Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2578. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
57.071
Cevap
696
Favori
4.415.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25762577257825792580
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler bilgi icin. Peki elektrik icin sigorta koysam nasil olur? Senede klimanin calisacagi zaman 3-5 ayi gecmez. Kisin indiririm sigortayi. Az da olsa enerji tasarrufu olur.

  • Merhabalar, istanbulda 2+1 evimiz için mini vrf klimaya ihtiyacımız var , malesef müteahhit bu altyapıya uygun yapmış, bir oda 30 diğeri ise 15 m2, mini vrf de hangi markayı önerirsiniz, ve istanbulda önerebileceğiniz bayi var mıdır? Aynı klimadan alacak yaklaşık 80 komşu daha var..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, 20m2 oda için 12 000 btu luk klima düşünüyorum. sadece yazın soğutma için kullanmayı düşünüyorum. bütçem max 10bin tl gibi. tavsiye edebileceğiniz markalar nelerdir ? ya da ilk araştırmalarımda gözüme çarpan bosch 3000i, baymak elegant plus, lg dualcool ve kaira dtxr gibi markalardan hangisini tavsiye edersiniz ?

  • deniz_denix D kullanıcısına yanıt

    Yeni klimaniz hayirli olsun. Bosch Termoteknik servisinden memnun kalip kalmadiginizi ogrenmek istemistim. Vakum yapma konusunda nasil davrandilar acaba? Tesekkurler.

  • memker M kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam direk olarak kendi servisi gelmedi muhtemelen anlaşmalı olduğu servisler var iş yüküne göre dağılım yapıyorlar işçilik orta seviye vakumlu ben özellikle belirtmiştim yaklaşık olarak 7 8 dk vakum uyguladılar manometre kapalıydı değerleri göremedim. @klima5505 hocam yeterli olacağını söyledi peşine düşmedim sonrasında. Orta karar bir hizmet aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_denix -- 25 Mayıs 2022; 18:6:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @klima5505

    Hocam tekrar selamlar. Bugün ya da yarın Daikin servisi gelip benim Kaira'yı kuracak. Vakum işini sordum. Elbette yapıyoruz biz Daikin servisiyiz dedi. Ama bizim cihazlar büyük. 10m3'lük cihazlar. O yüzden normalden kısa sürüyor aklınızda soru işareti kalmasın dedi.

    Size danışayım istedim.

  • mr.shadowx kullanıcısına yanıt

    Klimanızın çok hassas olmasını istiyorsanız Daikin, Mitsubishi electric gibi tepe firmalara yönelin derim. Yoksa beklentinizi aşırı yüksek tutmayın.

  • i am groot kullanıcısına yanıt

    Ben de aynı yönde sormuştum geçen ay burada. Bosch servis ağı uygun değildi klimanın alınacağı yere. Baymak markası tecrübeyle beni çok üzdü zamanında. Tavsiyem, servislerini araştırarak bosch , keira ya da beko(+4 yıl garantisini de alacaksanız ama) düşünülebilir.

  • weneorn kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam, bosch ve keira için daha detaylı araştırma yapıp tercih yapayım.

  • deniz_denix D kullanıcısına yanıt

    Yanitiniz icin tesekkurler. Bu kadar buyuk ve koklu markalarin bir standart oturtamamis olmasi gercekten sasirtici.

  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam klima geldi dediğiniz gibi kablo girişlerini aramaya başladım. İç ünite ile dış ünitenin elektrik bağlantılarını çektim. Anladığım kadarıyla dış üniteye 2 kablo girecek biri 3 lü elektrik kablosu ötekiside 4 lü iletişim kablosu.
    Yalnız iletişim kablosunun 2 tanesi zaten L ve N olarak gözüküyor multimetre ile ölçüm yapınca en sağdaki L ve N ile aralarında direk bağlantı olduğunu gördüm yani aslında iki cihaza da doğrudan elektrik gidiyor gibi gözüküyor. Bu durumda L , N ve toprağı bağladıktan sonra aslında iletişim olarak bu dış üniteden W ve S işaretli olanlar elektrikten farklı olarak bağlanıyor.
    Bu arada kumanda biraz basit gibi geldi bana ama en azından Wi-Fi cihazını yanında yollamışlar


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birde bağlantı noktaları için böyle bir kimyasal aldım klima gazları ile uyumluymuş ama tam olarak R32 yazmıyordu. Firmaya şimdi bir email atıp soracağım, ürün USA üretimiymiş

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • memker M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Bosch 3000i'yi bulmak nispeten biraz zor. İnternette bulabilirsiniz ancak bayilerin çoğunda yok. Eğer bulabilirseniz veya internetten alacaksanız gayet iyi bir tercih olur. Doğru bir karardır.

    Bosch servisleri bakır boru kullanır.

    Vakum işlemini sormadan yapıp yapacaklarını yorumlamak maalesef imkansızdır. Çünkü bu tamamen personelden personele değişir. Yani insandan insana değişen bir durumdur. Her markanın servisi için geçerlidir. Aynı markanın x servisinin elemanı işine önem veren,vakumun önemini bilen biridir ve vakumu siz demeden yapar. Aynı markanın y servisinin elemanı ise vakumdan haberi bile yoktur.

    Yani demek istediğim tamamen nasıl birine denk geleceğinize bağlı. İş firmaya kalırsa firmaların hepsi teknik servis eğitimlerinde ve seminerlerinde vakum işleminin yapılışını ve önemini anlatarak bu konuda eğitim verir. Önemli olan personelin bunu sahada yapıp yapmayacağıdır. Buna karşı yapılacak en iyi eylem ve alınacak tedbir ; servis gelmeden önce servisi arayıp mutlaka vakum işlemini istediğinize dair not düşmelerini istemeniz ve geldiklerinde de kontrolü elden bırakmayıp mutlaka vakum yapılmasını istemenizdir. Diğer türlü her zaman risk söz konusudur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dasarum D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam. Bu güzel düşünceleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim,teveccühünüz. Sizler de sağ olun var olun. Bahsettiğiniz gibi faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Beni onore ettiniz. Tekrardan çok teşekkür ederim. 🙏🏻😊🙏🏻

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arastirmagorevlisi A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam. Bu güzel düşünceleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim,teveccühünüz. Bu sizlerin kalbinin güzelliğidir. Sağ olun var olun. Şayet faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. 😊🙏🏻😊

    Şu kısımdaki yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Mevcut durumda böyle anlaşılması gayet normal,ancak işin detayını da belirtmek istedim.

    Konu aslında bana ait değildi. 2005 yılında _png_ rumuzlu forumdaşımız tarafından açılmıştı,kendisi tavsiye isteyerek bu ana konunun açılışını da yapmış oldu. Sonrasında (bundan birkaç yıl önce) DH Adminleri konuda aktiflik gösterdiğimi düşünerek konuyu tarafıma taşımayı teklif ettiler. Bunun üzerine konu sonradan bana aktarılmış oldu. Ben foruma 2010'da üye oldum.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • furkand37 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba. :)

    Isıtma amaçlı kullanımınız olacaksa Kaira ve Midea'yı ilk sıralara almanız daha iyi olur. Kaira da Midea üretimidir. Bu bağlamda fiyatı daha uygun olan ve nispeten servisi daha yaygın olan Kaira'yı tavsiye ederim.

    Kaira

    Midea

    LG

    Şeklinde bir sıralama yapabiliriz.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki sessizlik olarak kaira yeterince iyi midir? Yatak odası kullanımına uygun mudur? Yoksa biraz daha fazla verip şunu alın çok daha sessizdir diyeceğiniz bir model mevcut mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahmanıl İ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Diğer modelleri de aynı durumda. Ses sorunu çıkma riski var. Bu konuda şahsen risk alıp tavsiye etmek istemem.

    Kaira yerine aradaki farkı vermenize gerek yoktur. Yani aradaki fark uçurum gibi fazla olmayacaktır. Bu nedenle Kaira gayet yeterli bir cihazdır. Sigma'nın 15000 Btu kapasitesi max. Btu değeridir. Kapasiteye bakarken nominal kapasiteye bakmanız gerekir. Sigma için bu 11945 Btu'dur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mr.shadowx kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam.

    Üst segment cihazların sıcaklık ölçümleri daha hassastır.

    Ama örneğini verdiğim cihazlar da bahsettiğiniz şekilde çalışma sergileyecektir. En başta cihazlar zaten inverter olduğu için hassas çalışacaktır. Uyku vakitlerinde sıcaklık ayarını uygun seviyede yaparsanız üşüme ve terleme hissetmezsiniz. Ayrıca cihazlarda bulunan uyku modunu da gece vakti kullanabilirsiniz. Soğutma için örneğin 24 dereceye ayarladınız diyelim. Cihaza göre değilse de genellikle 1 saat sonra 1 derece ayarı artırarak 25 Derece ayarda çalışmaya başlar. Uykuda hareketsiz olduğunuz için gündüz yaptığınız ayar gece üşütebilir. Bunu engellemek için cihaz saatte bir sıcaklık ayarını yükseltir. Temel uyku modunun mantığı budur,üreticiye göre ufak farklılıklar olabilir. Fan hızı da genellikle düşük seviyede tutulur. Bu şekilde gece rahatsız olmadan cihazı kullanırsınız ve bahsettiğiniz sorunları yaşamazsınız.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ugur3435 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sigorta takabilirsiniz. 16A B tipi veya C tipi sigorta uygundur. Inverter cihazlar yumuşak kalkış yaptığı için gecikmeli tip (C tipi) sigorta şart değildir.

    Eğer dış ünite balkonda olacaksa sigortayı dış ünitenin yanına koyabilirsiniz. Böylelikle iç ortamda sigorta görüntüsü olmaz. Veya dış ünite pencere altına monte edilecekse IP65 dış mekan sigorta kutusu alıp dış ünitenin arkasına duvara taktırabilirsiniz. Dışarıdan da içeriden de görünmez. Gerektiğinde de pencereyi açıp sigortayı indirirsiniz.

    Sezon boyunca kullanmayacağınız zamanlarda sigortayı indirerek tasarruf sağlayabilirsiniz. Sigorta mutlaka fazı kesecek şekilde monte edilmelidir. Böylesi daha sağlıklı olur.

    Düzenleme : Yazım hatası.

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 26 Mayıs 2022; 2:47:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25762577257825792580
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.