Merhaba. Modelleri öğrenebilirseniz çok iyi olur. Çünkü markayla beraber model de önem arz etmektedir. Antalya'da bahsedilen markanın iyi bir modeli ise rahatlıkla ısıtma ve soğutma talebinizi sessiz bir çalışma ile karşılayacaktır ancak hangi model olduklarını bilmemiz çok daha iyi olur. Saygılarımla... |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2673. sayfa)

-
-
Rica ederim.
Bütçenize uygun olacak şekilde Kaira DTXR35E veya E.C.A Syplos ESA1312A100 modellerini tavsiye edebilirim. Bir miktar daha artırabilirseniz Dayrelax İnfini serisine de bakmanızı tavsiye ederim,verimi daha yüksek bir cihazdır.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Hangi ilde yaşıyorsunuz ? Ara kat mı , çatı kat mı ? Isıtma amaçlı kullanım olacak mı ? Max. bütçeniz nedir ?
Saygılarımla...
-
Merhaba. Söz konusu model en alt seriye ait. Benim tavsiyem Mitsubishi alacaksanız en az ZS-W kodlu Premium serisini tercih etmeniz yönünde olur.
Bu cihazı tercih edebilirseniz ZS-W listede en iyi tercihtir.
Bayiden almanız şart değilse form-mhiklima.com web sitesinden veya bu distribütörün bölgenizde bayii var ise o bayiden aynı cihazın (Premium serisinin) R32 gazlı olan güncel versiyonunu alabilirsiniz.
Alternatif olarak Bosch'un R32 Gazlı serilerini veya Samsung AR35 serisini tercih edebilirsiniz. Bosch ile Samsung AR35 eşdeğerdir. Bosch servis bakımından bir miktar daha üstün,daha fazla memnuniyet oranına sahiptir.
Daikin'de asgari tercih Shira Eco serisi olmalıdır. Çok güzel fiyata bulunabilirse Sensira serisine de inilebilir.
Saygılarımla...
-
-
Merhaba hocam.
LG'nin bu uygulamasını ben de beğenmiyorum ve tavsiyelerimde ismini mümkün mertebe az anıyorum. Bir dönem LG Türkiye adıyla kendi ağımızı oluşturacağız vb. bahaneler sunarak servislerin lisansını iptal etme yoluna gittiler,sonra askıya alındı. Şimdi fark ettirmemeye çalışarak bunu yapıyorlar. Ancak yaşanan aksiliklerde,anlaşmazlıklarda kendi şahit ve dahil olduğum birçok durumda tüketici lehine sonuç almanın mümkün olduğunu gördüm. Bu konuda çok diretmiyorlar. Tabii böyle yapan servisleri de olabilir,nitekim şikayetvar gibi sitelerde bunlara rastlanabiliyor. Ancak dediğim gibi olumsuz geri dönüş oranı ile bizzat çok karşılaşmadım ve karşılaştıklarımın da tüketici lehine sonuçlandığına şahit oldum. Türkiye'den çekilmesi şu an gündemde değil. Öyle olsa bile mevcut kullanıcılar bundan etkilenmeyecektir. Hatta belki daha iyi bile olabilir. Daha iyi temsil edecek birilerine geçiş sağlanabilir. Hotpoint,Türkiye'den çekilirken servis hizmetlerini Vestel'e bıraktı. Çekilme gibi bir durum olursa yine buna benzer bir durum söz konusu olacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Doğrudur. Bayiler 12660 yerine bu modelin geldiğini söylese de bahsettiğiniz gibi birkaç ek özellik dışında 12465 vb. modellerden pek farkı bulunmamaktadır.
Saygılarımla...
-
Selamlar hocam.
18m² için 12000 Btu rahatlıkla yetecektir. 18000 Btu bahsettiğiniz şartlar dahilinde de fazla gelir.
Isıtma için LG'yi şahsen ön planda tavsiye etmiyorum. Akdeniz bölgesinde daha rahat çalışır ancak Marmara için benzer fiyat bandında popüler olan Kaira DTXR35E modeline bakmanızı tavsiye ederim. Düşüncelerinize göre alternatifleri artırabilirim. Bu cihaz ısıtmada daha sağlıklı olacaktır.
Saygılarımla...
-
Selamlar.
Samsung'un son cihazlarını detaylı inceleme fırsatım henüz olmadı. Wind Free özelliğini vs. denedim ancak açıp detaylı inceleyemedim. Ancak şunu biliyorum ki bu cihazlar artık bakır kondanserli. Eskiden Samsung (üçgen şekilli iç ünitelerinin olduğu dönem) alüminyum kondanserli klimalar üretiyordu ve bunlar çok dayanıksız cihazlar idi. Şimdi kalite konusunda ciddi anlamda bir yükselme söz konusu. Bu bağlamda cihaz fiziksel olarak çok sağlam ve güven verici görünüyor. Isıtma için de bölgenizde sorun yaşatmayacağını düşünüyorum. Kısmetse bu ay içerisinde detaylı incelemeye alacağım. Ancak şu an düşünce boyutunda yorum yapabiliyorum. Ancak kalitesine dayalı olarak yorum yapacak olursam,bir de mekânınız küçük olduğu için bu cihazın memnun edeceğini söyleyebilirim.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Bölgenizde servis ağı var ise (E.C.A'yı arayarak sorgulatabilirsiniz 444 0 322) E.C.A Syplos ESA1318A100 modelini bütçenize uygun olup ısıtması iyi olan bir örnek olarak tavsiye edebilirim.
Saygılarımla...
-
Selam.
İkisi arasında Arçelik Ekolojik daha iyi bir tercih olur. Vestel'de buna çok çok uzak bir cihaz değil ama ses şikayetleri gelebiliyor. Arçelik bu konuda daha emniyetli kalıyor.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Isıtma için Kaira daha iyi bir tercihtir. Gree cihazlar yazılımsal sorunu olduğu için ısıtmada iyi değildir. Şahsen ısıtma için tavsiye etmiyorum. Isıtma konumunda Inverter oluşunun gereği olarak çalışma frekansını ayarlaması gerekirken 400W tüketimin altına düşmeden (düşebileceği halde) dış üniteyi tamamen durdurmaktadır. Dur-Kalk şeklinde çalıştığı için yazılımsal olarak sorunludur ve sarfiyat olarak dezavantaja sebep olmaktadır.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Hayırlı olsun. Rica ederim.
Bu mümkündür ancak klima ile entegre çalışabilecek bir termostat kullanmak gerekir. Veya klimaya uyumlu universal bir termostat gerekli olacaktır. Bu cihazın da iç ünite üzerindeki sensör yerine kendi sensörünü aktive ederek klimayı kontrol edecek özellikte olması gerekir. Mümkün ancak bu tarz çalışabilen termostatı bulmak gerekir ve maliyeti yüksek olabilir.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Eğer yalıtım yoksa ve güney cephede cam olup camların alanı büyük ise Enviro 42 tercih etmeniz,yani 14000 Btu cihaz daha iyi olacaktır. Ama sağlıklı ve kaliteli bir yalıtım yapılmış ise Enviro 35 , 12000'lik yeterli olur. Yalıtıma göre karar vermenizi tavsiye ederim. 14000 Btu cihaz da bir zarar (fazla tüketim vs.) meydana getirmez.
Saygılarımla...
-
Merhabalar
yazlık bir bölgede kalıyorum ve 2 odada konvektör tipi ısıtıcı kullanıyoruz geçen sene 2 ısıtıcı ortalama ayda 4.000Tl gibi bir rakam getirmişti ve bu sene muhtemelen bu artacak, bu sebepten dolayı klima bakmaya başladım 2 tane oda yanyana 2side ortalama 22 metrekare ortak duvarı paylaşıyorlar en makul çözümü bulmaya çalışıyorum klima vb tavsiyelerinizi alabilir miyim ?
-
Lg Dual Cool S3-W18KL2BA 18.000
hb de indirime girmis, 13000, arcelikten iyi midir
-
Merhaba. Sadece Aralık-Nisan ayına kadar (5 aylık) geçici kullanabileceğim, ikinci elde olabilir 12.000-15000 BTU klima bakıyorum. Tavsiyeniz ne olur? Yer: Muğla/Mlias. Burada kış Ocak-Şubat ayında soğuk olur. Ona göre uygun fiyatlı tavsiyeniz olarsa çok iyi olur.
-
Dediğiniz gibi eca niobe blue aldım, taktırdım ancak daha eve taşınmadığımız için henüz kullanamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba.Evimizin salonu için klima alacağız.
-Ev kırsal yerde yalıtım vs yok.
-Yazın sıcaklık 38 derece civarı kışın 0-5 derece arası genelde çok kar yağmaz.
-Bölge Akdeniz il Hatay.
-Odanın boyutları 4.95x5.25 yüksekliği 2.75. yani yaklaşık 27 m2.Oda yaklaşık 8 saat güneş görüyor.Ev Güney cepheli, klima konulacak oda Kuzeye bakıyor.
-Evde 3 kişi yaşıyoruz. Odada 4 koltuk 1 tv ve küçük sehpalar vb. eşyalar mevcut.
-Kışın aktif şekilde ortalama 14 saat ısıtmada, yazında yine 14 saat soğutmada kullanacağız.Arada sırada kapıyı açıp koridorunda ısınıp soğumasını sağlayabiliriz.
-LG , ECA ve Baymak firmalarıyla görüştüm eca ve baymak 12000 btu klima önerdiler, lg 18000 btu önerdi. baymak firması 18 binlik alırsanız yine fazla gelmez dediler.
-Ayrıca evde farklı odada bir klima daha var 24000 btu profilo 5 yıl önce taktırmıştık.İki klima olacağı için enerji tasarrufuda önemli.
Şuan aklımda Baymak Elegant Plus 18 A++ 18000 BTU klimayı almak geçiyor fakat bu konuda çok bilgili olmadığım için öneri almak istedim.Hem enerji tüketimi açısından hem performans hemde az sesli çalışması kriterlerinde almayı düşündüğüm baymak elegant plus klima tatmin eder mi ? Sizin bu konuda öneriniz nedir.Bölgemde Lg eca baymak vestel profilo gibi servislere ulaşmam kolay. Yardımınız için şimdiden teşekkürler. @klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperadam40 -- 3 Kasım 2022; 16:39:11 >
-
Merhaba L sekilli bir lokanta icin 2 adet duvar tipi klimami daha kullanisli ve tasarruflu olucaktir, yoksa 1 adet salon tipi klimami daha iyi olacaktir. Klimalarla ilgili cok bilgim yok model arastirmasina baslamadan once bu ayrimi yapabilmem icin yardimci olabilir misiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X