Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2710. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ANGARA MESSI , -Antonio- , -Antonio- Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
62.768
Cevap
890
Favori
4.780.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #24
Sayfa: önceki 27082709271027112712
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Genel olarak incelersek aslında ayrıca sigortaya da gerek yok.

Sigortanın tek amacı hattı korumaktır. Sigorta klimayı korumaz. Klimayı korumak için klima kartının üzerinde hassas cam (veya seramik) sigorta bulunur. Kartta oluşabilecek bir arızada otomatik sigortaların hepsinden önce hassas devre sigortası olan cam (veya seramik) sigorta atar.

Sigortanın da görevi aşırı akım ve kısa devrelerde hattı korumaktır. Evdeki ana sigorta kutusundan kombinin oradaki sigorta kutusuna kadar giden hattı koruyan bir sigorta mevcuttur.

O sigorta da 16 Amper ise zaten klima için de bir anlamda 16 Amper sigorta takmış oluyorsunuz.

Hat başındaki sigorta 16 Amper ise zaten bu hattan 16 Amperin üzerinde akım geçişine izin verilmez. Dolayısıyla klima için 63 Amper bile taksanız yine hat başındaki ( veya başka bir deyişle amperajı düşük olan ) sigortanın sınırını aşan miktarda akım çekilmesi halinde amper değeri küçük olan sigorta atacaktır.

Hat başındaki 16 A ise klima için bir küçüğünü tercih etmek gerekir ama klima da 10 Amperi aştığı için yine 16 Amper sigorta asgari seviyede seçilebilir olmuş oluyor.

İllaki sigorta değerleri büyütülecekse hat başındakini 20 A , klimanın sigortasını 16 A yaparak fark oluşturabilirsiniz. Ama dediğim gibi eğer bu hattan prizler de besleniyorsa prizler en fazla 16 Amper akım taşıyabildiği için 16 Amperin üstünde sigorta takmak sakıncalı olacaktır.

Yaptım oldu diyerek elektrikli şofbeni bile prizden besleyip 32 40 Amper sigorta takarak kullananlar da var. Ama bu prizin ve kablonun taşıyabileceği maximum akım değerinin aşıldığı ve yangın riski oluşturduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor.

Hat başında yani evin sigorta kutusunda kombiye giden hattı besleyen sigorta 16 Amper ise (bu doğru olanıdır) o halde yine 16 Amper sigortayı klima için kullanabilirsiniz. Ama zamanında işi yapan bir hata yapıp da bu hat için 25 A sigorta kullandı ise bu durumda içiniz bu şekilde rahat olacaksa 20A tercih edebilirsiniz. Evin sigorta kutusunun içinde ilgili hattı besleyen sigortaya göre karar verebilirsiniz.

220V ile çarparsak 20 Amper 4400 W aktif güç değeri verir.

25 Amper 55000 W aktif güç değeri verir.

16 Amper 3500 W aktif güç değeri verecektir.

Meskenlerde diversite (eş zamanlılık) faktörü % 60 olarak alınır.

Çoğu dağıtım şirketinde monofaze abonelik için 9kW kurulu güç monofaze abonelik için sınırdır. Daha üstü için trifaze abonelik gerekir (günümüzde istisnalar hariç hep trifaze abonelik verilmektedir).

9kW kurulu gücünüz varsa %60'ını alırsanız 5,4kW eder. 5,5 kW olarak alırsak 25 Amper eder (tek fazlı devre için)

Yani çoğu evde ana sigorta olarak kullanılan 25 Amper değerini prize takan kişinin yaptığı işlem pek akıl kârı değildir,şayet prizler için 25 A sigorta tercih edildi ise (Bu sözüm tesisatı hazırlayan ve muayenesini yapıp onay veren kişilere hitap etmektedir).

Çok detaylandırıp kafa karıştırmak istemiyorum ancak,

Prizleri besleyen devrelerde sigorta değeri 16 Amper olmalıdır,daha büyük değerler uygun değildir.

Sigorta kutunuzda kombiye giden hatta 16 Amper değerinden büyük sigorta takılmış ise bu uygunsuz bir işlemdir. Aslında onun da 16 Amper yapılması gerekir. Ama bu kadar detaya girmem derseniz sigortaları sırayla indirip hangisinde kombinin elektriği kesiliyor ona bakarsınız,o sigortanın amper değerine göre klima için sigorta alabilirsiniz.

Hattı besleyen sigorta 16 Amper ise klima için de 16 alabilirsiniz. Ama hattı besleyen 25 Amper ise klima için 20A alabilirsiniz. En azından klimayı besleyen hattan 20 Amperden fazla akım geçmeyeceğini garantilemiş olursunuz.

Marka olarak ise Legrand,Schneider Electric gibi markaları tavsiye ederim. Siemens SL serisi sigortalar da son derece kaliteli ama piyasada sahtesi çok. Güvenilir bir satıcıdan alırsanız tabii sakıncası olmaz.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Bizim bina yeni müteahhit ucuza kaçtığı için kontrol kalemi tutmayı bilmeyen adamlara iş verdiği için toprak ile fazın yerini bile karıştırıp bağlayan elemanlardi
    O yüzden apartmanda çoğu kişinin buzdolabı televizyonu yandı benim bile küçük odamda prize modem taktıgimda ana sigorta attı meğersem fazı toprağa bağlamış
    Bir de gelip pişkin pişkin kim bunu buraya bağladı diye birbirlerine soruyorlar o yüzden elektrik konusunda çok sıkıntı çektik zamanında şu an her şey düzeldi sıkıntı yok Ama ben işimi sağlama almak için böyle bu tarz sorular soruyorum Çünkü bilirkişinin cevap vermesi her zaman daha iyidir siz cevaplayıp ben yapsam eminim ki o ustalardan daha iyi yaparım Yeter ki doğru bilgi olsun sizden aldığım bilgilere göre dediğiniz gibi gidip sigortayı kontrol edeceğim kaç amper ise o amper değerinde klima için sigorta alacağım legrand buldum burada onu alırım 20-30 lira daha pahalı Siemense göre almış en iyisi olsun

Çünkü elektrik işi şakaya gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 16 Mart 2023; 17:2:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba, buradaki genel yorumları okuyarak daikin shira eco 12000 klima aldım. 3 gün önce montaj yapıldı vakum yapıldı, sonra oda sıcak sıcakta ısıtma çalışmaz dediler soğutmayı açtılar çalıştı. Sonra elektrik hattını çektirdim tekrar denedim ısıtma da soğutmada çalıştı sonra kumandayla karıştırırken bi ara cihaz kapandı açılmadı bi türlü ışığı yanıp sönüyor sürekli, şartelden kapattım açtım düzeldi, tekrar çalıştırdım bi sorun yoktu. Hem ısıtma hem soğutma çalıştı. Dün yine denedim, ne ısıtma ne soğutma çalışmadı, cihaz yine kapandı ışık yanıp sönüyor yine şartelden kapatıp açtım cihaz açıldı bu sefer ısıtma hiç bi şekilde çalışmıyor hafif serin hava üflüyor soğutma modu üflüyor ama soğuk değil fan moduyla aynı dışarının havası gibi, fan modu çalışıyor montaj yapan servisi aradım durumu anlattım dış ünite de hiç ses yok dedim cihaz sessiz çalışır dediler, ısıtma çalışmıyor dedim evin içi sıcaksa çalışmaz dedi ( oda içi 22 derece civarı), soğutmuyor dedim performansı düşükse kontrol edelim dediler en son. Yarım veya haftaya gelecekler
    Umarım ciddi bi sorun çıkmaz sıfır cihazda sorun yaşayınca çok canım sıkıldı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• cogman kullanıcısına yanıt

Eline pense alan elektrik işine giriştiği için bu sorunlar meydana geliyor ne yazık ki. Bu kötü işçilik de mal ve can güvenliğini tehlikeye atıyor. Hadi işi bilmeden birileri yapmış da,projeyi inceleyip tesisatların muayenesini yaparak enerji verilmeye,abonelik açılmasına uygun olup olmadığını kontrol eden dağıtım şirketindeki mühendisler buna nasıl geçit veriyor ? Onu anlamak mümkün değil veya birileri göz yummuş diyebiliriz.

Siemens SL serisi sigortalar çok iyi. SQ serileri orijinal bile olsa hiç güven vermiyor şahsen. Zaten dediğim gibi neredeyse orijinalinden çok sahtesi piyasada dolaşıyor. İşportacı gibi elektrik dükkanlarına girip bu markayı daha ucuza size temin edelim diye teklifte bile bulunuyorlar. Elektrik malzemeleri satan esnaf da bunu kabul ettikçe sahte Siemens sigortalar depolara,oradan montaj yapılan yerlerdeki tesisatlara kanserli hücre gibi hızla yayılıyor.

Siemens böyle bir şüphe varsa talebiniz üzerine sigortayı sizden teslim alıp laboratuvar ortamında zarar vermeden açarak inceliyor ve size durumu bildiriyor. Eğer sahte çıkarsa satın aldığınız yerin bilgilerini talep edip gereken işlemleri başlatıyorlar.

Orijinal Siemens SL Serisi sigortaya diyecek sözüm yok. Ama bu risklere girmeden Legrand vb. markaları da tercih etmeniz mümkündür. Viko da Panasonic çatısı altında iyi işler başarmaya devam ediyor olsa da şalt malzemeleri (sigorta,şalter vb.) diğer markalara nazaran sektörde yeni olduğu için ilk sıralara tercih edilesi değildir.

Şimdiden işlemlerin asgari zahmetle halledilmesini ve güvenle kullanmanızı temenni ediyorum.

Saygılarımla...

• DE9FNHZNY9 D kullanıcısına yanıt

Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun ve geçmiş olsun diyorum.

Vakumun atlanmaması çok güzel. Montaj ile ilgili izlenimleriniz olumlu görünüyor. Ortam sıcak olsa bile cihazın ayar sahasının üstünde bir sıcaklık yoksa klima çalışır. Yani 30 derecenin üstünde bir sıcaklık olmadıkça dış ünite devreye girecektir.

Yani mesela 22 derece sıcaklıkta 23-24 veya daha yukarı ayarlarsanız dış ünite devreye girer. Cihazın sesini duyamasanız bile fanın dönüşünü zor da olsa (plastik menfez fanı gizlediği için) görmeniz mümkündür.

Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum,umarım ciddi bir sorun yoktur.

Hangi ışık yanıp sönüyor ? Ve sürekli mi yanıp sönüyor ?

Saygılarımla...

• Klima Satın Alan Kullanıcıların Montaj Aşamasında Bilinçli Olması Gereken "Çok Önemli" Detay Hakkında Bilgilendirme

Klima kullanıcı adayı olan forumdaşlarımızı ilgilendiren vakum işlemi yapılması zorunlu ve oldukça önemli bir işlemdir.

Normalde montaj prosedürüne göre yapılması zorunlu olan ancak servis elemanlarının keyfi uygulaması sonucu yapılmayan "vakum işlemi" her klima satın alan ve montajını bekleyen klima kullanıcısı olmak üzere olan forumdaşlarımızı ve bireyleri ilgilendirmektedir.

Vakum işlemi nedir,nasıl yapılır vb. sorulara cevap içeren konuyu aşağıdaki yazıya tıklayarak okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.

Vakum Konusunu Okumak için Tıklayınız

Ayrıyetten klimalarımızı sağlıklı kullanabilmek adına bakımlarını düzenli olarak yaptırmalıyız. Bakım hizmeti alacağımız firmayı seçerken dikkatli olmalı ve dolandırıcılığa karşı tedbirli davranmalıyız. Söz konusu risklere dair açıklamayı ve bilgilendirmeyi okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.

Bakım İşlemine Dair Bilgilendirmeyi Okumak için Tıklayınız

Saygılarımla...

Aynen hocam riske gerek yok ,viko falan çok var piyasada, almışken iyi bir şey olsun legrand iyidir, kombi için aog marka takılı hocam onuda legranda çevereyim mi hazır kutuyu açmışken?

siemens sl serisi burada nerde bulurum bilmiyorum,legrand bayi var en yakın

bahsettiğiniz ürün bu mudur?bu ise 1-2 elektrikçiye bakarım

birde hocam benim dış üniteden gelen elektrik kablosunda 4 uç var bana dediği siyah ve kahverengiyi faza, maviyi nört yeşili toprağa dedi,neden faz için 2 kablo çıktı anlamadım,dual invertör falan diyemi

https://www.hepsiburada.com/siemens-5sl6116-6ya-1-fazli-16-amper-b-tipi-cabuk-karakterli-6ka-otomatik-sigorta-pm-HB00000DXB0P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 16 Mart 2023; 20:19:26 >

Müdahale etmişken onu da alacağınız markanın aynısı ile değiştirmenizi tavsiye ederim,iyi olur. Linkini verdiğiniz satıcıdan veya satışını yapan elektrikçilerden SL serisini alabilirsiniz. Ama dediğim gibi kaliteli marka olması yeterli. Legrand daha yakınınızda ise onu da tercih edebilirsiniz. SL serisinin öyle çok büyük bir faydası olmayacaktır. Çünkü basit Çin malı yerine Legrand takacaksınız. Bu marka da son derece güvenilir ve tesisatınızı emanet edebileceğiniz bir markadır.

Bahsettiğim ürün linkteki ürün,doğrudur.

Bunu en iyi anlamak için dış ünite klemens kapağını açmanızı tavsiye ederim. Bu garantiyi etkilemez. İç üniteye giden fazı o kablolardan birine bağlamış olabilirler. Normalde 3x kablo ile beslenir,4x kablo gerekmez.

4 kablo olmasının sebebini klemens kapağını görmeden belirtmemiz çok zor çünkü böyle bir uygulama yok. Belki kahverengi ile siyahı faz girişine bağlamış olabilir. Yani iki kablo birden bağlamış olabilir veya iç ünitenin fazını o kablolardan birine bağlamış olabilir. Bunlardan biri ise gereksiz bir işlemdir.

Ama sıralama bahsettiği şekilde olmalıdır. Mavi nötr,sarı/yeşil topraklama olmalıdır. Şebeke alternatif akım formunda elektrik içerse de inverter klimaların çoğunda faz ile nötrün ters bağlanması sonucu klima bu durum düzeltilene kadar hata kodu verecek,çalışmayacaktır.

Dual Inverter ifadesi bu konuyla alakalı değildir. Rotary tip kompresörlerin içerisinde soğutucu akışkanı sıkıştırmak için ekseninden kaçık bir disk bulunur. Bu disk sayesinde kompresör emme basma yapar ve bu esnada soğutucu akışkanı sıkıştırır. Sızdırmazlığın artırılması için LG'nin adlandırmasıyla Dual Inverter,genel tabiriylr Twin Rotary kompresörler geliştirilmiştir. Bu kompresörlerde ise bir yerine iki adet disk bulunur ve iki disk tarafından sıkıştırma sağlanır. Dual ifadesinin karşılığı,manâsı budur.

Saygılarımla...

anladım hocam, servis gri bir elektrik kablosu getirdi arabadan,4 damarlı idi bende anlamadım,sev gittiğimde söküp görsel atarım size

Tamamdır hocam,ona göre neden 4x kullandığına dair yorum yapmış oluruz.

Saygılarımla...

Bu gün gelecekler hocam sonucu yazarım sadece sormak istediğim herhangi bir arıza varsa iade edebilirmiyim sıfır klima tamirle uğraşmak istemiyorum
    Bi de eklediğim fotoğraflardaki hava ve su kabarcıkları normal mi

Merhaba hocam. Geldiler mi?

Bu su damlacıklarının normalde olmaması gerekir. Bant veya boru izolasyonu su gördü ise onun yoğuşması olabilir. Kauçuk izolasyonu boru kullanmışlar. Kauçuk ve Polietilen (beyaz izolasyonlu boru) olmak üzere iki yalıtım malzemesi var. Kauçuk olanın tercih edilmesi güzel ama su temas ederse emebiliyor. Cihaz ısıtmada kullanıldıkça su buharlaşmaya çalışıp en dıştaki dekoratif bandın engeline takılarak dış ortamın soğuğu ile birleşip yoğurarak su damlacıkları halinde bantın altında kalıyor olabilir. Sakıncası yoktur eninde sonunda buharlaşıp gider ama muhtemelen boru izolasyonuna su temas ettiği için olabilir.

Saygılarımla...

Merhaba hocam servis geldi, iç ünite bağlantısından gaz kaçırmış, tekrar bağlantı ve vakum yapıp gaz doldurdular, özür dilediler bizim hatamız dediler
    İnşallah sıkıntısız çalışır bundan sonra

Merhaba hocam. Geçmiş olsun. En azından düzeltme usulünce yapılmış. Soğutucu akışkan şarjından önce de vakum çok önemli. Çünkü bu sefer dış ünite de vakuma dahil oluyor. Performansından memnunsanız orijinal halinden farkı yoktur.

Düzenleme : İlk montajda vakum işlemi bitince manometre takibi yapılsaydı belki kaçak olduğu o zaman anlaşılabilirdi ama geçmiş olsun diyelim tekrar.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 17 Mart 2023; 17:52:41 >
    Teşekkür ederim ilginiz için

Rica ederim.

Saygılarımla...

Evet kendiside söyledi biz de çok beklemedik dedi dürüsttü en azından
    Daha doğrusu vakum takibi yaptık ama cihaz çalışınca basınçla oynamış olabilir uzun süre çalışırı vaziyette beklemedik dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DE9FNHZNY9 -- 17 Mart 2023; 17:56:20 >
  • @klima5505 Merhaba hocam bende klima önerisi almak için geldim. Duvar tipi multi klima almayı düşünüyorum ama bu güne kadar hiç klima satın alma tecrübem olmadığı için hangi markalara yönelmem lazım bilmiyorum. Piyasanın en iyisi diye Mitsubishi be Daikini insanlar söylüyor ama fiyatları çok uçuk. Ucuz bir şey de almak istemiyorum. Ben en pahalı ile en ucuz arasında orta halli bir marka almak istiyorum. Hem kurulumda sorun çıkarmayacak hem servis ağında sorun çıkarmayacak bir marka olarak ne önerirsiniz? Teşekkürler.

• Merhaba hocam bugun anneme yoldan biri klimaciyim demis temizlerim demis 20 senelik klimayi gelmis temizlemis bir de şöyle bir kablo takmis (en sağ ve soldan birleşiyor) kadina elektrik tasarrufu falan diyor. Nedir bu kablo ₺200 de bir para istemis ben bir sey anlamadim guya az yakacakmis bu baglantiyla. Sökiyim mi bunu boyle bir sey mumkun olmadigini dusunuyorum.

• dakamon kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Hoş geldiniz.

Öncelikle multi olması şart ise multi tercih etmenizi tavsiye ederim. Çünkü istisnalar haricinde multi cihazlar (kısmî yüklerde) mono cihazlardan daha yüksek tüketime sahiptir.

Kısmî yükten kastım şudur ; 5 iç ünite varsa bundan sadece ikisinin,birinin çalıştığı durumlardır. Yani dış üniteden talepte bulunabilecek ünitelerin hepsinin çalışmadığı durumlardır.

Kısmi yüklerde verimliliği artırmak için yapılan çalışmalar gelişen teknoloji ile daha etkili hale gelse de mono split cihaz ile multi split cihazın verim farkını maalesef eşitleyerek kapatabilmiş değildir.

Büyük dış ünitelerin artan sürtünme kaybı,kompresör ve fan gibi motor içeren parçalarının sargı grubunda oluşan bakır ve sac kayıpları arttığı için kapasite büyüdükçe verim düşmektedir.

Örneğin 18000 Btu ve 9000 Btu iki adet monosplit veya 18+9 iç üniteli multi split bir klima alacaksınız.

1. 18000 Btu ve 9000 Btu monosplit iki ayrı klima alırsanız dış üniteleri de ayrı olur ve iç ünitelerin ihtiyacına göre dış üniteler çalışır.

Multi Split alırsanız iki yol karşınıza çıkar ;

1. Dış ünite gücünü iç ünite gücüne eşit seviyede seçmek
    2. Dış ünite gücünü kombinasyon sınırları içerisinde küçük seçmek

1. Durumun Senaryosu : Dış ünite gücünü eşit seçmeniz,iki iç ünite aynı anda çalıştığında kapasite kaybını önler ve böylelikle iki iç ünite de mesela 18000 ve 9000 Btu ise 18000 ve 9000 Btu kapasiteyle tam güçte çalışabilir. Bu durumda 27000 Btu bir dış ünite seçmeniz gerekir. Ama kısmî yükte,yani sadece 9000 Btu iç ünitenin açık,18000 Btu dış ünitenin kapalı olduğu durumlarda 9000 Btu kapasiteli bir iç ünite için 27000 Btu bir dış üniteyi devreye alacağınız için bu durumda monosplit 9000 Btu klimadan daha yüksek tüketim söz konusu olur. Verim farkına ek olarak mesela 9000 Btu iç ünite 3412 Btu'ya inebiliyorsa ama 27000 Btu dış ünitenin içindeki kompresör mesela 5000 Btu'ya kadar inebiliyorsa bu durumda ya çalışmayan iç üniteye de soğutucu akışkan gönderilerek cihaz bypass yapar,ya da mecburen 9000 Btu olan iç ünitenin kapasite ihtiyacı 5000 Btu'nun altına indiğinde dış ünite mecburen tamamen durur,çünkü kompresör daha düşük kapasiteye inemez. Dur-kalk ise sarfiyatı artıracaktır.

2. Durumun Senaryosu : Kısmî yükte kullanım çoğunlukta ise tercih edilebilecek bir yöntemdir. Örneğin yine 18+9 iç ünite seçtiniz. Ama iç ünitelerin hepsi aynı anda çalışmayacaksa dış ünite gücünü düşük seçebilirsiniz. Bu durumda da dış üniteyi 18000 Btu seçersiniz. Bu durumda da eğer iç ünitelerin hepsi aynı anda çalışacak olursa toplam kapasite 18000 Btu olacağı için 18+9 = 27kBtu olan toplam iç ünite kapasitesine karşılık 18kBtu dış ünite kapasitesi sunulduğu için bu durumda iç ünitelerin kapasiteleri geçici olarak düşecektir. Ama bu da birinci senaryodaki dur-kalk olayını iç ünitelerden bir tanesi çalışsa bile engellemiş olur. Ama bu sefer de kapasite düşüşü olduğu için iç ortamların hedef sıcaklığa ulaşma süresi uzar ve sarfiyat yine artmış olur.

Bu durumu gözeterek tercihte bulunmanızı tavsiye ederim.

Mitsubishi Electric,Mitsubishi Heavy Industries,Daikin,Panasonic markaları bu sektörde öncü markalar ve bahsettiğiniz gibi maalesef fiyatları oldukça yüksek.

Daha uygun fiyat bandında multi için LG,Arçelik,Gree ve Midea markalarını tavsiye edebilirim.

Arçelik'in servis ağı yaygındır,bu yönüyle sorun yaşamayacağınızı düşünmekteyim. Multi ve VRF (Arçelik'teki adıyla VRS) sistemler mono split klima servislerinden ayrı olarak "Kurumsal Servis"ler tarafından hizmete tabidir.

Bu bağlamda Arçelik'ten (aslında donanım olarak Arçelik de LG'dir) keşif ve fiyatlandırma talebinde bulunmanızı tavsiye ederim. Cihaz olarak LG ile Arçelik birebir aynıdır. Ama iki ayrı marka olduğu için servis hizmetleri çoğu zaman bağımsızdır. Bazı VRF firmaları ise ortaklıktan ötürü hem LG hem de Arçelik'e hizmet verebilmektedir.

Alternatif olarak Gree markasına bakabilirsiniz. Resmî distribütörün web sitesidir.

gree klima e-ticaret sitesi
    Gree Klima - Duvar Tipi Klimalar, Salon Tipi Klimalar
    https://gree.com.tr

Yine Gree üretimi olarak Viessmann tercih edebilirsiniz ama önceliği Gree ile Viessmann arasında Gree'ye vermenizi tavsiye ederim. Çünkü Gree'nin işi direkt klimadır. Viessmann ısıtma sistemlerine de yönelik hizmet verdiği için,sadece klima üzerine faaliyet göstermedikleri için bu sıralamayı izlemenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 27082709271027112712
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.