Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2679. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.951
Cevap
961
Favori
4.902.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26772678267926802681
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba.

20m² alanınız için 15000 Btu yerine 12000 Btu yeterlidir. 15000 Btu da zararlı olmaz ama aradaki fiyat farkı bir kazanç sağlamaz.

Bütçenize uygun olacak şekilde E.C.A Syplos ESA1312A100 marka modelini tavsiye edebilirim. Diğer alternatifi de Kaira olur. Isıtmada güvenebileceğiniz bir cihazdır. Vestel'i soğutma ağırlıklı kullanımlar için tavsiye etmekteyim. Isıtma için riskli olacaktır. Vestel cihazlarda dış ünitede gürültü sorunu çıkabilmektedir. Bazı kullanıcılara denk gelen cihazlar son derece sessiz,bazıları da rahatsız edici seviyede gürültülü olabilmektedir. Bu riski sebebiyle tavsiye etmiyorum. Sessiz bir dış ünitenin denk geleceğini bilsem direkt tavsiye ederdim. Bu fiyat aralığında E.C.A ve Kaira haricinde tercih yapmanız gerekirse Baymak'a bakmanızı tavsiye ederim. Vestel'i son çare olarak düşünmeniz uygun olacaktır.

Saygılarımla...

• GENERAL006 kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim. Memnun kalmanızı temenni ediyorum,vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız diğer forumdaşlarımıza faydası dokunacaktır.

Saygılarımla...

• @klima5505 Çok yardımcı oldunuz ben teşekkür ederim.

• klima5505 kullanıcısına yanıt

verdiğiniz güzel bilgiler ve tavsiye için teşekkürler bu konuda hiç bilgisi olmayan biri için çok yardımcı olmuş oldunuz.

• GENERAL006 kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Hayırlı olmasını dilerim.

Saygılarımla...

• votkak_whyc V kullanıcısına yanıt

Rica ederim,faydalı olmasını dilerim. Vakti gelince tercihinizi ve izlenimlerinizi paylaşırsanız diğer forumdaşlarımıza da yararı dokunacaktır.

Saygılarımla...

• İyi günler herkese , yazlık ev için klima alma arifesindeyim . 30 m2 salon için olacak 2 model arasın da kaldım baymak elegant prime 12btu ile lg s3 dual cool 12 btu modeli.
    Fiyat olarak hemen , hemen aynı ikisi de , tercih hangisinden olmalı sizce .
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar tekrar herkese. Klima ile ısınıyoruz ancak sanki çok kurutuyor gibi evdeki havayı. Gece boğazım yanıyor. Deneyimli arkadaşlar bu işi nasıl çözeriz? Buhar makinesi mi gerekli? Onlara da pek sağlıklı değil diyorlar. Bilemedim o yüzden.

• Hangi klimayı tavsiye edeceğimi değil ancak tavsiye etmeyeceğimi çok iyi biliyorum. HISENSE.... Hisense .....Şu anda üntes yapısı altında. Servisleri, kurumsallık anlayışı, satış hizmetleri yerlerde sürünüyor. Resmen merdiven altı iş yapıyorlar. Hisense klima olarak dünyada ürün yelpazesi çok geniş ve çok kaliteli premium seviyede ürünleri var. Türkiye'ye ise Afrika ülkelerinde ve Hindistanda satmak için ürettikleri en alt kalitedeki ürünü getirmişler. Perla diye birşey. Başka seçenek te yok. Alırsınız, kuracağınız servisi merkezi yönlendirmezler, satıcı yönlendirir. Eline iki anahtar alan iki tip gelir ve cihazı kurmaya çalışırlar, bir sorun yaşadığınızda da ortada kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abcdiver -- 23 Kasım 2022; 20:22:5 >

Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

20m² alanınız için 15000 Btu yerine 12000 Btu yeterlidir. 15000 Btu da zararlı olmaz ama aradaki fiyat farkı bir kazanç sağlamaz.

Bütçenize uygun olacak şekilde E.C.A Syplos ESA1312A100 marka modelini tavsiye edebilirim. Diğer alternatifi de Kaira olur. Isıtmada güvenebileceğiniz bir cihazdır. Vestel'i soğutma ağırlıklı kullanımlar için tavsiye etmekteyim. Isıtma için riskli olacaktır. Vestel cihazlarda dış ünitede gürültü sorunu çıkabilmektedir. Bazı kullanıcılara denk gelen cihazlar son derece sessiz,bazıları da rahatsız edici seviyede gürültülü olabilmektedir. Bu riski sebebiyle tavsiye etmiyorum. Sessiz bir dış ünitenin denk geleceğini bilsem direkt tavsiye ederdim. Bu fiyat aralığında E.C.A ve Kaira haricinde tercih yapmanız gerekirse Baymak'a bakmanızı tavsiye ederim. Vestel'i son çare olarak düşünmeniz uygun olacaktır.

Saygılarımla...

Hocam merhabalar yazılarınızı hep okurum Kendimde Mitsubishi SRK35ZS-W R32 versiyon kullanıyorum Abim için 12 btu da uygun klima baktım Birisi

Eca ecotech a++ 12000 btu (Mitsubishi anlaşmalı Motor olduğu söyleniyornuş)

LG S12ETK 1200 btu

Bunların fiyatı Eca 8300 tl, LG 9400 tl

Fiyatılar hep değişmekte tabi,

Siz bu rakamlara şuda var dediğiniz bir model varmı

Asıl Amacım Arçelik 12660 aldırmaktı ama fiyat yalan oldu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• @klima5505 Hocam nasılsınız? 35-40m2lik salona babamın rahatsızlığından dolayı yazın soğutma amaçlı kullanmak için klima almak istiyorum. Yazın pek güneş vurmuyor ama evin yazlık bölgede olması nedeniyle yazın bunaltıcı bir sıcak oluyor. 18.000 veya 24.000btu olarak önerebileceğiniz klima modelleri nelerdir? Sessiz çalışması ve enerji tasarruflu olması yeterlidir.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xjavax -- 23 Kasım 2022; 0:4:48 >
  • alicaptain88 A kullanıcısına yanıt

Merhaba. Baymak yakın zamanda bile eskisine göre daha iyi hale gelmeye başladı. Dışarıdan aynı olsa da iç yapısı cihazı daha alınabilir kılıyor. LG daha öncelikli olacak şekilde sıralama yapmanızı tavsiye ederim. Bir sebepten LG olmazsa Baymak'a yönelmeniz iyi olur.

Saygılarımla...

• srvngrc S kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Doğrudur,maalesef klima havayı kurutur. Klima ile ısıtmanın diğer alternatiflere göre dezavantajlarından biri budur.

Buna çare olarak nem verici cihazları kullanabilirsiniz. Ancak nem verici cihazda distile edilmiş su,saf su kullanmanız gerekir. Bahsetmiş olduğunuz sağlık problemleri muhtemelen mikrobik olarak ortaya çıkan sorunlardır.

Nem verici cihaz uygun sıklıkta ve ayarda kullanılmalıdır. Buhar çıkışı ayarlanabilen nem verici cihazları tercih etmeniz daha iyi olur. Çok fazla nemlendirme yapılması küf,mantar,toz akarları vb. zararlı organizmaların oluşumuna zemin hazırlar. Bunların solunum yolu ile akciğerlere alınması enfeksiyon,astım vb. hastalıklara yol açabilir. Buna ek olarak saf su kullanımıyla beraber nem verici makinenin düzenli olarak temizliğinin yapılması ve nem verici makinenin haznesinin güneş görmemesi gerekir. Haznede oluşan bakteri ve organizmalar nemlendirme işleminin başlamasıyla birlikte ortama aktarılır.

1. Saf Su Kullanın
    2. Aşırı nemlendirme yapmayın.
    3. Makineyi düzenli olarak temizleyin.

Bu kriterleri uygularsanız,klimanın meydana getirdiği kuruluğu telafi edecek kadar kullanırsanız sorun yaşamazsınız.

Klima üreticileri de bu soruna bu şekilde çözüm üretmiş bulunmaktadır. Tabii cihazın fiyatı çok farklı bir mertebede ancak odak nokta olarak ortamı nemlendirme yönünde bir özellik bulundurmaktadır. (Daikin Ururu Sarara serisinden bahsediyorum. "Ururu" ismi Nem verme anlamına gelmektedir). Yani bu cihazda da ısıtmada yaşanan kuruluk nem verme yöntemiyle çözülmektedir. Bu bağlamda haricen nem verme cihazı kullanarak kuruluk hissinden kurtulabilirsiniz.

Dilerseniz bir higrometre edinerek klima kapalıyken rahatça yaşadığınız nem oranına bakıp klima çalışırken nem verici cihazı kullanarak rahat olduğunuz nem oranına gelecek şekilde nem vericinin manuel ayarını yaparak kullanabilirsiniz.

Saygılarımla...

• glcnkrnfl G kullanıcısına yanıt

Rica ederim.

Saygılarımla...

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

İkisi arasında eğer Abinizin ikâmet ettiği bölgede yakında servisi mevcut ise E.C.A'yı tavsiye ederim.

LG ise ikinci tercih olabilir. LG'nin modelleri de gayet iyi ancak E.C.A daha sessiz çalışmaktadır.

Bu fiyat aralığında Kaira DTXR35E de bir alternatif olabilir.

Arçelik 12660 listeye dahil edersek bir numara olacak cihazdır. Ama dediğiniz maalesef gibi fiyat göz yaşartıyor... 5000 TL'den bu mertebeye geldi. Tabi bunu sanki sadece bu cihaz zamlanmış gibi göstermek için söylemiyorum. Çünkü bahsini ettiğimiz ve etmediğimiz tüm marka modellerin fiyatları aynı 12660 gibi astronomik seviyelerde en fazla iki yıl içerisinde %100,%200 zamlandı. Üstelik %99 aynı marka model,aynı teknoloji.

Saygılarımla...

• xjavax X kullanıcısına yanıt

Merhaba @xjavax Hocam. İyiyim,teşekkür ederim. Sizler nasılsınız ?

Babanıza şifalar diliyorum,daha iyi olması dileklerimle.

40m²'ye daha yakın bir alanınız var ise 24000 Btu daha iyi bir tercih olur.

Uygun fiyat bandında,eğer bölgenizde yakın mesafede servisi mevcut ise E.C.A Syplos ESA1324A100 modelini tavsiye edebilirim. 18000 için ESA1318A100 koduyla aratabilirsiniz. Ecotech serisini de tercih edebilirsiniz. Sessiz ve verimlidir.

Alternatif olarak Kaira DTXR71E tercih edilebilir. 18000 Btu için DTXR50E koduyla aratabilirsiniz.

LG Dual Cool modelini tercih edebilirsiniz.

Alternatif olarak Samsung AR35 serisi tercih edilebilir.

Saygılarımla...

• @klima5505 Hocam iyi günler bir sorum olacaktı.

2 adet 12000 btu airfell klima a ldım. dış üniteleri ön balkonda yanyana. Balkonda sadece bir adet priz var. İki klimayı da bu prize bağlayabilir miyim?

Airfel sitesinde ısıtmanın max gücü 1.68 kw olarak yazıyor. 2 adet*1,68kw*1000/220V= 15.2 amper gibi bir hesap yaptım doğru mu emin değilim. tek prize 16a sigorta atıp iki klimayı buna mı bağlasam? yoksa tek prizden iki adet 8a sigorta ile ayrı ayrı mı bağlamalıyım.

Soğutma max ise 1.58 kw olarak yazıyor. Hiç bir zaman maximumda hem de ikisini birlikte kullanma ihtimalim yok. Isıtma minimal genel olarak soğutma amacıyla alındı klimalar.

edit: bu değerler iç ünite değerleriymiş. dış üniteye ait değerleri bulamadım. Ama sezonsal verilerde

• Soğutma / Ptasarım 
    • : 3,6 (kW)
    • Isıtma / Ptasarım 
    • : 2,7 (kW)

yazıyor. Bunları mı baz almam lazım. Sanırım ikisini tek prize takamam bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 23 Kasım 2022; 11:22:48 >

Hocam 11.11 indirimini de yakalayarak Samsung AR12TSFYCWK/SK Premium Plus modelini 9670 TL'ye aldım. Montajı da ürün geldikten ertesi gün yaptılar. İlk izlenimim çok iyi şu anda. Montaj personeli çok profesyoneldi, tecrübeliydi. Vakum da yaptı montaj sonunda. Gelen boru çok uzun olduğu için bakır boruyu kısaltmasını istedim, yine de bir tur bıraktı kapan olarak Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Gerek yok dedim ama esneme payı olsun, yağı tutsun vs. şeyler söyledi iş uzamasın diye uzatmadım.

Ben özellikle ısıtma için almıştım ve gördüğüm kadarıyla bu özelliği çok güçlü. 3 tarafı açık odanın sıcaklığını yarım saatte 1-1,5°C artırabiliyor (Dış Ortam -1°C). Wifi özelliği sayesinde otomasyon da ayarladım. Bahar modu olarak gece yatmadan yarım saat önce, sabah kalkmadan yarım saat önce çalışıyor ve dediğim gibi 1-1,5°C artışla konforlu bir ortam oluyor. Kışın da 21°C'de gece boyu çalışacak. Enerji tüketimini de kwh cinsinden günlük olarak gösteriyor, o da başarılı.

Eski Vestel klimam için de Wifi Remote IR cihazı aldım, geldiği zaman onu da akıllı ev içerisine dahil etmeyi planlıyorum. İzlenimlerimi kış ayında tekrar yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckanat -- 24 Kasım 2022; 20:21:0 >

Hocam sağolun bende iyiyim, güzel dilekleriniz içinde twşekkür ederim. Demirdöküm, samsung, vestel, daikin yetkili servisleri bulunmakta yaşadığım yerde. Vestel ve daikini pek tercih etmek istemiyorum. Öneriniz olan samsung ar35 serisini takip edeceğim, demirdöküm için öneriniz var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xjavax -- 23 Kasım 2022; 15:54:21 >
  • 
Sayfa: önceki 26772678267926802681
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.