Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2544. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (11 Mobil) - 8 Masaüstü11 Mobil
5 sn
65.106
Cevap
959
Favori
4.968.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25422543254425452546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba. Hangisini tercih ettiniz ?

Fiyatlar maalesef yükseliyor. En uygun fiyatlı klima 2500TL olup 7000TL-8000TL'ye Japon marka orta segment bir cihaz alınırken şimdi en uygun fiyatlısı 7000-8000TL oldu.

Saygılarımla...

Merhaba.

Muğla için klima iyi bir tercih olur. Çünkü havadan transfer edeceği ısı miktarı yüksek olacağı için elektrik tüketimi de doğru orantılı şekilde düşecektir.

Salonunuz kaç m² ?

Saygılarımla...

Merhaba. Bu marka'nın servis hizmetlerini Daikin yürütmektedir ancak üretim olarak Daikin'den bağımsızdır. Midea üretimi olan bu cihaz üreticisi bakımından tercih edilebilir bir seçenektir.

Saygılarımla...

Merhaba.

HomeWhiz özelliğine sahip olacak şekilde Arçelik Ekolojik serisi 12325 kodlu cihazı tavsiye edebilirim. Yalnız bu cihazda HomeWhiz opsiyoneldir. Bu nedenle bir adet Wi-Fi modülü satın almanız gerekir. Bunu da yine Arçelik'ten alabilirsiniz. Yani tek farkı Arçelik modülü ek ücret karşılığı sunmaktadır. Bunu da eklerseniz HomeWhiz üzerinden kullanabilirsiniz. 12560 kodlu modelde ise HomeWhiz standart olarak gelir ama cihaz hem siyahtır hem de fiyatı daha yüksektir. Eğer renkli ürün arıyorsanız bu da bir alternatiftir. Diğer türlü 12325 + Wi-Fi modülü ile HomeWhiz kontrollü bir ürün elde edebilirsiniz.

Diğer çoğu marka kendi yazılımını kullanmaktadır. Arçelik ile birebir aynı olan LG bile LG ThinQ uygulaması ile kendini HomeWhiz'den ayrı tutmuştur.

GitHub üzerinden geliştirilen yazılımlarla bu klimaların da tek bir uygulamaya entegre edilmesi mümkündür ancak risk almanızı tavsiye etmemekteyim. Panasonic vb cihazlar da Homebridge veya Home Assistant uygulamaları ile çalışma imkânına sahip edilse bile cihazın fiyatı çok yükseklerdedir. Bu bağlamda HomeWhiz şartı uygulanırsa Arçelik doğru bir seçenek olacaktır.

15m² alanınız için 9000 Btu yeterli olsa da üstü teras olduğu için 12000 Btu daha sağlıklı olur.

Bütün bunlara ek olarak Arçelik'teki söz konusu cihazların yükseklikten yana sorunu olmasa da uzunluğu 717mm'dir. 71,7cm uzunlukla sizin sınırınızı 1,7 -- > 2cm aşmaktadır. Bu uzunluktan daha düşük uzunlukta cihaz bulmanız da çok zordur. O nedenle uzunluk konusunda yapabileceğiniz bir şey varsa bu konuda çözüm üretmeniz gerekir.

Saygılarımla...

• nikogrk kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Aradığınız özelliklerde ısıtma amacınıza da uygun olacak şekilde Bosch 3000i serisini tavsiye edebilirim.

Muğla'nın da bulunduğu ılıman iklim bölgesinde A+++ verimliliğe sahiptir. Ama bu tüm sezonun ortalamasını baz almaktadır. Bu bağlamda kışın bulunduğunuz bölge için soğuk geçtiği dönemlerde A++ verimlilik değerini koruyabilir bir cihazdır.

Altta gösterilen haritada Pembe olan kısımlar ılıman,yeşil olan kısımlar ortalama,mavi olan kısımlar soğuk iklimi belirtir. Avrupa şartlarında test edildiği için bu cihazın verimi soğuk iklimde test edilmemiştir.

Saygılarımla...

• Seyid Battal Gazi S kullanıcısına yanıt

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Tam kapının karşısına gelmese de 2. yere takılması daha iyi olur. Havanın kapıdan dışarı sirkülasyonu daha kolay olur. Bu nedenle 2. yeri öncelikli tutmanızı tavsiye ederim. 1. yerde de faydası olur. Isı transferinin gerçekleşmesi için havanın direkt alana yönlendirilmesi tabi ki daha iyi olur ama 1. yerde olması halinde de hiç faydası olmaz denemez. Bir de bu tarz kullanımlarda klimayı mümkün mertebe hiç kapatmadan kullanırsanız faydasını görebilirsiniz. Günde 2-3 saat çalışma ile ancak bulunduğu ortamı iklimlendirir,diğer alanlara etki etmeden kapatılmış olur.

Saygılarımla...

Klima satın almak üzere olan forumdaşlarımızın oranını tavsiye isteklerine bakarak hesaplamaya çalışıyorum. Yoğunluk olduğunu görünce gözden kaçma ihtimaline karşı hatırlatma maksadıyla tekrar bu mesajı yayınlama ihtiyacı duyuyorum.

Klima almaya niyetlenen ve klima satın alıp özellikle henüz montajı gerçekleşmeyen,montaj gününü bekleyen ve "vakum işlemi" hakkında bilgisi olmayan kullanıcı adaylarının mağdur olmamaları adına ve klimalarından tam performans alabilmeleri adına linkini paylaşmış olduğum konuyu okumalarını ve gerekli tedbirleri almalarını tavsiye ve rica ediyorum. Kendi konumun reklamını yapma amacım bulunmamaktadır. Birden fazla konu açmış olduğum halde vakum kritik olduğu için bu konuyu hatırlatma gereği duyuyorum.

https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Aradığınız özelliklerde ısıtma amacınıza da uygun olacak şekilde Bosch 3000i serisini tavsiye edebilirim.

Muğla'nın da bulunduğu ılıman iklim bölgesinde A+++ verimliliğe sahiptir. Ama bu tüm sezonun ortalamasını baz almaktadır. Bu bağlamda kışın bulunduğunuz bölge için soğuk geçtiği dönemlerde A++ verimlilik değerini koruyabilir bir cihazdır.

Altta gösterilen haritada Pembe olan kısımlar ılıman,yeşil olan kısımlar ortalama,mavi olan kısımlar soğuk iklimi belirtir. Avrupa şartlarında test edildiği için bu cihazın verimi soğuk iklimde test edilmemiştir.

Saygılarımla...

Merhaba hocam..aydın söke de sadece soğutma işlemi için yaklaşık 28_30 metrekare alanı serinletecek bir klima onerebilirmisin ? Model ve but olarak ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• promil06 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Max. bütçeniz nedir?

Saygılarımla...

Hocam açıkçası çok para vermek istemiyorum.surekli Tayinciı olduğumuz için 3-5 sene sorna gitcegimiz yerde kullanamayabiliriz.maksimum 7-8 k civarında..soğutmada beni üzmesin yeter ısıtmada hiç kullanmicam. Bide sessiz olsun ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promil06 -- 1 Şubat 2022; 11:4:54 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

25 m2 için 12.000 btu klima arıyorum sessiz olması ve bütçemin kısıtlı olması nedeniyle tavsiyelerinize açığım teşekkür ederim.

Bu arada almak isteyen olursa 9000 btu airfel portatif klima satıyorum. Herhangi bir arıza vs yoktur. Çalışır durumdadır.

Paylaştığınız linkteki yazınızı aslında tüm klima servislerinin boynuna asmak lazım. Gerçekten hayati bir konu ve 3-5 işini bilmez servisi çalışanı yüzünden en az 5-10 sene sorunsuz kullanılacak klimalar 3-5 senede bu yüzden çöp oluyor, verimi düşüyor.
    Hocam kiara klima datalarıyla ile ilgili bişey paylaşmıştım, ona yorumunuz ne olur ? 18 lik alıcakken ucundan döndüm datalardaki saçmalıkları görünce.

Merhaba. teşekkür ederim.

Gün içinde büyük oda kapısı kapalıyken, gece ise büyük oda kapısı açıp çalıştırmayı düşünüyorum. O odaya kadar gidebileceğini düşünmüyorum aslında.

24 saat açık kalırsa, 5-6 saat açmak ile aynı tutarlarda mı harcar hemen hemen diyorsunuz? ürün bu

www.altus.com.tr
    ALK 1840 A++ - Klima - Klima Fiyatları - Klimalar | Altus
    https://www.altus.com.tr/alk-1840-a-.html

Arada sadece salona etki etsin diye kullanacaksam, ısıtma soğutma için, 1. yere koymam daha mı iyi olur. Kapı ve koyarsam perde var da ne kadar engeller bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyid Battal Gazi -- 1 Şubat 2022; 10:38:28 >

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Beko 31225 Ekolojik A++ 12000 BTU aldım az önce hepisi burada da indirime girdi 6.670TL klimera isimli satıcıda. Araştırmaya başladığımdan beri fiyat ilk kez bu kadar düştü. Ben de fırsat bu fırsat alayım dedim. İnşallah yanlış tercih yapmamışımdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çok teşekkürler, dış ünite ile iç ünitenin arasın 3 metre olması ile 1 metre olmasın performansına etkisi olur mu? 12560 den yana kullanacağım gibi geliyor wifi ünitesin fiyatı ilave edildiğinde farkın 1000 TL den az olacağını düşünüyorum.

Bu ülkede doğru dürüst klima servisi varmı , daha doğrusu diğer elektronik markalar içinde öyle...varsa böyle bir servis eli öpülmeli....

Türkiyede denetim yok, yaptırım yok, maalessef..

.Bütün firmalar ucuz servis ağından menmun, vatandaşı düşünen yok....

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.