Merhaba 1+1 50m2 evin iki odasınıda soğutacak bir klima arıyorum ihtiyacımı 12.000 btu karşılar mı? Karşılarsa bu fiyatlarla hangisini almak mantıklı olur? 1-) Samsung Wind Free AR12BXHCMWK/SK = 16.375 TL 2-)Daikin Shira Eco 12000 BTU/h FTXP35N Inverter Klima R32 = 19.656 TL 3-)Daikin Sensira 12000 BTU/h FTXF35E Inverter Klima R32 =17.192 TL @klima5505 tavsiye verebilirseniz mutlu olurum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxMillan1729 -- 26 Temmuz 2023; 1:37:13 > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2792. sayfa)

-
-
@klima5505
@klima5505
Forumun ilk konularinda Daikin İklimlendirme Teknolojileri ve Çözümler isimli bir başlık var. Bugün orayı okurken birisinin klima montajında vakum yapılmadığı müşteri hizmetleri ile görüştüğünü ve müşteri hizmetlerinde servisin böyle bir sorumluluğunun olmadigini yazmış. Eğer böyle bir durum başımıza gelirse ne gibi bir prosedür izleyebiliriz. Malum cayma hakkimizida kullanamıyoruz . 16000 liraya aldığım klima 26000 lira olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memedim27 -- 26 Temmuz 2023; 1:35:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamün aleyküm kardeşim ben Samsung windfree elite modelini almak istiyorum hava temizleme filitresi varmış almaya değer mi odam 11 metre kare batıya bakıyor ögeln ve güneş batana kadar içerisi fırın gibi akşamda değişen bişe yok çok sıcak 3. Kat 12 binlik mi yoksa 18 binlik mi almalıyım teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam dava açınca misliyle yenisini vermek zorunda kalıyor firma yani vakum zorunlu. Adem helvacının kınu ile ilgili videosu ve THH kararları var. Eğer denk gelirseniz açın izletin videoyu. Serviside montaj esnasında kayıt altına alıp adem beye gönderin. Buradada paylaşın.
Normalde servisin vakumlarken basınç göstergesinin fotosunu kanıt olarak çekmesi gerek.
Havayı temizleyen klima yok hocam. Klimaların soğutan radyatör kısmına toz girmesini engelleyen ince filtreleri var, samsung o filtreyi daha geliştirmiş daha sıkı yapmış, iç ünite serpantini daha geç kirlenir ama sık sık filtre temizlemeniz gerekir. Youtube da samsung windfree filtre temizliği diye aratırsanız videolar var. Serpantinde biyofilm oluştuktan ve kanallara tutunduktan sonra fiziksel olarak temizlik şart.
Havayı temizlemek için ayrıca ionizerli hepa filtreli hava temizleme cihazı almanız gerek.
11m2 için 12 yeterli olur normalde. 18 alırsanız yan oda da serinler. Servisin bölge koşullarına göre keşif yapması daha sağlıklı olur.
Selamlar, peki sizce windfree elite için bu para değer mi ? Şu an 31-32k civarında sanırım fiyatı. Önerebileceğiniz başka klima var mı 18 btu boyutunda.
-
hocam taktırdığnız klimadan memnunmusun yorum yaparmısınız
-
Merhaba. Yazlık eve birkaç sene önce bir adet lg dual eco 9000 bir adet lg dual eco 18 lik ve bir adet beko 31225 klima taktırıp kullanmış biri olarak lg ve airfeli kıyaslayacak olursam iç ünite plastik malzeme kalitesi olarak kesinlikle lg iyi ayrıyeten lg'nin kumandasında daha fazla özellik var gibi. Ancak airfel soğutma performansı olarak 30 metrekarelik salona gayet yeterli geldi. Halbuki yazlıktaki 30 metrekarelik salona 12 binlik beko 31225 yetmeyince onu odaya alıp yerine 18 lik lg yi almıştım. Yazlık dediğim de klimaların kullanıldığı ilçeler erdek ve bandırma. Airfelin iç ünitesi aynı kapasitedeki lg bekolardan daha sessiz. Özetle yeni airfel 12 binlik klimamdan memnunum. Seneye fırsat olursa bir tane daha alacağım.
-
@klima5505 Hocam selamlar, geniş olan salon için klima almayı düşünüyorum. Aklımda şunu almak var :
Bu ürün hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Farklı bir modele yönlenirseniz daha iyi olur dediğiniz varsa bakabilirim. 35 bin lira bütçem var.
-
yorumların için teşekkür ederim
-
teşekkürler hocam, hayırlısıyla bi kuruluma gelirlerse kullanıp paylaşıcam, adamlar hala ne aradı ne sordu deli olmamak elde değil.
bu arada, bir klima daha bakıyoruz 35m2 salon için (aileme)
almışken büyük olsun diye 24k btulara bakıyorum ama fiyat farkları çok absürt geliyor bana. 20-22k bandına da var, 30-35k üstüne de var. bu kadar para vermeye değer mi?
https://www.hepsiburada.com/vestel-vega-plus-inverter-g-242-24000-btu-wifi-klima-pm-HB000018TKV5
https://www.hepsiburada.com/beko-32425-ekolojik-inverter-klima-24000-btu-h-pm-HB00000VF0SI
bunlar fiyat olarak diğerlerine göre daha uygun. baymaklar, lgler hep 30k üzeri. ne dersiniz?
-
samsung ar18tshzhwk
tcl t pro tcl servisi bölgemizde iyi
airfel ltx50m50u
bosh climate 2000
fiyatlar samsung 21000
tcl t pro 19250
airfel 16500
bosh 17990
yorumlarmısınız lütfen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peksemet -- 26 Temmuz 2023; 13:6:52 > -
Servisler satış oranına göre yoğunlukları vardır muhakkak. Ya da bölgeye göre.
Lakin peynir ekmek gibi klima satılan mardinde mitsubishi Electric bayisinden c.tesi aldığım klimalar p.tesi montajı yapılmıştı.
Şimdi burda günlerce montaj bekleyenleri görünce şaşırdım açıkçası.
kaira aldım pazartesi günü. bugün servisi aradım montaj için; 7 ağustosa gün verdi. 2 hafta sonrası nerdeyse.
klima daha bana yada servise teslim edilecekse-servise gelmedi. ben burada ki arkadaşlar yoğunluk olduğunu söyleyince en azından günü belirleyeyim diye aradım. keşke aldığım gün arasaymışım.
-
-
arkadaşlar slm, Kaira'nın 18lik modelini aldık. Montajı geçtiğimiz günlerde yetkili servis tarafından yapıldı. Servis elemanları Toki dairesinde dış üniteyi balkon duvarına asarsak iç ünitenin duvardan biraz dışarıda kalacağını arkaya bir aparat taktıklarını ve kozmetik olarak kötü bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Ben de foto vs var mı dedim. En azından nasıl görüneceğini görmek istedim. Ona göre montajı duvara yaptırma ya da dış üniteyi yere koymaya karar verecektim. Foto yok dediler. Risk almamak için dış ünitenin yere konulmasına razı geldim.
Daha sonra eşimle konuştuğumda bebek için tehlikeli olur keşke duvara yaptırsaydın montajı dedi. İster istemez bende bir şüphe oluştu. Servis elemanları 2 tane dübel atmamak için yalan söylemiş olabilir mi? Yoksa gerçekten böyle bir sorun olur muydu?
-
Hocam tokiler perde kalıp sistemi ile inşa edilen şu depremde yıkılmayan binalardandır muhtemelen o sebeple servis duvara monte etmekten kaçınmıştır. Doğrusunu yapmış. Çocuk için gerekirse tel kafes kestirip uygulayabilirsiniz. Perde kalıp binalarda donatılı duvar direk taşıyıcı olduğu için müdahele doğru değil. Zaten kırıcı/delici olmadan delik açamazsınız muhtemelen.
Hocam yeni ürünler hakkında çok bilgim yok. Değer yada değmez demem yanlış olur. Benim için en önemli 2 özellik kolay temizlik ve dış ünite sesi. Bunun yanı sıra parça tedariği de önemli.
Mideanın fason üretiği ürünleri(rota climate gibi) tavsiye edebilirim. Klimanın markasından çok üreticisine bakmak gerek. Hem dünyada hem türkiyede çok üretilen ve satılan markaların en büyük avantajı uygun fiyatlı parça tedariği ve servis. Alırken ilginç özellikler her ne kadar cezbetsede gün sonunda arıza yaptığı taktirde parça tedariği en kritik konu.
Bir yandan gree ve tcl gibi çinli markalar yenilik yapmaya çalışıyorlar, fikir anlamında okdukça başarılı duruyorlar ama kullanmadın hiç. Onlarada bakabilirsiniz.
Benim klimaya eşek arısı yuva yapmıştı, seyahat dönüşü anca farkedebildim. Servisle beraber güç bela temizlemiştik. Sonrasında gree nin kullanıcı tarafından yıkanabilir klimasını almaya niyetlenmiştim ama klima halen daha sağlam, çok gerekirse kendim söküyorum artık ama pek pratik değil tabi biraz vakit alıyor.
Klimalarda en büyük dertlerden biri iç ünite radyatörü soğudukça üzerinde buzdolabından çıkan su şişesi gibi havadaki nemi yoğuşturuyor. Siz klimayı kapatınca ortam ısısıyla beraber ısınan klimanın üstündeki nem, havadaki bakteri ve sporlar ile birlikte mikropların çoğalması için uygun ortam yaratıp biyofilm oluşturuyor. Siz tekrar klimayı çalıştırınca bu arkadaşlar ortama salınıveriyor.
Kendini -15 e dondurup sonra 50 dereceye ısıtan/kendini temizleyen klimalar bu oluşumu bir nebze önlemeyi amaçlıyor ancak biyofilm oluştuktan sonra fiziksel temizlik hem verim hem sağlık açısından gerekli. Youtube da klima temizleme videolarına göz gezdirmenizi tavsiye ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam selamlar a101’de seg marka 18lik klima için 14800 tl istiyorlar önerir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün Arçelik 12000 btu 12325 klimam takıldı. Servis iyiydi. 15 dk civarı vakumlama yapıldı. Deneyimlerimi yazacağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X