Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: akgun17 , Ozan3579 , senaydn Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 27 Misafir (6 Mobil) - 24 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.202
Cevap
945
Favori
4.860.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 31923193319431953196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar, standart koşullara sahip bir salonunuz varsa 18.000 BTU sınıfında bir cihaz işinizi görür. Bütçeniz dahilinde de Bosch 3000i ve LG Dualcool Plus (PC18SQ) modellerine bakabilirsiniz. @Circassian81

• Penanggalan kullanıcısına yanıt

Seer değeri bana biraz abartılı gelmekle birlikte, Daylux, Daikin'in alt markası. Yani garantiyi Daikin veriyor. Cihazın üreticisi ise Midea. Yani klima güzel bir klima. 12 taksit de gayet iyi bir alışveriş.

Bu alt marka olayını da netleştirmek lazım. 2015-2020'lere kadar klima biraz daha lükse kaçan bir ürün olduğu için, firmalar da kalite odaklı veya en azından öyle görünerek hareket edebiliyordu. Fakat 2020'lerden sonra pazar yapısı değişti. Artık klimalar rahat alınabilir olduğu gibi, tüketim maliyetleri de katlanılabilir oldu. Dolayısıyla, pazarın dramatik ölçüde büyümesi kaçınılmaz hale geldi.

İşte bu koşullarda, "çok iyi" üreticiler bile kırpılmış alt modeller piyasaya sürmeye başladı. Bir kısmı ise bunu doğrudan kendi markası değil de, alt marka üzerinden yapma kararı aldı. Burada ürünü başka bir büyük üreticiye yaptırıp, belli kalite standartlarını belirlemek ve ardından kendi satış kanallarını kullanarak pazarlamak niyeti var. Başarılı da oluyor. Benzer bir durum, ekran kartları için de söz konusuydu geçmişte. Aslında şu anda piyasada satılan kartların çoğunu doğrudan nvidia üretir, sadece firmanın amblemini basar. Fan man gibi bir iki şeyin tipi değişir o kadar. Bazı markalar ise çipi alıp, doğrudan kartı üretir. Bunlar genelde pahalı ve özellikli kartlardır, Asus ROG, Zotac xtreme, aorus, evganın bazı modelleri gibi.

İşte anladığım kadarıyla bu Midea, bu dünyanın nvidia'sı olmuş. Kim ne tip klima isterse üretiyor. Japonlar da, yüksek işçilik ve arge maliyetleri ile uğraşmamak için, kendi alt markalarını, tasarım ve yazılım süreçlerini kontrol ederek Midea'ya yaptırıyorlar. Samsung da bir modeli yaptırıyor mesela, oysa kendi fabrikası var.

Sonuç olarak, bu alt markalar japon cihazın kendisi kadar kaliteli olmasa bile, ona yakın bir kalitede diyebiliriz. Aksi takdirde firma, o garantiyi o cihaza vermezdi. Yani artık klima dünyasında (lüksten mainstream'e dönüş sebebiyle) kalite değil, fiyat rekabeti söz konusu.

• J.Astb33 kullanıcısına yanıt

İlginize çok teşekkürler, Kaira-Daikin ilişkisinden haberdar olduktan sonra Kaira Plus siparişini geçtim, Trendyol'da hakikaten güzel fiyatla satıldığını düşünüyorum. Servis ve kullanıma dair deneyimlerimi de devam eden süreçte paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nickimi_kedi7 N kullanıcısına yanıt
    İçinden çıkan boru dışında eklenen miktar için gaz basılması gerekir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mahalledeki bim tcl elite 12000 btu klimayı 6 taksit 22500 tl ye veriyor nasıl

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam,
    50bin lira civari.
    oneriniz var midir? gree fairy ile gree pular modellerini buldum. taksit yapiyor olmalarini begendim

• Elegant soft ile kaira plus arasında epey tasarruf farkı var sizce baymak (aux) tercih edilir mi? Fiyat farkı epey düşük.

• Başakşehir'de bir binada çatı katinda oturuyorum. Salonum 20m², odam 13 m² ve ikisi de yan yana. Multi split klima almayi dusunuyorum, tek unite ile disaridan baglanti yapilirsa daha az masrafli olur diye dusunerek. Daikin Shiro Eco modelini inceledim kendi sitesinden ama multi olarak satilmiyor sanirim. Nasil satisi yapiliyor onu da anlamis degilim.

Multi klima almanin verimsiz olacagini dusunuyorsaniz, ayrica fikir sunabilirseniz de cok iyi olur.

Onerebileceginiz marka ve model var midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: hogao34

Mahalledeki bim tcl elite 12000 btu klimayı 6 taksit 22500 tl ye veriyor nasıl

.

• Merhaba ortalama 25 bin civarına klima arıyorum üzmeyecek bir şey arıyorum 12000 btu öneriniz ne olur

• hardcrss kullanıcısına yanıt

umarım biliyorlardır

• Nickimi_kedi7 N kullanıcısına yanıt

Siz talep etmediğiniz sürece genelde yapmazlar. Buna dikkat eden bir servis görmedim.

• Arkadaşlar ,

12.000 btu bir klimanın broşürdeki enerji tablosuna baktığımızda görünen tüketim değerleri bu şekilde.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Bir klimanın elektrik tüketimi tabii ki bulunduğu bölge , konum , oda , m2 v.s'ye göre değişir.

Peki ilk tabloda verilen bu fabrika değerlerine göre ; bu klimanın 1 saatlik elektrik tüketiminin kaç kW olduğunu hangi satırdan anlıyoruz?

Yani tabloda verilen bu satırlardaki kW değerlerini , biz son kullanıcılar nasıl yorumlamalı ; örneğin Soğutma kapasitesi yada Soğutma giriş gücü gibi terimlerden ne anlamalıyız ?

İnternet üzerinden okuduklarıma göre yorumlarsam ; soğutmadaki kW tüketimi ( fabrika değeri ) saatte 0.85 kW sanırım.

Doğru mudur ?

Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını alabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Temmuz 2025; 15:8:50 >

• Selamlar.
    Daikin Sensira 12000
    36000 TL
    Bu klima için fikriniz nedir?

• bluemoon kullanıcısına yanıt

kişisel fikrim daikinin en düşük modelini almak yerine bütçe varsa shira . bütçe yoksa çin segmenti ürünlere bakmak daha mantıklı

• Merhaba ortalama 25-27 bin civarına klima arıyorum 12000 btu hangi marka önerirsiniz bu ürünler gözüme çarptı

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]trendyol.com
    Baymak Elegant Plus 12.000 Btu Inverter Klima Duvar Tipi (MONTAJ DAHİL) - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/baymak/elegant-plus-12-000-btu-inverter-klima-duvar-tipi-montaj-dahil-p-3517779

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seco1212 -- 24 Temmuz 2025; 16:54:50 >

• Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]trendyol.com
    Kaira Plus Dtxr35kp 12000 Btu A Wifi Inverter Super Ionizer Duvar Tipi Klima (MONTAJ DAHİL) - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/kaira/plus-dtxr35kp-12000-btu-a-wifi-inverter-super-ionizer-duvar-tipi-klima-montaj-dahil-p-948738722?boutiqueId=61&merchantId=226704

Bu model nasıldır acaba. Yatak odası için düşünüyorum da f/p olarak önerir misiniz?

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Maalesef sadece Cooling 5 kere yanıp sönüyor. Müşteri hizmetlerini aradım şalteri indirip kaldırın dedi.. evin şalterini denediğimde işe yaramadı

• Arkadaşlar merhaba işyeri için klima almamız gerekiyor. 2 oda birisi 25 m2 diğeri 90-100 m2 arasında. Nasıl bir yol önerirsiniz?

• Düne kadar evi buzhane yapan klimalar bugün garip bir şekilde daha ılıman hava üflemeye başladılar. kattaki tüm dairelerin dış üniteleri ortak bir iç balkonda yer alıyor. kontrol etmeye gittim bunaltıcı bir sıcak ortamda çalıştıklarını gördüm. balkondan dışarı açılan geniş bir menfez var. acaba tüm dış üniteler aynı anda tam performans çalıştıkları için mi ısınıp daha zor soğuk hava temin ediyorlar?

not: kattaki tüm klimalar mitsubishi electric'in çeşitli türlerinden oluşuyor.

• 
Sayfa: önceki 31923193319431953196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.