Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2579. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: motomurat Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
57.246
Cevap
703
Favori
4.432.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25772578257925802581
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • carillon613 C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    VRF konusunda öncü marka Daikin'dir. Hatta VRV adıyla bu sistemlerin mucidi olan markadır. VRV (Variable Refrigerant Volume) adının patentini aldığı için sadece Daikin bu ismi kullanabiliyor.
    Genel adıyla diğer markaların çoğu VRF olarak adlandırıyor (Variable Refrigerant Flow).

    Mini VRF klima sistemleri artık büyük VRF sistemlerinin neredeyse tüm özelliklerini içeriyor.

    2 odalı sistem için VRF tercih etmek masrafı artırmaktan başka bir işe yaramaz. Böyle bir projede illaki tek dış ünite olacaksa multi split sisteme yönelmek daha doğru olurdu. 6,bazı markalarda 9 üniteyi aşan sistemlerde dağıtım kutulu multi sistemler kullanılıyor. Dağıtım kutusu yerine bu aşamada Mini VRF tercihi devreye girebilirdi.

    Eğer bütçeniz yeterli ise Daikin markasından teklif almanızı tavsiye ederim.
    Alternatif olarak Mitsubishi Electric tercih edilebilir.
    VRF sistemlerde monosplit klima iç üniteler (özellikle dekoratif iç üniteler) kullanılacaksa her iç üniteye genleşme valf kiti (LEV Kit) takılması gerekir. Asma tavan içerisine montajı mümkündür. Ayrıca satın almak gerekir. Ama VRF sistemlerde sunulan iç üniteler tercih edilecekse onların içerisinde genleşme vanası dahili olarak bulunduğu için haricen kit gerekmez.

    Panasonic tercih edilebilir ancak yeni distribütör iyi olsa da yukarıda ismini verdiğim markalar gibi çok yaygın bir ağa sahip değil. Yine de aklınızda bulunsun. Panasonic özellikle kapasite kontrolü çok hassas olan bir markadır. İç ünitelerden biri çalıştığında (kısmî yüklerde) çok daha hassas kapasite kontrolü sağlar. Kalkış akımı da en düşük olan cihazlardandır.

    Toshiba'dan teklif almanızı tavsiye edebilirim. Mini SMMS-E için.

    Daha uygun fiyat bandında Arçelik VRS MiniAce tercih edilebilir.

    Eşdeğer olarak LG Multi V5 mini tercih edilebilir.

    Bulunduğunuz bölgede servis ağı mevcut ise Midea'dan teklif alabilirsiniz. https://hausluft.com/ Hausluft Midea'nın VRF kısmının resmî distribütörüdür.

    Alternatif Vestel'den teklif almanızı tavsiye ederim. VRF cihazları Midea üretimidir. Midea'dan daha uygun fiyata gelebilir.

    Son olarak Gree GMV5 mini serisi için fiyat almanızı tavsiye ederim.

    Serilerini belirttiğim cihazlar dış ünite modelini belirtmektedir. Mini VRF olarak da arayabilirsiniz.

    Yapmış olduğum sıralamaya göre hareket etmenizi tavsiye ederim.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • i am groot kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    Bosch 3000i
    LG Dual Cool
    Kaira DTXR
    Baymak Elegant Plus

    Şeklinde bir sıralama yapmanızı tavsiye ederim.

    Özellikle ilk 3 cihaz soğutma için gayet tercih edilesi cihazlardır.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • deniz_denix D kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Hayırlı olsun. Eğer Bosch servisi gelmediyse anlaşmalı olduğu taşeron servis gelmiş olabilir. Tabi bunu kestirmek zor. Yani ne zaman taşeron gelir ne zaman yetkili servis gelir onu bilemeyiz. Ama şahsen şu taşeron servis yöntemini hiç sevmiyorum. Vakum yapılmış diyebiliriz,o kısımda hiçbir sorun yoktur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam. Vakum konusundaki tavırları çok güzel. Vakum pompalarının da kademeli olanları ve muhtelif güçte olanları mevcuttur. Yani gerçekten güçlü bir vakum pompası kullanıyor olabilirler.

    Ama onların buna sığınıp da 2 dakika yapıp bitirmelerine izin vermeyin.

    Yine zamanla ölçülemez ancak takriben 10 dakika yapılmasını sağlamanızı tavsiye ederim. Pompa güçlüyse 5 dakikada zaten sistemi vakumlamış olur. Daha sonrası hem işi garantiye almak,hem de boru içerisindeki olası nemin buharlaşıp sistemden uzaklaşmasına olanak sağlamak içindir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Hayırlı uğurlu olsun. Evet iç ünite de haberleşme kablosunun iki damarından besleniyor. Geriye kalanlar zaten W ve S 'ye bağlanıyor. Topraklar da önceki mesajımda belirttiğim gibi klemensin altındaki işaretli ve boyasız olan saca irtibatlanacak.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Tüm CFC,HFC ve HCFC soğutucu akışkanlar için uygun olduğu belirtilmiş.

    R32 HFC'dir. (Hidroflorokarbon). Bu nedenle R32 için de uygundur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler odayı ayarlayınca birde bakır borular gelince hepsini ayarlayacağım. Ben içinden bakır boru çıkar sandımda ayrı satılıyormuş oda bir kaç güne gelir. Bu model için dış ünitesinin dibinde ayrı bir ısıtıcı var dediler valla bu saatte üşenmeden gittim üst kapağı açtım gerçekten ısıtıcı koymuşlar. -25 te ısıtma fonksiyonunun çalışabilmesi için şart sanırım.



    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bazı markalarda ayrıca geliyor. Bazıları satış sitesine + ... TL ücretle boru ekleme opsiyonu sunuyor. Firmadan firmaya göre çeşitli seçenekler halinde sunulabiliyor.

    Taban rezistansı kışın ısıtmada çalışan cihazın yoğuşma suyunun donmasını önlemek için kullanılıyor. -15 cihazlarda bu yok. -25 cihazlarda var dediğiniz gibi. Zaten -25 olmasını en çok buna borçlu oluyorlar. Verim düşüyor ama cihazın çalışma aralığı artıyor. Verim de tabanı ısıtmak için elektrik harcadığınız için azalmış oluyor. Ama sonuç itibariyle güzel bir özellik tabiki. VRF gibi büyük sistemlerin dış ünitelerinde de opsiyonel olarak sunuluyor. Güzel bir detay aslında.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam klimayi 4 mevsim kullanacagiz geceleri -10 falan olabiliyor o yuzden boyle birsey alalim dedik. Manometre nin bir kac hortumu eksik onlarda gelince gelismeleri atarim cok heyecanli :) daha once hic klima monte etmedim bakalim nasil olacak.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    İyi yapmışsınız hocam. -25 cihaz almanız iyi olmuş. Taban rezistansı dediğim gibi iyi bir detay.
    Şimdiden başarılar diliyorum. Sorunsuz gelişmesi dileklerimle. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum. :)

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Afedersiniz ; mesajınız arada gözümden kaçmış,şimdi gördüm.

    Açıkçası yüksek fan hızında hangi cihaz olursa olsun sesi duyulur. Çünkü bir hava sirkülasyonu var. Sıfır ses mümkün değil. Ama en düşük fan hızında ses de en düşük seviyeye iner. Yani demek istediğim Kaira'nın en düşük fan hızında yatak odasında kullanım için müsait olduğunu söyleyebilirim. Ama dediğim gibi başka marka da olsa yine en düşük fan hızı özellikle sessiz olur. Uyku esnasında yüksek fan hızını ses bakımından tavsiye etmem. Ayrıca yaz aylarında yorgan vs. kullanılmıyorken yüksek fan hızının oluşturduğu hava sirkülasyonu da rahatsız edebilir. Bu bağlamda özellikle en düşük fan hızında rahatsız etmeyecektir. Bu nedenle bütçenizi artırmanıza gerek yoktur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Peki hocam samsungun windfree özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz ekstra sessizlik sağlıyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    tşk ler ;)


    iyi çalışmalar ;)

  • Merhaba @klima5505 hocam, 30 m2 batı ve güney cepheli (güney cephe balkon batı cephe pencere) salon için 18.00 btu klima bakıyorum. 3 ay boyunca sadece soğutma için kullanacağım, asla ısıtma işi olmayacak. Salon kapısı koridora ve diğer odalara baktığı için bazen kapıyı açık bırakıp evin sıcağını da kırarım diye düşüncem de var. Sizin önceki tavsiyelerinize dayanarak 3 model arasında kaldım. Aslında kabaca öneri sıranızı biliyorum ama yine de sormak istedim.


    1) Bosch 3000i - 13.700 TL Bu modeli çok öneriyorsunuz ancak İzmir'de thermoteknik servis yorumları genelde kötü. Sırf bu yüzden başımın ağrımasını istemem. Yine de önerir misiniz?

    2) LG Dual Plus S3-M18KL2FA - 14.000 TL Çok dolu bir model ancak üretimi sonlandırılmış, internette sadece 1 yerde satıldığını gördüm. LG'de olsa Arçelik üretimi ve LG servisi ile sıkıntı yaşar mıyım bilemedim, sonuçta üretimi sonlandırılmış bir model. Güncel muadiline de o kadar para vermek istemedim.

    3) Kaira DTXR50E - 11.000 TL Sizin tavsiyeniz sayesinde keşfettim. Hem uygun fiyatı hem de Daikin servisi ile aklımı karıştırdı.


    Açıkçası sadece soğutma için kullanacağım o yüzden Kaira alıp geçeyim diyorum ama eşim almışken iyisini al sonra sorun yaşamayalım 10 sene kullanacağız diyor. Sizin tavsiyeniz nedir?





  • Merhaba, 12bin btu, r32, inverter, eco modu olan, 40 desibeli geçmeyen, 11-12 bin liradan ucuz en iyi klima hangisidir şu an? Teşekkürler

  • Merhaba,

    Şu an alınabilecek, uzun yıllar sıkıntı yaşatmayacak. Sessiz ve az enerji tüketen en mantıklı klima hangisidir?


    Kaira Tr.Dtxr35e.01 12000 BTU - 7879 lirayla gözüme çarptı. En mantıklı seçenek bu mudur?


    Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benimde acil karar vermem gereken bi durum.mitsubishi electrik bu ay kampanyasi bitiyor.krigamine zen 25 lik en ufak olani dusunuyorum fiyat 18 bin ama cok yuksek geliyor.18 m2 bi odayi sogutmak icin istanbul gibi iliman bi yerde kullanilacak.askinda butce max 10 bin vermek istiyorum.klimayi alip 1 sene sonra ariza verip servisle ugrasmak istemiyorum.yine 1 2 sene sonra elimde uflemeyen bi çop cihaz kalsin istemiyorum.10 bin tl ye kadar önere bileceginiz bana uzun yillar servis bakim harici masraf cikartmayacak tuketimi dusuk kisacasi f/p cihazı soyleyebilir misiniz. 9 bin yada 12 bin btu yeterli olacaktır.simdiden tskler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Müthiş paint yeteneklerimle evi çizdim. Amacım 15m2'lik salonu ve 8m2'lik küçük odayı soğutmak. İstanbul Avrupa yakasında ev. Bu 2 odayı soğutmak için aradaki (kırmızı yer) veya salondaki tek bir klima yeter mi?

    https://store.donanimhaber.com/b2/d5/61/b2d5619082761cb874b7c943cc79dd5c.png


    kırmızı yer 14 değil 1.4 metre kare. mutfağın kapısı yok. Isıtması da önemli değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methionine -- 26 Mayıs 2022; 19:13:4 >




  • @klima5505 hocam merhaba. Ben 30 m², guney tarafında bulunan, en üst kat ve yalıtımsız, 2 kanatlı yere kadar inen tip sürgülü penceresi olan salonuma haziran ve Eylül aylarında soğutma ile kış aylarında isitma için olabildiğince uygun yollu bir klima arıyorum. Yer: Şanlıurfa. Hiç arastirmamisken a101 deki seg marka 18 lik 9500 civari satilan modele bakayim dedim sonra bu konuyu keşfettim biraz tavsiyelerinizi okudum ama ben de bir tavsiye isteyeyim dedim müsait olursanız. Benim durumumdaki farklilik yazın cok sicak aylarında (temmuz Ağustos) kullanilmayacak ve kışın daha cok kullanilacak olması. Herhalde 18000 btuden aşağı beni kurtarmaz ama ilk maliyet ve tüketim açısından ekonomikligi de gozetmek lazım geliyor. Tavsiyeleriniz için simdiden çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şu aralar en fp ürün kaira dtxr 12.000 arkadaşlar 2 ay önce aldık kurulumu kalitesi oldukça iyi seviyede olduğunu söyleyebilirim ama mutlak vakumlama işlemini önceden söyleyin


    marka yabancı gelebilir Midea üretimi

  • 
Sayfa: önceki 25772578257925802581
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.