< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2527. sayfa)

-
-
Hocam merhaba. Aphro modeli düşünüyorduk ama odanın rengine uymadığından siyah renk fairy modeline kaydık. Yazın soğutma için kullanılacak. Sağlamlık, iç-dış ünite ses durumu, elektrik harcaması bunlar nasıldır? Memnun musunuz?
-
Siyah olan fairy ilk defa görüyorum sanırım yeni çıkmış bir model ya da renk. Daha önce siyah amber modeli bir gree klima incelemiştim iç ünite plastik kalitesi uyduruk çocuk oyuncağı kalitesinde olduğu için vazgeçmiştim.Fiyatları uçmuş baya ama yinede tercih edilebilir bir marka. 24 lük modele baktığımda Max seviyede 30000 btu soğutma, 36000btu ısıtma gerçekten çok iddalı değerler çoğu klimada bu değerler yoktur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba. BTU ihtiyacımız 12000 ise, 15000 kapasiteli bir klima almanın avantajı var mıdır? Verimlilikte artışa, elektrik tüketiminde azalmaya faydası olur mu? İkinci olarak, Vestel Flora iyi midir, yoksa Samsung, LG gibi markalara mı yönelmeliyim (hem enerji tüketimi hem de dayanıklılık açısından)? Önceliğimiz ısıtma verimliliği, İstanbul'da yaşıyoruz. Yaklaşık 25m2 bir alan.
Isıtma verimliliği fiyatına göre en yüksek olduğu için Midea Prime ile ilgileniyorum.
https://www.epey.com/klima/midea-prime-ma2-12nxd0.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faustus -- 16 Kasım 2021; 17:4:24 > -
vestel floraya bulaşma, yaz sıcaklarını floranın yüzünden klimasız geçirdim, önceki sayfalarda yazmıştım.Bu floralar galiba kronik sıkıntılı, vestelin diğer klima modelleri gibi değil....
-
Vaillant ve Viesmann klimalarını kim üretiyor acaba?
-
Evimin birinde 11 yıllık Airfell var zehir gibi ısıtıp soğutuyor.yeni eve de Airfel alayım dedim ama halen R410 la üretim yaptığını gördüm.Çok elzem bir konu mu bu gaz olayı.Çevre duyarlılığını boş verin ikisi de duyarlı gaz,performans ve ekonomi açısından soruyorum?
-
Demirdöküm galiba
R410’nun gazı daha iyi performans gösteriyor sanki
R32 ise biraz daha yeni
Gaz modeline takılmayın hocam en tasarruflusu hangisi ise alın geçin elektrik sarfiyatında fark olacağını sanmıyorum
İyi günler
İyi akşamlar 2005 yılında almış olduğum Mitsubishi srk52he-2 modeli klimanın motorunun devreye girmemesi nedeniyle Arçelik marka motor değişimi yapıldı ancak klima soğukta çalışıyor sıcakta çalışmıyor gelen usta dış ünite bağlantılarını gelen servis daha önce söktüğü için bağlantıları bahane ederek klimayı çalıştırmadan bıraktı bu durumda cıhazın sıcak modunda çalışmama sebebi ne olabilir bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni klimalar R32 ye boşuna dönmüyorlar, ısıtma ve soğutmada enerji tasarrufu R410 a göre fazla....SEER VE SCOP DEĞERLİ R32 NİN YÜKSEK....
NOT; EKSİK HARF
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 17 Kasım 2021; 19:57:55 > -
Ayni evde iki adet ( birisi 18.000, diger 9.000 btu ) olmak uzerek gree fairy kullaniyorum. Diger arkadaslarin yorumuna baktim fakat plastik kalitesi hic kotu degil, aksine gri renk olanin plastik kalitesi bir cok klimadan cok cok daha iyi. Beyaz olan biraz daha basit duruyor dogru. Eger isitma modunda kullanacak saniz farkli bir model dusunmeyin bile. Wifi uzerinden kontrolleri basarili, bazen uygulama hata veriyor fakat cihaz kaynakli degil yazilimsal. Isitma performansi cok cok iyi olarak degerlendiriyorum, 5 yildiz uzerinden 4.5 yildizi kesinlikle veriyorum. Ozellik ile dis unitenin sessizligi muazzam. Ic unite belki biraz daha sessiz olabilirdi.
En can alici noktasi kumandanin islevselligi ve iFeel ozelligi. Airfel mi gree mu derseniz kesinlikle Gree. 7-12bin tl arasinda alinacak bence en mantikli cihaz.
Elektrik tuketimini tam hesaplayamiyorum, 9.000 lik olan isitma modunda surekli 24 dereceye ayarli llarak calisinca ayda 50tl civari bir fark yaratiyor…
Arkadaşlar merhaba. Yardımınıza ihtiyacım var. Ben Antalya'da yaşıyorum. 2 sene oldu geleli. Klima takılı evi kiraladığım için ve evvelinde hiç klima kullanmadığım için araştırmadım hiç. Şimdi ev aldım taşınacağım. Klima almam lazım bu hafta içi 2 tane. Yatak odası küçük 9000'lik yeter de salon 30 metrekare ve tavan 3 metre. Sizce 12.000 lik yeterli olur mu? Panjur yok, bina 30 yıllık, yalıtım var ama ne kadar iyi bilmiyorum.
Bir diğer husus da klima bilgim olmadığı için marka model önerilerinize ihtiyacım var. Baymak elegant plus çok satılmış, aynı fiyatta olan BOSH çok az satılmış. Kimisi diyor ki 5000 lira civarı para verene kadar ev senin mitsubishi al. Onda da çeşit çeşit model var. Cevaplarsanız sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Isıtma için yaptığınız yoruma dayanarak Gree marka klima almaya karar verdim.
Ama merak ettiğim kısım;
Aphro Inverter: ₺ 5.570 KDV Dahil
Fairy Inverter: ₺ 6.920 KDV Dahil
Pular Inverter: ₺ 6.030 KDV Dahil
Arada fiyat farkları var. Hangisini tercih etmem daha iyi olur. Bu arada hepsi 12.000 btu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D-EX-ter -- 19 Kasım 2021; 14:28:57 >
-
Hocam yerinizde olsam bir kere bile dusunmeden ucu arasindan fairy modelini alirdim. Digerlerinde bildigim kadari ile wifi ve ifeel ozelligi yok. Wifi pek onemli olmasa bile ifeel ozelligi kesinlikle bir klimada olmali. Uzun sure kullanilacak ise cihaz bu para cope giden bir para degil evimizde bir demirbas olarak uzun sureler kalacak. Tabi yine karar sizin.
Sağolun hocam, Servis ile fairy 12.000 btu modeli için pazarlık sonucu 6.550 tl (9 taksit) fiyat teklifi aldım. Bu döviz kuru ile iyi fiyattır sanırım ?
-
Tekrar Merhaba,
ilk mesajınızda tüketim değerleri ile ilgil olan soruyu atlamışım. Bu ayın faturası sabah saatlerinde kesilmiş. Gelen fatura 490TL.
Bu tüketimin içerisinde 7/24 hiç kapatılmadan 24-26 orta fan ayarında çalışan 2 adet ( 1 tanesi 9000 BTU Gree fairy, 1 tanesi 18000 BTU Gree fairy ) klima mevcut. Dediğim gibi klimalar hiç kapatılmıyor, yatma saatine yakın dereceleri 23'e getirilip bırakılıyor. Buna ek olarak home office çalıştığımız için ev içerisinde sürekli 2 adet PC 4 adet monitör, kettle filtre kahve makinesi, kahve makinesi sürekli çalışmakta. yaklaşık 3 günde bir kez ise çamaşır kurutma ve çamaşır yıkama makinesi çalışmakta yani evin zaten elektrik gideri normal şarlarda bi hayli yüksek. Bina yalıtımsız ve ev dublex, eski ve dört yanı açık bir bina.
yukarıda yazdığım bütün olumsuz şartlara rağmen gelen fatura makul bir düzeyde. Hiç klima kullanmasak dahi 200-300 lira aralığında bir tüketim yaşanıyor. hiç durmadan çalışan toplam 27.000 BTU kapasitedeki 2 klima için sanırı makul değerleri ( ısıtma modunda klimaların daha fazla yaktığını gözardı etmemek gerek )
12.000 BTU klimada ise hiç kapatılmadan sürekli çalışır ise bu bahsettiğim değerlerden çok daha düşük değer çıkacaktır, yarıdan daha az bir kapasiteye sahip...
bilginize.
-
Yer İzmir, salon yaklaşık 30m2 + 6m2 açık mutfak + 6m2 kadar hol var.
24.000 bir klima taktırmayı düşünüyorum.
Ekonomik elektrik tüketimi olan, kalitesi ortalamanın üzerinde klima tavsiyeniz var mı?
-
Gree fairy 18.000 btu yeterli olacaktir. Kendim kullaniyorum, sizin bahsettiginizden daha buyuk bir alanda. Suanda disarisi 9 derece, klimayi 22 dereye dusurdum isitma modunda😂
Eğer 24 lük bir klima yeterince soğutursa, hole bakan oda/odaların da kapısını açıp, 70m2 ye kadar soğutabildiği yere kadar faydalanmayı düşünüyorum.
Diyelimki yaz sıcağında 3 ay boyunca klimayı yoğun şekilde kullandık. Bu durumda elektrik sarfiyatı ve klimanın fiyatını göz önüne alırsak (klimanın ömrünü 10 yıl düşünerek) nasıl bir seçim daha mantıklı our:
Kaira DTXR71E 24000 BTU WiFi A++ Inverter 8K civarı
Demirdöküm Kion 24000 BTU Inverter 8.3K civarı
Gree Aphro A++ 24.000 Btu Inverter 10K civarı
Mitsubishi SRK63ZR-W(S) Diamond 21000Btu A++ 14.6K civarı
Daikin Shira Eco FTXP71M A++ 24000 BTU Inverter 21K civarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X