Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2681. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64.954
Cevap
961
Favori
4.902.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26792680268126822683
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba. Bazı markalarda ürün ile birlikte gelir. Bazılarında ise servis getirir. İki türlü de ücretsiz olarak sunulması gerekir. Ücretsiz montaj kapsamında standart ekipmanların hepsi ücretsiz temin edilir. Ekstra uzun boru vb. standart ekipman haricindeki malzemelerden ücret alınabilir. Dolayısıyla ücret talep etme hakları yoktur.

Saygılarımla...

• Owl City. kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam.

25-30 Metreye kadar Arçelik ücret almıyordu ama alüminyum boru kullanıyor. Boruya ekstra para vermemek için önce Arçelik ile görüşün derim. Diğer türlü ücretsiz montaj kapsamının dışına çıkıyorsanız boru ücreti kaçınılmazdır. Üstelik borulama 7 metreyi geçiyorsa soğutucu akışkan (klima gazı) ilavesi gerekir ve bu da ayrıca ücretlendirilir.

En uygun şekilde Arçelik 18325'i tavsiye edebilirim. Boru kısmını bayi ile görüşmeniz uygun olur,bu uygulama hala geçerliyse ek masraf çıkmaz. (Gaz hariç) Bu fiyat aralığında bu avantajıyla en iyi tercih olacaktır.

12000-13000 Arası fiyatlarda E.C.A Syplos ESA1318A100 modelini tavsiye edebilirim. Boru ücreti vs. eklenirse en azından 14000'e veya yakın seviyede bu miktarı aşan bir fiyat çıkar. Totalde yine bütçenizi aşsa bile çok aşmamış olur diye düşünüyorum. Bu da bütçenize uygun iyi bir seçenek olacaktır.

Bir alternatif de şudur,

Ücretsiz sunulan boru 4 metreyse veya 5 metreyse (markaya göre ücretsiz sunulan metraj değişiyor) , tek parça boru olmamasını sorun etmezseniz eksik kalan metraj ne kadar ise o kadar boruyu dışarıdan kendiniz temin edebilirsiniz. Öylesi daha ucuza gelir. Tek farkı,aldığınız boruda bir kusur (kaçak vs.) varsa onarımı için ücret alırlar. Kendileri getirirlerse ve böyle bir sorun çıkarsa kendileri karşılamak durumunda kalırlar.

Veya yekpare boru olsun derseniz toplam metrajı hesaplayıp yine boruyu dışarıdan kendiniz daha ucuza alabilirsiniz.

Saygılarımla...

• AviatorDev A kullanıcısına yanıt

Merhaba @AviatorDev hocam,

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana... Çok teşekkür ederim. Sizlerin ve sevdiklerinizin ömrü uzun ve yaşamı güzel olsun,sağ olun var olun.

1-Mitsubishi Electric'in modelini de belirtebilirseniz çok daha iyi olur. HaRe ya da Enviro olduğunu varsayarak hareket edecek olursam,

- Mitsubishi Heavy Premium veya Enviro (hangisi daha uygun fiyatlı ise tercih edebilirsiniz,aralarında çok fazla bir kalite/performans farkı yoktur. Heavy Tayland üretimidir,bu yönüyle avantaj olarak görülebilir. Çünkü daha uzun iş tecrübesi bulunan bir fabrikada üretiliyor). İlk tercihlerim bunlar olurdu.

Söz konusu M.Electric eğer HaRe serisi ise bu durumda Premium,listenin başında tek olarak yer alır.

Sonra HaRe serisi ve Sensira gelir. Sonrasında da Trend serisi gelir.

2-Trend serisinin ara kapasitesi ilgi çekiyor ancak aradaki (soğutmayı ele alıyorum) 3412 Btu (Tam 1 kW'a denk geliyor)'luk fark için bence model düşürmeyin.

Mevcutta kullandığınız 25m² için rahatça yeter. Yalıtımlı bir binaya geçiş yaparsanız 27-30 m² alana kadar kullanabilirsiniz. Tabii 18000 Btu 27-30m² alanda daha iyi olur ama bu cihazlar da kolayca değiştirilebilecek fiyatlara sahip olmadığı için idare edebileceğini söyleyebilirim. Bu bağlamda bence model düşürmek yerine 12000 de olsa Premium tercih edin derim.

3- Hava debisi daha yüksek olacağı için ister istemez rüzgar sesi fazla olur. Ama yüksek fan ve modeline göre turbo modları dışında dikkat çekecek kadar fazla bir fark oluşturmayacaktır. Bu nedenle rahatsız etmeyecektir. Performans kısmı ise spesifik olarak incelenebilir. Kapasite aralığı geniş bir cihaz ise sorun olmayacaktır.

Premium serisini örnek alırsak 4436 Btu'ya inebiliyor. Bu 25m² alanda dur-kalk yapmaya sebep olmaz. Olsa bile (çok çok nadiren oldu diyelim) faturaya kayda değer bir etkisi olmayacaktır. Başka cihaz düşünürseniz 18000'liği için yine yorum yapabilirim.

4-Açıkçası bütçe aralığınızda tercih edebileceğim cihazları listelemişsiniz. Daha iyilerinin fiyatları uçtukça uçuyor. Bu aralıkta benim de tavsiyelerim benzer olacaktır.

Rica ederim,saygılarımla...

• spaceee S kullanıcısına yanıt

Merhaba.

İkisi arasında E.C.A Syplos'u daha öncelikli olarak tavsiye ederim. Alternatif olarak Kaira DTXR35E modeline bakmanızı tavsiye ederim. 9990 civarına kadar inebilen fiyatlara sahiptir.

Saygılarımla...

• arkadaşlar merhaba,
    geçende de kafam allak bullak iyice şimdi sizlere tekrar sorma gereği hissettim.
    Kaira DTXR50E 18000 BTU WiFi A++ Inverter Duvar Tipi Klima (hepsiburada'da 16000 TL fakat sepette %10 indirim var) (14380 TL'ye düşüyor.)​
    Airfel LTXM50N Duvar Tipi Klima (18.000) (14450 TL)​
    LG UV Artcool AC18BH Duvar Tipi Klima (S3-M18JARGA) bunu gri renginden dolayı bi cezbedici yanı var. (18500 TL)​
    kaira ile airfel aynı galiba öyle olan yorumlar okudum. LG'yi gri renginden dolayı bi tercih sebebim oldu. kaira'da bakır boru kullanılıyor daikin servis gelip kuruyor diye yorumları var. indiriminde son günü kaira'da. hangisiniz tavsiye edersiniz bana "KAİRA " hakkında detaylı bir yardımcı olursanız sevinirim.
    şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    hocam cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum sizce parayi kiyip kaira almali miyim? hepsiburada indirimi ve tahminimce 10 metre boru kullanimi ile 15-16 bandina gelecek, deger mi sizce aradaki farka?

edit: kaira servisini aradim metre basina 450 aliyorlarmis 17-18e geliyor hic gerek yok bence cok yuksek fiyat verdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Owl City. -- 25 Kasım 2022; 19:57:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakyalcn B kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

Bütçeniz yeterli ise LG'yi tercih edebilirsiniz. Tasarımı sebebiyle fiyat farkı var,cihazdan da memnun kalacağınızı düşünüyorum.

Diğer türlü Kaira'yı tavsiye ederim. Airfel ile aynıdır ve üstelik Wi-Fi kontrol özelliğine sahiptir. Airfel'in üstün bir yanı yoktur.

Kaira,Daikin'e ait olan markalardan biridir. Servis hizmetleri Daikin tarafından sağlanır. Cihaz ise Midea markasının üretimidir. Zamlarla fiyatı artsa da yine f/p ürünü (fiyat ve performansı oranlı) bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. Isıtma amaçlı kullanımlar için de uygundur. Ses seviyesi de makul düzeydedir.

Saygılarımla...

Rica ederim hocam.

Kaira'ya bu ücretleri vermek yerine E.C.A'yı düşünmenizi tavsiye ederim. Servisler boruya çok yüksek fiyatlar yazıyor. Bahsettiğim gibi dışarıdan almak daha ucuza geliyor. E.C.A da kârlı bir teklif sunmazsa Arçelik kalıyor. O da olmazsa ya boruyu dışarıdan alacaksınız ya da içlerinde en düşük fiyatı vereni (alüminyum boru kullandığı için en düşüğü Arçelik olacaktır) tercih edeceksiniz. Bu şekilde iki yol kalmış olacaktır. Ama Kaira için aradaki farka değmeyecektir.

Saygılarımla...

hangi modeli hocam ECA’nın? Syplos var bi de Ecotech var fiyatları Arçelikten de uygun aslında en mantıklı seçenekler bunlar gibi duruyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar antalyadaki oturma odamız için klima arıyoruzda daire 4.kat güney doğu cephesi ve 26 m2 diye biliyoruz max 30 dur dün mağazalarda baktık biraz samsung ar 35 12lik baymak elegant plus 12lik beko 15lik birde gree diye bir marka gözüme çarptı bu markalar ve diğerleri arasından 10 bin tl olarak düşünüyoruz bütçeyi ama 3 bin zorlayabiliriz bütçeyi hangi marka ve model almamız daha iyi olur genelde soğutma için kullanılacak nadiren ayda yılda bir ısıtma olabilir

Merhaba hocam. Syplos modelini kastettim. ESA1318A100

Ecotech de tercih edebilirsiniz. Tasarımı farklı ve Syplos'a ek olarak sağa-sola üfleme özelliğini de kumandadan ayarlayabilirsiniz. Boru masrafını da üstüne ekleyerek Arçelik ile kıyaslamanızı tavsiye ederim. Yine daha uyguna geleceğini düşünüyorum.

Saygılarımla...

• Sscorpionn07 S kullanıcısına yanıt

Merhabalar.

26-30m² için 12000 Btu yetersiz kalabilir.

Beko bu nedenle 14500 Btu olan modelini tavsiye etmiş.

Isıtma amaçlı da kullanacaksanız Gree'yi tavsiye etmiyorum. Isıtma kısmı sorunlu çalışan bir cihaz.

Samsung AR35

Beko 31525

Baymak Elegant Plus şeklinde bir tercih sıralaması yapabiliriz.

Baymak ve Samsung'ta ara kapasite olmadığı için 18000 Btu tercih etmeniz gerekir. Bu kapasiteyle beraber artan fiyat bütçenizi aşıyorsa Beko 31525 daha uygun bir tercih olacaktır.

Saygılarımla...

• arkadaşlar sigma comfort klimamı birkaç gündür sıcak konumda kullanıyorum ve birşey dikkatimi çekti ne zaman kimayı açsam klima kanatcığı sürekli aşağı üfleyecek pozisyonda açılıyor benım kumandada ayarlamam gerekiyor ileriye üflemesi için. Klimayı kapattığımda bu ayar tekrar bozuluyor. niye böyle ?

• ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt

Hocam sicak havayi asagiya uflemesi gerekir zaten klimanin odayi isitabilmesi icin. asagiya uflemesse sicak hava surekli yukarida kalir odayi isitmadan. soguk hava asagiya coker. Belki bu yuzden otomatik asagiya uflemeye ayarli olabilir otomatik isitma modunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba. Soğutma konumunda denediniz mi,soğutmada flap açısı nasıl oluyor ?

Kapatıp açtığınızda yaptığınız ayar kumandada aynen kalıyor mu,yoksa kumandada da ayar sıfırlanıyor mu ?

Klimanızın model kodu nedir ?

Saygılarımla...

• Aslında bunu düşündüm dediğiniz doğru.Zaten klimayı çalıştırınca sürekli altına üflüyor ve bir süre sonra klima dur kalk yaparak çalışmaya devam ediyor.Fakat havayı yukarı pozisyonda üflerse klimanın dur kalk moda girmesi 1 saati geçiyor. Ama havayı doğrudan klimanın altına üflemesi garip geldi bana.Üstelik her seferınde bu ayara otomatik geri dönüyor anlayamadım

Soğutmada denedim flap nasıl ayarlanırsa o şekilde açıyor kendini ayar kumandada kayıtlı kalıyor. Fakat ısıtma moduna geçip flap ayarı yapıp kumandadan kapatıp tekrar açtığımda otomatik olarak flap aşağı şekilde açıyor kendini ve bu ayar kumandada o şekilde ayarlı gözüküyor. Yani kumandada ayar sıfırlanıyor Model no Sigma Comfort SGM18INVDHA

Cihazınız Haier üretimi. Üretici tarafından ısıtma konumunda aşağıya üfleme yönünde çalışacağı belirtilmiş. Yani cihaz ısıtma konumunda aşağı üflesin,sıcak hava ortama yayılsın. Üflenen hava direkt emilmesin diye bu yöntemi uygulamışlar. Yani ısıtma konumunda cihazın aşağı üfleyerek üflediği sıcak havayı emip bypass yapmaması için bu şekilde programlanmış durumda.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Isıtma için Initial State (Başlangıç hali,durumu) şeklinde her açılışta en aşağıdan başlayacağı belirtilmiştir. Soğutma için böyle bir ibare kullanılmamış.

Saygılarımla...

O zaman bu konumda ısıtma yapmak daha doğru sanırım bu şekilde biraz kullanayım bakalım :)

Eğer rahatsız olmuyorsanız bu konum en doğrusudur. :) Soğutmada da tam tersidir.

Çünkü fizik kuralları gereği ısınan hava genleşir ve yükselmeye başlar. Kapalı ortamda ısınan hava tavan hizasına doğru yükselecektir. Soğuk hava da tam tersine zeminde birikecektir,yoğunluğu sıcak havaya göre daha fazla olduğu için.

Bu nedenle ısıtmada en aşağı üfleyecek şekilde konumlandırmak teknik açıdan en doğru yöntem olacaktır.

Nitekim yerden ısıtma sistemleri de bu mantıkla çalışır. Zeminde biriken soğuk havayı ısıtıp tavana doğru yükseltecek şekilde ortam ısıtmasını sağlarlar.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 26792680268126822683
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.