Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2829. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: B-2 Spirit , hardcrss Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 14 Misafir (8 Mobil) - 7 Masaüstü9 Mobil
5 sn
64.984
Cevap
960
Favori
4.905.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28272828282928302831
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Arçelik için %20 indirim kodum var. Sizce bu klima nasıl? Arçelik Ultra Hijyen Smart 18560 HP Wi-Fi A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]arçelik
    18560 HP Ultra Hijyen Plus Prosmart Inverter Klima | Split Klima | Isıtma Soğutma ve Enerji | Arçelik
    https://www.arcelik.com.tr/split-klima/18560-hp-klima
  • Selamlar

İzmir'de resimdeki gibi bir evi klima ile ısıtmak mümkün müdür?

2 klimamı olmalı sizce?

Düşündüğüm klima modelleri MHI Diamond SRK35ZSX ve Sigma Exclusive WH-12.000

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metheen -- 29 Ağustos 2023; 19:27:49 >
  • economist52 kullanıcısına yanıt

Nasıl yani hocam anlamadım ? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 1 haftalık Samsung Wind Free Premium Plus (12000 BTU) klima kullanımı sonrasında düşüncelerimi yazmak isterim;

Öncelikle konu içerisinde birçok kullanıcının belirttiği gibi "YETKİLİ SERVİS" gerçekten yetkin olmalı. 

-Kurulum için gelen yetkili servise vakum konusunu sordum, klasik cevabı aldım; "Abi yeni ürün olduğundan vakuma gerek yok". Kibarca rica edince "tamam, vakum cihazını dükkandan alıp getirelim yapalım" dediler. Vakum cihazı geldi fakat servis çalışanları önce cihazın kablo bağlantılarının kullanımı konusunda bir tereddüt yaşadılar, sonra bir süre karadüzen vakum yapılıp, "bence bu kadar yeter", "yok biraz daha yapsın" fikirleşmeleri arasında biraz daha vakum yapıldı. Sonra işlem tamam denilip, klima ve kumanda konusunda bilgi verilip hayırlı olsunlaşarak kurulum bitirildi. Bu arada montaj için duvar delinirken matkabın ucu kırıldı, " dün sağlam bir binada montaj yaptık, matkap ucu eskimiş" denildi. Kısacası yetkili servis, maalesef ülke gerçeklerinden farklı değil. Üzücü!

-Klimaya gelince; yetkili servise rağmen klima gayet iyi çalışıyor şu an :) Şahsi fikrim, "Wind Free (Rüzgarsız)" özelliği diğer bütün özelliklerinden daha kullanışlı benim için. Bu özellik aktif edildiğinde klimanın önündeki kanat kapanıyor, kanat üzerindeki ince deliklerden durağan miktarda hava çıkıyor, şiddetsiz hava yağıyor desem yanlış olmaz. Klima çarpması konusunda fazla hassas birisi olarak 1 haftadır gece-gündüz %95 bu özelliği kullanıyorum, %5 odayı hızlı soğutması için normal kullanıyorum. Etrafa hava üflemediği için klima çarpmıyor, rahatsız edici yoğun bir rüzgar olmuyor.

-Bunların dışında;

Wi-fi özelliği var, olması iyi ama öncelik değil.

"Varlık sensörü" adında, kişiyi takip eden ve "beni takip et ve bana doğru üfle" ya da "Bana doğru üfleme" olarak tanımlanabilecek bir özelliği var. Klima salonda duvar köşesine monte edildiği için bu özellik sağlıklı çalışmamış olabilir, ben çok sağlıklı kullanamamış olabilirim, belki montaj yeri daha uygun olsa işe yarayabilir ama "Wind Free" özelliği zaten benim için gayet yeterli olduğundna bu özelliği detaylı irdelemedim.

Şu an aklıma gelenler kabaca bunlar. Genel olarak servisten memnun değilim fakat üründen şu an için memnunum. Zaman içinde kullanım tecrübelerimi burada tekrar aktarırım. Bu arada hem fiyatını sormak isteyen arkadaşlar olabilir hem de arşiv amaçlı paylaşayım, 21500 TL /9 taksit aldım.

İmla ve anlatım bozuklukları için özür dilerim. Sorularınız varsa tecrübelerim kadar cevaplayabilirim. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 30 Ağustos 2023; 14:0:29 >

• dexander kullanıcısına yanıt
    merhabalar , en ucuz modeli olan hare 18lik taktırdım... 1 haftadır kullanıyorum , çok uzun bir süre değil ama iyi bir klima... diğer odamda 4 yıldır 18lik olefini kullanıyorum , o da çok iyi... 2si arasındaki fark olarak 1 haftada şunu gördüm me hare kendini daha fazla kısabiliyor .. bu da muhtemelen daha az yakacağı anlamına geliyor... ölçüm işlerine meraklıyım biraz , 2 klimamda da proplu termometre var ağız çıkış sıcaklıklarını takip ederim sürekli.. me hare 20-21 dereceye kadar düşebiliyor ama olefini 17 dereceden fazla kısamıyor kendini...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kyibe kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun incelme için teşekkür ederim.klima 12 bin btu mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meddah58 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, sağolun. Evet 12000 BTU

• agleniance kullanıcısına yanıt

Bir de Bu klima var. Lg New Uv Artcool AC18BH bunun farkı nerdir?

• @Zeze1 dışarda hava 35-40 derece iken evinizi klimayla buz gibi yaparsanız sıcaklık farkı sebebiyle hasta olursunuz.bu sebeple klimalı ortamın ortalama 24 derecede olması daha sağlıklı olacaktır..çok soğuk buz gibi ortam ev için gereksiz bir istek olabilir.siz buz gibi ortam istediğinizde buzhanemi işleteceksiniz dememin sebebi budur,selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 31 Ağustos 2023; 0:52:55 >
  • metheen kullanıcısına yanıt
    Hangi yada kaç odayı ısıtma amaçlı kullanacaksınız, bunları belirtin. Klima ile ısıtma oldukça meşakkatli ve masraflı. Tek klima aslankırtarmaz, çoklu da pahalı ve dış ünite çöplüğü oluyor (kendimden biliyorum). Isıtma için alacağınız modeller daikin ve mitsubishi markaları olmalı (önerim). Diğerlerinde hem verim alamazsınız hem de elektrik sarfiyatı fazla olur.

• foxryum kullanıcısına yanıt

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Yukarıda belirttiğim gibi tüm evi ısıtma amaçlı kullanılacak.

Tek klimadan ziyade 2 klima kullanmayı düşünüyorum.

Marka olarak Mitsubishi ve Daikin demişsiniz lakin bu her iki markanın da model bazında mutlaka üst seviye ve giriş seviyesi modelleri olacaktır. Markadan ziyade model konusunda da desteklerinizi bekliyorum.

• Kullananların memnun olduğu klimalar hangileri acaba? Fiyat-performans açısından önerebileceğiniz marka ve modeller nelerdir?

• aykutersoy A kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, klima ilk günden beri soğutmuyor. Kompresör tam kapasite çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adk80 -- 30 Ağustos 2023; 10:12:29 >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

merhaba tekrardan. kutudan takılı vaziyette çıkmadı. öyle duruyor boş delik te yok bütün delikler dolu hani vida sökülüp te parça çıkarılsa boşta delik olur gibi. bilemedim bir kaç arkadaş mesaj atmış onlardada kapak çıkmamış.

• adk80 A kullanıcısına yanıt

3-4 yıl önce bu fujiplus klimayı alma gafletinde bulundum takıldığından beri klima çok sorunlu randumanlı çalışmıyordu en sonunda hiç soğutmuyordu gazı bitmiş dışardan servis getirtip gaz doldurtum fakat hala randumanı iyi değil kesinlikle uzak durulması gereken bir marka.servisi kötü destek sıfır.fujiplus klima ucuz diye almayın ben yandım siz yanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataseven1972 -- 30 Ağustos 2023; 14:48:59 >
  • metheen kullanıcısına yanıt
    Ben Daikin kullanıcısıyım ve Shira Plus ve üstü ısınma için kullanılır. Kendim birkaç tane shira plus sahibiyim. Mitsubishi konusuna gelince de SCOP değeri yüksek olanları tercih ederseniz yine aynı performansı alırsınız. Özelliklerinde scop değerlerine bakınız ve en az (bence) 18 yada 24lük 2 adet almanız gerekli. Yoksa zor ısınır, hele benim gibi yalıtım yoksa.

Unutmadan bu iki marka oldukça pahalı (zamanında almışım yoksa şuan imkansız) bunu da göz önünde bulundurun. Farklı modellerin de SCOP değerlerine bakarsanız size bir fikir verecektir. Mümkünse split klimayı ısıtma amaçlı kullanmayın, masraflı oluyor ve evin her yeri ısınmadığı için ben beğenmiyorum. (Klimaların suçu yok elbette)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foxryum -- 30 Ağustos 2023; 21:5:14 >
  • Arkadaşlar LG klima CH 38 gaz kaçağı hatası verdi klima soğutma yapmıyor . Daha yeni cihaz iki saat anca kullanıldı test için . Kompresör hasar görmüş olabilir mi . Cihaz iç ünitede de fan sesi var gürültü lu fan motoru değişecek dedi servis . Bu gaz kaçağı sorunuda çıkınca klima dış ünite boru bağlantı yeri yağlanmış . Kompresör zarar gormus olabilir komple değişim.yada iade alın dedim siz ne dersiniz bu konu için . Kuruluma gelen ekip 4 saatte montaj yaptı rezil olduk akşam 18.30 da geldiler 22.30 da çıktılar

• TurkeyStar kullanıcısına yanıt

Yenisiyle değişim yada iade isteyin derim.

Bu arada geçmiş olsun, kötü bir deneyim olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foxryum -- 30 Ağustos 2023; 23:13:3 >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

geçmiş olsun hocam, ilk defa böyle bir şey duydum.o nasıl bir klimaymış öyle.tabiri caizse baş belası gibi.4 saatte 5 klima montajı yapılır.herkesi işinden gücünden etmiş.kesin evide batırmıştır.

model ismi verinde ilerde klima almaya niyetlenirsek uzak duralım.

• economist52 kullanıcısına yanıt

Pc09sq LG dual cool plus 9000 lik evet baya dagittilar ortalığı geç saate kadar baya sinir oldum yarım saatte dübel yok diye dübel beklediler servis rezelet yani yaz yogunlugu diye bilen bilmeyen herkeze bu işi yaptırılıyor sanırım cuma günü servis gelicek iade yada değişim dedim ne gerekiyorsa yaparız cuma gelirim ölçüm yapalım önce dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 31 Ağustos 2023; 1:37:42 >
  • 
Sayfa: önceki 28272828282928302831
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.