Selamlar. LG Dual Cool soğutma için tercih edilebilir. Alternatif olarak Sigma Plus INVDMG serisini tavsiye edebilirim. SEER değeri yüksek,soğutma için müsait bir cihazdır. LG soğutma için uygundur,ısıtmada çok soğuk hava şartlarında defrost sıklığı ve dış ünite sesi artabilmektedir. Bu çok hassas kullanıcılar için bir dezavantaj olacaktır. Arçelik Ekolojik 12325 ile eşdeğer bir cihazdır. Ancak Arçelik iç ve dış ünite arasında alüminyum boru kullanmaktadır. LG bakır boru kullanıyor. Arçelik alınırsa bakır boru ile ücreti mukabilinde montaj yapılmasını talep etmek daha uygun olacaktır. Bu yapılırsa Arçelik daha avantajlı hale gelir,çünkü servisi daha yaygındır. Bu yöntemi de düşünmenizi tavsiye ederim. Yani cihazı almadan önce en yakınınızdaki servis ile görüşerek bakır boru ile montaj yapılması halinde talep edilecek ek ücreti öğrenip uygun görürseniz LG yerine Arçelik de alabilirsiniz. Bu durumda bakır boru ile montaj yapılırsa LG'den bir farkı kalmaz. Saygılarımla... |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2678. sayfa)

-
-
Çok teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam vermiş olduğunuz detaylı cevap için teşekkürler.
Kafam karışmadı ancak fiyatlar üzdü. 9000BTU yetersiz gelebilir diyorsunuz anladığım kadari ile. Mecbur 12000 bakacağız o zaman.
Peki son olarak bana 10-15 bin tl arası bir öneride bulunabilir misiniz? Attığınız linklerdeki tüm ürünler genelde 18-20 bin bandında.
Ben kulaktan dolma mitsubishi ve daikin dedim ama hep bu markaları kaliteli diye duyduğumuz için. Başka marka da olabilir
Tekrardan teşekkürler.
-
merhaba iyi günler herkese.
ben yatak odası için bi klima arayışındayım. muğla marmariste 5. katta oturuyorum. (en üst kat) evde yalıtım yok. ayrı bir çatı olmasına rağmen yazları çok sıcak, kışları ise soğuk oluyor maalesef. salonda 12.000 lik LG S12EQ kullanıyoruz. memnunuz da. ama bebek gelecek o yüzden daha iyi daha sessiz ve bebeğe çarpmayacak bir klima arıyoruz. yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler.
( salon 29m2 fakat yatak odası yarısı kadar diyebilirim. tam ölçüsünü bilmiyorum :)
9-12000 lik bir klima fazlasıyla işimizi görür diye düşünüyorum)
fiyat olarak 15.000 e kadar alınabilir
-
Cevabiniz icin tesekkurler ancak n11 urunu iptal etti..bende alternatif olarak
www.teknosa.com
ECA Ecotech A++ 12000 BTU/h R32 Duvar Tipi Inverter Split Klima Fiyatı ve Özelliklerihttps://www.teknosa.com/eca-ecotech-a-12000-btuh-r32-duvar-tipi-inverter-split-klima-p-787300250?ref=go&utm_source=go&utm_medium=affiliate&utm_campaign=21Bu ürünu dusunuyorum.. tcl ye gore kotuyse almiycam..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba,
Samsung Premium Plus 18 AR18TSFYCWK (18.000)
LG DualCool S18ETK W18KL2BA (18.000)
Bu iki klima hakkında yorumlarınız tavsiyeleriniz ne olurdu hangisini almalıyım. Veya önerebileceğiniz 14 - 15 bin bandında bir cihaz varmıdır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba 12000 BTU almayı düşünüyorum. LG ve baymak arasında kaldım. Fiyatları aynı sayılır. Hangisini tavsiye edersiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhabalar istanbul konumunda güneş gören cephe, yalıtımsız iç duvar ytong öreme terast altı balkonlu 17-20 m2 odamız mevcuttur. ısıtma ve soğutma kullanımı için uygun, elektrik tasarruflu çok sesli çalışmayan uygun fiyatlı performanslı ürün tavsiyeleri verebilir misiniz. şimdiden teşekkürler.@klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi votkak_whyc -- 18 Kasım 2022; 16:4:16 > -
Rica ederim.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam. Maalesef fiyat durumu bu şekilde. 20m² güney cephede riskli olur. Zaten günümüz cihazlarında 9000 ile 12000 Btu kapasitelerin iç dizaynı markaların %99'unda aynı. Sadece yazılım değişiyor. Tabi fiyata yansıması "sadece yazılımı değiştirdik,ona göre fiyat farkını az tutalım" mantığıyla olmuyor ne yazık ki.
Aslında söylenenler doğru,bu markalar kaliteli ama bahsettiğim gibi markanın kalitesinin yansıması modele göre oluyor ve model düştükçe kalite de düşüş gösteriyor. Kaliteli kayda değer modellerine gelince fiyat astronomik boyutlara ulaşıyor.
Bütçenize uygun olacak şekilde sadece soğutma amaçlı kullanımlarınıza müsait olarak ,
Sigma Plus INVDMH
Dayrelax İnfini XTXM
LG Dual Cool
Kaira DTXR35E
Samsung AR35
Marka ve modellerini tavsiye edebilirim. Bütçenize uygun olup memnun kalacağınız örneklerdir. Ola ki bütçenizi artırabilirseniz yine Mitsubishi vb. markalara da şans vermenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Öncelikle bebeğiniz için sağ salim bir şekilde Dünya'ya gelmesini ve sağlıkla sıhhatle,ebeveynleriyle beraber huzurla yaşayıp büyümesini diliyorum.
Çatı kat oluşu sebebiyle 12000 tercih etmeniz daha sağlıklı olur. Ara kat ve yalıtım olsa bahsettiğiniz ortalama değerlerde 9000 yeterli olurdu.
Yatak odası için Wind Free özellikli klimayı tercih edebilirsiniz ancak bu cihazı detaylı olarak inceleme fırsatım henüz olmadı. Ama soğuk çarpmasın derseniz bebeğin odada bulunduğu zaman dilimlerinde bu özelliğini kullanarak çok hafif bir esinti ile serinlik sağlayabilirsiniz. Ama bu özellik normal moddaki soğutmanın yerini tutmaz. Havanın mikro kanallardan düşük hızda üflenmesi ile serinlik sağlar.
Bu özelliği sebebiyle aklınızda bulunmasını tavsiye ederim. Memnun kalacağınızı düşünüyorum ancak bahsettiğim gibi detaylı bir şekilde uzun uzun inceleme fırsatım olmadı,en azından bu özelliği aklınızda bulunsun diye belirtmek istedim.
Alternatif olarak Samsung AR35 serisini tavsiye edebilirsiniz. Bu cihazda yukarıdaki özellik yok ancak memnun edecektir.
Isıtma amacı da olduğu için Dayrelax İnfini serisini tavsiye edebilirim. Daikin servisliğinde,Daikin'in yan markalarından biridir (cihaz Daikin üretimi değildir) soğutma ve ısıtma için rahatça kullanabilirsiniz.
Alternatif olarak Bosch 3000i serisini tavsiye edebilirim. Bulunduğunuz bölgede servisi var görünüyor.
bosch termoteknoloji
Bosch Klima Servisleri | Bosch Termoteknolojihttps://www.bosch-thermotechnology.com/tr/tr/residential/servis-hizmetlerimiz/yetkili-servislerimiz/klima-yetkili-servislerimiz/#section-2696161-item-1Saygılarımla...
-
Merhaba. Bu cihaz da Haier üretimidir. TCL'ye göre daha iyidir,daha kötü değildir. Bulunduğunuz bölgede E.C.A servisi var ise bu cihaza şans vermenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Samsung hakkında net yorum yapamam. Şahsen çok detaylı inceleme fırsatım olmadı. Yakın zamanda kısmetse incelemeye başlayacağım ancak şu anda alınır alınmaz yorumu yapacak kadar güncel cihazlarını inceleyebilmiş değilim.
Materyal kalitesi vb. detayları oldukça iyi görünüyor. Eski imajını silecek şekilde gayet kaliteli bir ürün ortaya çıkarmışlar. Kişisel fikrimi sorarsanız Samsung'un mevcut cihazlarını tercih ederdim.
LG'ye gelince,bu cihaz da soğutma ağırlıklı kullanımlar için tercih edilebilir bir cihazdır. Ses seviyesi görecelidir,yüksek fan haricinde çok belirgin bir sesi yok. Şahsen ikisinden de memnun kalacağınızı düşünüyorum. Tercih aşamasına gelince dediğim gibi soğutma ağırlıklı kullanım olacaksa LG tercih edilebilir. Samsung'un kendi üretimi cihazlarını net yorum yapacak şekilde henüz inceleyemedim.
Saygılarımla...
-
Merhaba. İkisi arasında LG'yi tavsiye ederim. Isıtma ağırlıklı kullanım olmayacaksa Baymak da tercih edilebilir. Ama öncelik sırasına koyarsak LG'yi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Merhabalar.
Bütçeniz için uygunsa Arçelik 12660 modelini tavsiye edebilirim. Tam uygun fiyatlı diyebileceğimiz bir cihaz olmasa da bütçeniz yeterli ise rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Daha uygun fiyat bandında
Kaira DTXR35E
Samsung AR35
Olefini İrigoni
E.C.A Syplos
Olefini Hitech
seçeneklerini ısıtma amacı içeren kullanımlarınız için tavsiye edebilirim.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Satın alınan klimanın montaj sürecinde uygulanması gereken,çoğu servis personeli tarafından gerekli olduğu halde vakit kazanmak için yapılmayan "vakum" adını verdiğimiz bir işlem bulunmaktadır. Söz konusu "vakum" işlemi,her klima montajında uygulanması zorunlu olup ciddi öneme sahiptir. Klima satın alan ve araştırma yapmak üzere olan kullanıcı adaylarının "vakum" işlemi ile ilgili bilgilendirmeyi okumalarını ve montaj zamanı geldiğinde tedbirli olmaları faydalı olacaktır.
Klima Bakım Hizmeti altında hizmet veren,sektörle alakası olmayan art niyetli kişilere karşı bilgilendirme içeren yazıyı okumak için tıklayabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/klima-bakimi-ve-yapilan-hileler-dikkat-dolandirilmayin--148850228
Alakalı Diğer Konulara linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/iklimlendirme-odakli-diger-konular--154053705#154053705
Vakum ve Bakım işlemleri önemli olduğu için ilk iki mesajı hatırlatma maksadıyla belirli aralıklarla paylaşmaktayım. Merak eden forumdaşlarımız diğer konuları da okuyabilirler,faydası olacağını düşünüyor ve temenni ediyorum.
Saygılarımla...
-
Hocam cam balkonun içine, iç ünitenin hemen arkasına denk gelecek şekilde dış ünite kurulursa o dış ünite sesi içeriye gelir mi. Bina Dış cepheye izin vermiyor balkona kurulum düşünüyorum. İç ünite ile dış ünite sırt sırta gelecek şekilde ama ses gelirmi o konuda tereddütüm var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
arçelik biraz pahalı gelir bütçemize 10bin tl bandında bakıyoruz. bu model için ne düşünürsünüz seçenekler arasına kıyasla tercih edilebilir mi ?VESTEL Flora Doğa 152 WIFI A++ 15000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima R32 20234507
* daha uygun olarak vermiş olduğunuz alternetiflerden ilk tercihiniz hangisi olur ? bilgilendirme için teşekkür ederim.
-
@burakyalcn Bu modelleri bugün sordum hocam Samsung, Beko, Arçelik, Bosch, Lg dual cool en son Samsung'da karar kıldım @klima5505 hocamız ilk Samsung'u önermişti fiyatları da birbirlerine yakındı o yüzden ısıtma için Samsung Premium Plus 18000 AR18TSFYCWK modelini 15 bin TL'ye aldım. Elektrik sarfiyatında inşallah üzmez.
Ayrıca LG çalışanları çok ilgiliydi yüzümüze bile bakmadılar :) sorduğunuz modelin fiyatına da 16.000TL dediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 19 Kasım 2022; 18:27:21 > -
Merhaba hocam. Dış ünitenin içeri ses verme riski maalesef var. Inverter cihazlarda ses ve titreşim asgari seviyede ama özellikle gazbeton ve tuğla malzemelerde içeri ses aktarımı olabiliyor. Balkon alanı açısından sorun olmayacaksa yer takozu ile dış üniteyi zemine konumlandırabilirsiniz. Diğer türlü dediğim gibi net bir yorum yapmamız zor,uğultu riski oluşabilir. Buna ek olarak dış ünite balkonda olacağı için çalışırken balkon camlarının açık olması gerekir.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X