Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2729. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: rachy , rachy Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
62.675
Cevap
895
Favori
4.773.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
94. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 27272728272927302731
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Toshiba Multi Inverter Klima RAS-2M18U2AVG-TR ( RAS-M16J2KVG-TR +RAS-M16J2KVG-TR Toshiba Multi Duvar Tipi Iç Ünite )
    İçin yorumunuzu alabilir miyim? Selamlar. Teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MErhabalar syn @klima5505

öncelikle her bir kişye cevap veridğiniz için herkes adına teşekkür eder iyi günler dilerim.

istanbulda 9 katlı bir apartmanın 8. katında güney doğu cephesinde oturmaktayım . Salonuma klima taktırmak istiyorum. Salon m2 ise 20.

malumunuz kırk tane marka kafa karıştırıcı bir hal almış bir şekilde arayıştan çıkamadım ve uzman görüşlerişnize ihtiyacım var @klima5505

şirketimizin daikin ile %30 gibi bir indirim anlaşması mevcut. limitim ise 15.000 tl bu fiyat bandında performansı güzel ve ekonomik bir model arayışı içindeyim.

sizce hangi modellere bakmalıyım. şimdiden emeğinize sağlık.

• Merhaba, bilişim kanallarında lg uv artcool fazla dolanıyor. Bu yaz bir klimaya girmeyi planlıyordum. Odam da sanırsam 9000 btu tam yetecek ama bu modeller 12000 btu’dan başlıyor. Bu btu farkı sorun yaratabilir mi?

• İklimim. Com diye site var. Buradan alış veriş yapan oldu mu? Fiyatlar çok ucuz. Acaba sıkıntılı mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar..24 m2 lik odam için internette yer alan formullere göre ihtiyaç 12000 btu civarı sınırda bir değer olarak hesaplanıyor. Baktığım klimalarda 15000 gibi ara değerde bir model yok. Konfor, uzun ömürlülük ve elektrik sarfıyatı açısından düşünürsek 12000 mi yoksa 18000 btu mu tercih etmeliyim?

• Selamlar herkese, oturma odası ve yatak odası için klima taktıracağız. Daikin servisini çağırdım odalara göre ölçüm yapıp 2 ayrı split takalım dediler (Multi değil). Sensira ve Shira Plus için fiyat aldım. Gree (Pular, Fairy), Toshiba (Seia, Shorai Edge), Mitsubishi (Hare, Enviro) ile fiyat konuştum. Fiyatlar ve segmentler benzer özellikte ya da bana öyle geldi. Midea ve York ile konuşamadım. Marka model, servis ağı ve kalitesi oalrak sizlerin önerisi ne olur seçim açısından?

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Lg dual cool, Mitsubishi Hare, bosch ve daikinden fiyat aldım. Daikini aşırı pahalı olduğu için eledim. Mitsubishi Hare’nin 18’lik kampanyalı fiyatına 25000 dediler onu da eledim (Seer değeri de nispeten düşük göründüğü için). Bosch da Mitsubishi ile aynı fiyatı verdi onu da eledim.

Şu anda kafamda LG dual cool veya artcool (salona alacağım için daha estetik göründü) 18’lik var. Ama aynı fiyata Samsung winfreelere gözüm kaydı. Daha fazla özelliği var gibi görünüyor. Aslında ben ilk önceliğim verimlilik ve dayanıklılıktı ama aynı fiyata fazla özellik almak da fena olmaz. Sizin bu konudaki kanaatiniz nedir? Verimlilik ve dayanıklılık özelinde konuşacak olursak senede 5 ay, günde 18-20 saat çalışacak bir klima için sizce LG mi Samsung mu daha mantıklı bir seçin olur?

Klimaları yarın almayı planlıyorum. Servisler yoğunlaşmadan ve zam gelmeden halledeyim. İlginiz için tekrardan teşekkürler.

Düzenleme: Hocam biraz daha üzerine koyup Mitsubishi HaRe 18000 BTU aldık salon için. Mersinde 24000 fiyat verdiler.

14 metrekare batı cephe oda için ise Kaira düşünüyorum fakat 12’liği 9’luktan daha uygun fiyatlı görünüyor. Sizce 12’lik alsam sorun yaşar mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladerock -- 21 Mayıs 2023; 11:3:31 >

• Bir arkadaşımıza çektiğim videoyu burada Samsung windfree almayı düşünen arkadaşlara sessizliği fan sesi windfree hakkında fikir edinmesi açısından burayada ekliyorum.Baştan sona bütün fan modları ve en sonda windfree 2 nci videoda sessiz mod (model samsung windfree elite pm 1.0 12000 btu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 21 Mayıs 2023; 3:16:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bladerock B kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende evime yeni klima aldım. Samsung windfree elite pm 1.0 modelini. Daha önce Samsung klimalarda malzeme kalitesizliginden dolayı çok sıcak bakmiyordum uzun araştırmalar sonucunda bu klimaya karar verdim ve aldım taktırdım sizede klima hakkında kısa bir bilgi geçeyim dedim.

Öncelikle klima çok estetik duruyor.

Klimayı kurmaya gelen servis bu modeli ilkkez kuracağını söyledi ve çok heyecanlı idi. Klimanın dış ünitesi diğer klimalara nazaran daha büyük evimde 18000BTU Altus var (Bunuda 2 ay önce almıştım), yeni aldigim Samsung klima 12000BTU ve dış üniteler hemen hemen aynı boyda servis dış üniteyi gördüğünde şaşkınlığını gizleyemedi

Servis klimami çok özenli bir şekilde kurdu vakumlama işlemini bitirdi ve devreye aldı.

Öncelikle çalışma performansı mükemmel. Ben sese ve kokuya duyarlı bir insan olarak klimayı bu iki konuda çok beğendim. Klimada ekstra hava temizleme filtresi var pm 1.0 bu filtre hava temizleme cihazlarında kullanılan filtrelerden bu filtre sayesinde odadaki havayı temizleme özelliğine sahip. Ayrıca yapay zeka mevcut yapay zeka sayesinde dış hava sıcaklığını ve iç oda sıcaklığını hesaplayıp en ideal sıcaklığı kendi ayarliyor ön flap kapaklarını icerinin derecesine göre otomatik açıyor veya sadece windfree moduna geçiş yapıp rüzgarsız soğutma sağlıyor bu sayede hem sessiz çalışıyor hemde aynı zamanda odadaki havayı temizliyor.

Diğer beğendiğim özelliği ise aktif göz özelliği bu göz sayesinde odada biri varken havanın üzerine vurmasını istemiyorsanız kumandadan ayarliyorsunuz ve göz insanı algilayip rüzgarı kişiye vurmayacak şekilde iç flaplari hareket ettirerek yönünü çeviriyor veya tam tersi kendinize vurmasini istiyorsanız göz sayesinde flap sizi takip ediyor.

Klimada wifi modulu yerleşik geliyor ve uygulama çok kapsamlı herşeyi kontrol edebiliyorsunuz.

Klimada Dondurarak temizleme özelliği var bu 2 şekilde; bir kapsamlı temizlik var bunu aktif ettiğinizde klima iç eşanjorleri donduruyor sonra kuvvetli hava ile temizliyor yaklaşık 75 dakika sürüyor. Birde her klima çalışıp kapandıktan sonra klima eşanjorleri ısıtarak nemin gitmesini sağlıyor bu sayede sıfır kokuya sebebiyet veriyor.

Klimanın eksi tarafı ise bana göre

1. Klima kumandası ışıklı değil ne yazikki
    2. Klima filtre bölümünde herhangi bir koku sıkmak için bir sünger benzeri bir yapı yok. Tabi klimam koku yapmadığı için gerekte yok ama ben koku hastası olduğum için olsun isterdim.

Yazımın sonuna gelince. Samsung bu yeni kliması sayesinde bir çığır açmış ve gerçekten kullanışlı harika bir klima üretmiş. Bu kadar iyi olduğunu önceden bilseydim evimdeki bütün klimaları Bu modelden alırdım. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Systematik -- 21 Mayıs 2023; 14:26:55 >

• serierdal S kullanıcısına yanıt

12btu yeter fazlasi ile.

• @klima5505

Merhaba, 15.000 btu 31525 beko klima alacağım bana da bir tavsiye veya uyarı yapar mısınız? Isıtma benim için önemli değil.

• Merhabalar. Gecikme için lütfen kusuruma bakmayın. Mevcut yoğunluğumun üzerine geçici bir süre ile bakmakla yükümlü olduğum bir hastamız ile ilgileniyorum. Bu nedenle foruma giriş yapamadım. Son mesajımdan bu güne kadar bu durum eklenmiş oldu. Eğer bir aksilik olmaz ise bir yolunu bulup yarın gün içerisinde mesajlarınızı cevaplandırmış olacağım. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla...

teşekkürler hocam. bu kadar kişiyle ilgilenmek gerçekten zahmet verici bir iş. geçmiş olsun.

Hocam öncelikle geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.

Ankara'da, direkt güneş alan, güney-batı cephe evimin 25 m2 salonuna klima almak istiyorum. Yalnızca soğutma ve temmuz-ağustos olmak üzere 2 ay çalıştıracağım.

Fiyat/performans olarak en uygun klima hangisidir? klimadan çok beklentim yok, soğutsun yeter:)

Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba hocam @klima5505, evime klima alacağım ama salon amerikan mutfak şeklinde yaklaşık 28-30 metrekare öncelikle sizin öneriniz ne olur? İzmirde yaşıyorum ev çok güneş almıyor sadece öğleden sonra 1 2 saat. Bütçem yaklaşık 15-18k civarı.

Şimdiye kadar baktıklarım şunlar,

Arçelik ekolojik 18325
    Lg dualcool s3-w18
    Samsung wind free 18000 (bir indirim yakaladım 18k ya geliyor fiyatı)

Önerilere açığım hocam. 18000 tl max limitim ama 15000 tl optimal olur bana.

Teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

• aydmr30 A kullanıcısına yanıt

Kaç btu? Ve nerden buldunuz?

• geçmiş olsun @klima5505 acil şifalar dilerim.

bir konuda daha fikrinizi almak istiyorum. 12000'lik klimanın dış ünitesinin yerde, zeminde durması bir sıkıntı oluşturur mu? detay vermek gerekirse, kurulumun yapılacağı oda bahçe benzeri kapalı bir alana bakıyor. duvara sabitlememiz mümkün değil. tam olarak bilmiyorum ama gazbeton dedikleri tarzda bir duvar var sadece. yan yada üst dairelerin alanını ise işgal etmek istemiyorum. bunun dışında keşfe gelen arkadaşlar yeri delmeyeceklerini söylediler(hem daikin hem arçelik).

sonuç olarak dış üniteyi koyabileceğim tek yer zemin ve zeminde herhangi bir sabitleme şansı yok. dış ünite yerde öyle duracak. yağmur çamur birikme ihtimali yok bu arada, zemin hafif eğimli ve su diğer yönde akıp gidiyor. ha olmadı yükseltmek için altına sağlam bir tahta koyabilirim(alternatif fikirlere de açığım bu arada)

keşfe gelen arkadaşlar içiniz rahat olsun bir sıkıntı olmaz, yere koyacağımız zaman sabitlemiyoruz dediler. bu konuda ne gibi sorunlar olabilir, bu sorunlara ne gibi alternatif çözümler üretebilirim? fikrinizi merak ettim.

• birisileri kullanıcısına yanıt
    18000 btu samsung sitesinde öğrenci indirimi ile hocam. Ama stok bitmiş.

• redali kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlara yeni stok getireceklerini sanmıyorum, dün kaira alacaktım hepsiburada işlemi gerçekleştirmedi ve bugün 24k ya çıkmış fiyatı, dün 18000btu 15.500 dü.

• Samsung Windfree Premium Plus (20bn TL) ile Arçelik 24325 EKOLOJİK (19bn TL) arasında kaldık.

Samsung özellik olarak daha iyi fakat genelde gördüğüm yorumlarda dış ünite sesinden şikayet var kimisinde iç ünitede sesinde.

Arçelikte iç ünitede ses olduğunu gördüm genelde yorumlarda.

SEER değeri olarak arçelik daha iyi gözüküyor.

En son yazı tura atıcam :) Kullanan varsa bu klimalar fikir verebilirse sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 27272728272927302731
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.