Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2597. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (3 Mobil) - 14 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.978
Cevap
961
Favori
4.903.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 25952596259725982599
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 metrekare yatak odama klimaya karar veremedim bir türlü. baymak önermiyor burdaki klima üstadı. öbür yandan daikin ve me gibi premium markaların en alt modelleri de çok farklı değil. seer değerleri baymakla aynı hepsi A++. Bu premium markaların bir üst modelleri de pahalı. En ucuzu ME nin Enviro’su ki o da 15 bin lira isteniyor. Değer mi değmez mi tartışılır. Öte yandan ME Türkiye’de üretim yaptığı için iddia edildiği gibi soğutmada Seer değeri 8 yani A+++ olması ne derece doğrudur o da şüpheli. daikin ise bir üst cihaz olan shira eco modeline 18 bin lira istiyor.

Sadece soğutma amaçlı kullanacağım bir klima arayışım devam ediyor. Acele etmekte de fayda var zira haftaya zam gelebilirmiş.

Sadece soğutma amaçlı kullanacağım ne almalıyım a dostlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad merhabalar. Gürültü seviyesi, ısıtma performansı ve enerji verimliliği açısından Bosch' un 3000i modeli ile Kaira arasında hangisi daha kullanışlı acaba. Bütçe yaklaşık 14-15 bin civarında. Ya da bu modellerden daha üstün tavsiye edebilecekleriniz var mı? 18000 btu almayı düşünüyorum. Bosch' un servisiyle alakalı sıkıntı olduğunu gördüm bazı yerlerde. Sizin bilginiz var mı bu konuda acaba? İlginize şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekula -- 9 Haziran 2022; 22:7:45 >
  • Bosch 3000i mi Daikin Sensira mı? Mitsubishi Electric HaRe mi?

• bende merak ediyorum lg-mitsubishi ve daikin 12000 ısıtma soğutma modellerini aramaktayım. model sıralaması nasıl olur acaba?

• Merhaba,

Valla klima bakmaktan daraldım. Yok plus yok premium yok comfort haftalardır başım ağrıdı. bu konuda yol gösterecek birine ihtiyacım var.

Konum İstanbul. 24 m2 salonuma soğutma amaçlı klima almak istiyorum. Salon kapı ile diğer mahallerden ayrılıyor. Kapı açıkken buz gibi yapmasa da diğer odaları da hafif kırsa yeter(şart değil). Cephe olarak kuzey-doğu/güney-doğu yönlerine bakıyor. Çıkma altı olduğundan sabahları hariç yazın doğrudan güneş almıyor. Kışın rüzgar almıyor. Evde 2 yetişkin bir bebek var. Isı yalıtımlı yeni bina. cephede 5-6 m2 ye yakın doğrama var. Bütçem 9-10 bin aralığında ama değer denilen bir üründe 11 i zorlayabilirim. Klima hesaplamaları yapılan yerlerde 12.000 yeterli diyor. Ancak marka konusunda yardımınıza ihtiyacım var.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Okuduklarım kadarıyla öne çıkan marka modeller;

Kaira dtxr35 : 9000TL

Sigma plus 12 : 11000TL

Sigma Comfort 12 lik: 9600TL

Airfel ltxn35 : 9000TL

Midea prime 12 : 10500TL

Bu fiyat bandında önerdiğiniz başka bir marka olur mu? @klima5505

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrZubalve -- 10 Haziran 2022; 16:9:10 >

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Merhaba @klima5505

Toshiba kampanya yapınca bu yönde tercihimi kullandım. Eskiden de toshiba kullandığım için marka çekti diyelim :-)

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

• Kaira kurulum yapıldı elektrik tesisatı cekilecek.klimaya servis 5 dk vakum yeter dedi.tam 5 dk yapti hortumu çekti.bu sure yeterli mi?ayrica klimayı servis getirdi.kurulumu yaptı gitti.once kesif cagirdim. tamam dediler randrvu aldim.gelmediler.bu klima hakkinda pek bilgim olmasada.daikinle hic bir alakasi yok.daikin aliyorum ucuza diye sevinmeyin.marka farkli uretım farklı.adamlar boyle markayı kendilerinden uzak tutuyolar.yani bizim ama değil modundalar.ama cihaz iyidir iyi çıkar bisey diyemem.kullanip görecez.imlanimiz olsada orjinal bi ME yada Daikin alabilseydik.herkes bütcesine gore hareket ediyor işte.umariz konusuldugu gibi isimizi gorecek bi cihazdir.tesekkurler yorumlariniz için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nestatn N kullanıcısına yanıt

bende 12 btu cihaz bakıyorum. ilk öneri kaira oldu lakin servis hizmetinin daikin olduğu haricinde elimde hiç bir bilgi yok. siz hangi sebepten aldınız bu markayı.

aslında piyasada yerli marka olarak demirdöküm ve baymak çok satılmakta, onun dışında birde lg nin üst segment ürünü dikkatimi çekti.mesela kaira nın baymaktan artıları neler bilen varmı arkadaşlar.

• Selamlar herkese 30 metre kare odamiza Alarko marka 18.000 lik klima aldık, hic bir yorum tavsiye vs bakmadan bir tanidik araciligi ile fiyat uyguna geldi diye satin aldim. Hem İsitma hem sogutma amacli kullanacagim. Ama sizce Alarko klimalar nasil acil yardimlarinizi rica ediyorum

• ugur3435 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. 8 metre mesafe için 3x2,5 yeterlidir. Kesit artırımına gerek yoktur.

Saygılarımla...

• astrafe A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

Olefini Hava Perdesi ürünlerinde lider markalardan biridir. Klima sektörüne nispeten daha sonra girdi. Çoğu klima ürünü (Hitech serisi dahil) Midea üretimidir.

Fiyatları nispeten yüksek olduğu için pek adı geçmiyor. Ancak genel olarak rahatlıkla tercih edilebilecek bir markadır. Klima için de Hava Perdesi için de bu geçerlidir. Özellikle Hava Perdesinde bir numaradır.

Saygılarımla...

• Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.

Çok şiddetli bir ses mi? Rahatsız edici boyutta mı? Eğer öyle ise boruda kırık,çap daralması olabilir.

Saygılarımla...

• ElectroTech E kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Bosch'un 3000i modelinin Arçelik'ten aşağı kalır yani yoktur. Hatta bütçeniz yeterli ise daha iyi bir tercih olur.

Sonu i ile biten seriler Bosch Termoteknoloji çatısı altındadır.

https://www.bosch-thermotechnology.com/tr/tr/ocs/residential/climate-3000i-18527402-p/

Linkinden ulaşabilirsiniz. :)

Bosch Termoteknoloji (Thermotechnology) Bosch'un sadece HVAC (Isıtma,Havalandırma ve Klima) sektöründe hizmet veren kısmıdır.

Saygılarımla...

• contavolta kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Bosch 3000i

Kaira DTXR

LG Dual Cool

Arçelik Ekolojik

Samsung 9500T

Şeklinde bir sıralama yapabiliriz.

Samsung en son sırada çünkü klima ve servis özelinde tercih edilebilir hale gelmesi için çok yol katetmesi gerekiyor.

Saygılarımla...

• pro_man P kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Tavan yüksekliğiniz ve max. bütçeniz nedir?

Saygılarımla...

• SakinAdam16 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Cihaz başına max. bütçeniz nedir acaba?

Saygılarımla...

• anvil kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Hayırlı olsun. FujiPlus'tan memnun kalacağınızı ve kiracıların da sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

Saygılarımla...

• ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Eğer çatı kat değilse 12000 Btu yeterlidir. 18 veya 24 fazla gelir. Çatı kat ise de 18 yeterli olur.

F/p ürünü olarak en popüler olan cihaz şu an için Kaira markasıdır.

Saygılarımla...

• mr.shadowx kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Baymak klimaları AUX markası üretiyor. On-Off klimalar piyasada iken satın alan kişileri sesli çalışması,yetersiz performansıyla kanser eden Demirdöküm vb. markaların klimalarını da AUX üretiyordu. O zamandan bu zamana her firma kendini yeniledi geliştirdi ancak yine de çok cazip fiyata bulunmadıkça Baymak'ı tavsiye etmiyorum. Çin pazarında da giriş sınıfı kalitede ürünler üreten bir marka olarak bilinmektedir.

Yani sadece Baymak'a has bir durum değil bu. Başka yerli markalar da bazı klimalarını AUX'a ürettiriyor. Onların da adı geçse,sorulsa şahsen tavsiye etmem.

Memnun kalanlar illaki olabilir ama günde 2 3 saat kullanan kişilerin izlenimleri daha uzun kullanmak üzere satın olacak kullanıcılara yol gösterici olmayabilir. Tabi bu tüm markalar için de geçerlidir.

Şahsen Daikin vb. markaların en alt modellerini de önermiyorum. Yani en alt modelini alıp da Daikin vs. aldım diyen kendini kandırır.

Enviro için en ucuz klimanın 8000TL civarında olsuğu düşünülürse bence değer. Kalite ve performans farkı var. En önemlisi dış ünite fanını görmeseniz çalıştığını bile anlamanız zordur. Yani bu tarz yüksek modellerin ses seviyeleri de bariz şekilde farklıdır. Daha uygun fiyat bandındaki cihazlar da çok gürültülü değil ama illaki her yönden üst modellerin farkı olumlu yönde mevcut.

+35 derecelik dış sıcaklıklara kadar belirtilen SEER değerini verebilir. Daha yüksek sıcaklıklarda ister istemez kayıplar başlar. Ülkemizde de bölgeye göre +35'in üstünü görmek kolay olabiliyor. O şartlarda SEER değerinde kayıp olacağı kesin ama bu da her cihaz için geçerli. Çünkü test kriteri aynı. Örneğin biri 8'den itibaren kayıp yaşarken diğeri 6,1'den itibaren kayıp yaşıyor. 1.9'luk kayıp zaten cihazın kendi performansından ötürü kafadan oluşuyor. Diğer yandan kaliteli cihazların kondanser yüzey alanları fazla olunca kayıplar da minimize edilmiş oluyor.

Eğer bütçeniz yetiyorsa Enviro'yu bence daha ılımlı yaklaşarak değerlendirin derim.

Diğer türlü 7 SEER değeri ile (9000 Btu'yu baz alarak söylüyorum) Bosch 3000i modelini tavsiye edebilirim. Nispeten uygun fiyat bandında belki de neredeyse en sorunsuz cihazlardan biridir.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Aşırı değil hocam hafif hafif böyle, her klimada olur mu? İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeljko Obradovic -- 11 Haziran 2022; 0:33:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25952596259725982599
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.