< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2960. sayfa)

-
-
Aynen hocam gree lomo efsane çalışıyor. Kendisinden çok razıyız 6 senedir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar, salon için klima bakıyorum, bütçem 35-40 bin tl civarı, önemli olan taksit miktarı haliyle
salonum için 18.000 btu yeterlidir diye düşünüyorum, enerji sınıfı a++ ve sessiz çalışması(aşırı sesli olmaması)
bu seçeneklerde önerebileceğiniz fiyat performans ürün var mıdır?
-
@swashbucker @zotacing ikinizin de klima ağız üfleme sıcaklığını öğrenebilir miyiz mümkünse? Normalde ayarlanan hedef sıcaklıkla mevcut ortam arasında 2-3 derecelik bir fark oluştuğunda bile 12 lik bir klima bile ağız sıcaklığı 8-10 derecelerde üfleyebilir. Aldığınız kapasitelerin ortamınıza yetersiz olduğunu düşünmüyorum, ya klimalarinizda gaz kaçağı olma ihtimali vardır ya da farklı bir durumunuz vardır. Dış uniteniz sabahtan akşama kadar çok güneş görüyor mu veya balkonda çok havasız bir bölgede mi? Hangi sehirdesiniz? Zaten arceligin sogutamamasına şaşırmıyorum da sizinkinin markası neydi @zotacing ? Eğer klimanız dediğim senaryoda 13-15 derecenin altında uflemiyorsa (8-10 derece civarı) ortamın istenen sıcaklığa varması çok zor. Onu ölçmek için evde doğru çalışan bir sıcaklıkölçeri klima ağzında 5 dk kadar tutabilir veya hassas ölçüm için problu termometre temin edebilirsiniz ucuzlarindan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
80 bin tl ye 12.000 btu klima alanları gördükçe şaşıyorum. Markası ne olursa olsun bence paraya yazık.
-
30 bin tl ye 12.000 btu klima alanları gördükçe şaşıyorum. Markası ne olursa olsun bence paraya yazık.
-
Tcl elite şu an kaira klimadan uygun, wifi var demiş akakçe ama emin olamadım. Wi-Fi var mı tcl elite klimada?
Tcl elite iyi midir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 14 Temmuz 2024; 21:5:54 >
Hocam onu ölçme imkanım şu an maalesef yok. Fakat şöyle söyleyeyim, klima dış ünitesi bina dış cephesinde duruyor. Doğrudan güneş gören konumda, öğleden sonra komple güneş görüyor. Fakat akşam vakti de benzer durum oluyor bende. O sebeple sırf güneş görmesinden sebepli olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca ofisimde eski bir seg marka klima var, onun da dış ünitesi komple güneş görmesine rağmen canavar gibi soğutuyor. Bence aldığım arçelik klimada iş yok hocam...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben de öyle düşünüyorum, haklısınız. O sebeple 18 lik bir midea veya gree alıp buradaki arçeliği küçük odaya kaydıracağım.
klimada muhtemelen sorun var 25m2 için 12lik gayet yeterli( cam durumu vs önemli) amaa şöyle bir durum var. arçelik vestel beko gibi işe yaramaz klimaların belirttiği 12 aslında 12 değil. Düzgün bir 12lik klima uçurur orayı. ağız sıcaklığını ölçüp bakmak lazım eğer 10 derece altı üfleme yapmıyorsa min fan en düşük derecede klimada sorun vardır ( gaz problemi vs ).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 14 Temmuz 2024; 23:2:27 > -
Benim arçelik klimada öyle 12 bin btu salonu soğutamıyor motor kapalı balkonda müteahit klimayı onca yer içinde oraya yapmış
-
Gree iyi bir klima senelerdir kullandığım modeli var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bosch climate 2000 70e galiba modeli. Motor güneş görmüyor ama ofis 4 saat güneş görüyor ve duvar değil komple cam bina, etkisi var yani muhtemelen. Siemens yan odayı daha iyi soğuturken, Bosch üşütecek bir soğuk vermiyor, kaçak testi ve vakum yaptılar montaj sırasında, sorun yoktu.
-
Diğer arkadaşa yazdınız galiba, 36m2 alanda 24.000btu kullanıyorum.
-
Arkadaşlar geçen gün kendi evime 18 binlik Baymak Elegant Prime almıştım ve balkona taktırmıştım dış üniteyi.
Şimdi aynı modeli aileme de aldım fakat onların pencereden dışarı takılmalı dış ünite, ya pencerenin hemen sağına ya da altına. Servis bunun için vinç felan ister mi? Apartmanda çok var böyle klima, hiç vinç görmedik ama yine de bir şüpheye düştüm.
Bu konuda “oraya takamayız” felan deme hakları var mı?
Balkon kapalı balkon bu arada, ondan takamıyoruz, alan da dar zaten.
Selamlar 40kya kadar klima arıyorum tavsiyelere açığım Daikin güzel diyorlar hiçbir bilgim yok klima konusunda
yeri görmedim ama muhtemelen takarlar hocam takamam diyen yalan söyler. benzerleri de var ise kaçarları yok pek.
-
Merhabalar, tavsiye üzerine bu ürünü almak üzereyim , yorumlarınızı her türlü bekliyorum.
WindFree™ Elite PM 1.0 Duvar Tipi Split Klima - AR12AXAAAWK/SK Samsung
Vinç isteme hakları vardır bina dışında üst katlara merdiven yetmeyen yerlere çoğunda klimada yazılıyor. Ama balkondan erişilebilir bir yer ise ayakarın montajını yapabilecekleri bir yer ise büyük ihtimalle yaparlar yoksa biraz para teklif edebilirsiniz bence
-
Bu boruların yalıtımı bende bir kısmı açık 10cm kadar aşırı nemli havada terleme yapıp damlıyor bu sorun oluştururmu dış ünite için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X