Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2674. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: redali Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.933
Cevap
962
Favori
4.899.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
33. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 26722673267426752676
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @klima5505 Hocam öncelikle klima konusunda böyle detaylı bir çalışma yaptığınız için çok teşekkür ederim. Çok güzel bilgilendirdiniz bizleri hem servis konusunda (özellikle vakumlama konusunda) hem markalar konusunda.

Ben de evim için sizden tavsiye almak isterim, forumda eski cevaplarınızı okuyarak az çok fikir sahibi oldum ama kafamın karıştığı noktalar var.

Evimin 18m2'lik kuzeye bakan oturma odasına Diyarbakır'ın yaz ayları için klima almayı düşünüyorum. Binanın yalıtımı var, odada balkona acılan tam boy camlı pimapen kapı var (cam 3.5 m2). Ben soğutma için 9000 btu bir klima almayı düşünüyorum. Bu yeterli olur mu? 12000 btu odayı rahatsız edici derecede soğutur diye düşündüm açıkcası. Isıtma için çok fazla kullanmayacağız sadece bu vakitlerde bir iki hafta kullanırız, sonrasında zaten merkezi sistem doğal gaz var. max 13-14 bin civarlarında wifi özellikli, gürültü problemi olmayan, tasaruflu bir kaç klima tavsiye eder misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazlum.klc -- 3 Kasım 2022; 21:59:18 >

• Overmedia kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Klima tüketiminizi mutlaka düşürecektir. Çünkü konvektör vb. ısıtıcılar dirençli tel marifetiyle ısıtma sağladığı için elektriği direkt olarak ısı açığa çıkarmak için kullanırlar. Ancak klima,(ısıtmada) elektriği dış ortamdaki ısıyı içeri taşımak için kullanır.

Multi klima vb. cihazlara yönelmeniz yerine iki adet 12000 Btu klima alıp ayrı ayrı iki odaya konumlandırmanız en sağlıklı yöntem olacaktır. Multi klima dediğimiz de birden fazla iç ünitenin bağlanabildiği tek dış üniteli sistemlerdir. İki iç üniteyi,ikisinin kapasitesi kadar büyük tek bir dış üniteye bağlayarak tek dış ünite ile çözüm bulabilirsiniz ancak bu,iki ayrı klimadan daha yüksek satın alma maliyeti ve daha yüksek sarfiyata sebep olur (özellikle sadece bir iç ünite çalıştığı zamanlarda). Bu nedenle estetik açıdan sorun olmayacaksa iki ayrı klima almanız daha iyi olur. Klima başına bütçeniz nedir ? Multi'yi özellikle isterseniz bu durumda tavsiye edeceğimiz markaların bayileriyle görüşmeniz gerekir. Çünkü gereken boru kaç metre ise o ayrıca ücretlendirilecektir ve işçilik ücreti eklenecektir. Bu detayları bayi ile görüşüp keşif hizmeti alarak belirlemeniz gerektiği için bir iç-dış üniteli sistemler gibi nokta atışı bütçeye göre tavsiye vermemiz olanaksız olur.

Saygılarımla...

• unpop kullanıcısına yanıt

Merhaba. Aldıysanız hayırlı olsun,kötü bir tercih değil. Arçelik ile eşdeğer durumda. LG iç ve dış ünite arasında bakır boru kullanıyor. Arçelik alüminyum boru kullanıyor. Bu yönüyle LG avantajlı oluyor.

Saygılarımla...

• granma79 kullanıcısına yanıt

Merhaba.

İkinci el yerine asgari fiyata sahip sıfır cihaz almanız daha sağlıklı olur. İkinci ele maalesef kimse garanti veremez. Yani satışı yapan firma kendi bünyesinde garanti verir ama cihaz kullanılmış olduğu için ne kadar dayanır bilemeyiz. Buna ek olarak cihazın ilk montajı nasıl yapıldı,vakum vb. işlemler uygulandı mı onu da bilemeyeceğimiz için riskli olur.

Kışın da sorun yaşatmayacak şekilde asgari fiyattan E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim. Alternatif olarak Samsung AR35 serisi tercih edilebilir.

Düşüncelerinize göre alternatifleri artırabilirim.

Saygılarımla...

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt

Merhaba. Hayırlı olsun. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım. Kullanım aşamasında da memnun kalmanızı temenni ediyorum.

Saygılarımla...

• casperadam40 C kullanıcısına yanıt

Merhaba.

18000 Btu almanız,bahsetmiş olduğunuz iklim şartları için daha sağlıklı olacaktır. Dedikleri gibi 12000 Btu da bir şekilde iklimlendirme sağlar,uzun süre çalışacağı için tolere eder ancak 18000 daha tedbirli olur.

Baymak özellikle soğutma için tercih edilebilir. Şahsen hiç alınmaz demiyorum ama en son sıraya yazıyorum.

Servis imkânını da gözeterek yorumlamam gerekirse ;

Profilo (R32 Gazlı olan modelleri)

E.C.A (R32 gazlı olan modelleri)

LG

Baymak

Vestel

şeklinde bir tercih sıralaması yapabiliriz. Baymak'ı ısıtma da olduğu için alt sıraya yazdım. Vestel için de durum aynı.

Rica ederim.

Saygılarımla...

• HyRttN1 H kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Öncelikle mekânınız kaç m² ?

Eğer L'nin tam köşesine yeşil nokta ile işaretlenmiş şekilde bir salon tipi konumlandırabilirseniz çizimdeki gibi sağa-sola salınım özelliğini açık tutarak tüm alanı taramasını sağlayabilirsiniz. Lokantada müşteriler yemek yerken oturma hizasına salon tipi klimanın üflemesi mümkün olmaz,insanlar rahatsız olmaz. Ancak tereddüt ederseniz salon tipi klimanın ölçülerine uygun bir metal sehpa yaptırarak daha da yüksekte durmasını sağlayabilirsiniz.

Bu şekilde köşeye konumlandırma imkânınız yoksa ve mekân büyükse iki ayrı klima daha sağlıklı olur. Bu durumda da kapasiteyi ikiye bölüp iki klimayı da aynı anda çalıştırma şartıyla kullanmanız en iyisi olur. Örneğin 24000 Btu tek klima yerine iki adet 12000 Btu klima kullanabilirsiniz. Ama hava çok soğuk/sıcak değil,klimanın düşük seviyede çalışması yeter dediğiniz anlarda da iki klimayı çalıştırıp kısık ayarda kullanarak çalıştırmanız daha doğru olur. Diğer türlü tek klima,kısık çalıştırılsa da ortama yetersiz kalıp sarfiyatı artıracaktır.

Saygılarımla..

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• mazlum.klc M kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Faydalı olmasına çok sevindim.

9000 Btu eğer yalıtım iyi ise,tam anlamıyla işlevli bir yalıtım var ise yeterli olur. Ama benim tavsiyem bütçe vb. nedenlerle engeliniz yoksa 12000 Btu tercih etmeniz yönündedir. Endişeniz olmasın,bahsettiğiniz gibi rahatsız edici bir soğutma olmayacaktır.

Inverter klimaların %98'inin 9000 Btu ve 12000 Btu olanları zaten aynıdır. Aynı derken ; kompresörü,fan motoru vs. aynıdır. Değişen tek şey yazılımıdır. Örneğin 9000 Btu modele konan kompresör maximum 5400 devir hızda döndürülür ve nominal kapasitesi 9000,max. kapasitesi 12000 Btu olacak şekilde ayarlanır. Aynı modelin 12000 Btu olanına yine aynı kompresör konur, max. 72000 devir hızda döndürülür. Bunun da nominal kapasitesi 12000 Btu, max. kapasitesi 15000 Btu olacak şekilde ayarlanır. Bunlar rastgele örneklerdir,filanca marka diyebiliriz.

Daha anlaşılır şekilde ifade etmem gerekirse ; inverter klimaların 9000 Btu ve 12000 Btu olanına aynı donanım kullanılıp kapasitesi kompresörü süren kartın yazılımına müdahale edilerek değiştiriliyor. Bu elektronik beyinli arabalara yazılım atılıp beygir gücünü artırmaya benzer bir uygulamadır.

Yani 9000 Btu gereken yere 12000 Btu tercih etmek tüketim vb. açılardan da bariz bir fark oluşturmuyor. Tabii bunun da bir sınırı var. Mesela 7m² gibi bir alana da aynı mantıkla 12000 Btu tercih etmek doğru olmaz. Çünkü kapasite arttıkça klimanın inebileceği minimum kapasite değeri de yükseliyor.

Daha fazla uzatmadan sorunuza açıklık getirmem gerekirse 9000 yerine 12000 tercih etmeniz aşırı soğutma vb. sorunlar meydana getirmez. Bu tamamen sizin kumandadan ayarlayacağınız sıcaklığa bağlıdır.

Bu bağlamda 12000 Btu tercih etmenizi tavsiye ederim.

Bütçenize uygun olup aradığınız özellikleri içerecek şekilde ;

Ek ücret karşılığında kazandırabileceğiniz Wi-Fi özelliğine sahip olarak,15bin bandına çıkabilirseniz Dayrelax Infini modelini tavsiye edebilirim. Bu cihazın verimi alttaki cihazdan daha yüksektir,bu yönüyle üstündür.

Kaira DTXR35E modelini tavsiye edebilirim. Wi-Fi özelliği mevcuttur. Kronik bir ses sorunu yoktur.

Bölgenizde servis ağı mevcut ise E.C.A Niobe Blue serisini tavsiye edebilirim. Wi-Fi özelliği mevcuttur.

LG Sirius UV serisi tercih edilebilir,Wi-Fi mevcuttur.

Bir alternatif daha ekleyecek olursam Arçelik 12760 AL modelini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. 12000 btu tercih edeceğim sizin tavsiyenize bağlı olarak. Model olarak tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sayenizde seçeneklerimiz çoğaldı🙏🏻

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mazlum.klc M kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Tercihinizin hayırlı olmasını diliyorum :)

Saygılarımla...

• Üstad merhabalar daha önce de yazmıştım. Zaman bulup ancak bakabildim ölçülere. Kumpasla baktım dış çapları 6.4 ve 9.4 şeklinde salon 36 m2 batı cephe evim var çerkezköyde. Evin izolasyonu başarılı gibi halen şortla geziyorum ve petek falan açmadık. Salona blackout perde yaptırdım, görece güneşi kesiyor.

https://www.hepsiburada.com/lg-uv-nano-artcool-a-s3-m18klrgaea6gltk-18000-btu-inverter-split-klima-p-HBCV00000EXQ1T?url_src=and-product-detail

Buna niyet ettim ama boru çapları kurtarır mı? Nereden öğrenebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpermete -- 6 Kasım 2022; 22:17:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buysa yaş o iş. Ancak 12kbtu oluyor o da 36 m2 salona yeter mi bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpermete -- 6 Kasım 2022; 22:28:27 >

hocam teşekkürler. profilo ve eca için hem ısıtmada hem soğutmada önerebileceğiniz modeller hangileri 18000 btu. profiloda 18000 btu 15bin tl 24000 btu 17bin tl civarı model var ama ne kadar iyiler bilemedim.mesela 18000 btu yerine 24000 alsam ne olur. arada çok fiyat farkı olmadığı için. @klima5505

• Merhaba, sadece ısıtmada kullanmak için en verimli 18.000 btu klima hangisidir?

Hocam öncelikle tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Salon 4,5x5,5m.....12,000 btu yeterli mi? (Yer Muğla/Milas. Ocak ve Şubat genelde soğuk)

Geçici kullanımdan kastımız şu: 2023 mayıs sonu ülkeden çıkma planlarımız var. Bize bu kış (4-5 ay) idare edecek, elektrik tüketimi düşük, akabinde satıp elden çıkarabileceğim bir cihaz bakıyorum.

Geçen sene Nobo tarzı 2200 W petekli bir ısıtıcı vardı. Ocağımıza incir ağacı dikti. 4 ayda 7000 TL elektrik faturası ödedim. Klima ona göre daha az yakar diye düşündük. Doğru mudur?

Eca Niobe blue aldım pişmanım. Cihazın bir uygulaması dahi yok. İnternete bağlanmıyor. Haier uygulamaları da cihazı tanımıyor. Altında qr kod varmış onu da o kadar küçük yapmışlar ki telefon tanımıyor. Resmen hayal kırıklığı, ayrıca cihazda 3kademe fan var ve uv sterilizasyona dair hiçbir şey yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam Önceki cevaplarınızı okudum, 1 adet pahalı toshiba 18.000 btu yerine, 2 adet 12.000 btu normal fiyatlı klima daha mantıklı geldi, sadece ısıtma amaçlı kullanacağım, hepsiburada da indirime girmiş Bosch Climate 3000I 12000 Btu Duvar Tipi Inverter Split Klima nasıldır tavsiye eder misiniz?

• Elektriği güneş paneli ile üretiyorum, şebeke mevcut değil, gündüz elektrik fazlası oluyor, alacağım klimanın iç ünitesinin elektrikli kısımlarını ayırıp, su deposuna atıp chiller yapayım , gündüz sıcak suyu hazırlayıp, gece daha az Akü kullanayım diyorum. İnverter Gündüz tam kapasite çalışıp, gece minimum çalışacak. Neden böyle zihni sinir işlere bulaşıyorum çünkü klima 12 bin TL, inverter ısı pompası 100 bin TL

• Bugun metro marketten resimdeki model klimayi satin aldim seneye dugunum olacak 1 sene kutusu acilmadan yaticak samsung mh ile gorustum garanti o zaman baslar 3 yil genel 10 yil kompresor ve dis unite garantisi olacak dedi kurulum ucretsiz dendi kullanan arkadaslar varmi? Memnun olan veya olmayan nasil bir modeldir acikcasi arastirmadan aldim ancak kendi yerinde 14-16bin tl fiyat verdiler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba.

17 Ekim'de size bir soru sormuştum ve siz de ayrıntılı bir cevap vermiştiniz. Öncelikle o mesajınız için teşekkür ederim.

Listemde bulunan Kaira'yı elemek zorunda kaldım. Çünkü müşteri hizmetlerine 24 Ekim, 28 Ekim ve 01 Kasım'da keşif talebi için telefon ettiğimde tüm bilgileri almalarına rağmen servisten arayan olmadı.

Sizden "LG Dual Cool S3-W18KL2BA 18000 BTU" için görüş almak isterim.

Bu klimada kullanılan malzeme bakır mı alüminyum mu?

Klima mayıs, haziran, eylül aylarında soğutma amaçlı; sonbahar ve kış aylarında

- yoğun olmamak kaydıyla- ısıtma amaçlı kullanılacaktır.

İyi günler dilerim.

• 
Sayfa: önceki 26722673267426752676
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.