Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2580. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.246
Cevap
703
Favori
4.432.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25782579258025812582
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese,
    Havalar ısınınca yeni taşıdığımızın evin klima ihtiyacı ortaya çıktı. Komşu duvarlarda olan salon ve çocuk odasına klima almayı düşünüyorum. Salon yaklaşık 32 metrekare, çocuk odasi 16 metrekare. Salon doğu-güney, çocuk odasi güney cephe. Bir dis ünite iki ic unite almayi düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz marka nedir acaba? Daha once cok da araştırmadan aldığımız Samsung ve Arcelik markalarda sorun yaşamamıştık şimdi daha kalıcı olarak düşündüğüm için tavsiyenize açığım. Daikin ve mitsubishi de fiyatlar çok uçuk geldi. Daha fiyat performans olarak öneriniz nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam, bosch ya da kairadan birini tercih edeceğim gibi duruyor.

  • Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.



    Ekstra sessizlik sağlıyor ancak üfleme debisi düşük tutulduğu için tam anlamıyla ortamı soğutmuyor. Klimanın altında oturduğunuz zaman hafif bir serinlik hissi oluşuyor. Bir buzdolabının dondurucu kısmını açtığınızda yüzünüze vuran soğukluğun daha kuvvetlisi gibi düşünebilirsiniz. Asgari sirkülasyonla serinlik sağlanıyor. Klimanın altında oturduğunuz zaman soğuk havanın zemine doğru hareket etmesi sayesinde üstünüze inen bir serinlik hissedebilirsiniz. Ama normal moddaki gibi ortamı soğutması beklenemez. Mesajımın birkaç yerinde belirttiğim gibi Wind-Fee özelliğinde amaç "serinletme"dir. Soğutma işlevini yapamaz. Detaylı bilgiyi aşağıda aktardım. 9-12 bin Btu cihazların tercih edileceği alanlarda iş görebilir ancak 18-24 bin Btu kapasitelerde klimanın altında oturulmayacaksa işe yaramayacak bir özelliktir.



    Ayrıca Samsung'un kendi üretimi olan klimalarının dış ünitelerinin kondanseri alüminyumdur. Birkaç ay içerisinde,belki birkaç sene içerisinde soğutucu akışkan kaçağı arızaları vermektedir. Alüminyum basınç,ısı değişimi ve dış ortamın yıpratıcı etkilerine dayanamayıp delinmektedir. Bu nedenle Samsung klimaları şahsen tavsiye etmiyorum.



    Wind Free ile ilgili detaylı olarak daha önce yazmış olduğum açıklamayı sorunuzla tam alakalı olduğu için tekrar sizlerle paylaşıyorum.



    Wind-Free Rüzgarsız Serinlik özelliği olarak karşımıza çıkıyor. İsminden de belli olduğu üzere "serinlik",soğutma değil.



    Daha çok endüstriyel,ticari (ticari binalar,kamusal alanlarda) uygulamalarda Samsung'un teknoloji olarak sunduğu "Rüzgarsız Serinlik" özelliğinin orijinali kullanılmaktadır.



    Ofis ortamlarında da özellikle sessizlik istenen (kütüphane gibi) ve hava sirkülasyonu istenmeyen alanlarda bu uygulama yapılmaktadır.



    Bu uygulamanın yapıldığı Difüzör,Menfez tipinin adı "Deplasmanlı Difüzör"dür.



    Deplasmanlı Difüzörler ; yaşam alanlarına yakın,özellikle insan yükünün yoğun olduğu yerlere konumlandırılmaktadır.



    Çünkü buradaki esas amaç,mekândan çok orada bulunan insanları serinletmek ve ısıtmaktır. Tavanı çok yüksek olan bir havaalanı düşünün. Bu alanda insanların bulunduğu alanı serinletmek yerine mekânın,hacmin tümünü serinletmek ; enerji israfından başka bir sonuç vermez. Çünkü yüksek tavanlı yapılarda insan boyundan daha yukarıdaki seviyede bulunan havayı soğutmak bir fayda vermez.



    Soğuyan hava zemine çöker mantığından faydalanıp klimaları en yükseğe yerleştirip de en üst kotta yoğunlaşan sıcak havanın soğutulup zemine çökmesini hedeflemek,yüksek tavanlı uygulamalarda asla istenen sonucu vermez. Çünkü üst kotta soğuttuğunuz ve bu sayede zemine doğru çökmeye başlayan hava,zemine inene kadar tekrar ısı alarak üst kota geri döner. Bu nedenle zeminde soğutma elde edemezsiniz.



    Bu tarz alanlarda Deplasmanlı Difüzörler kullanılarak insan yükünün olduğu alan serinletilerek veya ısıtılarak çözüme ulaşılır. Tasarımları itibariyle de neredeyse hiç dikkat çekmezler.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    Fotoğraflarda görmüş olduğunuz sarkıt ve sütunlar,deplasmanlı difüzöre birer örnektir. Bu difüzörler,Samsung Wind Free klimada olduğu gibi çok düşük hava akımları ile serinletmeyi sağlarlar. Wind-Free klimalarda olduğu gibi bu difüzörlerde de küçük çapta ve çok sayıda hava çıkış delikleri mevcuttur.



    Ancak dikkatinizi çekerim ; fotolarda gördüğümüz gibi bu difüzörler yaşam alanlarına veya insanların bulunduğu alana çok yakın mesafede konumlandırılmıştır.



    Samsung Wind Free özelliği,yani Rüzgarsız Serinlik özelliği de bu uygulamadan esinlenerek yapılmıştır ancak,



    Arada önemli bir fark vardır. Biri yaşam alanlarının çok yakınında bulunmakta ve bir adet değil,birden fazla.



    Diğeri ise yerden 2-3 metre yüksekte ve tek bir noktada bulunan duvar tipi bir iç ünite.



    Klimayı bu özelliğiyle beraber kullanırım,klimanın altında otururum derseniz bu sistem iş görür. Ancak klimanın normal çalışma mantığında olduğu gibi sirkülasyon ile yaptığı serinliği beklerim derseniz,bu imkânsızdır.



    Sadece Wind Free özelliği ile ele alırsak,ne zaman tercih edilir ?



    Ancak 9-12k gibi küçük kapasitelerde ve yatak odası gibi alanlarda tercih edilebilir. Çok hassas bir yapınız vardır,sesten çok fazla etkilenirsiniz. Ama uyku esnasında da klimaya ihtiyacınız vardır. Bu durumda uykudan önce Wind Free özelliğini devreye alarak sessiz bir şekilde alanı serinletirsiniz.



    Şu kısma da dikkat etmenizi tavsiye ederim. "Rüzgarsız Serinlik" ifadesi kullanılmaktadır. Yani ancak serinlik hissi alabilirsiniz,normal çalışma modundaki gibi iklimlendirme performansı alamazsınız.



    Deplasmanlı Difüzörler,yaşam alanlarına yakın konumlandırıldığında sonuç verirler. Aksi halde bu difüzörler de duvar tipi klima gibi herhangi bir noktaya konumlandırılırsa bu difüzörler de sonuç veremez.



    Hava filtrasyon,şartlandırma,kontrol sistemleri üreticisi olan Trox markasının,deplasmanlı difüzör için uygulamış olduğu "Hava Akış Stüdyosunda" bulunan testini sizlere sunmak isterim ,



    Video için lütfen tıklayın.


    Deplasmanlı Difüzörlerden çıkan duman,havanın izlediği yolu gözle görülür halde göstermek amaçlıdır. Duman yerine soğuk havanın çıktığını düşünmeliyiz. Nasıl yayıldığını da duman sayesinde görebiliyoruz.



    Difüzörler üfleme yaparken,tıpkı konut tipi klimalarda olduğu gibi havayı ortamdan emmek durumundadır ki devridaim yapabilsin. Dikkat ederseniz,tavanda da aynı şekilde menfezler bulunmaktadır. Bu menfezler,emiş menfezidir.



    Deplasmanlı difüzörlerden çıkan soğuk hava ; ortama yayılarak ortamdaki ısıyı emer,ısındıkça genleşir ve yükselmeye başlar. Isınarak yükselen hava emiş menfezleri tarafından yakalanır ve tekrar iç ünitenin evaporatöründen geçirilip soğutulur,deplasmanlı difüzörlerden ortama üflenir. Bu döngü klima çalıştıkça,fizik kanunlarının yardımıyla (sıcak havanın yükselmesi) devam eder.



    Örnekte gördüğümüz stüdyo ortamı,bir ofisi simüle eder. Ofiste çalışan insanlara en yakın mesafede konumlandırılan deplasmanlı difüzörler,istenen sonucu vermektedir. Emiş menfezlerinin de tavana konumlandırılması yine ısınan havanın yükselmesi prensibinden faydalanılarak bir sebebe bağlı şekilde gerçekleşmiştir.



    Wind Free sistemine tekrar geri dönelim ;



    Bildiğimiz duvar tipi bir iç ünite. Bu Wind Free özelliğini 9000 Btu klimaya,12000 Btu klimaya uyguladıklarında bir derece kabul edilebilir. Tam olarak bu deplasmanlı difüzörün işlevini yerine getirmese de 9000 Btu klimanın tercih edileceği alanın büyüklüğü aşağı yukarı bellidir,çok büyük bir alan değildir. Bu alanda özellikle dediğim gibi yatak odası vb. uyku esnasında klimaya ihtiyaç duyulacak alanlarda bu özellik iş görebilir.



    Ama gidip de bu özelliği 18000-24000 Btu kapasiteye uygulamak,her kapasitede bu özellik var diye göstermenin dışında bir amaca hitap edemez.



    30-40-50 m² alanlarda normal sirkülasyon yaparak iklimlendirme sağlayan klimalar bile tam olarak sonuç veremeyebiliyorken (24000 Btu salon tipi klimaların üretilme sebebi de bu sıkıntıya dayandırılabilir) , rüzgarsız bir şekilde 18-24k kapasitenin kullanıldığı alanları serinleteceğini iddia etmek,çok ütopik bir ifadedir.



    Tabi ki teknolojiye,yeniliğe karşı değiliz. Ezber bozan bu tarz yeniliklere her zaman açık olmamız gerekir. Ancak her uygulamanın teorik yanıyla beraber pratik bir yanı da var.



    Soğuk havanın zemine çökecek olmasından faydalanmak suretiyle,salona klimayı taktırırım ve altında otururken bu özelliği açarım derseniz bu olur. Ama klimanın normal çalışma modunda olduğu gibi rüzgarsız bir şekilde aynı serinliği vermesi ve mekânı aynı şekilde iklimlendirmesi mümkün değildir.



    Bir de çok güneş alan bir mekân ise klimanın rüzgarsız olarak yapacağı serinlik,güneşin mekâna kazandırdığı ısı yüzünden kaybolur.



    Ayrıca bu özellik sadece Samsung'ta değil , Breezeless+ modeliyle Midea'da da mevcut olan bir özelliktir. Yorumum bu markanın özelliği için de aynıdır. Bunu da belirtmeliyim ki Samsung'u kötülediğim düşünülmesin. Midea da olsa durum aynıdır. Yukarıda Wind-Free adını anmamın sebebi Samsung'un sunduğu bu özelliğin daha popüler olması ve zamanında yine sorunun Wind-Free üzerine sorulmasıdır. Samsung da olsa Midea da olsa görüşüm aynıdır.


    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • furkand37 F kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim :)

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mirohingi kullanıcısına yanıt
    Merhaba @mirohingi hocam.

    Sıralama konusunda tahmininiz doğru olmuş. Dual Plus' ın üretimi sonlandırılsa da yedek parça bakımından sorun olmaz. Çünkü cihazı satın aldığınızda 10 yıl boyunca (ekonomik ömrü boyunca) yedek parça sağlamak zorundalar. Ayrıca LG'lerde çoğu parça ortaktır. Çünkü LG'nin modelleri birbirinden çok farklı görünüme vb. detaylara sahip değil. Bu nedenle çoğu parçası birbirine uyar. Ama bir detay var,aşağıda belirtiyorum.

    Bu sıralamada Bosch 3000i'yi sizin de sıralandığınız gibi ilk başta tavsiye ederim. Bosch'un en güncel serilerinden biri ve verim değeri gayet yüksek. Şahsen de hiç sorun yaşamayacağınızı düşündüğüm bir cihaz. Cihaza yorumum bu olsa da servis çok önemli. Cihazı bir kere alacaksınız. Ama servisle cihazın ömrü boyunca muhattap olma durumunuz var.
    Servis kötü bir nama sahipse risk almamak lazım.
    Bu durumda bir alt sıraya geçeriz. Yukarıda bahsettiğim gibi üretiminin sonlandırılmış olması sorun değil. Zaten diğer modelleri çıktığı için sonlandırıldı. Yoksa çok eski olduğu için değil. Ama LG Dual Plus serisinde bir dönem yanık kokusu şikayetleri baş göstermişti. Yani bildiğimiz sıfır cihazdan yanık konusu geliyordu, herhangi bir yeri yanmasa da. Yeni ürün kokusu gibi zamanla geçer diye düşünülse de ne yazık ki geçmiyordu. Bosch'un bölgenizde servisten yana riski var. LG Dual Plus dolu dolu olsa da bu yönden riskli.

    Eğer servis riskine girerim derseniz direkt Bosch 3000i tercih ediniz. Diğer türlü geriye Kaira kalmış olur. Şahsen de bu cihazı tavsiye edebilirim. Fiyatına göre gayet iyi performans sunacak net f/p ürünü diyebileceğimiz bir cihazdır.

    LG'nin en dolu versiyonu şu an LG Sirius UV serisidir. Ama fiyatı da cep yakan cinsten.

    Ama güncel cihaz olsun,temel özellikler olsun derseniz Dual Cool serisi alternatif olabilir. Ama tekraren söylemem gerekirse Bosch tercih etme durumunuz olamazsa Kaira gayet memnun edecek bir cihazdır. Marka olarak yabancı gelebilir. Daikin Türkiye'nin alt markalarından biridir. Klimanın üretici markası ise Midea'dır. Bosch da Midea üretimidir. O zaman niye Bosch öneriyorsun derseniz Bosch'un verimi bir miktar daha yüksektir. Midea vb. Markalar talebe göre ürün üretirler. 200 dolarlık klima da üretir,2000 dolarlık da. Yani üretici aynı olsa da arada farklar mutlaka bulunur. Bu nedenle Bosch'u öne alıyorum. Ama Bosch olmazsa dediğim gibi Kaira da memnun edebilecek bir cihazdır. Yani fiyatına göre iyi bir cihaz almış olursunuz. Bu bağlamda memnun kalacağınızı düşünüyorum. Aksi bir durum olmadıkça da uzun yıllar sorunsuz hizmet vermeye müsaittir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • K U N kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Kriterlerinize uygun olarak E.C.A Ecotech serisini örnek gösterebilirim.

    En yüksek fan hızında (Çok yüksek kademesi olarak geçer) 40 desibeldir. O da max. hızdaki değeridir.

    7900-8200 civarı fiyata sahiptir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ebüyubiiii kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Kaira şu an için tam bir f/p ürünüdür. Yani fiyat/performans oranı en uygun olan cihazdır. Bu bağlamda tercih edilebilir. Aynı zamanda servis ağı da ülke genelinde yaygındır.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nestatn N kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Kirigamine Zen'e kadar yükselmeden Enviro veya HaRe serilerine de bakmanızı tavsiye ederim. HaRe bütçenize en yakın olacak cihazdır ve memnun edecektir. Bence bu modellere de bu marka içerisinde bir şans verin.

    Onun haricinde şu an en popüler olan f/p ürünü cihaz forumda da ismini çokça duyabileceğiniz Kaira DTXR kodlu seridir.
    Güncel,fiyatına göre iyi izlenim verebilecek bir cihazdır.

    Bulunduğunuz bölgede servis ağı mevcut ise E.C.A R32 Syplos,Niobe Blue,Ecotech modellerine de bakabilirsiniz.
    Niobe Blue'de UV-C dezenfeksiyon sağlayan ultraviyole ışık özelliği vardır,diğer modellerinden farklı olarak.
    E.C.A klima sektöründe pek popüler olmadığı için fiyatı nispeten ucuz,cihazları gayet iyidir. Ama yukarıda bahsettiğim gibi hiç olmazsa HaRe modeline de baktıktan sonra bu cihazlara yönelmenizi tavsiye ederim.

    18m² için 12000 Btu daha sağlıklı olur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Methionine kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Çalışmanıza ben de bir katkıda bulunarak klima yerini çizmeye çalıştım.
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Salona monte ettirirseniz bu şekilde konumlandırılması mümkünse en iyisi bu olur. Hem salon soğutulur. Hem de direkt kapıya doğru üflerse hava koridora yönlendirilerek diğer odaya ulaştırılır. Alternatif olarak direkt salon kapısının üstüne,koridora bakacak şekilde yani salon kapısının koridorda kalan yüzünün üstüne takılabilir. Ama tek klima ile iklimlendirme yapmak istediğinizde klimayı mümkün mertebe hiç kapatmadan çalıştırmanız gerekir. Klimanın birden fazla alana serinlik vermesi için zamana ihtiyacı olur. Bunun için uzun süreli çalışması gerekir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • PalioGo_32 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba PalioGo_32 hocam.

    Isıtma için Seg maalesef müsait olmaz.

    Sözümü lütfen yanlış anlamayın ancak ısıtma klimalar için ciddi bir işlemdir. Bu nedenle çok ekonomik çözümler çıkmayabilir. Yani her klimanın başarabildiği bir işlem değildir. Ne fark eder derseniz dış ortam sıcaklığı düştükçe klimanın performansı da düşer. Çünkü klima ısıtmada dış ortamdaki ısıyı içeriye taşıyarak işlemi gerçekleştirir. Hava soğudukça üfleme sıcaklığı azalır. Alt seviye klimalarda bu kayıp daha fazla olur. O nedenle olabildiğince uygun fiyatlı cihazları önermeye çalışacağım ancak dediğim gibi yine yüksek fiyatlar çıkabilir.

    Uygun fiyat bandında Kaira DTXR kodlu seriyi tavsiye edebilirim. Daikin'in alt markasıdır. Servis ağı yaygındır.

    Alternatif olarak E.C.A Syplos R32 ESA1318A100 kodlu seriyi tavsiye edebilirim.

    Bu cihazların 24000 Btu olanlarının da fiyatlarına bakmanızı tavsiye ederim. Eğer bütçeniz için uygunsa 24000 de tercih edebilirsiniz. Fazla gelmeyecektir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • kytmzbtr K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    Toshiba multi klima üzerine en çok kampanya yapan markalardan biridir. Bu markayı değerlendirmenizi tavsiye ederim.

    Multi için Samsung veya Arçelik tercih edilebilir. Monosplit cihazlarda Samsung'u tavsiye etmiyorum ancak multide tercih için müsaittir. Ama daha üstün cihazlar için Toshiba haricinde Bosch markasının multi cihazlarına bakmanızı tavsiye ederim. Bosch'un monosplit cihazları ile beraber multi cihazları da gayet iyidir.
    Daikin servisliğinde Airfel markası da ayrı bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • i am groot kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Şimdiden hayırlı olsun. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • unspo U kullanıcısına yanıt

    Beko 51260 ı aldınız mı, mmenun musunuz? Ben de aldım ve yarın monte edilecek, var mı bir uyarı ve tavsiyeniz, gerek montaj, gerek elektrik çektirme detayı ve gerekse de kullanım tecrübeniz olarak?

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Israr ederim en az 10 dakika yapmaları konusunda.

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Servise güvenmediğim için Bosch'u, potansiyel koku problemi sebebiyle LG Dual Plus'ı eledim. Tavsiyeniz ve diğer kullanıcı yorumları aklıma yattı, güncel olan LG Dual Cool modelini almaya karar verdim. Kaira fiyat/performans olarak çok uygun olsa da (Daikin servis garantisi de cezbedici) özellik bakımından (özellikle hava üfleme kanatlarının manuel kumanda edilmesi sebebiyle) LG'den geri kalması ve wifi kontrol ihtiyacım olmadığı için eledim.

  • Merhaba arkadaşlar 60 metre karelik salon için sadece soğutma amaçlı klima önerinizi bekliyorum.

    Şimdiden teşekkürler

    Tercihen
    Enerji tasarrufu iyi olan ve F/P olması .

    Limit 14 bin 15 bin civarı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mirohingi kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Yalnız yukarıda belirttiğim gibi Dual Cool temel özelliklere sahiptir.

    Yani sağa-sola otomatik üfleme ve Wi-Fi entegrasyon özellikleri yoktur. Bunları bilerek almanızı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Yanlış anlayacak birşey yok bilgi paylaştıkça çoğalır çok sağolun iyi günler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ciwanbilisim kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Bütçenize uygun f/p ürünü olarak Kaira DTXR 24000 veya E.C. A Syplos ESA1324100 serisini tavsiye edebilirim. 24000 Btu'dan aşağısı asla olmaz. Fiyatı uygun olsa 30000 Btu da uygun olurdu veya 24000 Btu salon tipi de olabilirdi. Salon tipinin hava debisi daha yüksektir,kapasite aynı olsa da bu yönden artısı olurdu.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25782579258025812582
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.