Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2727. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: orthos123 , caliskansahis41 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64.958
Cevap
961
Favori
4.902.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
52. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 27252726272727282729
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba @klima5505 hocam, Mersin gibi yazın nemli ve bunaltan bir yerde yalnızca soğutma için klima araştırıyorum.3 tane alacağım. İkisi 18000 ve 9000 btu olacak. Odaların ikisi de sürekli güneş alıyor güney-batı cephe. Bu klimalar yazın her gün ortalama 10-12 saat çalışacak bu yüzden verimli ve dayanıklı bir model bakıyorum. Diğer bir klima (9000 btu) da yatak odasına düşünüyorum kuzey-batı cephe. Yalnızca akşamları yatarken kullanacağım için biraz daha hesaplı bir model tercih edebilirim. Değerli önerilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

    Bu arada maalesef dış ünite güney batıya bakacak bu yüzden yüksek oranda güneş alacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladerock -- 12 Mayıs 2023; 0:18:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrar evet eski mesajlarınızdan ve biraz araştırma ile kaira 12000 btu olan modeli aldım ve bugün kurulum yapıldı ben işteydim vakumlama işlemini telefonda söyledim elbette yapacağız dediler. Elektrik tesisatı çekilmedi hat olmadığı için onu halledeceğim kendim panocuyum zaten. Bir kaç sorum olucak yine zahmet olmazsa bir kutunun içinde usb bellek gibi bir şeyin kapağı var ama kendisi yok wifi modülü sanırım bu cihazın içine mi takılmıştır ? Birde boruyu çıkarmak için açtıkları deliğe alçıya benzeye bir malzeme ile doldurmuşlar elektrik hattını ordan geçirmeyi düşünüyordum orayı açıp kabloyu çektikten sonra tekrar hangi malzeme ile doldurabilirim? Teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Systematik S kullanıcısına yanıt

    5 aydır kullanıyorum tam aradığın model hava temizleme özelliğide cabası


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Çok telekkürler Dediğiniz gibi yaptım şikayet ettim gelip kurdular, demekki ülkede işler böyle yürüyormuş iki hafta zamanıma malolsada öğrenmiş oldum bu sayede :)

    Klima kuruldu samsung multisplit windfree 9+12 çift iç ünite olarak, sormak istediğim iki konu var; ilki bu klimada hava temizleyici özelliği varmı ve sadece hava temizleyici modunu aktif edebiliyormuyum? İkincisi şu örneğin sadece 9.000 btu luk üniteyi en kısık modda çalıştırdığımda 17.100 btu luk ortak dış ünite olmasının ne gibi avantaj veya dezavantajı olur?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • darth hede kullanıcısına yanıt

    Osmaniye'de bi mağazada. Sizce alınır mı bu fiyata


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, oturdugum evde klima tesisati müteahhit tarafindan yapilmis durumda. Bugun daikin servis yinede elektrikci cagirmaniz gerekir dedi. Arcelik servis diger odaya kurdugunda herseyi onlar halletmisti. Bu konuda bilgisi olan var mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaira kampanyası bitmiş. Alternatif olarak 12000 lik ne alınabilir? Teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • savatr S kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada da aksamlari fiyatlari indirip sabah artiriyorlar hocam bilginiz olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mind of a madman M kullanıcısına yanıt

    işin uzmanı değilim ama genel olarak önerilen ve tavsiye edilen bir model. ben bu fiyata görsem kaçırmazdım.

  • Alternatif olarak belki airfel LTXM35N 12000 btu düşünebilir gibi geliyor. Tecrübesi olan fikir verebilirse sevinirim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Klima 5505 hocam 18000 btu lu ve soğutma amaçlı kullanılacak kaliteli klima bakıyorum. bingölde oturuyorum. Aklımda shira plus ( bütçemin sınırında) ve bosch 3000i ( biraz daha uygun) ve shira eko (daikin kalitesi yok deniyor eco modeli için) var bunlar nasıl cihazlar bunlar arasında hangisini tavsiye edersiniz? Bütçem 30-40 bin olabilir ama gereksizse bu rakamlara çıkmadan da alabileceğim kaliteli klima modelleri var mı yazabilir misiniz? Hayırlı akşamlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dost..:) kullanıcısına yanıt
    Ayrıca aklıma gelmişken bir sorum daha olacak samsung windfree multisplit klimanın yanında gelen 2 adet 5 metrelik bakır boruları her ikiside 2 - 2.5 metre uzun geldiği için kestiler dış ünitenin arkasına dolayıp koymak yerine fazlalığı keselim mi dediler tamam dedim bakır boruyu kısaltmanın klima performansına etkisi olur mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teknik bir soru sorsam, sizin konuda yazdığınız üzere arçelik servisi ücretsiz keşif için işyerine çağırdık, ofis 75 mtkare, bizim ofisten başka 8 dükkan daha var ve hepsi yeni teslim alınacak boş dükkanlar, arçelik servisi geldi, 24lük dedi ancak bakır kabloyu görür görmez kurulum yapılamayacağını, kabloların 5/8 3/8 olduğu, olması gerekenin ise 5/8 1/4 olduğunu söyledi, baştan aşağı kırılması gerektiği tüm dükkanlar böyle, bu zaten imkansız, sadece arçeliğin değil tüm firmaların lg daikin mitsubishi beko vs, aynı uygulamaya geçtiğini, yeni inverter klimaların böyle olduğu, yapılacak tek şeyin eski çıkma klima taktırabileceğimizmiş, sizlerin fikrini almak istedim((

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 m2 oda için 10.000-12.000 arası klima öneriniz var mıdır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Systematik S kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Hayırlı olmasını dilerim.


    Saygılarımla...

  • mind of a madman M kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Kampanya bitmiş olsa bile bulabildiğiniz en uygun fiyata almanızı tavsiye ederim. Bir sonraki ayda bile bu fiyata bulmanız çok zor olur. Diğer markalar için de bu durum geçerli.


    Saygılarımla...

  • bladerock B kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    Uygun fiyat bandında f/p ürünü olarak Kaira DTXR25E ve DTXR50E modellerini tavsiye edebilirim 9 ve 18 olarak.


    Alternatif olarak Viessmann Dynamic serisini tavsiye edebilirim.


    Soğutma için yine alternatif olarak LG Dual Cool serisi tercih edilebilir.


    Bölgenizde servis ağı mevcut ise E.C.A Syplos da nispeten uygun fiyatlı bir alternatif olabilir. Sorunsuz bir şekilde soğutma işlemini gerçekleştirebilecek cihazlardır.


    Güney Batı yönüne bakması bir miktar performansı düşürebilir ama bunun için ek bir tebir almanız gerekmez. Başka cepheye takılma imkânı olmadığı için bu şekilde uygulama yapılması uygun olacaktır.


    Saygılarımla..

  • Ehlika kullanıcısına yanıt

    Merhaba.



    Böyle bir kapak bulduysanız,Wi-Fi modülünün kapağıdır. Modül takıldığı için kapak boşa çıkmış durumdadır. Bu kısım gayet normaldir.


    Servisler boru deliğini montaj macunu ile kapatırlar. İnternetten veya soğutma malzemeleri satan bayilerden,bir ihtimal nalburlardan "klima montaj macunu" şeklinde satın alabilirsiniz. Bununla doldurabilir veya elinizden geliyorsa macunu tamamen kaldırıp alçı çekebilirsiniz. Macun karışım hazırlanması gerektirmeyen ve kuruma süresi olmayan bir malzeme olduğu için tercih ediliyor. Ayrıca alçı vb. malzemelere göre sökülmesi daha kolay olduğu için klimanın sökülmesinin daha kolay olmasını sağlıyor. Çünkü alçı vb. malzeme olunca kırmanız gerekebiliyor. Poliüretan köpük ise özellikle deliğin içine sıkıldığında genleşip boruyu iyice kavradığı için sökülmesi en zor yöntemlerden biri olmaktadır.


    Tekrar macun alıp doldurabilirsiniz,boruya zarar vermeden tornavida vb. parça ile macunu delerek kablonun geçeceği kadar yer açabilirsiniz. Veya komple alçı çekebilirsiniz.


    Saygılarımla...





  • dost..:) kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Maalesef bazı işler bu şekilde yürüyor. Ayıptır söylemesi yumurta kapıya dayanana kadar uyuşuk davrananlar son raddede harekete geçiyor.


    Klimanız hayırlı olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum.


    Bu cihazda hava temizleme özelliği yoktur. Hava temizleyici özellik monosplit Elite PM 1.0 modelinde bulunmaktadır.


    9000 Btu ünite en kısıkta çalıştığında örneğin 3400 Btu'ya iniyorsa ama 17100 Btu dış ünite en az 5000 Btu'ya inebiliyorsa bu durumda iç ünitenin talebi 5000 Btu'nun altına indiğinde dış ünite ya diğer kapalı iç üniteye de soğutucu akışkan gönderip alacaktır,ya da tamamen kendini durduracaktır. Bu cihazın algoritmasına ve kısmî yüke göre değişmektedir.


    Yani cihaz 5000 Btu'ya inip 9000 Btu iç üniteden 3400 Btu ısı transferi yapıyorsa ve bu durumda diğer kapalı olan iç üniteye soğutucu akışkan gönderip alması kapalı olan iç ünitede karlanma,buz birikimi gibi sorunlar oluşturmayacaksa (iç ünitenin sıcaklığını takip ederek cihaz buna karar verir) diğer iç üniteye de soğutucu akışkan gönderip alarak çalışmasına devam eder. Ama diğer iç ünite bunu mümkün kılmıyorsa dış ünite durur. Bu iç ortam sıcaklığı,kapalı olan ünitenin kapasitesi gibi detaylara göre değişebilir.


    Bu bağlamda tüketimde bir miktar artış gözlenecektir. Bu artış da monosplit 9000 Btu cihaza kıyasla nispeten bir miktar daha yüksek tüketim olarak fark oluşturacaktır. Yani örneğin 9000 Btu monosplit klima x miktar tüketim yapıyorsa aynı şartlar altında söz konusu dış ünite büyük olduğu için 1,2 x tüketim meydana gelecektir. Bu rastgele bir örnektir. Yani söz konusu çalışma şeklinde tüketim monosplit klimaya nazaran biraz daha yüksek olur. Klimanın bütününe ise herhangi bir zararı olmaz.


    Saygılarımla...





  • sekojan S kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Eğer klimaya gelecek olan şebeke hattı hazırda bulunmuyorsa bunun için elektrikçi çağırmanız gerekir. Belki diğer odada şebeke hattı çekilmiştir veya Arçelik servisi mecbur olmadığı halde kısa sürecek bir iş ise onu da aradan çıkarmış olabilir.


    Klimanın tesisatına baktığınızda kaç adet kablo görüyorsunuz ?


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: önceki 27252726272727282729
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.