Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2793. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Cey7un Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (4 Mobil) - 10 Masaüstü4 Mobil
5 sn
63.834
Cevap
926
Favori
4.837.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
23. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 27912792279327942795
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar shop Samsung dan klima almayın.

Cuma günü sipariş verdim bugün çarşamba ve halen hazırlanıyor diyor.

Dedim servis randevusu oluşturayım gelene kadar.

Daha servis beni aramadı bile siz düşünün.

Koskoca Samsung bu yoğunluk ile başa çıkamıyorsa bıraksın bu işi zaten.

Mitshibushi 24 saat montaj garantisi veriyor. Parayı kıyıp yarın onu alacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vessen Vtxn35b model klima için bölgemizdeki satıcı/servis olan firmanın broşüründe r32 diye geçiyor kullanılan gaz. İnternetteki sitelerde r410a gaz kullandığı yazıyor. Hangisi doğrudur?
    Babam 14.000₺ye bu modeli almış. İptal ettirmeye çalışayım olmazsa Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geriye doğru 8-10 sayfa okudum ama o kadar çok alternatif ve model var ki insanın kafası karışıyor... 18 sene önce açılan bu başlıkta ilk sayfalardaki modellerin gelişen teknolojilerden sonra hiçbir önemi kalmamış..

Keşke ilk mesajda; düşük enerji tüketimi, sessizlik, soğutma verimi gibi bir klimada aranan temel özellikleriyle öne çıkan en yeni modellerin olduğu 8-10 klima modeli yazılıp , her yıl yada iki yılda bir bu liste güncellenseydi, araştıranlar için daha kolay bir yol olmazmıydı diye düşündüm...

@klima5505

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 27 Temmuz 2023; 0:3:6 >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

Cevap icin teşekkürler. Daikin ve airfelin kendi sitesinde gecerli %40 indirim koduyla kaira 24000 btu yu 18000 tl ye 7 taksit seklinde aldim. 18 bin btu yoktu 12 bin btu ile 24 arasinda cok fiyat farki da yoktu. Daikinin kendi klimalari da indirim olsa dahi pahaliya geliyor ve stokta yok çoğu Fiyat performans olarak buna karar verdim ama hata mi yaptim bilmiyorum. Bakalim süreç nasil isleyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • speedyrazors kullanıcısına yanıt
    Hocam %40 kodu rica edebilir miyim?

• Kod personel indirim kodu 1 personel 3 yilda 1 kullanabiliyor.

• qzwxec kullanıcısına yanıt

wıfı modulu hıc onemlı bır sey degıl zıra 250 - 350 tl arası bır fıyatla wıfı'lı hale getırebılıyorsunuz cıhazlarınızı. Benım 15 senelık eskı vestel klımamı ben bu sekılde Alexa ıle beraber kullandım yıllarca. Kumandasını nereye koydugumu bıle hatırlamıyordum. Hayat kurtaran bır sey wıfı ama ılla uretıcının lıstesınde olmasına gerek yok.

Tabı yukarıda bahsettıgım wıfı aparatını alıp on - off durumunu gorme sansınız olmayacak ancak bununda cozumu var. Yıne max 350tl lık bır akıllı prız alıp elektrık gelıp gelmedıgını olcersınız. Hatta bunu cok basıt sekılde otomasyona alırsınız. Bu sekılde on - off durumunu da gorebılırsınız.

• arkadaşlar samsung split ama dijital inverter olan klimaları tavsiye eder misiniz? normal inverter klimadan dezavantajı var mıdır?

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    1 hafta önce Samsung klima sipariş ettim.

Halen kargoya verilmedi. Aynı gün servis randevu talebi bıraktım daha arayan bile yok.

Sevkiyat ve montaj geç olsada olur diyorsanız başka

• tavsiye ettiğimden değil ama arçelik aşmış bu işleri. Çok hızlı ve seriler.

• Merhaba Arkadaşlar GE appliances ges-njgb25 klima hakkında bilgi sahibi olan veya kullanıan var mı? İnternette hiç bir yorum bulmadım.

• Styric kullanıcısına yanıt

Servis ve nakliye hattı geniş. Bu yüzden fazla bekletmiyorlar.

• klima5505 kullanıcısına yanıt

@klima5505

peki kompresör bölümünün alt kısmında yer alan delikler var bunlar birikecek yağmur veya ısıtma defrost suyunun atılması için yeterli olmaz mı ? yeterli gelmez ise soldaki mavi okla işretli kısmın mı su tahliyesi için sökülmesi gerekmektedir. ?

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Stok yok olsa Arçelik alıp geçicem

Arçelik İzmir Eylül e montaj veriyor

• Arkadaşlar merhaba. Konuyu biraz okumaya çalıştım fakat aradığım sonuca ulaşamadım. İlk klimamı alacağım bu yüzden biraz temkinli davranıyorum. 12000 btu olan bir klimaya ihtiyacım var. bir kaç markaya karar verdim ama sizlerin de fikrini almak isterim.

1.https://www.hepsiburada.com/fujiplus-fp-12hzd-22-12000btu-duvar-tipi-klima-montaj-dahil-p-HBCV00004AMFWW

2.

https://www.hepsiburada.com/york-monterosa-12-000-btu-inverter-klima-r32-p-HBCV00002Q6ZW2

3.

https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxm35n-12000-btu-r32-gaz-a-enerji-inverter-klima-p-HBCV00002IKCTF

Bu üç klimanın hangisi tavsiye edersiniz? bir de yedek parça konusunda bu firmalar yeterli midir?

• samsung ar35 kullananlar yorum yapabilir mi? dijital inverter diye geçiyor gerçek inverter bi şey almaya gerek var mı? sipariş verdim ama aklımda deli sorular var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkurt35 -- 27 Temmuz 2023; 13:36:22 >
  • Selam üstadım @klima5505, 25 m2 salonda kullanılmak üzere klima araştırmasındayım. Halihazırda 7-8 yıllık SEG 18000 btu bir klima kullanılmakta (Resim 1). Odanın dışa bakan cephesinin 3/4 ü çift cam ve Güney batıya bakmakta. Oda sıcaklıklığı öğleden sonra genellikle 34-36 bandında olmakla birlikte 38 °C ye ulaşabilmekte. 26 temmuzda 2-3 saatlik klima çalışmışken dış ünitenin olduğu balkonda 43 °C, oda sıcaklığı 31 °C ve klimanın üflediği hava 18 °C ölçtüm (Resim 2 de odanın camlarını dış ünitenin bulunduğu balkon görülmekte). Bu bilgiler ışığında benim derdime çare ne olur.

1. Klimanın bakımını yaptır. Devam et mi dersiniz.
    2. Artık ömrü dolmuş bunu başka bir yerde değerlendir klimanı yenile mi dersiniz.

Yeni klima alırsam

a. 18000 yerine 24000 btu mu almalıyım.

b. Marka model f/p ne tavsiye edersiniz.

c. Dış üniteyi Resim 2 de yeşil ile işaretlediğim yere taşımak iyi bir fikir mi? Balkonda brandalar var görüldüğü gibi onları indirince orası da bir oda gibi oluyor ve balkonun içi klima çalışınca hava sirkülasyonu çok az oluyor.

Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler

Resim 1

Resim 2

• bozkurt35 kullanıcısına yanıt

+1 bende bu modeli almayı düşünüyorum.

samsung klimaları genel olarak tavsiye ediyor musunuz arkadaşlar?

• Samsung Mail atmış stok bekleniyor diye

İptal ettim. Arçelik kovalayacağım.

Klima alana kadar kış geldi valla

• 
Sayfa: önceki 27912792279327942795
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.