Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2830. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (8 Mobil) - 11 Masaüstü8 Mobil
5 sn
64.982
Cevap
960
Favori
4.904.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28282829283028312832
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18000BTU 20*30 bin arası bütcem var hangi markalara bakayım

• economist52 kullanıcısına yanıt

Hocam Urfa aşırı sıcak ya :D insan bi serin hava istiyor ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • economist52 kullanıcısına yanıt

Ben olmuyorum bünyem taş gibi arabada evde klimam full ayardadır.

• 30 mt2 salonumuz için klima arayışındayım. Kaçlık kapasitede almam gerekli ve marka model önerir misiniz. Sadece soğutma amaçlı kullanılacak. Bebek olduğu için çok aşırı soğutmasına gerek yok. Önemli olan servis ağı sorunsuz olsun cihaz uzun süre sıkıntı çıkarmasın yeterli.

• Black Hawk. kullanıcısına yanıt
    18 lik inverter genellikle o m2 ler için uygun. Ev batı cephe mi, aydın, diyarbakır, Adana gibi yerlerde batı cephe bu m2ler 24 lük gerekebiliyor bazen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

Hocam tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Bir konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim

Multi klima alacağım

İki odam avr biri 16, diğeri 27 metrekare

Genelde 9+18 yeterli deniyor

Çoğu zaman hatta senaryonun yüzde 99 unda 18 lik tek çalışacak

bu sebepten iç ünite 9+18 dış ünite 18 btu luk modellerden alacağım

Alarko flair (9+18--18) taksitli 38 bin

Sigma plus (9+18--18) taksitli 41,5 bin

Toshiba (10+16----18) taksitli 43,250

hangisini almak mantıklı

• Selamlar klimacilar. Hesabıma göre kabaca 9000 btu yapıyor ihtiyacım. Bunun yerine 12000 alsak gereksiz mi olur acaba? Faydadan çok zararı mı olur?

• SARIMSAKLI MAYONEZ kullanıcısına yanıt
    Bölge Kocaeli. Salon batı cephesine bakıyor. Öğleden sonra 29 derece genellikle oda nın içerisi. Marka model önerisi alabilir miyim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ataseven1972 A kullanıcısına yanıt

Sormayın hocam biz de düştük FUJİPLUS satın alma gafletine, burnumuzdan geldi. Servisin ve müşteri hizmetlerinin umurlarında değiliz. İstediğin yere şikayet et mantığındalar. Ben klima5505 üstadımızın onayı ve haier üretimi olmasına güvendim ancak servis işi sıfır. Aldığım gün henüz kurulmadan iade edip aynı rakamlara kaira alma şansım vardı ona yanıyorum. 2 ay olacak şikayetim ile ilgili netice yok. Yaz bitti klima soğutmuyor.Müşteri hizmetleri cevap vermiyor, servis gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adk80 -- 3 Eylül 2023; 1:59:18 >
  • Selam dostlar, bir süredir klima almak için bakıyordum. TCL elite 12000 btu klimayı temmuz sonu 11300 e alabiliyorken bir anda 14000 lere cıkınca almak istemedim. Bugün incehesapta 12699 tl ye düşünce sipariş verdim. İstanbulda olmam sebebiyle servis sorunu yaşamayacağımı düşündüm. İlgilenen olursa fiyatı uygun gibi geldi. Klimanın takılacağı salonumuz 25-26 m2 ve genelde gün boyu güneş ışığı salonumuza vuruyor akşam 4 e kadar falan. umarım sorun yaşamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlanta34 -- 1 Eylül 2023; 22:39:39 >
  • Dostlar merhaba. 17 yıllık Mitsubishi klimamız var ve 18000 BTU kapasitede. Yalnız kendisi ayarladığımız sıcaklığın epey altına kadar soğutmaya devam ediyor. Sizce termostat sorunu mu var yoksa sizde de benzer durum oluyor mu başka modellerde de?

Örneğin klima 25 dereceye ayarlı iken termometrede oda sıcaklığı gördüğünüz gibi 23.5 dereceye kadar soğutmaya devam ettiğini görüyoruz. Hattâ 23.1 dereceyi gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Eylül 2023; 0:56:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• E.C.A Spylos için Akıllı Kumanda uygulaması arıyoruz ama yok bilenler varsa yazarsa sevinirim

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Hocam haftata klimayı montaja gelecekler dikkat etmem gereken birsey varmıdır

• orbatek O kullanıcısına yanıt
    Kendisi forumu bıraktı.https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154053705 adresinde bulunan konulara bakınız.

• foxryum kullanıcısına yanıt
    klima5505 forumu bıraktıysa çok üzülürüm ya

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

3 hafta önce ucuz giriş sınıfı bir yeni inverter cihaz aldım, aynı durum mevcut sanırım çoğu klimada. 26 ya ayarlıyorum, 27 olunca çalışıyor 24 e düşürene kadar. Kendi uygulaması üzerindeki iç ünite sıcaklık sensöründen 24 e düştüğünü görebiliyorum. 24 ün altına inince hemen kapatıyor. Termostat yapmak için geniş bir aralık ayarlıyorlar nedense. Sanırım ne kadar az dur kalk yaparsa o kadar tasarruflu olduğundan dolayı böyle ayarlıyorlar. Konforu biraz kaçırıyor çok sıcak olmayan havalarda.

• Merhabalar,

Dolce vita 18000btu bir klima satın aldım. Montaj için randevu aldım.

Evin yapımı aşamasında elektirik hatlarını tamamen değiştirmiştik. Bu doğrultuda da elektirikçi ileride klima taktırma ihtimalimize karşın elektirik çıkışı bırakmıştı. Üzerinden yıllar geçti ve klimanın elzem olduğu ihtiyacını hissettiğimiz için artık aldık.

Şu noktada bilgim yok. Bu hat direkt olarak sigortadan bağımsız mı geliyor yoksa buattan mı çekilip bırakıldı bu muamma. Bunu tespit etmenin bir yolu var mıdır?

Eğer direkt çekildiyse yine de klimanın yanına bir sigorta koymam gerekir mi? Şuan baktığımda sadece 3 kablo görüyorum başka ek vs birşey yok.

Eğer sigorta koymam şart ise bunu gizlemek mümkün müdür? Kaçlık sigorta satın almalıyım? Ekipler geldiğinde sigorta hazır olur ise montajını yaparlar mı acaba?

• Dostlar geçen hafta bir tavsiye istemiştim ve değerli yorumlarınız sayesinde samsung windfree model 12 binlik bir klima almıştım ancak servisle büyük problemler yaşıyorum. Eve gelmeyi reddediyor aynı sitede oturduğumuzu, ankastre tesisatın, elektrik kablosunun ve balkondaki giydirme panelin sorun olduğunu gelmesine gerek olmadığını, iade etmemi söylüyor. Arkadaşın sırf gönlü olsun diye eve gelmemiş olmasına rağmen duvarı kırdırdım eski bakır boruları samsung klimaya uyacak borularla değiştirdim, elektrik tesisatını dış üniteye gidecek şekilde çektirdim. Tek bir problem kaldı bahane edebileceği o da giydirme seramik dış cephe. Onun için de spiral ile giydirme seramiği ayakların oturacağı yerler hizasından kesme fikri geldi aklıma. Bana 12 binlik premium plus windfree klimanın dış ünite ayak açıklığı ve genişliği gerekli yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkürler

• Servisi arayın önce, sigorta gerekiyor derse koyun. Aslında her ne kadar gerekmese de garanti süresinde kart arızası vs durumunda onu bahane edip başınızı ağrıtabilirler.

Genelde elektriği dış üniteden alıyor klimalar. Önce elektriği dış üniteden mi alıyor onu öğrenin, servise sorabilirsiniz. Eğer öyleyse dış ünitenin koyulacağı alan dış cephe, zemin kat vs. değilse balkon vs. kapalı korunaklı alan ise sigortayı da dış ünitenin yanına koyarsınız zaten. Gizlemeye de gerek olmaz.

Buat sigorta mevzusunda ise evdeki prizlerdeki ışıkları ve cihazları açık bırakın, tek tek sigortaları kapatarak klima hattını da her seferinde kontrol kalemiyle bakarak diğer priz veya anahtarlarla beraber mi kapanıyor anlarsınız.

• Klima 5505 hocam öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, hocam Baymak Elegant Plus Uv 24 A++ (md) modelini 40 metre kare salon için soğutma amaçlı düşünüyorum sizce alına bilir model midir. Farklı bir model söylerseniz hangisini tavsiye edersiniz bütçemiz 25 30 bin civarı. Teşekkür ederim hayırlı günler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 28282829283028312832
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.