Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2676. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: serkan1216 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 23 Misafir (3 Mobil) - 20 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.946
Cevap
962
Favori
4.901.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26742675267626772678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam me enviro me klima aldık. şimdi kış geldi çattı. konunun yeri burası değil ama sizin fikirleriniz önemli. klimayı kaç derece ayarda kullanalım tasarruflu olması için. en aşağı yere bakacak fan hızı sonda olacak yazmışlar. fan 24 saat doyunca son hızda mı çalışacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genckanat kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Sağ olun var olun. Faydalı olabilmek dileklerimle... :)

Lütfen kusuruma bakmayın. Foruma giriş yaptığım akşam yazmışsınız ancak mesajlara sırayla baktığım için gözümden kaçmış.

18000 Btu olursa daha iyi olurdu. Ama 12000 Btu da normal şartlarda mekânınızın uyumlu olan kapasitesidir.

Petek tamamen kapatılmayacaksa peteğin de az veya çok miktarda ortama verdiği ısı bu kapasite farkını tolere edebilir.

Doğrudur,Samsung artık bakır kondanser kullanıyor ve iç-dış ünite arasında çekilen boru da 5 metre bakır. Üstelik dış ünite konsolu (dış üniteyi duvara sabit şekilde tutan ayaklar) çok kaliteli,et kalınlığı yüksek malzemeden yapılmış durumda.

Bu cihaz Samsung'un kendi üretimi olan bir cihazdır. Eski Samsung klimalar ile (üçgen şekilli vb. cihazları ile) kıyaslarsak kalite konusunda çok önemli seviyede bir artış söz konusu. Zaten o üçgen cihazlar da alüminyum kondanserli son derece zayıf cihazlardı. Samsung bu hatanın farkına varmış olsa gerek. Mevcut cihazları son derece kaliteli ve sağlam görünüyor. Şahsen bu yönünü çok beğendim. Ancak -10 -15 gibi zorlu şartlarda ısıtma performansını vs. test edemedim. Kısmetse kış aylarının da gelmesiyle beraber bu yıl geçmeden teste tabi tutmayı planlıyorum. Ama şu an maalesef bu cihaz hakkında net bir yorum yapamıyorum. Geçmiş cihazlardan elde edilen izlenime dayanarak ezbere "Samsung'tan uzak durun" dersem markanın bu tecrübe etmediğim ürünlerine deyim yerindeyse iftira atmış,karalamış olurum. Fiziksel olarak incelemem sonucunda kalite olarak gerçekten kayda değer bir fark olduğunu söyleyebilirim. Kondanseri bakır yapmaları zaten kalite namına bir şeylerden kırpmanın faydadan çok zarar getireceğini anladıklarını gösteren detaylardan biri oluyor. LG de aynı süreci yaşadı. Önce bakırdan alüminyuma geçti. Baktı ki işler kötüye gidiyor ; kalite yerlerde,şikayetler havada uçuşuyor. Dersini aldı ve bakır kondansere geri döndü. Samsung da aynısını yaptı. Yurt dışında Sharp ve Hitachi'nin bazı modelleri alüminyum kullanmaya devam ediyor. Mitsubishi Electric ateşle oynayıp VRF sistemlerinde alüminyum kondanser kullanıyor. Tabii kullanılan materyalin kalitesi de önemli. Suç alüminyumda değil,düşük kaliteli alüminyum tercih edilmesi bir kusur. Yani alüminyum kondanser kullanan her marka kalitesiz,dayanıksız diyemeyiz ancak düşük kaliteli metal kullanımının sonuçları kötü olabiliyor.

Konudan sapmadan geri dönmem gerekirse,

Samsung'un kendi üretimi cihazları bizzat canlı olarak görüp inceleme fırsatım oldu. Ama kış şartlarında nasıl davranıyor,kavurucu sıcaklarda nasıl soğutuyor vs. onu henüz test etme imkânım olmadı. Onu da dediğim gibi kısmetse bu yıl sona ermeden başlatacağım. Bu nedenle direkt olarak alın,tercih edebilirsiniz diye yorum yapamıyorum. Ama dışarıdan bakarsak son derece kaliteli görünüyor. Plastiğinden metaline kadar gerçekten sağlam,tok bir his veriyor. Ama bu bilgiyle verime dair yorum yaparsam yanıltmış olma riskim olabilir. Sakın almayın,uzak durun diyebileceğim bir durum olmasa da direkt alın diyebilmem için elimde veri yok maalesef. Ama tecrübeden ziyade his,fikir ve intiba olarak söylemem gerekirse Samsung artık tercih edilebilir cihazlar üretiyor. Ancak bu yorumum Samsung'un kendi üretimi olan cihazlar için ön izlenimden ibarettir.

Saygılarımla...

• MacroPhageAB M kullanıcısına yanıt

Merhaba. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Faydalı olmasını dilerim. İlginiz ve güveniniz için ayrıca teşekkür ederim.

Doğrudur,R32 gazlı cihaz almışsınız. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

Saygılarımla...

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Diğer kısımlarından memnun kalmanıza sevindim. Sağ-Sol salınım özelliği Ecotech modelinde bulunmaktadır. Niobe Blue ve Syplos serilerinde iç ünite üzerinden ayarlanabilmektedir. Hayırlı olsun,güle güle kullanınız :)

Saygılarımla...

• zero fear kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

Eğer dış ünite karlanmadan defrosta giriyorsa cihazın defrost sensörü arızalanmış olabilir. Klimalardaki ısıl ölçüm yapan termistörler NTC adı verilen,ısıyla direnci değişen elemanlardan oluşur. Zamanla bu elemanların ısı-direnç eğrisi orijinal halinden sapar ve bu da karta yanlış bilgi aktarılmasına sebep olur. Defrost manevrasına geçmeden önce kompresör frekansı kart tarafından düşürülürse (defrost manevrası esnasında anîden soğutucu akışkan yönü tersine döndürüldüğü için bu terslemenin yumuşak şekilde yapılması adına kompresör frekansı düşürülebilir) ısıtma performansı da bu hazırlık aşamasında düşer ve cihaz bahsettiğiniz gibi defrostun habercisi olur.

Eğer gerçekten karlanıyorsa ve daha önceden yapmadığı,sonradan meydana gelen bir arıza ise soğutucu akışkan sızıntısı meydana gelmiş olabilir. Inverter cihazlar on-off cihazlara göre daha fazla sensör ve elektronik kontrol ekipmanı içerdiği için uzaktan maalesef ihtimalleri sıralayarak ilerleyebiliriz. Dış ünitenin defrost aşamasına gelirken gerçekten karlanıp karlanmadığı da belirleyici bir unsur olarak rol alır.

Saygılarımla...

• alpermete A kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam. 36m² için 12000 Btu normal cihazlar yetersiz kalır.

Bu cihaz 5kW 17060 Btu'dur. Yani çoğu 18000 Btu olarak geçen Inverter cihazların kapasitesi ile aynı.

Alternatif olarak Gree Pular serisine bakabilirsiniz. 4,6kW 15700 Btu'dur. Max. kapasiteye göre klima seçilmez ancak boru çapı sebebiyle başka çare olmadığı için bu cihazı tercih edebilirsiniz. 18000 Btu'ya kadar çıkabilmektedir.

Arçelik tercih edecek olursanız 12660 veya 15325 tercih edebilirsiniz. Tesisatınıza uyabilecek en büyük kapasiteli cihazlar bunlardır. 15325 14500 Btu'dur. 12660 12000 Btu olup 15000 Btu kompresöre sahiptir ve kapasite aralığı çok daha geniştir. Dolayısıyla ikisi arasında 12660 daha iyi bir tercih olur. Ama bütçenizi aşarsa LG yerine yine aynı görüntü ve duruma sahip olarak bir üst kapasite olan Arçelik 15325'i tercih edebilirsiniz. LG'de 14500 Btu kapasite olmadığı için Arçelik'ten örnek verdim.

Kirigamine Zen'i pahalı yapan detayların en başında markası gelmektedir. Japon menşeili bir firmanın ürünü olduğu için ve Japon markalar bu sektörde öncü olduğu için ister istemez fiyat artıyor. Buna ek olarak kalite ikinci en önemli etkendir. Sessizlik ve sunduğu konfor yönüyle bu cihaz üstün gelmektedir.

Bütçeniz yeterli ise tercih edebilirsiniz ancak ben olsam sırf boru çapı yüzünden normalde niyetlendiğim cihazın iki katı fiyata bu cihazı almazdım. Yani size de boru çapınız bu cihaza uygun,aklınızda planınızda olmasa da bu ücretleri verip bu cihazı alın diyemem.

Bütçeniz için uygunsa bu mesajda ismini andığım cihazlar içerisinde en iyisi Arçelik 12660 olacaktır.

Sonrasında Gree Pular (15700 Btu) 18000'lik

Sonra ise Arçelik 15325 tercih edilebilir.

LG ve Arçelik'in normal 12'lik cihazları yetersiz kalabilir. 12660'ın kompresörünün çok güçlü olması,dış ünitesinin büyük olması (daha fazla ısı transfer yüzeyi daha fazla performans demektir) (12660 , LG ve Arçelik'in normal modellerinin 24000 Btu olanı ile aynı boyutta dış üniteye sahiptir).

Dolayısıyla 12660 durumu en iyi idare edecek olan cihazdır. Kirigamine Zen ise fantastik bir tercih oluyor,fiyatı sebebiyle. Bütçeniz yetiyorsa direkt tercih edin. Aksi takdirde bu sıralamayı izlemenizi tavsiye ederim. Boru çapı konusunda serbest olsanız 18000 Btu LG cihaz zaten direkt tercih edebileceğiniz bir seçenek olurdu.

Saygılarımla...

• Drfatihozbay D kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Isıtmada fan hızının orta veya yüksek olması daha iyi olacaktır. Fabrika düşük fan hızı da eklemiş,ısıtmada kullanmaya müsait kılmış ama bu hedef sıcaklığa ulaşmayı daha uzun sürede mümkün kılacaktır. Çünkü soğutmada iç ünite fanının yavaşlaması sistem basıncını düşürür. Dış ünite fanının yavaşlaması sistem basıncını artırır.

Isıtmada ise iç ünite fanının yavaşlaması sistem basıncını artırır. Dış ünite fanını yavaşlaması ise sistem basıncını düşürür.

Özetlemem gerekirse soğutmada da ısıtmada da sıcak hava üfleyen tarafın fanı yavaşlarsa sistem basıncı yükselir. Soğuk üfleyen tarafın fanı yavaşlarsa da sistem basıncı düşer.

Bu nedenle ısıtmada çalışan on-off klimaların sistem basıncı yükseldiği zaman dış ünite fanları dur-kalk yapmaya başlar (kompresör çalışmaya devam ettiği halde gerekli hallerde dış ünite fanı dur-kalk yapar).

Klima ısıtmada çalışırken kızgın ve yüksek basınçlı soğutucu akışkan iç üniteye basılır. İç ünite fanı da iç ortam havasını devridaim ederek soğutucu akışkanın iç ortama ısı bırakarak iç ortamı ısıtmasını sağlar. İç ünite fanı (sistemin tasarlandığı ve uygun görülen hız sınırları içerisinde) ne kadar hızlı dönerse soğutucu akışkan o kadar çabuk soğur ve soğumanın verdiği hacim kaybı ile sistemin basıncı o kadar çabuk düşer. İç ünite fan hızının düşük kademede tutulması bu süreci uzatacak,sistem basıncı yükselecektir. Klima da bu basınç değerini dengeleyebilmek için dış ünite fan devrini düşürecek,gerekirse kompresör devrini de düşürecektir. Bu da soğutucu akışkan basıncı ile beraber sıcaklığını da düşürecektir. Bu durum da klimanın üflediği havanın sıcaklığının düşmesine sebep olacak ve iç ortamın istenen sıcaklık değerine gelmesi daha uzun sürecektir.

Bu nedenle ısıtma konumunda çalışan bir klimanın orta veya yüksek fan hızında kullanılması daha sağlıklıdır.

Isıtma için tavsiye edilen konfor sıcaklığı 24-26 derece arasıdır. Yani 24 25 26 derece ayarlarından birini seçmek sağlıklı olacaktır. Ama bu genele hitap eden konfor sıcaklığıdır,istisnalar hariçtir. Örneğin sizler 22 derece sıcaklığı yeterli bulursanız tabii ki bu değerde kullanabilirsiniz. Tasarruf bakımından tabii ısıtmada ne kadar düşük ayarlanırsa o kadar düşük tüketim sağlanır. Ama diğer yandan konforu da ikinci plana atmamanız,üşümeden yeteri kadar ısınmanız gerekir. Bu dengeyi tutturacak şekilde 24 derece ayarı test ederek başlayıp hissiyatınıza göre artırıp azaltmanızı tavsiye ederim.

Üfleme ağzının ise ısıtmada en aşağı yönlendirilmesi gerekmektedir. Tercihinize göre sağ-sol salınımı açabilirsiniz veya tek bir noktaya yönlendirebilirsiniz.

Fizik kuralları gereği ısınan hava genleşir ve yoğunluğu azalır. Bunun sonucunda kapalı ortam için konuşmamız gerekirse ısınan hava tavan hizasında birikmeye başlar. Soğuk hava da tam tersi daha yoğundur ve zeminde birikir. Bu nedenle klima sıcak havayı zeminde biriken soğuk havaya üflerse zemindeki hava ısınır ve tavana yükselir. Tavandaki hava soğuyarak zemine çöker,klima tarafından tekrar ısıtılıp tavana doğru yükseltilir. Bu doğal sirkülasyondur. Bunun sağlanması ortamdaki havanın tamamının homojen bir şekilde ısıtılmasına ve sıcaklık bakımından eşitlenmesine olanak sağlar. Yerden ısıtma sistemlerinin de mantığı bu kurala dayanır. Soğutma için de tam tersinin uygulanması gerekecektir.

Özetlemem gerekirse ;

Orta veya yüksek fan hızında (tercihen yüksek) , üfleme ağzı en aşağı bakacak şekilde ve 24 derece ayarla denemeye başlayarak kullanmanız en uygun,konforlu ve tasarruflu yöntem olacaktır. İç ortam istenen sıcaklığa geldikçe iç ünite fanı devrini azaltacaktır. Aksi takdirde soğuk üflemeye başlar. Dış ünitenin çalışma frekansına göre dış ünite kendini kıstıkça iç ünite fanı da soğuk üflememek için devrini azaltacak,iç ortamın ısıtma ihtiyacı artıp da dış ünite frekansını artırırsa bu durumda yine ayarlanan kademeyi aşmayacak şekilde devrini artıracaktır (örneğin orta fan hızı ayarlandı ise bu durumda dış ünite frekansı yükselse de iç ünite fanı orta hızdan daha yukarı çıkmaz).

Saygılarımla...

• neden kimse baymaktan bahsetmiyor ? ben onun kadar sessiz klima kullanmadım mesela . samsunglar traktör gibi kalıyor ama evime 2. baymakı aldım 2016da elegant plus almıştım çok memnunum geçen hafta elegant prime aldım buda sessiz güzel .kalite biraz düşmüş ama içi aynı. 3 tanede samsung maldives kullanıyorm hiç memnun değilim

• Nurullahs1 N kullanıcısına yanıt

prime ,plustantan sonra çıktı ama malzeme kalitesi olarak plus diyorum içi aynı yoksa. r32 li pluslar var onları tercih edebilirsiniz bende iki modelde var. prime daha ufak ama malzemesi hoşuma gitmedi ama bu paraya orta şeker sessiz cihaz. birkaç defa tekrarlarsanız kendini temizleme fonksiyonuda işe yarıyr

• iyon miyon onlara aldanmayın klimanın 2 ek filtresi var küçük 3 parmak kadar gümüş tel var ona diyorlar hava ona temas ediyr. ama sessiz cihaz . aux dandik denilmiş başka yerlerde ama çinde gree ile aux arçelikle vestel gibiler arçelik vestelden 1 yıl üst gibi. çok övdükleri midea 1 senede iç ünitesi kırılıyor bulunmuyor parçada

• klima5505 kullanıcısına yanıt

hocam her zamanki gibi çok güzel yanıt vermişsiniz teşekkür ediyorum. yalnız 24 derece full fan ayarladığımda oda sıcaklığı 24.5 falan oluyor ama klima full fanda çalışmaya devam ediyor. kendini hiç kısmıyor gibi geldi bana. 24 saat full fanda çalışması sıkıntı olur mu? ya da oda sıcağı 26-27 derece gelince mi fanı kısacak acaba? sanırım ısı kaybım çok. bu yüzden o sıcaklığa gelemiyor.

• Drfatihozbay D kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Ben teşekkür ederim,faydalı olmasını dilerim.

Kendini kısması zaman alıyorsa bu fan devrinin de düşmesine engel olacaktır. Full fan hızında çalışması herhangi bir sorun oluşturmaz. Sesten rahatsız oluyorsanız en azından otomatik fan hızını kullanabilirsiniz. Düşük fan gibi dezavantajlı bir kademe değildir. Eğer dış ünite kendini kıstığı halde (dış ünite fan hızından anlayabilirsiniz) yüksek fan hızında çalışmaya devam ediyorsa iç serpantin sıcaklığı düşmediği için aynı hızda devam ediyordur. Bu da sorun oluşturmaz,ama dilerseniz otomatik fanda da kullanabilirsiniz.

Saygılarımla...

• @caglar262001

Merhaba.

Rüzgar eğer dış ünite fanına doğru esiyorsa tersten veya fanın dönüş yönünde olması fark etmeksizin fan motorunu yoracaktır. Bu da fan motorunun fazla akım çekmesi sonucu cihaza hata kodu verdirmesine sebep olabilir. Bu bahsettiğim çok şiddetli rüzgarlar söz konusu ise geçerlidir. Normal seviyede esintiler sorun oluşturmaz. Buna ek olarak soğuğa maruz kalması ister istemez cihazın performansını düşürüp defrost sıklığını artırır.

Özetlemek gerekirse Kuzey cephede çalışması performans kaybı oluşturacak olsa da montajı engelleyecek kadar büyük dezavantajlar içermemektedir. Çok şiddetli rüzgarlar söz konusu değilse fana zarar vermez. Servise uğrayarak bu durumu isterseniz görüşün,kolaya kaçmalarını engelleyin. Gerekirse cihazın satışını yapan resmi distribütöre (İklimsa veya Form Group) durumu aktararak onların servisle görüşmesini sağlayabilirsiniz. Montaja engel olan bir durum yoksa diğer cephelere montajı imkânsız kılacak bir sebep sunmaları imkânsız ve bu hususta müşterinin talebine karşılık vermeleri gereklidir. Servisle uğraşmak yerine önce bahsettiğim gibi resmi distribütör aracılığı ile görüşmenizi ve talebinizi tekrarlamanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• @klima5505 hocam merha bi konu hk danışacaktım klima dış ünitem balkonun içinde balkon sürgülü pimapen camları var klima her çalıştığında camları açmam gerekiyormu malum cam açık olunca oda dahada soğuk oluyor camları sürekli kapalı tutsam dış üniteye zarar verirmi tehlikeli olurmu tşk

• Merhaba herkese iyi forumlar dilerim

Ofisimde kullanmak üzere Adana için yaz ve kış ısınma ve soğuma da kullanılacak klima arayisindayim

@klima5505 hocam Airfel gree York fujiplus aklımdaki modellerden tavsiyelerinize her türlü açığım bütçe Max 15-16k olabilir sessiz çalışma ve elektrik tüketimi benim için önemli

alt üst bu markalar dahil olarak veya ekstra tavsiyelerinizle bir sıralama yapabilirseniz çok sevinirim

12 lik ortama yeterli olacak sanıyorum bütçe elverirse 18 de alabirim. Sonraki farklı bir yere kullanım için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykusuzyolcu -- 11 Kasım 2022; 10:59:24 >
  • İzmirdeki evimize 12m2 odaya klima daha çok ısınma amaçlı klima taktıracağım. DAİKİN SENSİRA FTXF35A 12.000 BTU 14.000 lira fiyat aldım. bu fiyata Başka klima tavsiye edebilecek varmı. Teşekkür ederim.

• bahoo8484 B kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

Her çalıştığında camları açmanız gerekiyor. Dış ünitenin atmosfere açık bir alanda veya çok geniş kapalı alanda çalışması gerekiyor.

Yani dış ortamda çalışmak durumunda. Ya da otopark gibi çok geniş ve boş,bölmesiz alanlara da takılabilir.

Isıtma konumunda çalışan klima dış ortamdaki ısıyı emerek iç ortama taşır ve bu şekilde ısıtma sağlar. Sürgülü camı kapattığınız zaman dış üniteyi dar bir alana hapsetmiş olursunuz ve tıpkı iç ünitenin ortamı ısıtması gibi dış ünite de bu kapalı alanı soğutmaya başlar. Belli bir süre sonra kapalı kalan balkon havası dış ünite tarafından oldukça düşük sıcaklıklara indirilerek soğutulmuş olacaktır. Bu da dış ünitenin ısı transferi yapmasına engel olacak ve performans düşüşüne yol açacaktır. Bu bağlamda dış ünitenin yaz kış havadar bir alanda çalışması gerekir. Klima çalışırken sürgülü camların açık olması şarttır.

Dış üniteye ısıtmada zarar gelmez ancak cihazın performansı düşer ve ısıtması zayıflar. Bu zayıflık ve performans düşüşü camlar açılana kadar devam eder. Tehlikeli bir durum oluşturmaz,elektrik tüketimi artar.

Saygılarımla...

• uykusuzyolcu U kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Şahsım adına teşekkür ederim.

Airfel'de LTXM35N koduyla 12000 , LTXM50N koduyla 18000 Btu R32 gazlı güncel cihazlar bulunmaktadır. Alternatif olarak birebir özelliklere sahip olan Kaira DTXR35E ve DTXR50E modellerine de bakmanızı tavsiye ederim. Daha uygun fiyata aynı,hatta üstüne Wi-Fi özelliği olan bir cihaz almış olursunuz.

Gree'de ısıtma amacı ile kullanımınız olacağı için maalesef tavsiye edebileceğim bir cihaz yok. Gree cihazlar yazılımsal olarak sorunlu olduğu için ısıtmada sağlıklı çalışmamaktadır. Şahsen ısıtma amaçlı kullanımlarda artık Gree'yi tavsiye etmiyorum. Bu sorun çözülene tercih edilesi bir marka değil. Soğutmada sorun yok ama ısıtma için alternatiflere bakmak gerekir.

York'un güncel cihazları maalesef ülkemizde yok. Midea üretimi Monterosa modeli var,o da Airfel ve Kaira'nın eski versiyonu gibi bir konumda duruyor. Bu durumda Kaira'yı,sadece bahsettiğiniz markalar içerisinden tercih edecek olursanız Airfel'i tercih etmeniz daha sağlıklı olur.

Fujiplus'da ise Air serisini tavsiye edebilirim.

Sıralama yapacak olursak ;

Kaira veya Airfel

FujiPlus Air

Hantech Elite*

York Monterosa şeklinde sıralama yapabiliriz.

Liste dışından yine bütçenize uygun olacak şekilde alternatif ekleyecek olursam Hantech Elite serisini örnek gösterebilirim.

Saygılarımla...

• sakaryavib kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Daikin için normal bir fiyat. Bu fiyat aralığında Daikin vb. markalardan alternatif bulmanız zor olur. Dilerseniz başka markalardan örnekler verebilirim. Diğer türlü Sensira iyi bir tercih olacaktır.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Merhabalar internet uzerinde 9 luk klima alma arifesindeyim ge future sesri sizce nasil isitma icin bir diger sorum klimanin ic unitesini koyacagim duvarda patlatma diye tabir edilen traverten tas kapli girintili cikintili duz bir zemin yok bu yuzeye ic unite monte edilebilir mi tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 26742675267626772678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.