Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2529. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64.318
Cevap
953
Favori
4.865.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25272528252925302531
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sağolun hocam. Önceki modelleri bilmiyorum ama malzeme dokusu ve kalitesi iyi. Resimde tam net çıkmamış ama canlı görünce daha güzel ve çok şık tasarımı var. Sadece kumandası biraz karışık olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, yardımcı olabilirseniz sevinirim. LG AS-W126J1R0 12000BTU klima satın aldım. İç ve dış ünite arasındaki tesisat duruma göre 6 ila 8 metre arasında olacak. Kurulum için servisle görüştüğümde üç konuyu sordum:

(1) Vakum yapıyor musunuz,

(2) Kaynak sırasında azot basıyor musunuz,

(3) 5 metre üzerindeki ekstra her metre boru için gaz ekliyor musunuz.

Yanıt olarak:

(1) Başta vakuma gerek yok dediler fakat ısrar edince tavır değiştirdiler, makine getiriz dediler.

(2) 90 derece dönüş olmadığı sürece kaynak yapmamıza gerek kalmıyor, yapmamız gerekdiğinde ise boru ince olduğu için yüksek ısıya ulaşmıyor ve kül oluşmuyor, o nedenle azot basmaya gerek yok dediler.

(3) 10 metreye kadar gaz eklemeye gerek yok, bu klimaların içinde yeterli gaz var, verimliliği düşürmez dediler.

Aldığım bu yanıtlardaki doğruluk payı nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Özellikle yüksek verimliliği için bu modeli seçtim, o yüzden verimlilikten taviz vermek istemiyorum.

• Merhaba konuyu uzun zamandır takip ediyorum ancak şimdi soracağım sorunun cevabını hiç göremedim.
    İçinizde ECA Spylos klima kullanan var mı?
    Arçelik alacakken tavsiye üzerine biraz bekleyip araştırmak istedim de.
    Bilen varsa yorumları çok makbule geçecek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Faustus F kullanıcısına yanıt

vakum şart, 15 dakikanın altına düşülmesin....

son soruya cevap;5 mt nin üzerine gaz eklemeleri lazım, her marka için geçerli...

• Faustus F kullanıcısına yanıt
    O servisten kesinlikle uzak durmanız gerekiyor.

• Merhaba, İskenderun'da 15 m2 odada ısıtma ve soğutmada kullanılacak bir klima alacağız. Halihazırda Mitsubishi Heavy var eski bir model. Ofisin ön tarafı komole cam, kapısı da dairenin koridoruna açılıyor. Tavanı biraz yüksek sayılır. Açıkçası kışın tam ısıtmıyor, yazın da tam soğutmuyor. Servis gücün düşük olduğunu söyledi ama kaçlık takın dediğini hatırlamıyoruz.

Mevcut klima:

Yerine almayı düşündüğümüz;
    https://www.hepsiburada.com/kaira-dtxr35e-12000-btu-wifi-a-inverter-duvar-tipi-klima-p-HBCV00000FR2VZ?magaza=Daikin+T%c3%bcrkiye&url_src=and-product-detail

Değiştirdiğimize değer mi ve Kaira markası yeterince kaliteli mi; ustalardan yorum bekliyoruz.

• emtue E kullanıcısına yanıt
    Şuanki klimanız max8500btu soğutma,max10200btu ısıtma gücüne sahip, eski olduğundan dolayıda bu gücün bir kısmını kaybetmiştir. Paylaştığınız markayı ilk defa duyuyorum. 12000 btu güçlü bir klima olursa size yetecektir. Klimaları araştırırken max ısıtma ve soğutma btu larınıda dikkate alın. 12000btu klimaları aslında hiç sevmem çünkü neredeyse tüm markalarda 9000btu ile birebir aynı iç ve dış üniteler yazılımla oynanarak 9000 binden 12 bine çıkarılır.Bu yüzdende 12000btu klimaların max btu güçleri hep sönük kalır. Dikkat ederseniz çoğu markada 9000 ve 12000 binlik klimaların dış üniteleri tamamen aynı ağırlıktadır.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Evet hocam dediğiniz gibi ağırlıkları aynıymış. Daikin servis güvencesinde bir marka ama kim üretir nerede üretir bir bilgi bulamadım.

Bu fiyata windsor 18000 btu var, başka da göremedim. Açıkçası bütçe olarak 5 bini geçmek pek istemiyoruz. Var mıdır başka marka tavsiyeniz?

Arçelik r32 gazlı olanlara bakın, ya da arçeliğin yan markalarına bakın.

• Aslında LG kullanıyoruz işyerimizde, çokta iyi performansı var fakat bu alüminyum kondanser mevzusu kafamı karıştırdı. Lg- beko- arçelik- samsung hep üretimi değiştirmiş diye okudum. Beko ekolojik ve Lg dual modelleri aynı ürün sanırım? Okuduğum kadar önemli mi bu mevzu?

bir yaz sezonunun klimasız geçirdim , aldım iade ettim, geri çevirdim ve sonunda Boschun Yeni ürünü climate 3000i 12.000 btu modelini 5049 tl ye aldım, kurdurdum, menmunum, rs32 gazlı...çalışırken güç ayarı , fellomme(kişi takip), kumanda da termostat vs. birçok özelliği var...Sıcakların sonunda aldığım için ne kadar enerji harcadığını tahmin edemiyorum, 2. bir klimamda çalıştığı için hesap yapamıyorum.

bosch climate 6000i si var, orta seviye 6-7.000 aralığında, birde 9000i si var üst modeli; bütçe meselesi bütçem olsaydı bosch climate 6000i orta modelini alırdım.

giriş seviyesindeki 3000i modeli hemcinslerine göre kıyaslantığında başarılı...değerlendirmenizi tavsiye ederim.....

• yimust kullanıcısına yanıt

Hocam bahsettiğim Kaira Midea üretimiymiş, gittigidiyorda 4165 liraya düşünce ve Daikin tarafından da 3 yıl garanti olunca onu tercih ettim.

İlginize teşekkür ederim

Boschta midea ya yaptırıyor....güle güle kullanın..Hayırlı olsun...

• 18.000 lik bir klima alacağım. hem fiyat , hem performans , hem servis kalitesi ve firma müşteri politikası iyi olan bir marka model tavsiyenizi alabilir miyim :)

Arçelik alacağız yoksa :)

• Senceru kullanıcısına yanıt

İlkönce allah kolaylık versin diyiyorum.Çünkü 2 klima iade ettim, yaz sezonu sıcaklıklarıda gitti,sonunda servis ve muhatap güvencesini de düşünerek boscha yöneltim.Gerçi boschda klimaları midea firmasına yaptırıyormuş varsın olsun yaptırsın, enazından karşımda muhatap ve servis güvencesi var dedim.

Bosch ısıtma ve soğutma sistemlerini Bosch termoteknik adı altında toplatı.Bu bosch termo teknikte bu yıl yeni bir klima gurubu Türkiye de piyasayu sürdü Endüstriyel Bosch Climate 3000i, 5000i ve 6000i modelleri.

3000i serisi giriş seri, 5000i orta ve 6000i üst seri.Hatta avrupada bu serilerin 8000i ve 9000i serileri mevcut.

Ben 3000i serisini aldım ve kurulumunu Bosch termoteknik servisi yaptı.Servise sorduğumda Endüstriyel Klima ve normal klima arasında ne fark dedim.Aldığım cevap ise Endüstriyel olması ısıtma bakımından diğerlerinden daha fazla.Soğutmasıda keza öyle.Zaten cihazın etiktinde SEER ve SCOP değerleri yüksek, RS32 gaz kullanıyorlar....

Aldığım 3000i serisi giriş serisi olmasına rağmen zengin donanım özelliklerine sahip, kişi takip modu, kumandayı oda termostadı gibi kullanma, dış ünite fan hız ayarlama, %25, 50 ve 75 oranında enerji tasarruf modları daha niceleri..Sessiz iç ve dış ünite...

Muadilleri ile değerlendirmenizi tavsiye ederim... 

Bu detaylı yorum için teşekkürler. 8.000 tl olmus 3000i 18.000 btu :)

Direk midea ya mı yönelsek :))

Bosch i serisi klimaların teknik verilerinde max min soğutma ve ısıtma verilerini bulamadım.Her firma kendini över veri yoksa söyledikleri hep havadadır.Servislerin söylediklerine pek inanmayın. Bir ara demir dökümdü sanırım 24 btu klimalarının 34 btu ya kadar çıktığını kataloglara basmıştı hiç kontrol eden bile olmadı herkes öyle sanıp aldı daha sonra anlaşıldıki 34 değil max 24 müş :)
    Edit: demirdöküm a5 performans serisi hala verilerini değiştirmemiş, 24000 btu luk klimalarının 35000btu max güçte çalıştığını yazmışlar ancak bu imkansız birşey tamamen yanlış bilgi ve düzeltmiyorlar daha önce uyarmıştım haklısını imkansız bir rakam bir yanlışlık var demişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 28 Kasım 2021; 16:4:37 >
  • Senceru kullanıcısına yanıt

valla servis yüzünden boscha yöneldim, MİDEA nın servisine güveniyorsan olabilir...

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

bilgiler aşağıda, buyurun: taplodaki değerlere göre tercihimi yaptım.Soğutma min--max 4.700-14.700 SEER 7.0

ısıtma min-max 3.650--14.950 SCOP 4.2

edit; bilgi düzeltme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 28 Kasım 2021; 21:4:51 >
    Ben yeterli şekilde aramamışım demekki. Ancak söylendiği gibide güçlü cihazlar değiller. Endüstriyel olmayan daha güçlüleride mevcut.

• 
Sayfa: önceki 25272528252925302531
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.