Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2746. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (8 Mobil) - 8 Masaüstü8 Mobil
5 sn
65.137
Cevap
958
Favori
4.996.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27442745274627472748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rica ederim. Hayırlı olsun. Memnun kalacağınızı düşünüyor ve öyle olmasını temenni ediyorum. İyi bir tercih yapmışsınız. Bu cihazın en önemli farkı Dual Cool'a ek olarak Wi-Fi özelliği bulunduruyor olması. Kullanım şekline göre değişmekle beraber Wi-Fi de neredeyse olmazsa olmazlar arasına girecek gibi görünüyor.

Gelişmeleri vakti gelince paylaşırsanız memnun olurum :)

Düşünceniz için çok teşekkür ederim. Amacım bir kanal aracılığıyla arayışı olan kullanıcı adaylarına yardımcı olmaktır. Bundan forum da faydalanıyor tabii ister istemez :)

Saygılarımla...

Merhaba.

İkisi arasında Kaira'yı tavsiye ederim.

Vestel eskiye göre çok daha iyi bir konuma geldi. Ama Vestel cihazlarda kronik ses sorunu bulunuyor. Onun sebebi de dış ünite içerisindeki kompresörü haddinden fazla hızlara çıkarıyorlar.

Inverter klimalar değişken hızlarda çalışabilmektedir. Yani kompresör ve fan hızını ihtiyaca göre ayarlayabiliyor. Bu yazılım ile belirlenebiliyor. Vestel cihazlarda kompresör maximum hızda çok gürültülü çalışıyor. Çünkü kompresörün sınırları zorlanıyor. Bu nedenle yüksek ses riski söz konusu. Her cihazda denk gelmese de olabiliyor. O nedenle Kaira'yı tavsiye ediyorum.

Max. bütçeniz nedir? Bütçenize göre daha da iyisi örneklendirilebilir.

Saygılarımla...

Merhabalar.

Mavi nokta olan kısım çok yanlış. Klimayı kısa mesafede karşısında duvar olan yere taktırmışlar. Bu konum klimanın üflediği soğuk havayı geri emip bypass yapmasına ve deyim yerindeyse ortamı hedef sıcaklığa ulaştırmadığı halde üflediği havayı emerek ortamı daha soğuk zannedip kendini kandırmasına yol açar. Üstelik sirkülasyon odanın diğer bölümlerine doğru yapılmadığı için klimaya uzak olan bölgede sıcaklık farkı oluşur.

En güzeli karşı pencerenin üstüdür ama orada da stor perdeler var. Klima için perdeleri kaldırmak veya yerini değiştirmek pek cazip olmaya bilir. O olmazsa en azından tek perdeye müdahale etmek için balkon kapısının üstü tercih edilebilir. Bu sefer de masanın olduğu alan kör nokta olur.

Bu durumda eğer imkân varsa pencerelerin üstü,olmazsa balkon kapısının (fotoğrafa göre) sağ tarafında kalan duvar ortalanacak şekilde montajın yapılması en doğrusu olacaktır.

Bütçenize uygun olacak şekilde en iyi tercihlerden biri Bosch ASX12AW40N olacaktır.

Alternatif olarak Dayrelax İnfini tercih edebilirsiniz.

Bir miktar daha artırabilirseniz Arçelik 12660 tercih edebilirsiniz. Bu cihaz olmazsa Bosch gayet iyi bir tercih olur.

Ayrıca Samsung AR12BXCABWK/SK gayet iyi ve bol özellikli bir tercih olur.

Saygılarımla...

• SiRDmG kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Eğer bütçeniz için yeterli ise Arçelik 12660 serisini tavsiye edebilirim.

Alternatif olarak Bosch ASX12AW40N modeli tercih edilebilir. Bu cihaz daha önce çokça tavsiye ettiğim 3000i serisine denktir. Bu cihaz daha kolay ulaşılabilirdir,nispeten daha sonra inceleme fırsatım olduğu için tavsiye listeme dahil ettim.

Alternatif olarak Dayrelax İnfini serisini tavsiye edebilirim.

Sigma Plus INVDHB serisi de bir alternatif olabilir.

Bu sıralamayı izlemenizi tavsiye ederim. Düşüncelerinize göre alternatifleri artırabilirim.

Saygılarımla...

Merhaba Sayın @miribute

Tek klima ile çözüm olması için kapıların klima çalıştığı sürece açık olması gerekir. Kullanım alışkanlığınız buna uygun olacak ise tek klima çözüm olur. Ama soğutma için cihazı aksine merdivenden uzak tutmak gerekir.

Çünkü fizik yasaları gereği soğuk hava yoğunlaşarak zemine çökecektir. Bu da merdivene yakın olan cihazın ürettiği soğuk havanın,alt katın tavanında biriken sıcak hava ile ısı transferi gerçekleştirmesine yol açar. Yani merdivene yakın takılırsa alt kata etki etmeye başlar.

Mümkünse PVC perde ile bile olsa (kapı yaptırmasanız bile) en azından klimanın kullanıldığı zamanlarda alt kat ile üst katın hava akışını kesmeniz daha iyi olacaktır.

Kapasite seçimi klimayı konumlandıracağınız alana göre yapılmalıdır. Yatak odalarının sayısı,m² cinsinden alanları gibi bilgiler gerekli olacaktır. Tavan yüksekliği standartın dışında ise tavan yüksekliğini de belirtmeniz daha iyi olur. Ayrıca klimanın takılacağı alanın da m² cinsinden büyüklüğünü bilmemiz gerekecektir. Buna göre kapasite belirleyebiliriz.

Bütçe durumunuz da model belirlemede yardımcı olacaktır.

Saygılarımla...

• Vitriyol V kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

LG Dual Cool serisi en sade olan modelidir. Sadece standart özellikleri barındırır. Wi-Fi opsiyoneldir,sağa-sola üfleme ayarı kumandadan ayarlanmaz,manuel olarak klimanın üzerinden ayarlanabilir.

Art Cool serisi ise hem siyah renkli,aynalı modeldir. Buna ek olarak Wi-Fi,4 yöne salınım,ionizer,UV temizleme gibi özellikleri bulunduran en dolu modelidir.

Özellikle Art Cool serisini tavsiye edebilirim,memnun kalacağınızı düşündüğüm bir modeldir.

Performans bakımından Dual Cool ile arasında bir fark yoktur. Özellik ve tasarım bakımından fark bulunmaktadır.

Saygılarımla...

Ben teşekkür ederim. Öncelikle geçmiş olsun,talihsiz bir durum olmuş ve sorumsuz davranmışlar.

Bütçeniz için sorun oluşturmuyorsa buna değer ancak LG'yi tercih etmeniz daha uygun olur.

TCL de güzel ürünler üretiyor ama klima konusunda biraz daha iyileştirme yapması gerekir (C-Fresh gibi premium modellerine sözüm yok).

Diğer türlü parça temini LG'de daha kolay olur. TCL'nin ülkemizde klima üzerine popülasyonu daha az olduğu için olası arızada yedek parça temini daha uzun sürelerde gerçekleşebilir.

Max. bütçeniz nedir ? Ne kadar daha yukarı çıkabiliriz?

Saygılarımla...

Merhaba hocam.

20bin lira Shira Plus gibi bir cihaz için normal. Kutusu açılmamış,devreye alınmamış bir cihaz ise 20bin liraya alınabilir. Cihazın model kodunu öğrenebilir misiniz? O şekilde daha net yorum yapabiliriz.

Saygılarımla...

Merhaba. İzlenimlerinizi paylaştığınız için şahsım adına teşekkür ederim. Memnun kalmanıza çok sevindim,arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.

Saygılarımla...

Merhaba hocam.

Bütçenize uygun olacak şekilde Kaira DTXR50E modelini tavsiye edebilirim.

Alternatif olarak Viessmann Dynamic serisi tercih edilebilir.

LG Dual Cool serisi de mekânınız için uygundur.

Saygılarımla...

Merhaba.

İzlenimlerinizi paylaştığınız için şahsım adına çok teşekkür ederim :)

E7 hatasından kurtulmanıza çok sevindim. Şebeke voltajına dayanarak gerilim kaynaklı olmadığı yönünde fikir belirtmiştim. Bina girişinde abone kabloları tek bir pabuca bağlanarak işlem bitirilebiliyor. Zannediyorum ki böyle bir uygulama yapıldı. Bu da barada veya pabuçda meydana gelebilecek bir oksitlenmede sorunu büyütüyor. Çünkü bütün daireler aynı noktadan enerji aldığı için akım akışı tek bir noktada yoğunlaşıyor ve oksitlenme gibi durumlarda gerilim düşümü daha fazla oluyor. Hatların ayrılması ile sorun çözüldü ise çok geçmiş olsun diyelim :)

Vakum konusunda kışın süreyi uzun tutmak daha da iyi olacaktır. Çünkü soğuk havanın yoğunluğu daha fazla,bu da aynı hacim içerisinde kütlesel olarak daha fazla havanın bulunmasına yol açıyor. Bu nedenle kışın vakum daha da ayrı bir önem kazanıyor.

Saygılarımla...

• eec79eec E kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

Hayırlı olsun ve geçmiş olsun diyorum.

Inverter klimaların büyük bir çoğunluğunda EEV bulunur. Bazılarında da On-Off cihazlardaki gibi kılcal boru (kapiler boru) bulunur.

EEV , Electronic Expansion Valve adlı elemanın kısaltmasıdır.

Bu eleman veya kılcal boru dış ünitenin içinde klimanın iç ünitesine giden ince borunun hattına bağlıdır. Kılcal boru sabit bir genleşme oranına,akış kısma yeteneğine sahiptir.

EEV ise elektronik kart tarafından kontrol edilebilir akış sağlar.

Çok detaya boğmadan özet geçmem gerekirse dış ünitenin sağ tarafında (boruların bağlandığı tarafta,dış ünitenin iç kısmında) bir anlamda vana görevi gören bir parça bulunmaktadır. Bu takılı kaldıysa gereken açıklığa ulaşmadığında soğutucu akışkan debisi de istenen seviyeye ulaşamaz.

Bu bağlamda dış ünitede bulunan bu parçanın kontrol edilmesi gerekir. Genellikle EEV bobini arıza yapar. Tabi bu kadar kısa sürede olacak iş değil. Klimanın sigortasını indirip 10-15 dakika bekledikten sonra enerji verip tekrar çalıştırın. Hala sorun devam ediyorsa servis geldiğinde inceleyecek ve kontrol edeceği ilk şey dış ünite içindeki EEV bobini olacaktır. Bobin arızalı ise cihazın gazıyla vs. oynanmadan bobinin değişmesi ile çözüm bulunabilir. EEV'de mekanik bir arıza var ise ve değişmesi gerekirse EEV'nin sökülmesi gerekir ki bu da cihazın gazının boşaltılması,borulardan EEV'nin ayrılması ve yenisinin takılması demektir. İş bu noktaya gelirse değişim yoluna gidilmesi daha iyi olur.

Saygılarımla...

• KinyasKara kullanıcısına yanıt

Merhabalar. Hayırlı bayramlar.

8m² alan için bu cihazlar çok fazla.

7000-9000 Btu bir cihaz yeterli. Balkon kapalı ise klima çalışacağı zaman pencerelerin tümü açılmalıdır. Dış ünite kapalı alanda olmamalıdır. Eğer açık balkon ise sakıncası yoktur.

İkisi arasında LG'yi tavsiye ederim. Daewoo Vestel üretimidir. Fiyatına göre iyi ama cihaz maximum kapasitelere çıktığında dış ünitesi gürültülü çalışmaktadır. Yani sessiz çalışma kriterinize uygun olmayacaktır.

Genel olarak sahip oldukları fonksiyonlar,ek özellikleri aynıdır.

Onun yerine LG'nin 9000 Btu olanını veya Arçelik 07325 , 09325 modellerini tercih etmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

Merhaba.

F/P ürünü olarak Kaira ve Arçelik markalarını tavsiye edebilirim. Daikin ve Arçelik servisliğinde olup ikisinin de yaygınlığı gayet yüksektir. Bu nedenle hizmette aksaklık yaşama ihtimaliniz özellikle bu iki markada düşük olacaktır.

Saygılarımla...

Merhabalar.

1-Alt ve üst kat için 18000 Btu uygun olacaktır.

2-Multi sistemleri,multi için bir zorunluluk yoksa tavsiye etmiyorum. Hem satın alırken hem de kullanımda daha pahalıya gelmektedir.

Tabii ki bu cihazların kullanılmasını gerektiren durumlarda multi sistemler de faydalı olur. Ama tek dış ünite zorunluluğunuz yoksa ve iki dış ünite estetiği sizin için çok etkilemiyorsa ayrı ayrı almanız daha kârlıdır.

3-Klima başına max. bütçeniz nedir ? F/p ürünleri üzerinden örnek verebilirim ancak bütçenize göre daha üst modeller de mümkün olabilir,onları da inceleme imkânınız olması adına bütçenizi bilmemiz daha iyi olacaktır.

Hayırlı bayramlar dilerim.

Saygılarımla...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

15-17 k arasında bütçe ile 18000 btu tavsiyeniz varsa çok memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhabalar öncelikle iyi bayramlar dilerim. 12000 btuluk bir klima almak istiyorum odamız 20 m2 civarında sadece soğutma için kullanılacak bütçemiz maximum 14 bin TL. Enerji tasarrufu, verimlilik, sessiz çalışma gibi özellikler başta olmak üzere önerebileceğiniz, tavsiye edebileceğiniz klimalar nedir acaba? İşlevsellik de ön planda olursa çok memnun olurum. Teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, satıcıya sordum ios için wifi uygulaması var ise bu modeli düşünüyoruz.

Üstad cevabın için çok teşekkür ederim.

Forumda gezinirken Kaira DTXR35E modelini gördüm sıklıkla, forumdan bir arkadaş da deneyimlerini yazmış, ona da bu model ile ilgili sorular sorma imkanım oldu. Kendisi oldukça memnun , sadece parça kalitesi durumundan bahsetti.

Eğer ios için wifi uygulaması var ise bu modeli almayı düşünüyorum.

Wifi olarak ekstra önerebileceğin bir model var ise tabiiki başım üstüne. Normalde Samsung Windfree premium ürününü alacaktım ancak samsung kendi sitesinde satmıyor şu an için, stok gelmesini de beklemek istemiyorum.

Bu üründe özellikle diğer klimalarda görmediğim farklı bir üfleme olayı var, ayrıca bu modellerde de wifi mevcut. Bu modele muadil bir şey de olabilir.

Teşekkürler.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.