Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2521. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
63.826
Cevap
925
Favori
4.836.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
29. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 25192520252125222523
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the flying dutchman

Ururu Sarara ile Ağustos faturam normalden 100 lira daha fazla geldi. Yoğun kullanım, 22 derece ve otomatik fana sabit bir şekilde kullandım. Verdiğim en mantıklı karar oldu.

12.000 btu 21.000 tl , bu klima gerçekten bu parayı edermi, kaç yılda kendini amorti eder....

• quote:

Orijinalden alıntı: yimust

12.000 btu 21.000 tl , bu klima gerçekten bu parayı edermi, kaç yılda kendini amorti eder....

Alıntıları Göster

Eder, ettiğini düşündüğüm için tercih ettim zaten. Ben 16500 tl'ye aldım. Bu şekilde elektrik sarfiyatı yaparsa diğer klimaların elektrik sarfiyatını düşünürsek bir kaç yıla kendini amorti eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

Hocam Sendeki modeli FTXZ35N mi?

Evet hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: joney1st

Peki hocam 5 kademeli filtreleme sisteminin içeriği hakkında bilgi var mı

Alıntıları Göster

Toz Filtresi, CatechinFiltre, Koku Giderici Filtre, Gün Işığı Filtre

• quote:

Orijinalden alıntı: yimust

konu bununla alakalı olmasın;Mehmet.Akif

www.vestel.com.tr
    Vestel’den Evlere Güneş Gibi Doğan Gün Işığı Teknolojisi | Vestel
    https://www.vestel.com.tr/kampanya/gunes-gibi-dogan-teknoloji

Evet hocam bu özellikten bahsediyorum

• yimust kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil olunca ne artısı var?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • the flying dutchman kullanıcısına yanıt

Hocam kışın ısınma amaçlı kullanacakmısın?

Performans nasıl acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

Hocam kışın ısınma amaçlı kullanacakmısın?

Performans nasıl acaba?

Kullanacağım hocam. Çok merak ediyorum. Kağıt üstünde ısıtma değerleri soğutmadan daha iyi gözüküyor. Apartman merkezi sistem. Yöneticinin kazanı açıp kapatma saatlerinden çok rahatsızım.

• quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

Yeni nesil olunca ne artısı var?

ısıtma soğutmada R32 gaz daha üstün, R32 ile R410 gazı internette araştırın, ....

• yimust kullanıcısına yanıt
    Performansları çok yakın. Açıkçası gaz tipinden ziyade klima modelinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Klima modelleri benzer fiyatlar da aynıysa r32 alınır. Ancak r410 lu model fiyat avantajı sağlıyorsa 410lu tercih ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

Performansları çok yakın. Açıkçası gaz tipinden ziyade klima modelinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Klima modelleri benzer fiyatlar da aynıysa r32 alınır. Ancak r410 lu model fiyat avantajı sağlıyorsa 410lu tercih ederim.

ilk edapta öyle gözüksede, uzun vadede enerji tasarrufu ön plana çıkıyor, verdiğiniz R410 gaza göre fazla parayı enerji tasarrufu ile amorti edersiniz, ...klimaların R32 ye dönmeleri bu yönde,..yoksa R410 a devam ederlerdi....

Hocam bende ısınma amaclı almıştım İlk cıktıgı zamanlarda halen kapalı kutu kurulumu bekliyor iş güç derken kurdurmaya sıra gelmedi.ısınmada iyi ve ekonomik ise kurdurmayı düşünüyorum aksi halde klima kullanımını bir kenara bırakıp satmayı düşünüyorum.Isınmadaki deneyimlerini bekliyorum hocam teşekkürler.

• Arkadaşlar Samsung 12000 lik klima seçimi yardımcı olur musunuz . Samsung diyorum çünkü değişim kararım var 2020 yada 2021 model sunacaklar . Fakat windfree modeli ile ilgili su damlatma ve ses problemi şikayetleri okudum Şikayetvar da

Hocam selamlar, öncelikle hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Bu uygun fiyatı hangi bayiden aldınız acaba, 9 bin btuluk cihaz için bile hangi Daikin satıcısıyla konuşsam 20 binden aşağı fiyat vermediler.

• Merhaba. Ben Bursa'da yaşıyorum ve evde home office çalıştığım için günün her saatini evde geçiriyorum. Mitsubishi HI SRK35ZSX-W(12.060 TL) veya SRK25ZSX-W(10.970 TL) ürünlerinden birini almayı düşünüyorum. İkisi de Diamond serisinin aynı modeli ancak BTU değerleri farklı, gelen keşif ekibinin tavsiyesine göre birini tercih edeceğim. Bu ürünü tercih etmemin sebeplerine gelince, öncelikle forumda mitsubishi markasından sıklıkla memnuniyetle bahsedildiğini gördüm.

form group - mitsubishi klima sistemleri
    | Form MHI
    https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk35zsx-w

Ayrıca sikayetvar.com'da diğer markalarla kıyasladığımda daha az şikayet olduğunu, gelen şikayetlere daha yüksek oranda çözüm bulunduğunu ve ilk montaj esnasında kesinlikle düzgün yapılması gerektiği konusunda hepimizin hemfikir olduğu vakumlama işleminde en az şikayete sahip marka olduğunu gördüm. Bu durum Mitsubishi Electric ve Mitsubishi Heavy Ind. firmasının her ikisi için de geçerli, yanlız Electric şikayetlerinin sayısı biraz daha fazla ancak şikayetlere çözüm bulma oranı Heay için %59 iken Electric için %66 olarak görünüyor.

Son olarak, seer-scop değerleri, A+++ enerji sınıfı oluşu(hem ısıtma hem de soğutma için) yukarıda bahsettiğim ürünün alınabileceği konusunda beni şimdilik ikna etti. Aklımdaki bir diğer alternatif de Daikin'in shira plus modeli(11.412 TL) oldu, eğer fikrimden cayarsam o modele yöneleceğim.

https://www.daikin.com.tr/shira-plus-14000-btuh-ftxm42r-inverter-klima-r32_183195

Sizlerin de düşüncesini sormak istedim. Size göre bu fiyatlara bu modeli satın almak, yukarıda yazdığım sebepler de göz önünde alındığında mantıklı bir karar mıdır?

Fikirleriniz benim için önemli zira bu fiyatlar benim de bütçemi zorlamasına rağmen, alacağım klimanın uzun vadede sorunsuz olması ve özellikle sıcak havalarda evdeki konforumu artırması için bir yatırım olarak bakıyorum. 3 yıl sonra sorun yaşayıp klima değiştirecek olduktan sonra 5 bin TL daha ucuza klima almak bana mantıklı gelmiyor. Özellikle bu modeli veya benzerini kullanan varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betonbender -- 26 Eylül 2021; 16:25:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: son kararım

Hocam selamlar, öncelikle hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Bu uygun fiyatı hangi bayiden aldınız acaba, 9 bin btuluk cihaz için bile hangi Daikin satıcısıyla konuşsam 20 binden aşağı fiyat vermediler.

Selamlar hocam. Özel bir durum vardı. Mesaj attım size.

• Merhaba @klima5505 ,

İlgili mesajınız üzerinden 1 yıldan fazla geçmiş ancak değerli bilgi birikiminizi ve tecrübenizi aynı kapsamda mümkünse tekar paylaşmanızı rica edeceğim. Ben de bu dönemde klima alarak yaklaşık 10 -13 bin TL civarında benim için hiç de azımsayamacağım bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. Özellikle bu dönemi seçmemin sebebi yıl sonuna doğru elektronik cihazlarda olabilecek muhtemel inidirimlerden faydalanmak istememdir. Konuya dönecek olursak;

Bursa'da yaşıyorum, home office çalıştığım için günün her saatini evde geçiriyorum ve 30 metrekarelik güney cephe bir salon için bir klima alacağım. Esas amacım yazın soğutma yapması, ikincil amacım ise klimamın uzun vade sorunsuz çalışması ve ileride başka bir eve taşınacak olursam gerekirse ısınma amaçlı da kullanabilmemdir.

BTU 12000 ile 18000 arasında bir tercih olacağını düşünüyorum, ancak seyrek de olsa zaman zaman salon kapısını açarak evin farklı kısımlarının da kısmen serinlemesi adına 18 bin olandan yana tercih yapmayı düşünüyorum(bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?). Almayı düşündüğüm modeller ise şu şekildedir:

1. Mitsubishi Heavy Diamond SRK35ZSX-W(12.060 TL) BTU 18000
    2. Daikin'in shira plus modeli FTXM42R (11.412 TL) BTU 14000
    3. Mitsubishi Electric Legendera LN35VG2 veya LN50VG2(Bunun fiyatını veya BTU değerlerini bir internet sitesinde bulamadım)

Daha önce belirttiğiniz üzere, Legendra ile Diamond arasında tasarım farkına ek olarak Poki Poki motor olduğunu yazmışsınız. Sizce bu fark klimada alım kararını etkileyecek büyük bir fark mıdır? Örneğin bunun için Legendera klimaya fazladan ne kadar bir ücret ödemek rasyonel olacaktır?

Daikin'in Shira Plus modeli için düşünceniz nedir? Diğer iki modeli de göz önüne alırsak tercih edilebilir mi? BTU 14000 olanı yazdım çünkü BTU 18 bin'e çıktığımda fiyat 14.393 TL'ye çıkıyor. Sizce BTU 14 bin benim için yeterli olur mu? Sizin ve diğer tüm forum sakinlerinin görüş ve tavsiyelerini beklerim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betonbender -- 27 Eylül 2021; 19:30:29 >

• Mehmet.Akif kullanıcısına yanıt
    Hikaye anlatmasınlar hocam Covid19u nasıl temizleyebilir bir klima böyle birşey mümkün değil. Filtreleme anlamında en iyi cihazları Toshiba ve Daikin firmaları üretiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • betonbender B kullanıcısına yanıt
    MHI SRK50ZSX ile ilgili açtığım konuda tüketimle ilgili ayrıntıları paylaştım. Size yardımcı olacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

İstanbul/Maltepe de 24 m2 salonuma çoğunlukla soğutma amaçlı klima almak istiyorum. Cephe olarak kuzey-doğu/güney-doğu yönlerine bakıyor. Çıkma altı olduğundan sabahları hariç yazın doğrudan güneş almıyor. Kışın rüzgar almıyor. Altında ve üstünde daire var. Evde 2 yetişkin bir bebek var. Isı yalıtımlı yeni bina. cephede 5-6 m2 ye yakın doğrama var. Salon kapı ile diğer mahallerden ayrılıyor. Bütçem 4-4.5 aralığında. Klima hesaplamaları yapılan yerlerde 12.000 yeterli diyor. Ancak marka konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Şu an LG Dual Eco S3-W12JA3AA indirimde. Alınır mı? ya da önerdiğiniz başka marka/model var mı?

Yardımlarınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 25192520252125222523
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.