma maliyeti bilemiyorum fakat Haziran ayı 1 hafta açık kaldılar faturaya +80₺ maliyet oldu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Umarım zeta shira değildir. Daikin Shira Plus 14.000 48.513,60 TL'ye geliyor

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]www.hepsiburada.com
    Daikin Shira Plus 14.000 Btu/h R Serisi | FTXM42R Inverter Fiyatı
    https://app.hb.biz/Gzc1ArHP1Zuf
  • Boyle Buyurdu Zerdust kullanıcısına yanıt

fiyatlar değişti mi hocam sabaha göre?

• Klima işi yapan bi tanıdıktan tavsiye aldım da, daikin shira plus ftxm35r 12000btu al dedi. 12000btu dediğine bakma dış ünitesi 18000btu ile aynı bu serinin, enerji tüketimi sessizllği de güzel az yakar çok kaçar memnun eder dedi.

Var mı bu seriyi kullanan? Salon 20-25m2 kare arası büyüklükte, ev de 80m2. Evi zaten soğutacak değil de mutfakla banyoları kapatınca salonu soğutup diğer odalara da işte en azından eh işte serin dedirtse yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 17 Temmuz 2024; 15:54:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tyfnkyg T kullanıcısına yanıt
    Şimdi denk geldim mesaja, az önce tavsiye aldım dediğim serinin 14000 btu olanı bu da, normalde benim baktığım 12000 olan modelinden daha da ucuz ilginç şekilde. Bana özellikle 12000btu olan modelini al dedi ama Enerji tüketim seviyeleri farklı gözüküyor, bunda A++ 12000 olanda A+++ diyo, net bi farkı var mı acaba 2 modelin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 17 Temmuz 2024; 15:43:47 >
  • CCaGDaSS kullanıcısına yanıt
    +1

• CCaGDaSS kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159008874

Burada net açıklamış arkadaşımız;

Kısa özet olarak dış ünite daha büyük olduğu için verimi daha yüksek

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar, Ben de Bursa'dayım ve daikin-mitsubishi birini seçme sürecindeyim. Önerebileceğiniz bayi var mı?

• Selamlar, bir iki gün içinde klima defterini kapatmak istiyorum. Shir plus ve Noviro Me tercihleri öne çıktı. Bu seviyede sağa sola salınım yapan uzun yıllar üzmeyecek klima tavsiyeniz var mı bu ikiliye alteratif olarak. 12000 mi 18000 Btu mu olacak yarın gelecek keşif ekibinin önerisi sonrası karar vereceğim.

• Bende klima arayışımı Daikin Shira Plus 14000 BTU ile sonlandırdım. Bilgi olması açısından HB dan 48.500 9 taksit olarak aldım.

• Biraz önce arayışı me noviro 18.000 btu wifi alarak sonlandırdım. Daikin shira plus benimde aklıma yattı ama klima servis kuzenimin me al tavsiyesi ile 10 taksitle aldım. Haftaya kurulum yapılacak.

• Selamun aleyküm arkadaşlar,

Dublex ev için 3 iç üniteli bir cihaz almayı düşünüyorum ama acaba üst kat merdivenin karşısına 24.000 btu falan gibi tek bir ünite takıp olayı bitirebilir miyim onu da bilmiyorum.

Konu şu ki alt katta oturma odası ve yemek odasında 9.000btu ünite, üst katta da merdivenin olduğu alana 12.000 btu bir ünite koymak istiyorum.

Yemek odasındaki sadece yemek yerken açılacak muhtemelen. Belki çocuk ders çalışırken de o masayı kullanabilir.

Oturma odamız da çok büyük değil, 9.000 yeter diye düşünüyorum.

Üst katta ise yatak odamız ile çocuk odamı karşılıklı çapraz. Her ikimize de etki edebilecek bir şekilde takabilecek yer de yok. Üst katta bu iki oda dışında sadece açık mutfak alanı gibi bir alan ve bir de banyo var. Açık mutfak dediğim alana alt kattan çıkılıyor. Tam karşıdaki duvara klimayı monte edersek bizim yatak odasına doğru bakacak ama arada yine ciddi mesafe olacak, çocuğun odasına ise ters kalıyor gibi bir durum var. Maksat 12.000 btu ile ortamın havasını kırıp, gece uyunabilecek duruma getirmek.

İstanbul dayım, güneşi tepedeyken görüyoruz, batarken karşı binadan yansıyor. Bina bir kaç yıllık ama çatı yalıtımının kalitesinden şüpheliyim.

Bir diğer plan da üst kata 24.000 btu falan bir cihaz koymak. Fanı aşağıya üfleterek alt katta tam merdivenin karşısında kalan oturma odası ve merdiven bitişinde yanda kalan yemek odasının havasını az bir şey kırabilir miyiz ne dersiniz? Üst ünite güçlü olursa akşam üzeri fanı üst kata doğru üfleterek yatak odası ve çocuk odasını serinletebiliriz diye düşünüyorum ne dersiniz?

• fatality_ kullanıcısına yanıt

Evet fiyatlar değişti. İlk alanlar 25k'lardan aldı sonra 27.750 civarı oldu sonra 28.300, daha sonra 28.750-29.500 ler oldu galiba şuanda 30k'larda.

En düşük fiyatla satış yapan satıcıda da %10indirim düşmüyor. Ben fiyatı gördüğümde çok şaşırıp hemen aldım şansıma indirim ilk başladığı dakikada zaten sayfada modelleri inceliyordum o an aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boyle Buyurdu Zerdust -- 17 Temmuz 2024; 21:8:6 >
  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam bende sizin durumunuzda ikilemde kaldım evim dubleks sizin gibi 100+100 yalıtım iyi merdiven başına bir cihaz ile çözülürse çok iyi olacak bilen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum…

• wwide1543 kullanıcısına yanıt

Fiyatlar böyle, ben de Daikin servisine aynı fiyata yaptırdım 2 ay önce. Kaira 18000'lik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmshn -- 17 Temmuz 2024; 23:49:46 >
  • Panasonic klimaları hakkında hep iyi şeyler duyuyorum ve okuyorum.

Aranızda Panasonic Etherea serisi kullananlar yada bilgisi olanlar var mı arkadaşlar ?

• Klima almaya niyetliyim fakat salon çocuk odası ve yatak odası apayrı noktalarda. Salona güçlü bi cihaz koysam evin sıcağını kırabilirmiyim? Yoksa her odaya 1 tane mi lazım?

Var mı akıl verecek biri?

Nedir bu işin raconu.

Multi klima alıp 3 odaya takmak istesem evin içine edeceğiz kabloyla boruyla...

Acaip açmazdayım.

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Valla panasonic diyince onun esas kliması heatcharge. Isınma için kompresörün ısısını bile kullanarak verimi arttırmışlar. Soğutması da güzel. Verimi çok daha yüksek. Klima defrosta geçince ısı pompa motorunun ısısını kullanıyor içeri vermeye. Klimayı ısınma için de kullananlar için birebir... Ben çok beğenmmiştim araştırırken. Teknoloji işte. Zeka ürünü klima. Ama Türkiyede var mı? Yok. Sadece Etherea var. Neden? Diğeri niye yok?

Demekki panasonik klimaların Türkiyede satılma gibi bir derdi yok! Yurt dışında Etherea fazlalılığı olunca, satılmayanlarını gönderiyorlar Türkiyeye de erisin diye heralde. 3. dünya ülkesi muamelesi yapıyorlarmış gibi bir algı oluşturuyor bende bu durum. O yüzden tercih edesim gelmiyor benim panasonic klimaları. Etherea serisi de eee iyi ama... Hani karşınızdaki firmanın ciddiyeti bu. Bu firmadan klima alınır mı? Aldın bir sorun çıktı ne derece ilgilenirler? Alternatifleri varken işini doğru düzgün yapamayan, ülkenizin pazarını ciddiye almayan firmaların ürünlerini pek tercih etmemek gerek diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 29612962296329642965
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.