Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2728. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
25 Misafir (19 Mobil) - 6 Masaüstü19 Mobil
5 sn
65.108
Cevap
959
Favori
4.970.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27262727272827292730
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba.

Söylenen kısmen doğrudur. Yanlış olan kısım ; 3/8 5/8 tesisata sıfır klima montajı,söylenenin aksine mümkündür. Bu boru çapını kullanan birçok cihaz mevcuttur.

3/8 5/8 boru çapı günümüz cihazlarında 48000 Btu salon tipi vb. cihazlarda kullanılmaktadır.

Aslında 3/8 5/8 boru çapı ara dönemde kullanılan bir boru çapıdır.

Çok eski,pistonlu (reciprocating) kompresör bulunduran R22 gazlı 24000 Btu klimalarda (25-30 yıllık cihazlarda) 1/4 5/8 boru çapı kullanılıyordu. Sonradan dönel tip (rotary) kompresörlü klimalar üretilince çoğunda 24000 Btu için 3/8 5/8 boruya geçildi. Şimdi yine rotary kompresör kullanıp inverter olan cihazların neredeyse tümünde,soğutucu akışkan teknolojisinin de gelişmesiyle birlikte tekrar 1/4 5/8 boru kullanılmaya başlandı. İstisnai olarak 1/4 1/2 boru kullanan 24000 Btu klimalar da var. Tamamen marka ve model özelinde ayrı ayrı incelenebilecek bir konu.

Aslında 3/8 borunun ucuna 1/4 boru lehimlenerek montaj yapılabilir ama orijinal boru çapının tercih edilmesi gibi olmaz. Üstelik bunu da servisin kabul etmesi gerekir. Nitekim servis durumu kabul edecek durumda değil ki montajın imkânsız olduğunu belirtmiş.

Servisin bahsettiği çoğu markada da 1/4 5/8 boru çapı kullanılmaktadır. Ve bahsetmiş olduğum gibi de bazı Japon cihazlarda 1/4 1/2 boru kullanılmaktadır.

Piyasada azınlık olarak 3/8 5/8 boru kullanan cihazlar bulunmaktadır.

Midea All Easy Pro

Sigma Exclusive SGM24INVDHC

Carrier Premium

Bosch 3000i

Dayrelax İnfini

Alarko Flair Plus

Alarko Flair

Sadece soğutma için Midea Xtreme Save veya Samsung AR35 (ısıtmada çok fazla genleşme sesi,çıtırtılar çıkardığı için sadece soğutma. Isıtmaları çok iyi ama ses sorunu var)

Marka ve modellerini örnek gösterebilirim. Bu örneklerin 24000 Btu olanları 3/8 5/8 boru kullanmaktadır.

Saygılarımla...

• osmanyucel O kullanıcısına yanıt

Merhaba.

12000 Btu bir cihaz uygun olacaktır.

Bütçenize uygun olacak şekilde

Kaira DTXR35E

Viessmann Dynamic

LG Dual Cool

Marka ve modellerini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

Klima satın alan ve montajı için bekleyen kullanıcıların mutlaka ve mutlaka hakkında bilinçli olması gereken bir işlem bulunmaktadır.

Klima montajında "vakum işlemi" kaçınılmazdır,zorunludur. Vakum işlemi yapılmadan klimanın montajı bitirilmemelidir. Konu ile alakalı bilgilendirmeyi okumanızı,montaj aşamasında da hazırlıklı olarak vakum işleminin servis personelleri tarafından mutlaka yapılmasını sağlamanızı önemle tavsiye ediyorum. Konuyu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Bu sekilde hocam Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Fotoğrafta görünen dışı beyaz olan kablo iç-dış ünite arasındaki haberleşme kablosu.

3 tane ayrı olan renkli ve ucunda klemens bağlı olan kablo ise elektrik kablosu. Yani şebekeden klimaya gelecek olan elektriğin kablosu.

Bu nedenle o klemensli olan kablodan dış üniteye kadar (fotoğraftaki borunun dışarıya uzanan ucuna kadar) kablo çekilmesi gerektiği için elektrikçi çağırın demiştir. Aslında böyle durumlarda cihazın içten beslenmesi ve beyaz olan kablodan dış üniteye enerji verilmesi mümkün ama servis bunu uygun görmemiş. Nitekim Arçelik servisi de bu şekilde yapmış olabilir.

Yani bilgiler ışığında tahminim bu şekildedir. Servis enerji kablosunun,cihaz dış üniteden beslemeli olması sebebiyle dışarı uzatılmasını talep etmiş ve bunun için elektrikçi çağırmanızı istemiş görünüyor.

Düzenleme : Fotoğraf iç ortamda çekilmiş ise bu şekildedir. Eğer dış ortamda çekildi ise neden elektrikçi çağırdığına dair bir yorum yapmamız,servis detay vermediyse çok zor.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 14 Mayıs 2023; 0:24:51 >

Sağolun varolun tşk ederim))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Cevabınız için çok teşekkür ederim anladığım kadarıyla aynı ortak dışı üniteye bağlı multi Split klima olmasından dolayı dış önüte büyük olduğu için mecburen belli bir kapasitenin altına düşemiyor, peki şunu sorayım ben klimayı yazın soğutma için aldım biri salonda diğeri çalışma odasında, salondaki 12.000 btu odadaki 9000 btu mesela ben çalışma odasındayım ve klimayı en düşük modda windfree açıkken çalıştırıyorum Soğutma için diyelim, bu durumda hem odadaki 9000 hemde salondaki 12.000 lik klimayı da en düşük modda aynı anda çalıştırsam 9000 lik iç ünitenin en düşük modda tek başına çalışması ile 9+12 nin en düşük modda aynı anda çalışma sırasında ne kadar tüketim farkı olur? Bunu Şundan soruyorum salondaki klima ve odadaki klimayı aynı anda çalıştırırken tüm kapıları açıp tüm evi aynı anda soğutmak daha mantıklı geliyor ama tüketim farkı tek odayı soğutmaya kıyasla iki katı olacaksa o zaman evde tek başına iken tek odayı soğutup kapıyı kapatıp orada çalışmak daha mantıklı gelir benim için, eğer çok tüketim farkı olmayacaksa (iki katı gibi) o zaman iki iç üniteyi de çalıştırıp nispeten de olsa tüm evi soğutmak (3+1) daha mantıklı gelecek. sorum biraz uzun ve karmaşık oldu ama Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

O zaman servis boruyu kısaltarak çok iyi bir performans sergilemiş Çok teşekkür ederim cevabınız için

@klima5505 Hocam daha önce bahsetmiştim durumdan ben gelişmeleri aktarayım ve son kez fikir alayım istedim.

Hem arçelik, hem de samsung servisleri keşif için geldiler. Evimde hali hazırda kurulu olan tesisat en fazla 15000btu'luk bir sistemi destekleyecek bir tesisatmış onu söylediler. Bir de multi split bir sistem kullanmadan iki ayrı dış ünite kurabiliyormuşum onu belirttiler. Bende zaten salonda var olan 15000BTU destekleyen tesisatı 12000BTU'luk bir cihazla kullanıp, yatak odası için de ayrı bir dış ünite taktırmayı böylece taşınma durumunda da rahat edebileceğimi düşündüm.

Daha önce multi split bir sistem kullanacağımı var sayarak "Multi için özellikle LG,Arçelik ve Samsung markalarına bakmanızı tavsiye ederim." demiştiniz. Artık multi split bir zorunluluk olmaktan çıktığı için son bir kez daha marka model konusunda bir teyit yapmak istedim.

12000BTU WindFree™ Elite PM 1.0 modeli 15.749 TL'ye kampanyalı fiyatıyla samsung'un kendi sitesinden alabiliyormuşum. Bir de aynı şekilde 9000BTU versiyonunu alacağım diye düşündüm zaten. Şimdi ben hep kampanyasız fiyatlara baktığım için klima başına 20.000TL civarında harcamaya ikna durumdaydım. Bu fiyatlara kadar bahsettiğim samsung modelinden daha kalitelidir diyebileceğiniz bir marka model var mı acaba? ve bir de fiyat farkına sizce değer mi?

Cevabınıza göre bende son kararımı verip sipariş geçeyim istiyorum artık, servislerin yoğunluğu başlamadan.

Tekrardan sağ olun var olun hocam. Herkese mümkün olduğunca cevap veriyorsunuz, ellerinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobesahin -- 14 Mayıs 2023; 17:19:29 >

Teşekkürlerler hocam, yakalayabildim indirimi

• Arkadaşlar 18000 yada 24000 btu klima ihtiyacımız var fiyat farkı çok fazla değil arçeliğin baz modelleri ile kaira arasında hangisi tercih edilmeli.Konuya hakim olan arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçer, soğutma amaçlı kullanılacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonsolMania -- 17 Mayıs 2023; 17:23:12 >
  • merhabalar, lg dual cool ile baymak klima arasında kaldım. ikisi de 24000 btu. @klima5505 hocam lg dual cool modelini önerdiğinizi söylemiştiniz fakat birkaç kötü yorum gördüm haricinde de yorum bulamadım hiç. baymak modelleri ile arasında belirgin bir fark var mı acaba? hangi artısı için dual cool modelini öneriyorsunuz. sizin yanıtınıza göre baymak veya lg dual cool modelini alacağım. bütçem max 28bin. izmirdeyim. sadece soğutma amacıyla kullanacağım. 24000btu klima bakıyorum.

Toshiba Multi Inverter Klima RAS-2M18U2AVG-TR ( RAS-M16J2KVG-TR +RAS-M16J2KVG-TR Toshiba Multi Duvar Tipi Iç Ünite )
    İçin yorumunuzu alabilir miyim? Selamlar. Teşekkürler.

• MErhabalar syn @klima5505

öncelikle her bir kişye cevap veridğiniz için herkes adına teşekkür eder iyi günler dilerim.

istanbulda 9 katlı bir apartmanın 8. katında güney doğu cephesinde oturmaktayım . Salonuma klima taktırmak istiyorum. Salon m2 ise 20.

malumunuz kırk tane marka kafa karıştırıcı bir hal almış bir şekilde arayıştan çıkamadım ve uzman görüşlerişnize ihtiyacım var @klima5505

şirketimizin daikin ile %30 gibi bir indirim anlaşması mevcut. limitim ise 15.000 tl bu fiyat bandında performansı güzel ve ekonomik bir model arayışı içindeyim.

sizce hangi modellere bakmalıyım. şimdiden emeğinize sağlık.

• Merhaba, bilişim kanallarında lg uv artcool fazla dolanıyor. Bu yaz bir klimaya girmeyi planlıyordum. Odam da sanırsam 9000 btu tam yetecek ama bu modeller 12000 btu’dan başlıyor. Bu btu farkı sorun yaratabilir mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar..24 m2 lik odam için internette yer alan formullere göre ihtiyaç 12000 btu civarı sınırda bir değer olarak hesaplanıyor. Baktığım klimalarda 15000 gibi ara değerde bir model yok. Konfor, uzun ömürlülük ve elektrik sarfıyatı açısından düşünürsek 12000 mi yoksa 18000 btu mu tercih etmeliyim?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.