Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: BenFero , burak23358 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64.328
Cevap
954
Favori
4.866.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
70. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 31323133313431353136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ürün ile ilgili bir problem yok ama servis ve satış sonrası hizmet durumu şansa kalmış bir durum. Bölgenizdeki servis memnuniyeti iyiyse alınabilir.

• J.Astb33 kullanıcısına yanıt
    Sağ olun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 0110engin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Bugün bir kaç fiyat aldım(bana özelmiş)
    2 klima için f/p nasıl yorum almak istiyorum

Arçeklik 15.000Btu Ekolojik
    arçelik
    15325 Ekolojik Inverter Klima 15.000 Btu/h | Split Klima | Fiyatını Gör, İncele, Satın Al | Arçelik
    https://www.arcelik.com.tr/split-klima/15325-klima

Fiyat 28Bin TL(nakit) ; 32Bin(9 taksit)

Mitsubishi Electric
    HaRe MSZ-42VF 59Bin TL(10 taksit)

Bu iki klima ve fiyatları nasıl sizce ?
    Tşk

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Maverick_77 kullanıcısına yanıt

Merhabalar, Arçelik için verilen nakit fiyat fena değil ama taksitli fiyat fazla. Montajda da alüminyum boru kullanılıyor ve bakır boru için ekstra ücret talep ediliyor. Bu durumu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Alternatif olarak E.C.A. Spylos Pro modeline de göz atabilirsiniz. İki cihaz da sizi üzmeyecektir.

Mitsubishi Hare modeli yerine de Daikin Shira Plus modeli için fiyat almanızı tavsiye ederim. Aralarındaki fiyat farkı çok az olacaktır diye tahmin ediyorum. Shira Plus, performans ve verimlilik olarak da üstün bir modeldir. Hare modeli yerine kesinlikle tercih edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Astb33 -- 30 Mayıs 2025; 21:58:36 >
  • J.Astb33 kullanıcısına yanıt
    Yönlendirme için teşekkürler. Arçelik için 5mt ye kadar bakır boru kullanılıyormuş, o şekilde bilgi vermişlerdi.
    E.C.A için de fiyat vardı ama arçelikten biraz pahalı idi.

Daikin de avantajlı yat bulamadım maalesef. Mitsubishiyi de geçiyor fiyatlar. Bütçe zaten o kdar yok maalesef.
    Arçelik şu an için f/p ürünü olarak görünüyor. Oradan devam etmek mantıklı gibi.

Ama.. Kalp Mitsubishi Electric diyor; beyin ise arçelik :)

• Merhaba.

Salon ve yatak odaları için 1+4 multisplit klima planlamıştım ama malesef herbiri için tek tek klima almaktan çok daha pahalıya geliyor. Kaldı ki, boru vb. herşey tamamen ekstra. Üstelik özellik ve kabiliyetler konusunda da, eşdeğer modellerinden çok daha zayıflar. Dolayısıyla, 4 adet klima almaya karar verdim. Salon 12 ve odalar için 9 planlamıştım. Ama çoğu kişi, hepsini 12 al, çok az fiyat farkı var aralarında, verilen farka değer dediği için, birbirinin aynı kapasitede 4 adet klima alacağım 12btu'luk.

Bütçem çok fazla değil, hepsi için toplamda 120.000 civarı gitsin istiyorum herşey dahil. Benim araştırmalarımda, ihtiyaçlarımı ve sınırlarımı karşılayan 2 marka ile karşılaştım.

İlk model, viessmann. Bu markanın kombisini kullanıyorum 15 senedir ve memnunum. Sağlam ürün yaptıklarını düşünüyorum. Alman markası, ama Carrier grubu satın almış onları. Carrier zaten dünya iklimlendirmesinin en önemli markalarından birisi. Viessmann pro plus 50 diye bir modeli var, 12 btuluk. Bunlardan 4 tane alınca 120 altına malediyorum. Dış borular bakır. Fakat cihazlarda wifi yok. Modül almak gerekiyor. Onun da tanesi 1000-1500 civarı en az.

İkinci model ise Samsung windfree. Bu modeli iki açıdan beğeniyorum. İlki, windfree özelliği, özellikle yatak odaları için gerçekten önemli ve klima çarpmasına karşı işe yarıyor gibi. İkincisi ise wifi dahil ve onun wifi 'ı, diğerleri gibi antin kuntin uygulama değil, samsung smart things uygulaması. O da tuya ile uyumlu. Alıştığım, güvenilir uygulamalar bunlar, ve bir çok cihazda kullanıyorum.

Normalde, samsung alıp geçmem lazım ama işte kafa karıştı bir kere. Samsung daha pahalı, ama daha işlevsel. Viessmann bakır boru kullanıyor, samsungda durumu bilmiyorum. Samsung bir tık daha sessiz olabilir, ek olarak filtrasyon konusunda bazı kolaylıkları da var. Uzun vadede daha tasarruflu olur diye düşünüyorum, ama elektronik üreticilerinin malları da çok dayanıklı olmayabiliyor.

Öte yandan viessmann klima hiç kullanmadım. Tasarruf ve dayanıklılık konusunda hiçbir fikrim yok. Ama kaliteli bir marka olduğunu biliyorum. Hatta çoğu insan Kombinin en iyisini buderus sanar ama aslında viessmann daha iyi (ben ikisini de kullandım çok uzun süreler). Ama bu iş kombi değil, klima. Bilemedim yani.

Dolayısıyla, sizlerin görüşünü merak ediyorum, samsung mu, viessmann mı ? Yoksa 4 tane 12'lik modeli 120'ye maledebileceğim başka bir marka mı önerirsiniz?

Not: 4 tane alacağım için, biraz pazarlık yapabiliyorum, cihazları internetten almak zor, orada bazen montaj dahil diyor, montaj hariç çıkıyor filan, sevkiyat süreleri de belirsiz oluyor. Direk bayiden alacağım. O sebeple pazarlık yapabiliyorum biraz. Yani atıyorum çok daha iyi bir seti 135'e bulabiliyorsak, onu belki iskonto ettirip almaya çalışabilirim. Görüşleriniz ?

• ray2 R kullanıcısına yanıt
    Lg önerebilirim hem wifi özellikli hemde 4 yönlü kanatların hareket etme özelliği var.komple bakır boru ayrıca sessiz.

Isıtma için kullanmayacaksanız kaira olabilir.Gree olabilir.

Bosh 3000i serisi olabilir.

Yani alternatif çok maalesef.Japonlar sizin bütçenizi aşıyor bu durumda yapabileceğiniz şey komple bakır boru olan wifi özellikli ve oturduğunuz ilçede servis ağı geniş klima modellerini tercih edebilirsiniz.

• Maverick_77 kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Bakır boru da dahilse Arçelik tercih edilebilir. Daikin'in fiyatları Mitsubishi'ye göre daha uygun oluyor genelde ama size önerdiğim model Hare'nin de üzerinde olduğu için biraz daha pahalı olması normal. Denk ürünler seçildiği zaman Daikin genellikle daha avantajlı oluyor. Bu yüzden Daikin, fiyat/performans anlamında biraz daha öne çıkıyor.

• ray2 R kullanıcısına yanıt

9 ile 12 bin BTU klimalar arasında fiyat farkı yok ama özellikle yatak odası gibi bir odaya haddinden fazla BTU değerine sahip klima alırsanız pişman olursunuz. Bu yanılgıya düşmeyin derim.

Viessmann aldığınızda aslında Haier, Midea ya da Gree almış oluyorsunuz. Modele bağlı olarak üreticisi de değişmekte. Uygun fiyata mal edilebiliyorsa tercih edilmesinde bir sakınca yoktur. Bahsettiğiniz model de sanırım Vitoclima 050-S/HE Pro+ Serisi. Bu modelin üreticisi Midea Grup.

Samsung konusunda yeterli bilgim yok, bu yüzden olumlu veya olumsuz yorum yapmam yanlış olur. Sadece, 9 ve 12 bin BTU olan modellerde dış ünite ses problemi ile karşılaşılabiliyor. Bu durum da anladığım kadarıyla biraz şans işi.

Dört adet klima alacağınız için Midea ve Gree firmaları ile de görüşmenizi tavsiye ederim. Midea Xtreme Save ve Gree Fairy modelleri için fiyat alın derim. Benzer fiyatlara bulunabiliyorsa önceliği bu iki modele vermenizi tavsiye ederim. Diğer birçok marka da Midea ve Gree üretimi olsa da ana markanın ana ürününü almak daha mantıklı olur.

Alternatif olarak Bosch 3000i modelini düşünebilirsiniz. Yine bu model de Midea üretim olup Xtreme Save modelinin altyapısına sahiptir. Wi-Fi özelliği bulunmuyor ama modülünü alıp sonradan ekleme şansınız mevcut.

• edd stark E kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

9600D tam 12000 Btu bir cihazdır. Döneminin en iyi cihazlarından biridir. Dış ünitesi 18000 Btu kapasiteli cihazların boyutunda idi.

Soğutmama sorununu incelemeden tespit etmek çok zor.

Dış ünite devreye giriyor mu? Boruların bağlandığı yere dokunduğunuzda soğuma var mı?

Gazi kaçtıysa R410A gaz basılması gerekir ve R410A'da gaz tamamen boşaltılıp sıfırdan gaz basılması gerekir.

Ama gaz mı eksik,boru mu kırık da gaz geçmiyor bunları incelemeden bilmek çok zor.

O zamanlar ara tesisat borusu bakırdı ama yeni yerine takılınca alüminyum boru kullanmış olabilirler. Alüminyum boruda hasar varsa tamiri yenisinden daha pahalıya gelir ve bir süre sonra yine arıza çıkarır.

İç ve dış ünitenin kendi boruları bakır.

Bakır performans yönünde ara tesisatta çok bir performans artışı sağlamaz. Ama daha uzun ömürlü,kaçak riski az bir bağlantı oluşturur.

Gaz takviyesinden önce vakum gerekir. Vakum yapılır,borular bomboş kalır. Sonrasında dış ünite etiketinde yazan değerde terazi ile gaz basılarak sistem doldurulmuş olur. Vakumu bundan önce yapmak gerekir.

Gürültülü çalışma neyden kaynaklanıyor onu tespit etmek gerekir. Fanın balansı bozuk olduğu için mi? Ünite çalışırken dokunduğunuzda sarsıntı hissi varsa gürültü sebebi de budur. Fanın değişmesi gerekir.

Yağsızlıktan ötürü ise üniteye karşıdan bakınca sol tarafta fanı tutan bir burç vardır. Sağda fan motoru var.
    Bu burç yağsız kalmış ise bundan ötürü ses yapar. Buna da normal gres doldurmak gerekir. Dışarıdan sprey sıvılar oraya maalesef ulaşmaz.
    WD-40 bir süre yağlama yapar ama buharlaşıp uçtuktan sonra yüzeyi yağsız bırakır. Bu nedenle WD-40 tercih edilmemelidir.

Vantilatör tarzı ürünler için de daha çok gres yağı tavsiye ederim.

Kauçuk olmayan parçalara gres yağı sürülebilir. Kauçuk parça var ise gres yağı zarar verir. Gres yağı yüzeye daha iyi tutunur.

Zayıf piller kumandadan klimaya gönderilen komutu içeren şifrenin hatalı üretilmesine sebep olarak komutların algılanmasını zorlaştırır. Yani kumandanın ucundaki IR ledden klimanın üstündeki alıcı göze gönderilen kızılötesi ışıkla aktarılan şifre doğru şekilde üretilirse klima bunu komut olarak algılayabilir. Dolayısıyla piller zayıf olursa klima komutları algılayamayabilir. Bu da piller yenileninde ortadan kalkmış olur.

Ses dış üniteden mi geliyor?

Öyle ise normaldir.

Expansion valf dediğimiz parça açılışta pozisyonunu ayarlıyor.

Airfel'de expansion valf yerine kapiler boru dediğimiz parça kullanılır,o cihazdan ses gelmez.

Saygılarımla...

• Merhaba 35 m2 Denizli’deki salon içinde 20 yıllık LG beko var kullanılıyor şu anda yatak odasında ise sigma plus var gayet memnunuz benzer memnuniyet için ne önerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 bin tl civarı 12 btu WiFi li öneriniz var mı arkadaşlar

• Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Merhabalar

LG Dualcool Plus 12 modelini bugün dün kurdular. Bugün de elektrikçi çağırdım bağlattım. Öncelikle böyle bir işçilik var ortada benim hiç hoşuma gitmedi sizce normal mi?

İşte olduğum için kayınpederimi kayınvalidemi çağırdım onlar vardı evde. Hem istediğimiz yere monte etmemişler hem de böyle bir görüntü bırakmışlar.

Her neyse dedim elektrikçi çağırdım klimayı bağlattım bu sefer soğutmuyor. Dış ünitede fan dönerken seri bir tak-tak-tak sesi var.

Dakikalarca çalışıyor 17 metrekarelik oda soğumuyor. Akşam vakti şu an dışarısı daha soğuk. Bakır borulara baktım soğuk ama balkonun korkulukları da o kadar soğuk.

Yeni montaj yapılan klima neden soğutmaz. Bu ses ile alakalı olabilir mi?

Gazını mı yanlış basmış olabilirler. Bu arada bir saatten fazla çalıştırdım klimayı hiç su tahliyesi de olmamış.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Merhabalar,

25m2 amerikan mutfaklı salon için 12000 btu klima yeterli gelir mi? Bulduğum modeller Midea, kaira, bosch. İstanbulda sadece soğutma için kullanacağım. Fiyat olarak kaira DTXR35E 25bin, bosch 3000i 31bin, midea extreme save 35bin. Bu fiyatlara göre öneri yapabilcek bilgili bir arkadaş var mı? Farklı marka model tavsiyelerinede açığım.

• hikmaster kullanıcısına yanıt

Bunu ben de merak ettim şimdi mesela 3 sene Garanti süresi olan bir klima için Garanti kapsamında kalabilmesi için her yıl bakim vs yapılması gerekiyor mu ? Araç aldığında 1 sene geçtiğinde istersen 1-2 bin km kullan genede garantiden çıkmasın diye bakim ücreti ödüyorsun klimalarda da böylemi bu süreç? Durum böyleyse servis ücretleri de konuda güncel bulunmalı tercihleri etkileyebilir...

• drmelihx D kullanıcısına yanıt
    Hayır , öyle bir durum yok.

Diyelim bir klima aldınız ve 2 yıl yada 3 yıl garantisi var.Her yıl düzenli olarak bakım yaptırmak zorunda değilsiniz.Çünkü bu garanti süresi , ürüne zorunlu olarak verilen bir garanti süresi.

Ama bazen 2 yada 3 yıllık standart garanti süresini uzatan markalar olabiliyor.Bu firmaların bazıları bunu ücretsiz hediye ediyor, bazıları ise belli bir ücret karşılığında uzatıyor.

Mesela Mitsubishi Electric cihazlarına normalde 3 yıl garanti veriyor ama diyor ki ; " .... tarihleri arasında ürün alanlarda , 3 yıllık garanti süresine +7 yıl ilave ederek garanti süresini 10 yıla çıkarıyorum."

Bu jesti yeni klima alan son kullanıcılara ücretsiz yapıyor ve 3 yıllık garanti süreniz otomatik olarak 10 yıla uzuyor.Harika birşey tabii.

Ama bu ücretsiz ek garanti olayı sadece son kullanıcılar için geçerli.

Ticari İşletmelerdeki klimaların ek garanti kapsamına girebilmesi için her yıl bakım zorunluluğu isteniyor.

Özetle klimanın standart garanti süresinde , sizin bir son kullanıcı olarak her yıl düzenli bakım yaptırma gibi bir zorunluluğunuz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 2 Haziran 2025; 13:10:28 >

• Axener kullanıcısına yanıt
    25 m2'lik bir salon için düşünülen klimada ; 12.000 Btu çok sınır bir değer.

Çünkü bu Btu'ya sahip bir klimanın yeterliliği için salondaki diğer detaylar da önemli.

Hangi saatlerde güneş alıyor , binanın yalıtım durumu nedir , pencerelerin toplam m2 ölçüsü ne kadar , pencereler Pimapen mi ve çift cam mı , daire ara kat bir daire mi yoksa çatı katı mı , tavan yüksekliği kaç metre , salonda oturan kişi sayısı kaç v.s. gibi bir sürü önemli etken var Btu hesaplamalarında.Ve hepsi gerçekten çok önemli etkenler.

Ayrıca tüm bu etkenlerin haricinde odanın Amerikan mutfak tarzında olması yüzünden ; zaman zaman ocak ve fırın kullanımından gelecek artı ısı da , klimanın ortamı soğutmasına olumsuz bir etki yaratacaktır ister istemez.

Dolayısıyla üst segment bir klima ile 12.000 Btu'da belki randıman alabilirsiniz ama orta sınıf bir klimada 12.000 Btu yetmeyebilir böyle bir ortama.Çünkü odanın m2 ölçüsü , klimanın Btu hesaplamasında tek önemli kriter değil dediğim gibi.

Örnek olması açısından bende Amerikan mutfak tarzı salonumda 12.000 btu bir klima kullanıyorum ve salonum 27 m2.Ama sadece öğleden sonra 14:30-15:00 gibi güneş almaya başlayan bir salondan bahsediyorum ben.Ve binanın dış yalıtımı iyi , ara kat , camlar Pimapen ve çift cam. v.s gibi detaylara sahibim bu salonda.

Benim yaptığım kişisel araştırmalar ve ölçümlerle üst segment bir klimada 12.000 Btu yeterli gözükse de ; emin olma adına yine de bir firmadan keşif desteği istedim.Gelen Mitsubischi Electric servisi “ Bu salonda 12.000 Btu sınır bir değer “ dedi ve 15.000 Btu önerdi ama ben yine de 12.000 Btu'luk Panasonic Etherea’dan yana kullandım tercihimi ve keyifle kullanıyorum.

Peki performanstan memnun muyum , kesinlikle çok memnunum.Çünkü üst segment klimalar daha yüksek performansla çalışabiliyorlar ve daha az elektrik tüketiyorlar.Ve Panasonic Etherea da o segmentte bir ürün.

Ama maalesef Panasonic , Mitsubishi Electric , Toshiba , Daikin gibi markaların üst segment ürünleri , diğer ürünlere göre haliyle daha pahalı.Ve fiyat anlamında herkese tabii ki hitap etmeyebilir.

Hal böyle olunca doğal olarak kullanıcıların bütçesi doğrultusunda servisler , daha alt segmentte ama 15.000 Btu'luk modelleri tavsiye edebiliyorlar.Bu da bütçe anlamında gayet doğal bir yönlendirme zaten.

Yani özetle ; Btu seçimindeki kararlarda birazda son kullanıcının ayırdığı bütçe giriyor devreye.

Dolayısıyla salonunuza bir keşif yaptırın ve tavsiyeler doğrultusunda bütçenize göre karar verin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 1 Haziran 2025; 22:41:56 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Merhaba. "... garanti süresince her yıl en az bir kez Mitsubishi Electric Yetkili Servisi tarafından cihaza bakım yaptırmak zorundadır. " Bahsettiğiniz durum işletmeler için geçerli. Hatta bunu özellikle vurgulayarak sormuştum. Bakınız birkaç örnek 1-) Ticari işletme olmam sebebi ile her yıl bakım koşulu ile ek garanti kampanyasından yararlanmak istiyorum. Bakımları kendim yapabilir miyim? Ya da dışarıdan özel servise işlem yaptırabilir miyim?

Klimanıza Mitsubishi Electric yetkili servisleri dışında yetkisiz kişiler tarafından müdahale edilmesi durumunda ek garanti kampanyasından yararlanılamamaktadır.
    2-) Kendi konutumda kullanmış olduğum ve ek garanti kampanyası kapsamında satın almış olduğum klima cihazımı ticari işletmeme taşıttım. Ek garanti kapsamından faydalanmaya devam edebilir miyim?

Klima cihazının demontaj ve montaj işlemleri Mitsubishi Electric Türkiye yetkili servisleri tarafından yapıldı ise kalan garanti süreniz devam edecektir. Taşınma işlemi yetkisiz servis tarafından yapılmış ise klima cihazının garantisi kapsam dışında kalacaktır. Ek olarak; cihaz ticari işletmede kullanılacağından dolayı ek garanti kapsamından yararlanmaya devam edebilmek için yılda en az 1 defa yetkili servis aracılığıyla bakım yaptırmak ve bu hizmetin alındığına dair servis formunun ibraz edilmesi zorunludur. Kisacasi
    Mitsubishi Electric konut kullanıcısına 10 yıl garanti verdiği için öyle her yıl bakım dayatması yapmıyor. Fakat yapimasi tabiki hem sağlık hemde cihazın performansı açısından gerekli. Ben hem isitma hem de sogutma amaçlı kullandığım için kış öncesi yaptırdım. Kışın pek dolmuyor fan vs ama yazın nem vs bayağı kirleniyor. Üretici ürettiği ürüne güveniyor ki 10 yıl garanti veriyor. Üstelik öyle sadece komparasor garantisi değil. Tabiki filreler, plastik sararmasi, dis unite ayağının paslanmasi, doğal afet, terör saldırısı gibi etmenler kapsam dışında. Bakalım ömrümüz yeterse göreceğiz inşallah. Ben isitma amacli da kullandigim icin 2 adet legendera almistim 89bin tl ye. Öderken zorlandım tabiki biraz. Çevremde bir sürü eleştiri aldım. Yok klimaya o kadar para verilir mi , yok ne gerek var, yok hepsi aynı, yok kac yilda amorti edecek. Dinlemedim tabi. Enerji pahalı ülkemizde. Kesinlikle tuketim konusunda çok iyi. Maddi durumu olan kesinlikle iyi bir klima tercih etsin. Zira 12bin btu legendera , herhangi bir Çin vs 18bin btu klimadan daha yüksek kapasiteye çıkabilir ve yine 9bin btu klimadan daha düşük kapasiteye inebilir. Değişmez bir gerçek "iyi mal iyi para" Bu arada imla hatalarım var lütfen kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 1 Haziran 2025; 17:26:11 >

• edd stark E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam,sağ olun.

İç ve dış ünite boruları tamamen bakır. Airfel de bir dönem alüminyum kullandı. Bir değişikliğe gitmedi iseler ara tesisat da bakır. Ki yakın zamana kadar öyleydi,hala da öyledir.

İki cihaz arasında fark olmaz. Bosch'da tasarım biraz daha farklı. Dış ünite fan menfezi siyah renk vs.
    Ama bunun haricinde iki cihaz aynı ses seviyesine sahip.
    İkisi model de Midea Prime serisinin özelliklerini taşıyor.
    Airfel'in de gayet memnun edeceğini düşünüyorum. Gayet iyi bir cihazdır.

Kaira kullanıcısı nispeten daha fazla. O nedenle daha çok olumlu veya olumsuz yorum meydana gelebiliyor. Çünkü içlerindeki kompresör ve fan aynı.

Dayrelax'ın Infini serisi hariç bu cihazlar aynı seviyedeler. Ama özellikle Daylux daha pahalı olur çünkü Daikin'in web sitesinde de bu cihaza yer vermişler. Yani adı Daikin ile anıldığı için marka algısı fiyata etki ediyor. Ama ürün olarak aynılar. Midea en çok Prime serisinin donanım ve yazılımını kullanarak cihaz üretiyor.
    Dayrelax Infini,Bosch 3000i gibi cihazlar ise Xtreme Save serisinin izlerini taşıyor.

Saygılarımla...

• motomurat kullanıcısına yanıt
    Haklısınız,

Mitsubishi Electric için bahsedilen her yıl ki bakım zorunluluğu Ticari İşletmeler içinmiş ve sadece son kullanıcı yeni bir klima aldığında +7 Yıl garanti ücretsiz hediye ediliyormuş.

Bu tabii ki yeni klima alan bir kullanıcı adına çok güzel bir jest.

Ve bende önceki mesajımı hemen düzeltiyorum.

Eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 1 Haziran 2025; 22:40:48 >
  • 
Sayfa: önceki 31323133313431353136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.