< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2731. sayfa)

-
-
Ben teşekkür ederim hocam,güzel yorumlarınız ve temennileriniz için.
Sağ olun var olun.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Çok teşekkür ederim,sağ olun var olun.
Yalıtım yok ise 18000 Btu kapasite fazla olmaz diyebilirim.
Bu bağlamda bahsettiğiniz seviyede iş görüp sorun çıkarmayacak şekilde Kaira DTXR50E modelini tavsiye edebilirim. Alternatif olarak Arçelik 15325 tercih edilebilir. :)
İç-Dış ünite arasında bakır boru ile tesisat döşediği için Kaira markasına öncelik vermeniz uygun olacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Samsung
LG
Arçelik
şeklinde örneklediğiniz cihazları sıralayabilirim.
Samsung'da Wind Free adıyla birden fazla model var. Mümkünse AR18BXAAWK/SK modelini tavsiye ederim.
Sonra LG tercih edilebilir olacaktır. Arçelik ile LG birebir aynı ama LG iç ve dış ünite arasında döşenen tesisatı bakır boru ile döşerken Arçelik alüminyum boru ile döşüyor. Bu nedenle sıralamada yerleri farklı oldu.
Alternatif olarak Kaira DTXR50E modelini de dilerseniz listeye ekleyebilirsiniz. LG'den sonraki tercih olacaktır,yine bakır boru avantajı sebebiyle.
Saygılarımla...
-
Selamlar. Çok teşekkür ederim,sağ olun var olun.
Eğer yabancıların kolayca girebileceği bir alan ise hırsızlığa karşı cihazı korumanızı tavsiye ederim. Onun haricinde yine insan müdahalesine açık bir ortamda durmayacaksa cihazın yere bırakılmasında sakınca yoktur. Diğer türlü herhangi bir sebeple dış ünitenin yerinden oynatılması söz konusu ise bu da borular için sakıncalı olacaktır. İki servis de yeri delemeyiz dediyse geçerli bir sebepleri vardır. Diğer türlü istenirse dış ünite zemine de sabitlenebilir. Beton zemin olsa hiçbir yöntem olmasa bile Buldex dübelsiz beton vidası atılarak bile sabitlenebilir. İkisi de işten kaçınarak böyle demediyse geçerli bir sebepleri vardır diye düşünebiliriz.
Hırsızlık ve cihazın yerinden oynatılması durumları haricinde cihazın yerde durması sorun oluşturmaz. Ancak bahsettiğiniz eğimin açısı çok fazla ise dış ünite için iyi olmaz. Kompresörün sağlıklı çalışabilmesi için mümkün mertebe iki eksende de terazide olması,düz durması gerekecektir.
Bu durum sizin için sorun olursa bir demirciyle anlaşıp dış ünite için demir sehpa yaptırabilirsiniz. Demir sehpa zemine sabitlenir. Klima da üstüne konabilir. Hırsızlık riski varsa bakım,arıza için müdahale edilebilir şekilde bir kapıya sahip olacak şekilde demirden kafes (korugan) yaptırarak hırsızlığa karşı önlem alabilirsiniz.
Artık cihazlar elektronik olduğu için eski klimalar gibi dış üniteyi çalıp götürmeleri de gerekmiyor. Dış ünitenin üst kapağını söküp elektronik kartını çalmaları yetiyor. O nedenle tedbirli olmakta fayda vardır.
Saygılarımla...
-
Merhabalar.
Arçelik de gayet iyi bir tercih ancak model özelinde incelersek Ekolojik ile Wind Free Premium Plus arasında Samsung daha iyi bir tercih olacaktır.
Bu nedenle önceliği Samsung'a vermenizi tavsiye ederim. Ses şikayeti her markada çıkabiliyor. Yani o şikayetler asılsız diyemem tabii ama genele yayılacak kadar da çok sık karşılaşılan bir sorun olmadığını söyleyebilirim.
Saygılarımla...
-
Teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
İzmirde güneybatı cepheye bakan 3+1 dairemin 32 m2 salonuna duvar tipi klima almak istiyorum. Daire ara katta. Salon güney ve batı olmak üzere iki cepheye bakıyor ve yazın gerçekten sıcak oluyor. Daire ise toplamda 145 m2. Salon düşünülürse 18000 btu olması gerekecek gibi anlıyorum ama kapasite ve modellerle ilgili tavsiyelerinizi rica ederim. Bu kapasitede klima gece salonda çalışırken bütün dairenin odalarını da soğutabilir mi acaba?
Arçelik Ekolojik 18325, Baymak Elegant Plus 18, Baymak Elegant Prime 18, Samsung Windfree Premium WiFi 18 modellerini düşündüm ama sizin bunlar içinde veya ek olarak önerilerinizi sorabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim, saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavibez -- 26 Mayıs 2023; 0:31:19 >
Değerli yorumunuz için teşekkürler hocam.
2023 yılında hala şu klima sektörü gelişemedi bir sürü iş takması yer konumlandırılması filanda filan mobil klima diyorlar onunda bacayı nereye takacaksam ya yap kardeşim değişin artık bir şeyleri.
-
Teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam selamlar.
18000 BTU'luk bir klima almak istiyorum ve şu modele niyetlendim: Midea Prime MA2-18NXD0-I 18000 Btu Inverter Duvar Tipi Klima
İyi bir ürün müdür? Yoksa bunun yerine şu ürünü alabilirsiniz diyebileceğiz bir model olur mu? Bütçe 20000 TL civarı. %90 soğutma amaçlı kullanılacak. Sakarya'da 3 katlı binanın 3. katındayım. Ev, doğu ve güney cephelerinden güneşi gün boyunca alıyor. 45 m2'lik salona takılacak. Şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla.
-
merhaba;
istanbul anadolu bölgesinde bulunan ofis için klima bakıyoruz split model.
Ofis camları alüminyum doğramadan oluşuyor.
Şuanki klima 17 senelik var vailant marka değiştirmek istiyoruz 18binlik sanırım yazıları silinmiş.
İstanbul anadolu bölgesi için tavsiye edebileceğiz klima firması varmıdır.
Midea dan önümüzdeki hafta keşif için gelip bir bakacaklar.
Sizce nasıl devam edeyim
-
Merhaba, dediklerinize istinaden samsung windfree 18'lik 1.0 pm klimayı aldım. Servisi aradım, kendileri sadece çakışıyor mu şeklinde bir elektrik verip gideceklerini, sonrasında benim bir elektrikçi çağırmam istediler. Böyle olmamalı vestel marka klima da almıştım işyerine ve hiçbir şeye karışmadım tertemiz kurup gittiler şartel ile beraber. Kendileri de bu şekilde daha güvenli dediğinde hanımefendi asıl servisin temiz düzgün kurmasıdır güvenli olan ve çok şikayet gördüm servisinizle ilgili, lütfen beni de yormayın dedim. Size döneceğiz deyip 2 dk sonra arayıp beraberlerinde elektrikçi de geleceğini kuracağını söyledi. Sormak istediğim bu şekilde benim ücret ödemem gerekecek midir elektrikçiye? Almam gereken malzemeler nelerdir yazarsanız çok sevinirim. Emeklerinize şükranlar.
Hocam dün klimayı monte ettiler herşey güzeldi ama anakart arızası versi soğukta çalışmadı.İsterseniz anakart değişimi yapıp garantisini 1 yıl uzatabiliriz dediler.kabul etmedim.ücret iadesi talebim olacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Samsung 24000 Btu A++ AR35 Silver Duvar Tipi Split Klima AR24BXHQASI/SK ürününün kalitesi hakkında düşünceniz nedir? Antalya' da gün boyu aktif kullanılacak. 20 bin tl civarına, alternatif marka/model tavsiyeniz ne olur? Teşekkür ederim.
@klima5505
Çok teşekkür ederim cevabınız için. İki cihaz aynı anda çalışmayacak. Tercihimiz doğru o zaman. Sağolun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kıymetli hocam merhaba, 18.000 BTU’ya göre çekilen bir bakır boru tesisatına Mitsubishi HaRe 24.000 BTU monte edilebilir mi?
İç panel ile dış motor ünitesi arası bakır boru mesafemiz 22 metre. Oda 30 metre kare, ağırlık soğutma amaçlı kullanılacak, Antalya’da. (Marka takıntım olduğu için işyerinde diğer 5 klima da Mitsubishi HaRe Serisi)
- 18.000 BTU HaRe yeterli gelir mi?
- 24.000 BTU için monte etmenin yöntemi var mı? avantaj ve dezavantajları ne olur?
- Tavsiyeniz nedir?
Merhaba 2 adet klima alacağım. 17-18 m2 odalar için.
12000 bu
Vestel 10.300
Kara 11.000
Arçelik 11.500
Sizce hangisi mantıklı? 2 klima için 23 bin bütçe ayırdım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
öğrenci maili bulabilirseniz samsung shopta windfree elite 24bin btu 22bine geliyor, windfree premium plus 24bin btu 20bine geliyor. peşin fiyatına 9 taksit yapıyor. bende windfree elite sipariş verdim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X