Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2546. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (14 Mobil) - 5 Masaüstü14 Mobil
5 sn
65.107
Cevap
959
Favori
4.969.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25442545254625472548
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iç ünite ses seviyesi en minimum olan 20 M2 oda(cephe kuzey batı) için ısıtma soğutma da kullanabileceğim klima arıyorum. Ses benim için en önemli kriter. Konum Antalya @klima5505

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seboist322 -- 17 Şubat 2022; 6:14:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aynı klimayı 25.11.2019 da KDV dahil 2502 TL ye almışım 2 sene 3 ay olmuş

faizsiz 5 taksit

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Şu anda en ucuz 7890 TL

Enflasyon %315

Daha felaketi

15 k BTU 15325 modeli 2760 TL mış 9500 TL olmuş

artış % 344

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamner -- 17 Şubat 2022; 11:14:0 >

• Hocam çiftçi üretici çalışan hariç: Sonkullanıcı yani tüketiciye kim ne satıyorsa bu devirde hemen hepsi (3-5 istisna haric) karaborsacı odu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahsen -- 17 Şubat 2022; 11:53:29 >

ilginç gerçekten hocam bu klima fiyatlarının hali nedir böyle ? bahar mevsiminde fiyatta düşme durumu olabilirmi acaba?

resmen bildiğin piyasayı karıştırmak için ellerinden geleni yapıyor bu fırsatcılar. bunların yüzünden klima fiyatlarının geldiği noktaya bakın .

Orijinalden alıntı: Mbaydar76

Günaydın Herkese,

Yer:

İstanbul - Halkalı bölgesin de 10 katlı binanın son katında oturuyorum üzerimde Teras bulunmakta ve ara daire olması sebebiyle tüm odalar batıya bakıyor ve Sabahtan öğlene kadar güneş görüyor.

Detaylar:

Daireyi 2 sene önce aldık ama tam anlamı ile Pandemi sebebiyle yazın evde oturulmadı bu sebeple sıcaklığın ne kadar sorun olabileceğini bilmiyoruz.

Hafta içi 06-17 saatleri arası evde kimse bulunmuyor ve Hafta sonları Evde olunma durumu var.

Klima takılacağı Oturma odamız yaklaşık 15m2 dış ünite ile iç ünitenin arasının yaklaşık 3 Metre olmasını düşünüyorum, klimayı koridor hizasına takılmasını talep edeceğim.

Aranılan özellikler/detaylar:

Evde akıllı cihazlar bulunduğundan ve akıllı cihaz için ayrı bir uygulama kullanma gerektiğinden uygulama kirliği oluşturduğundan,

evde Bulaşık / Buzdolabı Homewhiz destekli olduğundan Homewhiz destekli klima veya Homebridge/Home-Assistan ile Homekit'e entregre edebileceğim bir marka da olabilir bu konuda deneyimi olan var mı?

Dış ünite için balkonda genişlik olarak 70 yükseklik için 60 lık alanım bulunuyor,

vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkürler

@klima5505 sizin bir yorumunuz olabilir mi ?

Şuan ben de klima arayışındayım. Renk olarak gri istiyorum. Beko tarafinda gri renklerde homewhiz destegi yok. Siyah renkli modellerde var. Arceliklerde tum modelerde opsiyon yaziyor. Bu wifi kiti pahali mi acaba? İncelediniz mi?

Homewhiz, homeassistant a entegre olmuyor. Entegre olan baska bir model biliyor musunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam pek bilgim yok klima fiyatlarının nazaman inebileceği hakkında. Yani memleketteki vehameti dile getirdim Üstadlar bu konuda bilgi verir belki. Ama bana göre piyasada çok acayip anormal bir durum olmadıktan sonra fiyatlar mutlaka çıkacaktır

Arçelik keşif ile problem yaşadığımız icin Arçelik artık evime girmeyecek markalar arasına katılmaya aday adayı “ gelmeden geldik yazan servis ve yalancılık ile suçlayan müşteri iliskileri “ kısa öz hali evet Home asistan önemli ama 10b seviyesinden sadece HA icin 20 seviyesine çıkmaya gerek HomeWhiz Google asistana ekleniyor diye hatırlıyorum ama HA tam hakim değilim

Elbette sirf ha icin 2 kat bedel odemeye gerek yok. Belki cok asiri fiyat farki olmayan bir model vardir ve farketmisinizdir diye sormak istedim. Homewhiz de kendi sitesinde google asistan ve alexa destegi var ancak anladigim kadariyla ha ile hicbir turlu entegre olmuyor. İlerde gelebilir mi bilmiyorum ama teknik olarak mumkundur muhtemelen.

12 yil once bosch grubundan tum esyalarimizi almistik. Simdi yeni eve gecerken esyalari (beko bayidi arkadasim oldugu icin) beko arcelik grubundan aliyorum. Buzdolabi haric herseyi yeniden aliyorum. Bosch ile camasir makinesinde 2 kez ariza yaptigi icin servis geldi. Onun disinda klima dahil tum esyalar hic sorun yaratmadi. Umarim bu sorunsuzluk beko ile de devam eder :)

• 30m2, sadece sogutma amacli (iskenderun), genelde aksamlari ve geceleri kullanilacak oda icin 12btu klima arayışım devam ediyor. Her ne kadar gri renk ve wifili bir model istesem de bulamadim. Seer degerinden dolayi bosch 3000i 12btu tercih edecegim gibi. Fiyati 8500 tl civari. Bu fiyata bu degerlere sahip, servis sorunu olmayan bir marka yok sanirim. Arcelik grubu gibi alüminyum boru kullanmiyor degil mi? Wifi cok elzem degil ancak olursa iyi olur. Kit almak lazimmis ama suan tr de bulunmuyormus kit. Baska tavsiyesi olan var mi yoksa ugrasmadan bunu mu alayim?

Oda 30m2. Aslinda 15 btu tam ideal hatta 18btu de olur da gunduzleri kullanmayacağımız icin 12btu yeter diye düşünüyorum. Cok soguk derecede kullanmiyoruz zaten. Yazin 25 derecede kullaniyoruz (bosch on/off klima)

mrb, dediğiniz klimayı aldım, bu klimayı almadan önce vestel maceram ve mitsubishi maceram olmuştu, yaz sıcakları bu markalar yüzünden kızararak geçti, sonunda bosch climate 3000i de karar kıldım.Bu climanın orta segment 5000i ve üst segment 8000i serileri var.

3000i serisi giriş serisi ama türkiyedeki muadillerine göre bir tık önde, yeninesil gaz kullanır, ve endüstriyele olarak geçer.

Bu klimayı boschun kendi servisi değilde ısıtma ve soğutma sistemlerini topladığı bosch tehermo teknoloji servisi kuruyor.

Wifi modül opsiyenel, bu modülü bosch tehermetoknoloji yetkili servisinden alabiliyorsunuz. 3-4 ay önce ben aldım 500 tl gibi bir para vermiştim, kendim cihaza montaj yaptım.İstanbulda aldığım yetkili servis var, talep ederseniz özelden tf. verebilirim.

Soğutma ve ısıtmada gayete başarılı bilakıs ısıtmada.....

Gree Fairy A++ 18.000 Btu Duvar Tipi Inverter Klima hocam bu klimayı almayı düşünüyorum düşüncenizi alabilirmiyim malumunuz konu aktif değil maalesef.

Sessizlik konusunda nasıl, cihazı ilk açıldığında en sessiz modda çalıştırılabilir mi?

• Hocam daha iyi bilir. Ama bende de 12000btu yeni takılmış fairy var. Tespit ettiğim bir kaç hususu yazabilirim. Ben klimadan memnunum gerek ısıtma gerek soğutma iyi. Ama lanse edilen tüm özelliklerin varlığından emin değilim. Mesela kumandanın bulunduğu yere göre klimanın soğutmatı ayarlaması yok. Başta bu özellik için gereken kumanda içi termometre yok. Ayrıca başka bir konu dış ünitede sensörü olsada yine kumanda dış ortam ısısı boş durumda yani dış ünite sıcaklığını asla göstermiyor. Hiç bir durumda ve şartta göstermiyor. Bu sıfır ürün. Bir başka konu servis 5m boru hakkından çalacam diye 40 takla atması dediğin gibi boru çekmemesi. Böyle şeyler. Ama klimanın soğutma ve ısırması harika. İşini mükemmel yapıyor iyiki inverter almışım dedirtiyor. Aslen 12000 btu bile çok kuvvetli dış ünite çok cüsseli. Ben tavsiye ederim. Ama dediğim özellikleri defalarca denedim yok. Şart değil diye karar verip üzerine gitmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 22 Şubat 2022; 8:11:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• yimust kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Eski evimdeki butun klimalar on/off bosch. 10 yillik. Bugune kadar hic sorun yasatmadi. Aslinda bu sefer yeni evde aklimda bosch yoktu. Daha uygun birseyler bakıyordum ama ucuz dedigimiz klimalarin da fiyat farki cok yok.

Tasarim acisindan tek istedigim sey gri renkti. Bsoch da 8000i modeli gri renk sanirim. Onun da fiyatini goremedim ki gorsem de ciddi para gibi.

Ben de 3000i alacagim sanirim. 30m2 ye sadece sogutma icin 12btu yeterli sanirim. Genelde aksamlari kullanacagiz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

tadilat işleri olsun , vakumlama gibi durumlarda sıkıntı yaşattılarmı acaba? birde 6 senelik garanti var diyorlar fakat dipnot geçmişler hersene bakım yaptırmak şartı ile burda bir katakulli'mi dönüyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 22 Şubat 2022; 11:59:20 >

Airfel LTXN35U A++ 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima - Montaj Dahil 7000 lira

Mitsubishi için aradaki 2 bin lira farka değer mi ? yoksa Airfel daha iyi olabilir mi Mitsubishi nin bu modelinden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 22 Şubat 2022; 14:38:23 >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • yasesa kullanıcısına yanıt
    Kagit ustunde degerleri iyiymis. Gree markasi pahali diye aklimda kalmis ama bosch ile hemen hemen ayni. Hic incelememistim. Tesekkurler bilgi icin

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.