Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2580. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: serkan1216 , anild , Leonthas Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 33 Misafir (7 Mobil) - 28 Masaüstü8 Mobil
5 sn
64.206
Cevap
945
Favori
4.860.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 25782579258025812582
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba. Kirigamine Zen'e kadar yükselmeden Enviro veya HaRe serilerine de bakmanızı tavsiye ederim. HaRe bütçenize en yakın olacak cihazdır ve memnun edecektir. Bence bu modellere de bu marka içerisinde bir şans verin.

Onun haricinde şu an en popüler olan f/p ürünü cihaz forumda da ismini çokça duyabileceğiniz Kaira DTXR kodlu seridir.
    Güncel,fiyatına göre iyi izlenim verebilecek bir cihazdır.

Bulunduğunuz bölgede servis ağı mevcut ise E.C.A R32 Syplos,Niobe Blue,Ecotech modellerine de bakabilirsiniz.
    Niobe Blue'de UV-C dezenfeksiyon sağlayan ultraviyole ışık özelliği vardır,diğer modellerinden farklı olarak.
    E.C.A klima sektöründe pek popüler olmadığı için fiyatı nispeten ucuz,cihazları gayet iyidir. Ama yukarıda bahsettiğim gibi hiç olmazsa HaRe modeline de baktıktan sonra bu cihazlara yönelmenizi tavsiye ederim.

18m² için 12000 Btu daha sağlıklı olur.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Methionine kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Çalışmanıza ben de bir katkıda bulunarak klima yerini çizmeye çalıştım.
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Salona monte ettirirseniz bu şekilde konumlandırılması mümkünse en iyisi bu olur. Hem salon soğutulur. Hem de direkt kapıya doğru üflerse hava koridora yönlendirilerek diğer odaya ulaştırılır. Alternatif olarak direkt salon kapısının üstüne,koridora bakacak şekilde yani salon kapısının koridorda kalan yüzünün üstüne takılabilir. Ama tek klima ile iklimlendirme yapmak istediğinizde klimayı mümkün mertebe hiç kapatmadan çalıştırmanız gerekir. Klimanın birden fazla alana serinlik vermesi için zamana ihtiyacı olur. Bunun için uzun süreli çalışması gerekir.

Saygılarımla...

• PalioGo_32 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba PalioGo_32 hocam.

Isıtma için Seg maalesef müsait olmaz.

Sözümü lütfen yanlış anlamayın ancak ısıtma klimalar için ciddi bir işlemdir. Bu nedenle çok ekonomik çözümler çıkmayabilir. Yani her klimanın başarabildiği bir işlem değildir. Ne fark eder derseniz dış ortam sıcaklığı düştükçe klimanın performansı da düşer. Çünkü klima ısıtmada dış ortamdaki ısıyı içeriye taşıyarak işlemi gerçekleştirir. Hava soğudukça üfleme sıcaklığı azalır. Alt seviye klimalarda bu kayıp daha fazla olur. O nedenle olabildiğince uygun fiyatlı cihazları önermeye çalışacağım ancak dediğim gibi yine yüksek fiyatlar çıkabilir.

Uygun fiyat bandında Kaira DTXR kodlu seriyi tavsiye edebilirim. Daikin'in alt markasıdır. Servis ağı yaygındır.

Alternatif olarak E.C.A Syplos R32 ESA1318A100 kodlu seriyi tavsiye edebilirim.

Bu cihazların 24000 Btu olanlarının da fiyatlarına bakmanızı tavsiye ederim. Eğer bütçeniz için uygunsa 24000 de tercih edebilirsiniz. Fazla gelmeyecektir.

Saygılarımla...

• kytmzbtr K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

Toshiba multi klima üzerine en çok kampanya yapan markalardan biridir. Bu markayı değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Multi için Samsung veya Arçelik tercih edilebilir. Monosplit cihazlarda Samsung'u tavsiye etmiyorum ancak multide tercih için müsaittir. Ama daha üstün cihazlar için Toshiba haricinde Bosch markasının multi cihazlarına bakmanızı tavsiye ederim. Bosch'un monosplit cihazları ile beraber multi cihazları da gayet iyidir.
    Daikin servisliğinde Airfel markası da ayrı bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

Saygılarımla...

• i am groot kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Şimdiden hayırlı olsun. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

Saygılarımla...

• unspo U kullanıcısına yanıt

Beko 51260 ı aldınız mı, mmenun musunuz? Ben de aldım ve yarın monte edilecek, var mı bir uyarı ve tavsiyeniz, gerek montaj, gerek elektrik çektirme detayı ve gerekse de kullanım tecrübeniz olarak?

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Israr ederim en az 10 dakika yapmaları konusunda.

Hocam öncelikle detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Servise güvenmediğim için Bosch'u, potansiyel koku problemi sebebiyle LG Dual Plus'ı eledim. Tavsiyeniz ve diğer kullanıcı yorumları aklıma yattı, güncel olan LG Dual Cool modelini almaya karar verdim. Kaira fiyat/performans olarak çok uygun olsa da (Daikin servis garantisi de cezbedici) özellik bakımından (özellikle hava üfleme kanatlarının manuel kumanda edilmesi sebebiyle) LG'den geri kalması ve wifi kontrol ihtiyacım olmadığı için eledim.

• Merhaba arkadaşlar 60 metre karelik salon için sadece soğutma amaçlı klima önerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler

Tercihen
    Enerji tasarrufu iyi olan ve F/P olması .

Limit 14 bin 15 bin civarı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

Saygılarımla...

• mirohingi kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Yalnız yukarıda belirttiğim gibi Dual Cool temel özelliklere sahiptir.

Yani sağa-sola otomatik üfleme ve Wi-Fi entegrasyon özellikleri yoktur. Bunları bilerek almanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

Çok teşekkür ederim hocam. Yanlış anlayacak birşey yok bilgi paylaştıkça çoğalır çok sağolun iyi günler

• ciwanbilisim kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Bütçenize uygun f/p ürünü olarak Kaira DTXR 24000 veya E.C. A Syplos ESA1324100 serisini tavsiye edebilirim. 24000 Btu'dan aşağısı asla olmaz. Fiyatı uygun olsa 30000 Btu da uygun olurdu veya 24000 Btu salon tipi de olabilirdi. Salon tipinin hava debisi daha yüksektir,kapasite aynı olsa da bu yönden artısı olurdu.

Saygılarımla...

• PalioGo_32 P kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim hocam. Sizler de sağ olun var olun. İyi günler dilerim.

Saygılarımla...

• küresel ısınma 17 yıl önce başladı

Teşekkür ederim hocam son olarak seer değerlerine baktığımızda hangisi daha güvenilir olacaktır ?

• ciwanbilisim kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. 24000 Btu kapasite özelinde konuşmamız gerekirse 7,1 SEER değeri ile E.C.A daha iyidir. Kaira 6,1 SEER değerine sahiptir. E.C.A'yı yakınızda servisi var ise tercih ediniz. E.C.A'nın servisi Kaira (Daikin) kadar yaygın değildir.

Saygılarımla...

• Yeni dublex eve taşındım. Alt katta severek kullandığım lg dual plus 12000 btu klima var. Üst kat çatı katı ve çok sıcak olduğundan wifi özellikli 8 bin lira civarında klima almak istiyorum. ECA niobe blue, kaira ve vestel flora doğa sanırım en uygunları. Acaba bu üç klimadan hangisini önerirsiniz veya farklı bir ürün varsa tavsiyelerinizi alabilir miyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendorf -- 27 Mayıs 2022; 22:38:24 >
  • Merhaba, 1+1 ev için klima bakıyorum, soğutulacak toplam alan 30m2. Ev izmirde ve güneydoğu cephesine bakıyor. Aşağıda evin planını çizmeye çalıştım. 12000 btu klima yeterli olur mu? Yatak odasının kapısını açıp salonu da soğutmayı düşünüyorum. Sadece soğutma için kullanılacak, ısıtma performansının iyi olmasına gerek yok. f/p oranı iyi ve az elektrik harcayacak uygun bir klima önerebilir misiniz? Maks bütçem 9-9,5k

Arçelik Ekolojik 12325 A++ ve Kaira DTXR35E WiFi 12000 BTU arasında kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanTospa -- 27 Mayıs 2022; 16:30:53 >

Hocam şimdi hazır iç üniteyi takmadan tüm kablo ve bakır boruların bağlantısını yapayım dedim. Tıpaları açınca sağlam bir tısladı, okuduğuma göre normalmiş kaçak olmadığını gösteriyor.
    Birleşme yerlerini iyice saf alkolle temizledim sonrasinda erkek kısımlarına içeri kaçmayacak şekilde solüsyonu bir iğne yardımıyla hafif uyguladım. Çok ince bir tabaka oldu boru ucundan da uzak durdum. Ardından dediğiniz gibi önce elle dibine kadar ardından iki anahtarla sıktım. Bileğim titreyene kadar sıktım yani aslında iki kat daha güç basabilirdim ama fazla zorlamak istemedim. Manometrenin borusu uymadı o yüzden artık pazartesi devam edeceğim :) şimdilik fena gitmiyor ama bakalım dış ünite de hazır sayılır.

• 
Sayfa: önceki 25782579258025812582
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.