Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2744. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (5 Mobil) - 8 Masaüstü5 Mobil
5 sn
65.137
Cevap
958
Favori
4.997.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27422743274427452746
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba. @Deep~DarkNeSs

Arçelik 12660 modelini tavsiye edebilirim. Bayilerden de fiyat almanız iyi olur,iskonto yaparak 22 bin civarına indirilebilir. Bu fiyat aralığındaki en iyi cihaz olacaktır.

Alternatif olarak Samsung Elite PM 1.0 veya Wind Free Premium Plus modeli tercih edilebilir.

Bosch ASX12AW40N tercih edilebilir. (Bölgenizde servisi var ise Bosch 3000i de dengi olacaktır. )

Servis listesine buradan bakabilirsiniz.

https://www.bosch-homecomfort.com/tr/tr/residential/servis-hizmetlerimiz/yetkili-servislerimiz/klima-yetkili-servislerimiz/

Bu fiyat bandında en iyi 3-4 diyebileceğim cihazlar bunlardır.

Saygılarımla...

• sakkaro S kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Bosch 3000i'nin servisi her bölgede yok. Bölgenizde servisi var ise gayet iyi bir tercih olur. Diğer türlü 12000 Btu için ASX12AW40N modelini tavsiye edebilirim. 24000 için Breeze serisi tercih edilebilir.

Alternatif olarak Viessmann Dynamic serisi tercih edebilirsiniz.

LG Dual Cool serisi de Akdeniz'de ısıtmayı da dahil edecek şekilde tercih edilebilir.

Ama önceliği Bosch 3000i'ye vermeniz iyi olur.

Saygılarımla....

@sakkaro

Merhaba.

Bütçe sınırı yoksa,

Panasonic Heatcharge

Daikin Shira Plus veya Emura

Mitsubishi Electric Legendera

Mitsubishi Heavy Diamond ZSX-W

Toshiba Daiseikai8 RAS-13G2KVP-TR 

Bosch 8000i (Sharp üretimi)

marka modellerini örnek verebilirim. Örnekler çoğaltılabilir.

Bütçeden bağımsız olarak verim konusunda "en yüksek" seviyeye sahip cihazlardan birkaçı budur.

Saygılarımla...

@qnedim

Merhaba.

Ölçü olarak Viessmann Dynamic serisi uygundur. 12000 Btu olanı 82cm uzunluktadır.

Alternatif olarak Sigma Plus INVDHB modeli tercih edilebilir.

Kapasite olarak da 18'lik olursa iç ünite uzunluğu sınırı aşmaktadır. Bu nedenle 12000 tek seçenektir.

Değişim kampanyası şu anda bulamamaktayım. Son çare mevcut klimayı söktürüp satabilirsiniz,eğer kampanya denk gelmeden satın alırsanız bu şekilde bir alternatif yol izleyebilirsiniz. Hatta çoğu zaman değişim kampanyasında klimanız için teklif edilen fiyattan daha yüksek fiyata satışa sunma imkânınız olabilir.

Saygılarımla...

@drmelihx

Merhaba.

Gelişmeleri paylaştığınız için şahsım adına teşekkür ederim. Hayırlı olsun :) İzlenimlerinizi merakla bekliyor olacağım. Müdahaleye ek olarak emiş için daha fazla alan bırakılması daha sağlıklı olmuştur.

Saygılarımla...

@stradivarius

Merhaba.

18000 Btu kapasite yeterli olacaktır.

Bütçenize uygun olacak şekilde LG Dual Cool modelini tavsiye edebilirim. İkinci seçenek olarak Arçelik 18325 de tercih edilebilir.

Kaira DTXR50E modelini de soğutma için tercih edebilirsiniz.

Artırma imkânınız varsa Sigma Plus INVDHB modeli de uygundur.

Saygılarımla...

@GokayG35

Merhaba hocam.

18000 Btu uygun olacaktır.

Plus serisi özellikle soğutmada daha yüksek verime sahiptir. Buna ek olarak Plus serisi 17747 Btu kapasiteye sahipken Comfort serisi 17060 Btu kapasiteye sahiptir. Bu bağlamda Plus hem daha güçlü hem de daha yüksek verimlidir. Comfort serisi de 28m² alanda talebinize karşılık verir ama bütçeniz yeterli ise Plus serisi daha iyi olacaktır.

Plus seviyesinde alternatif olarak Dayrelax İnfini,Comfort seviyesinde Kaira DTXR50E modelini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

@KOMANDO ASTEĞMEN

Merhabalar. Tercihte bulundunuz mu?

Saygılarımla...

@tRoya06

Bilgisayar üzerinden mesaj yazarken aynı zamanda yazdığım mesajları sırayla göndermek için sekmelere tıkladığımda bazı mesajlar kaybolmuştu. O nedenle bazı cevapları yeniden yazmam gerekti. Bu nedenle yaptığım alıntılarda kayıplar meydana gelmiş olabilir. Bu nedenle mesajına cevap vermediğim forumdaşlarım lütfen haber verirse mesajlarına cevap verme imkânım olacaktır. Buna ek olarak her ihtimale karşı alıntı ile birlikte @ yazarak etiket atmış bulunmaktayım.

Ayrıca klima satın alan ve montajı bekleyen,vakum işlemi hakkında bilgi sahibi olmayan kullanıcıların mutlaka vakum ile ilgili açıklamayı okumalarını tavsiye ve rica ediyorum.

https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Kaira tercihinde bulundum, ama henüz satın alamadım 😊

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tavsiye için teşekkürler. Kaira'nın belirttiğiniz modelini 10.773 TL'ye denk getirince alıverdim - siz cevaplamadan önceydi. Cihaz gelip kurulumu yapılsın, deneyimleri paylaşırım.

Salon kullanımı olacak, kuzey cepheli 21,50m2

*Olabilecek en iyi senaryo nedir.

Teşekkürler. :)

Hocam merhaba, zaten ankastre tesisat var ve 18000 btu için hazırlanmış. 12000 btu bu yüzden tercih edemiyorum. Bütçe kısıtım olduğu için en uygun 18000 btu klimayı araştırırken bu modeli bulabildim. Ankastre tesisat şu şekilde, dış ünite ile iç ünite arasında yaklaşık 15 metre var. Servis ekstra gaz basılmalı dedi ve yaklaşık 1000-1500 tl tutacağı söylendi. Sizce bu klima iyi bir tercih olur mu? Bütçemden dolayı maalesef daha iyi modellere bakamıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba,

Artık sıcaklarla daha fazla mücadele etmek zorunda kalmamak için bir klima almaya karar verdik. Klima özelliklerine çok aşina değilim, forumları da biraz okudum fakat birtakım özelikler ve markalar konusunda çok kafam karıştı.

Bu sebeple; 25m2 salonumuzda kullanmak için 15 Bin TL civarında bir ürün bakıyoruz. Ciddi manada değecek bir ürün önerirseniz de 17-18 bin TL max. bütçemizdir. Öneride bulunabilirseniz çok sevinirim.

İstanbulda yaklaşık 30m2 güney cephe salonum için bir klima bakıyorum, sadece soğutma kısmı önemli. Bütcem max olarak 22 bin diyebilirim. Klima önerileriniz ne olur? Önceki msglarınızdan baktığım kadarıyla, uygun gelenler aşağıdakiler. Kaira f/p olarak gözüküyor ama diğerlerinin ekstra özellikleri var gibi.

Kaira DTXR50E 18000 BTU

LG PC18SQ Dualcool Plus 18000 BTU

Samsung AR18BXCAAWK/SK 18000 BTU

Ek olarak, samsung online keşifte 12000BTU önerdiler, yeterli gelir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayst -- 26 Haziran 2023; 16:30:44 >
  • Merhaba, Şile'de yazlıkta kullanma amacıyla klima tavsiyesine ihtiyacım var. Salon 40+ m2 sanırım 18bin btu luk almam lazım değil mi? 24 lük almaya gerek var mı sizce? Nem oranı yazın %85 e kadar çıktığı için nem alma özelliği ve soğutma amacıyla kullanılacak, alttaki modeli düşünüyorum tavsiyeniz ne olur?

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]www.vatanbilgisayar.com
    BAYMAK ELEGANT PLUS UV 18 A++ (MD) INVERTER KLİMA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/baymak-elegant-plus-uv-18-a-md-inverter-klima.html

Bir çok mesajınızda bu modeli tavsiye etmişsiniz. Sanırım bu modeli alacağım :) Yanlız 2 hafta önce forumdan birisi 20.250 den aldığını yazmış şimdi 25k olmuş.

@klima5505

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 26 Haziran 2023; 23:30:46 >

Nazik dönüşünüz için teşekkürler

LG DualCool Plus 12.000'lik tercih ettim. Bosch'un ASX12AW40N modeliyle ilgili çok fazla yorum bulamadım maalesef. Ama 3000i ile yakın bir performans sergileyeceğini söylemişsiniz. Neyse yapacak bir şey yok. Aralarında yaklaşık 2000 tl oynuyordu. Umarım LG pişman etmez :)

Forum yetkililerin size maaş bağlamaları gerekiyor. Siteye o kadar çok hit kazandırıyorsunuz ki :)

Anakart: MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) / İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz / Ekran Kartı: MSI Geforce RTX 2060 VENTUS XS OC 6GB GDDR6 / Bellek: GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram / SSD: TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD / Kasa-Güç Kaynağı: POWER BOOST VK-T01B RGB 650W 80+ Mesh Panel / Monitör: AOC 24G2U 1ms 144hz / Mouse: Razer Basilisk Chroma Mekanik Gaming Mouse / Klavye : f/p mekanik klavye aranıyor
  • Merhaba Vestel Flora Doğa Inverter 182 18000 BTU Wifi Klima ile Kaira DTXR50E 18000 BTU WiFi A++ Inverter Duvar Tipi Klima arasında kararsız kaldım hangisini tavsiye edersiniz yada daha iyi bir tavsiyeniz var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrollSlayer -- 26 Haziran 2023; 17:34:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, oturma odası için klima araştırıyorum. Oturma odası 26m² kuzey cephe, konum Istanbul. Aşağıya odanın fotoğraflarını ekliyorum. Evin bir önceki oturanı klimasını mavi işaretli noktaya takmış. Bu nokta dışında önerebileceğiniz bir yer var mı?

Özetle soğutma için kullanmak üzere klima tavsiyelerinize açığım. Tecrübelerinizi aktarırsanız çok mutlu olurum.
    Bütçe:15000₺ - max. 20000₺ Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Arkadaslar merhaba, cok fazla bilgim olmadigindan burada yazilanlari okuyup karar vermeye calistim ama durum biraz farkli bende. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Ben izmirde yasiyorum, cocuk oldugu icin bu yaz klima almaya karar verdim. Salonda duracak ve sadece gunduz calisacak. Gece bulundugumuz bölge serin oluyor , gece yatarken vs ihtiyacım olmayacak. Ve sadece yaz aylarinda kullanacağım bir klima ariyorum. Kış icin klimaya hic ihtiyacım yok. 25 m2 alanda kullanilacak ve sadece yaz aylarinda ( belki birde mevsim gecislerinde) cocuklu eve ne önerirsiniz?

Simdiden cok tesekkur ediyorum.

Duzenleme: rakam konusu cok onemli degil, ama cok asiri yuksek fiyatli bir urun almayi dusunmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiRDmG -- 26 Haziran 2023; 19:47:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 27422743274427452746
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.