< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2675. sayfa)

-
-
herkese merhabalar.
Antalya da ara katta bulunan 12-13m2 yatak odama yeni klima düşünüyorum. Soğutma amaçlı kullanılacak, yaza zamlardan etkilenmemek için şimdiden alayım diyorum.
Düşündüklerim :
- 9.000 btu Gree Pular(9.500 lira) veya Gree Fairy(11.000 lira)
- 9.000 btu Kaira DTXR25E (9.300 civarı).
Veya alternatif ne önerirsiniz?
-
Merhaba airfel 1200 btu klima satın aldım 2-3 gün içerisinde montaja gelecekler klima ile.
Servise ve kimseye güvenemediğim için özellikle de ürün kodlarını kendim kontrol ediyorum. (bir önceki airfel almam da sonu UB ve U olan 2 klima karışmıştı)
Aldığım ürünün kodu ltxM35UB. N (eski nesil gaz) modeli 500 tl daha ucuzdu ancak bunu aldım. Ancak anladığım kadarıyla dış ünitesinin ürün kodu farklı oluyor, evime geldiklerinde kontrol etmek için araştırdım ancak dış ünite ürün kodunu bulamadım.
Bilen var mı? Kendi sitesinde bile böyle bir dökümana rastlayamadım.
https://st-airfel.mncdn.com/Content/media/img_shared/PDF/AIRFEL_KLIMA_BROSUR_2021.pdf
BU broşürde ltxN35ub modeline ait dış ünite kodu var LRXN35UB diye ama LTXM35UB dış ünitesi de aynı mıdır yoksa LRXM35UB mi olması gerekiyor?
edited: isimler düzeltildi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 8 Kasım 2022; 23:4:11 >
-
Üstat öncelikle foruma bu kadar faydalı başka biri var mı merak ediyorum. Kaç yıldır bıkmadan usanmadan cevaplamışsınız
Öncelikle bunun için tüm arkadaşlar adına teşekkür ederim.
Size danışmak istediğim konuyla ilgili bilgi vereyim, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Ben Ankara'da yalıtımlı 2 yıllık bir müstakil evde yaşıyorum. Geçen ay çatıma 8 kWe'lik Güneş Enerji Santrali kurdurarak devreye aldım. Malum bu sene doğalgaz metreküp fiyatları geçen seneye göre 2,25 kat arttı. Evimin en soğuk olan odasına kombiye destek olması amacıyla klima taktırmaya karar verdim.
Şu an evimin salonunda Vestel Minimalistik 12.000 btu/h kullanıyorum. Dış ünitesi aşırı gürültülü ve kışın çok sık defrosta geçiyor. Servislerinden de memnun kalmadım. O nedenle yeni seçimimde Vestel düşünmüyorum.
Benim amacım, soğuk olan odamda peteği kısarak, klimayı sadece geceleri 21°C ayarda yaklaşık 10-12 saat çalıştırmak. Malum Ankara'da kışın -10 -15°C görüyoruz. Odam ara bölmelerle yaklaşık 25 m². İki cephesinde pencere var ve diğer cephenin arkası da boşluk. Yani ısı transferi çok fazla oluyor.
Bütçe konusunda malum yatırımın kredisini de ödediğim için çok yükseklere çıkamıyorum. Hesaplarıma göre 12.000 BTU/h yetiyor ama fiyat uygun olursa 18.000 BTU/h uzun vadede iyi gibi görünüyor. Kapıyı açıp koridorun soğuğunu kırmak isteyebilirim.
Sizden cevap beklerken bakmaya devam ettim. -15°C Isıtma Çalışma Sıcaklığı, 3,72 COP (Isıtma Değeri) değerlerinden ötürü, düzgün bir telefon uygulaması olması ve bakır kondenser ve boru kullanması nedeniyle Samsung AR12TSFYCWK/SK Premium Plus A++ 12000 BTU modelinde karar kıldım. Wind Free özelliği için 2000 TL daha verecek kadar önemi yok benim için, o nedenle tercihim bu şekilde oldu. Şu anda siparişi tamamlamadım, sizin de yorumunuzu bekliyorum...
Sizin bu konuda marka ve kullanım önerilerinizi öğrenebilirsem çok memnun olurum. Saygılar... @klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckanat -- 11 Kasım 2022; 0:35:27 >
-
Merhabalar hocam.
Maalesef bu cihazın boru çapları uymaz.
Diğer mesajınızdaki gibi bu cihazın boru çapları 1/4 - 1/2'dir. Yani 6,35 mm ve 12,7 mm.
Mevcut borunuz ise 1/4 - 3/8. Yani 6,35 ve 9,52
Gereğinden düşük çaplı boru kullanmak sağlıklı değil. Servislerin çoğu da bu boruyu klimaya uydurma işini sevmiyor,kabul etmiyor. Bu boru çapı LG'yi imkânsız kılıyor. 36m² alanda maalesef 12000 Btu cihazın oluru yok. Arçelik 12660 durumu idare edebilir ama ona vereceğiniz parayla,belki biraz daha ekleyerek 1/4 - 3/8 boru çaplı 18000 Btu cihaz alabilirsiniz. Bu cihazlar da her markada maalesef yok. Yani duruma göre LG'den daha daha pahalı cihazlar mümkün olabilir. 12000 alır geçerim derseniz o başka ama diğer türlü alternatiflere bakmanız gerekir.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam. Bosch grubu markaların cihazları arasında çok bir fark bulunmuyor (tasarım vb. detaylar dışında).
18000 için örneğin Profilo Sea Air P3ZMX18911 modelini tavsiye edebilirim. 24000 olanı için P3ZMX24911 modeliyle aratabilirsiniz.
24000 Btu alırsanız çok bir sorun olmayacaktır. Ancak cihaz daha büyük kapasiteli olduğu için belki havaların çok sıcak olmadığı zamanlarda dur-kalk yapabilir. Yani dış ünite kendini son aşamaya kadar kısmasına rağmen ortama fazla gelirse kendini durdurabilir. Ama havalar genel olarak bölgenizde sıcak olduğu için bu da bir sakınca oluşturmaz. Sakıncası da faturaya bir miktar fazla tüketim yazması olurdu,cihaza zararı olmaz. Bu bağlamda aradaki farka bütçeniz yetiyorsa 24000 tercih edebilirsiniz. Ama bu durumda cihazı satın almadan önce tercih edeceğiniz markadan keşif hizmeti almanızı tavsiye ederim. Çünkü servisler gereğinden büyük veya küçük kapasite seçildiğini düşündüğü zaman montajı kabul etmeyip iade etmenizi ve uygun kapasite almanızı isteyebiliyorlar. Böyle bir durumla karşılaşırsanız iadesi,kargosu,uygun cihazı alması,o arada uygun cihazın zamlanması derken zarar edersiniz. Bu nedenle keşif hizmeti alıp servise 24000 Btu tercih etmek istediğinizi,bu durumda servisin montajı kabul edip etmeyeceğini sormanızı tavsiye ederim. Onlardan yana bir engel çıkmazsa tercih edebilirsiniz,sorun yaşamazsınız.
Saygılarımla...
-
Merhaba. En verimli ve performanslı cihazlar üst segment kategorisinde bulunmaktadır. Buna bağlı olarak fiyatları da bütçeye göre değişmekle birlikte aşırı yüksek olabilmektedir. Bütçe durumunu göz ardı ederek en verimli cihazları örnekleyecek olursam ;
Daikin Ururu Sarara
Panasonic Etherea KIT-Z50-XKE
Daikin Shira Plus
Mitsubishi Heavy Diamond ZSX-W (form-mhiklima.com)
Mitsubishi Electric Legendera
şeklinde örneklendirebiliriz. Bu örnekler klima piyasasında,bahsetmiş olduğunuz kapasite değerinde ısıtma verimi en yüksek,tepe değere sahip olan cihazlardır. Yani daha ötesi olmayan modeller bunlardır.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam. 24,75'ten 25m² için 12000 Btu yeterlidir.
Alternatif olarak Kaira DTXR35E modelini de düşünebilirsiniz. Bu cihazın satışı nispeten daha kolay olur,daha popüler olduğu için.
Nobo vb. elektrikli ısıtıcılardan kesinlikle daha tasarruflu olur. Çünkü bu tarz elektrikli ısıtıcılar direkt olarak elektrik akımını ısıya dönüştürdüğü için dış ortamdaki ısıyı kullanmazlar. Ancak klimalar yapıları ve çalışma mantıkları gereği dış ortamdaki ısıyı emerek içeri taşırlar ve bunu yapabilmek için elektriği kullanırlar. Dolayısıyla çok daha verimlidirler. Bu bağlamda klimanın tüketimi daha düşük olacaktır,doğrudur.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun,memnun kalmamanıza üzüldüm. Eğer cihazın sizin için kullanılabilir bir yanı yoksa iade yolunu düşünebilirsiniz. Kullanmaya niyetiniz varsa Wi-Fi uygulamasının linkini elde etmenize yardımcı olabilirim.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Bu cihazı tavsiye edebilirim ancak bu markanın her bölgede servisi yok. Sonu i ile biten cihazlara Bosch Termoteknoloji servisleri bakıyor. Bu servisler de her şehirde ilçede yok.
bosch termoteknoloji
Bosch Klima Servisleri | Bosch Termoteknolojihttps://www.bosch-thermotechnology.com/tr/tr/residential/servis-hizmetlerimiz/yetkili-servislerimiz/klima-yetkili-servislerimiz/Yukarıdan servis listesine bakabilirsiniz. Yaşadığınız şehir listede yoksa komşu şehirden servis gönderiyorlar ancak bu durumda da servis yol ücreti alıyor. Bu pek iyi bir alternatif olmaz. Buna göre karar vermenizi tavsiye ederim. Eğer şehrinizde servisi varsa tercih edebilirsiniz.
Cihazı tavsiye edebilirim,fiyatına göre iyi ve sorun yaşamayacağınız bir seçenektir.
Isı pompası maalesef çok pahalı. Bahsettiğiniz uygulamayı uygun bir sirkülasyon pompası ve plakalı eşanjör kullanarak da yapabilirsiniz. Isı pompalarındaki sistemin benzeri olur. 3000 Kcal ısıl transfer yeteneğine sahip bir eşanjör yeterli olacaktır. İç serpantini daldırmak yerine uygulayabilirsiniz,alternatif olarak aklınızda bulunsun.
Saygılarımla...
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Isı pompası maalesef çok pahalı. Bahsettiğiniz uygulamayı uygun bir sirkülasyon pompası ve plakalı eşanjör kullanarak da yapabilirsiniz. Isı pompalarındaki sistemin benzeri olur. 3000 Kcal ısıl transfer yeteneğine sahip bir eşanjör yeterli olacaktır. İç serpantini daldırmak yerine uygulayabilirsiniz,alternatif olarak aklınızda bulunsun.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Hayırlı olsun. Bahsettikleri gibi servis montajı yapıp garantiyi başlatır. Servis müdahalesi bulunmadıkça (cihaz kurulmadığı sürece) garanti başlatılmaz.
Samsung'un güncel cihazlarından birini almışsınız. Fiziksel olarak inceleme imkânım olsa da detaylı bir şekilde inceleme fırsatım olmadı. Bu ay kısmetse incelemesine başlayacağım. Ancak materyal kalitesi vb. yönleriyle oldukça iyi görünüyor. Performans bakımından da memnun kalacağınızı düşünüyorum. Ama dediğim gibi detaylıca bu cihazı test etme imkânım henüz olmadı. Bu nedenle ezbere konuşmak istemem şahsen.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Rica ederim,faydalı olmasını dilerim.
Bu tutumları hiç doğru olmamış. Bir müşteriyi kaybettiler. Bu zihniyetle devam ederlerse daha çok kayıp yaşarlar.
LG Dual Cool serisi soğutma ağırlıklı kullanımlarda tercih edilebilir bir cihazdır. Isıtma bahsettiğiniz gibi yoğun olmayacaksa bu cihaz tercih edilmeye müsaittir. Soğutma öncelikli kullanımlar için daha uygun bir cihazdır.
Bu cihazda kullanılan iç ünite serpantin boruları,iç ve dış ünite arasında döşenecek olan boru ve dış ünite serpantin boruları bakırdır. Şu an LG'nin alüminyum borulu ürünü bulunmamaktadır. Bir dönem bu var idi,ancak artan şikayetler sebebiyle bakıra dönmek zorunda kaldılar. Hatta buna (bakıra geri dönmeye) LG'den daha çok direnen Samsung bile şu an tüm cihazlarını bakır borulu olarak üretmektedir.
Saygılarımla...
-
Selamlar kıymetli hocam.
Cihazı kaç derece set değerinde kullanıyorsunuz ? Yani kaç dereceye ayarlıyorsunuz ? Sorun yaşadığınız durumlarda dış ortam sıcaklığı nedir ?
Defrost manevrasını yaptığı zaman dilimlerinde dış ünite gerçekten karlanmış oluyor mu ?
Son zamanlarda dış ortamın nem oranı normalden fazla mı ?
Defrosttan çıktıktan sonra üflemeye başladıktan 8-10 dakika sonra üfleme sıcaklığı nasıl oluyor ? Ilık mı yoksa sıcak mı üflüyor?
Bu bilgiler ışığında yorum yapabilirim.
Saygılarımla...
-
Merhabalar.
Soğutma için Gree tercih etmenizde sakınca yoktur.
Bu bağlamda
Gree Fairy
Gree Pular
Kaira şeklinde sıralama yapabiliriz. Fikrimce Kaira daha sessiz çalışmaktadır (özellikle yüksek fan hızlarında).
Alternatif olarak soğutma için LG Dual Cool serisine de bakmanızı tavsiye ederim,bu cihazlardan sonra sıraya alabilirsiniz.
Saygılarımla...
-
-
Öncelikle diğer arkadaşın dediği gibi büyük hizmet yapıyorsunuz emeklerinize sağlık. Bütün klima araştırmamı sizin son 2-3 yıllık mesajlarınızı okuyarak yapıyorum.
UB kısmını karıştırmışım evet, sonu UB olan eski aldığım klimanındı. Başı da LTXN ile başlıyordu. Yeni aldığım R32'li klima LTXM35N. Dış ünite de gelince üzerindeki R32 ve yanıcıdır amblemine bakayım teşekkürler!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 8 Kasım 2022; 23:5:25 > -
İade etme şansım yok maalesef. İnternete bağlayabildim. Uv sterilizasyonu buldum. Fan gücü olarak 3 kademe ve auto var. Bahsettikleri 5 kademe sanırım yukarı aşağı salınım hareketi. Onun dışında kumandada sağ sol salınım ayarı da var ancak gerçekten var mı onu henüz anlamadım. Cihazın çalışmasını sevdim. Güzel ısıtıyor. Durması gerekince hemen duruyor. Çok sesli değil. Led gösterge oda ısısını gösteriyor. Tuşa basınca ayarlı derece görünüyor. Bu iyi. Kumanda çok küçük ve kullanmak aşırı zor. Çok az tuşu var ekran aşırı küçük. Extra fonksiyon tuşu var her şeyi ona yüklemişler. Alışınca daha çok severim herhalde, sevmek zorundayım :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dilim döndüğünce yanıtlamaya çalışayım hocam.
Cihazı genellikle 28 - 30 arasında açıyoruz ama deneme yapmak için 25 dolaylarında da açtım ama yine aynı hareketleri sergiliyor. Dış ortam sıcaklığı ise şu sıralar gündüzleri 15 geceleri ise 7 - 10 civarlarında. Bilhassa havalar soğuma eğilimine girdiği zaman bu sorun çok fazla belli ediyor kendini.
Dış ünitede karlanma var mı yok mu onu yarın öğrenip yazacağım.
Dış ortamın nem oranı evet yüksek. Mesela şu an %77 seviyelerinde. Bu mevsimde genelde hep aynı seviyelerde oluyor nem. Yani yüksek diyebiliriz.
Defrosttan çıktıktan sonra ilk dakikalar gayet sıcak üflese de giderek ılık üflemeye başlıyor. İç ünite durmadan 30 - 40 saniye önce de bayağı soğuğa dönüyor üflediği hava. Hah diyorum defrost geliyor. Sonra öndeki hava akış yönlendiricisi neredeyse kapalı konuma gelip iç ünite duruyor, çok hafif bir uğultu geliyor sadece, başka hareket yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler hocam 18k btu cihazlarda da çok alternatife ulaşamadım. Aşağıdaki ürün var;
Kirigamine Zen - MSZ-EF | Mitsubishi Electric Klima Sistemleri
O da 30.000 ₺ üzerinde fiyatlanıyor. Arçelik fiyatı bunun yarısı ancak o da 12k btu cihazın diğerlerinden farkı nedir? Bunu koysak işimizi görecek mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X