< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2633. sayfa)

-
-
Merhaba.
30m² kadar var ise mesafeyi de gözeterek 18000 Btu tercih etmeniz uygun olur.
20 metre yatay ise sorun olmaz. Sıfırdan tesisat çekilecekse klimayı almadan önce tercih edeceğiniz markadan keşif hizmeti talep ediniz. Borunun nereden gideceği vs. önceden belirlensin. Buna ek olarak standart boruların en uzunu 12 metredir. 20 metre boru için ekli boru kullanmak yerine 20 metre tek parça boru kullanılması çok çok iyi olur. Altta tavsiye edeceğim Mitsubishi vb. markalar zaten 50-100 metrelik kangal borudan uygun metrajda keserek kullanıyorlar. 20 metre kesmeleri yeterli. Yine de önceden servis ile görüşüp tek parça boru kullanmalarını talep etmeniz iyi olur.
Bütçe kısıtlaması yoksa
Daikin Ururu Sarara serisini tavsiye edebilirim. İçeri taze hava alabiliyor olması,nem kontrolü yapabilmesi size faydalı olacaktır. Bu çok abartı olursa ,
Daikin Shira Plus serisini tavsiye edebilirim.
Mitsubishi Heavy ZSX-W Diamond serisi alınabilir (form-mhiklima.com)
Alternatif olarak Toshiba Shorai serisi tercih edilebilir.
Bu cihazları incelemenizi ve bu sıraya göre tercih etmenizi tavsiye ederim.
Tam anlamıyla bir temizlik elde edebilmeniz için hava temizleme cihazı edinmenizi tavsiye ederim. Klimalar özel filtrelere sahip olsa da tam anlamıyla havayı temizleyemezler. Katkıları illaki olur ama hava temizleme cihazı gibi tam performans veremezler.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhabalar hocam.
Arçelik/Beko cihazlar Gebze'deki fabrikada toplanıyor. Parçaları ise LG'nin seçtiği ve ürettiği parçalardan oluşuyor. Yani LG lisansı ile üretim yapıyor.
15lik cihazlar da LG ile birebir. 15'lik aslında melez diye tabir edebileceğimiz bir cihaz.
18000 Btu kapasitenin (mesela 18325) dış ünitesi ile aynı dış üniteyi,12000 Btu kapasitenin (mesela 12325) iç ünitesi ile aynı iç ünitenin eşleştirilmesi ile meydana getirilen bir cihaz. Kapasite 14500 Btu. 14500 Btu kapasite de 12000 Btu kompresörün yazılımla gazlanması ile veya direkt 15000 Btu kompresör ile elde edilebiliyor. Arçelik (Koç Holding) yatırım gücü yüksek bir firma olduğu için LG'ye nazı geçiyor ve kendine has farklı ürünler ortaya çıkarabiliyor. Bahsettiğinizin bir örnek olmasıyla beraber 465HP kodlu gri cihaz üretmesi veya 12760 Alerjen Smart serisi gibi desenli cihaz üretmesi de bu duruma dair birer örnektir.
Yani bu cihazlar da yine LG altyapısı içerir.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Filtrasyon özelliğine sahip olacak şekilde General Electric Prime+ GES-NMG50 kodlu seriyi tavsiye edebilirim.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum. İmkanınız olunca izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Saygılarımla...
Merhaba hocam. Mekânınızda yalıtım var mı?
Max. bütçeniz nedir?
Saygılarımla...
Teşekkürler sağolun, deneyimlerimi yazacağımdan emin olabilirsiniz. Iyi forumlar.
Rica ederim,sizler de sağ olun. Tekrar görüşmek dileğiyle. İyi günler dilerim.
Saygılarımla...
Herkese Merhaba. Tavsiye isteklerinin artması sebebi ile klima kullanıcı adayı olan forumdaşlarımızı ilgilendiren vakum işlemi daha çok önem kazanmaktadır.
Normalde montaj prosedürüne göre yapılması zorunlu olan ancak servis elemanlarının keyfi uygulaması sonucu yapılmayan "vakum işlemi" her klima satın alan ve montajını bekleyen klima kullanıcısı olmak üzere olan forumdaşlarımızı ve bireyleri ilgilendirmektedir.
Vakum işlemi nedir,nasıl yapılır vb. sorulara cevap içeren konuyu aşağıdaki yazıya tıklayarak okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.
Vakum Konusunu Okumak için Tıklayınız
Ayrıyetten yaz aylarının gelmesi sonucu klimaya olan ihtiyacımız artmaktadır. Bununla beraber klimalarımızı sağlıklı kullanabilmek adına bakımlarını düzenli olarak yaptırmalıyız. Bakım hizmeti alacağımız firmayı seçerken dikkatli olmalı ve dolandırıcılığa karşı tedbirli davranmalıyız. Söz konusu risklere dair açıklamayı ve bilgilendirmeyi okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.
Bakım İşlemine Dair Bilgilendirmeyi Okumak için Tıklayınız
Saygılarımla...
-
12k ve 18k btu tavsiyesi verir misiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yalıtım var. Bütçe sınırı 15 bin civarı diyebilirim.
Merhabalar kendi çalışma odam için,
Midea xtreme save 12000 btu modelini mi yoksa LG Artcool 12000 Btu modelini mi tercih etmeliyim karar veremedim?
Teşekkürler
-
Nem kontrolü ve temiz hava alma verme gibi özelliklerin olduğu tek klima. Daikin ururu sarara 18 ve üstü tavsiye ederim harici, şansımın da kullandığı shira plus ancak onda hava alıp verme yok.
Urur sarara 18 binlik şuan 60 70 bin arası hatırlatmakta fayda var.
Hocam merhaba 18 binlik fiyat performans bir ürün arıyorum yardımcı olur musunuz ?
-
Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Peki bu Arçelik/Beko 14500 btu klimaları tavsiye eder misiniz sorunsuz mudurlar? Yoksa bahsettiğiniz bu melezlik soruna neden olur mu?
Evim ara kat kuzeydoğu cephede yalıtım var salonuma takacağım 30 m kare civarında balıkesir/ gönende evim. Salonun karşısında da yatak odası var kapısını açık tutarım gece orayı da serinletir diye düşünüyorum ve sadece soğutma amacıyla kullanacağım. Bütçemde 10-12 bin civarlarında sizin tavsiyeniz ne olur marka ve btu olarak?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam merhaba, Hatay İskenderun da oturuyoruz sıcak ve nemli bir yer klimayı soğutma amaçlı alıcaz tüm evi serinletmek nemini almak için ev 90 100 metrekare.4 model arasında kaldık max bütçemiz 13 14 diyelim.Aşağıdaki modellerden hangisni önerirsiniz yada baska bir model var mı önerebileceğiniz?(bu arada kaira 18 btu 12500 e geliyor indirimle) Elektrik tüketimi ve sorunsuzluk önemli bir kriter bizim için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZALİM777 -- 10 Ağustos 2022; 1:8:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba 26m2 salon için klima bakıyorum. Soğutmada kullanacağım. Sizce aşağıdaki modeller yeterli olur mu? Yazları oda termometresine bakıyorum içerisi 30-32 derece oluyor. İl İzmir. bütçe 10.000 TL altı.
Acaba yaz sonu bir indirim olur mu
https://www.hepsiburada.com/lg-s3-w12ja2aa-s12etk-12-000-btu-dualcool-inverter-klima-p-HBCV00000AB8OM?magaza=Hepsiburada
https://www.koctas.com.tr/beko-ekolojik-inverter-klima-12000-btu-31225-/p/1000237178
Bu ürün daha uygun fiyatlı fakat eski modelmiş. SEER değeri diğerlerinin 6.6 bunun 6.1. Performansda çok farkeder mi acaba?
https://www.koctas.com.tr/beko-inverter-klima-12000-btu-51205/p/1000505872?recommended_by=instant_search
-
Merhabalar, 3 yada 2 başlıklı multi klima ihtiyacım var. Sadece soğutma için kullanacam, 3 başlık için 9-12-18 btu veya 2 başlık için 12-18 btu istiyorum.
3 başlıklı klima için 30-32 bin tl bütçem var. Elektrik tüketimi az olması önemli.
Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için
-
Neden multi klima ? Elektrik tüketimi az olsun istiyorsanız tam tersi multi değil teke tek cihaz almanız gerekiyor. Multilerin min btu değerlerinin yüksek olması nedeniyle elektrik tüketimi az değildir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
cevabınız için teşekkür ederim. klimalar hakkında çok bilgim yok. eve 3 adet klima lazım, multi klimanın fiyatı daha uygun olduğunu gördüğüm için onu almak istedim.
tavsiye edeceğiniz modeller var mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X