Merhaba salonuma 18000 btu klima ariyorum 2 lg 1 airfel arasinda kaldim suanda aktid 3 adet airfel kullaniyorum memnunum lg nin daha iyi oldugunu duydum onerileriniz ne olur < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2522. sayfa)

-
-
Arkadaşlar Samsung windfree premium plus .
Yada windfree olmayan .premium plus modelini kullanan yada modeller hakkında Bilgi sahibi olan varmı . Windfree modeli icinsikayet varsa su damlatiyor sesli çalışıyor gibi yorumlar okudum. Samsung benden cevap bekliyor model seçimi için 3 model önerdiler hergangi bir ücret vermeden değişim olacak.
Elite modeli güzel görünüyor ama hepa filtre gibi filtresi var maliyetli olabilir diye düşündüm
Bu model için ise şu damlatiyor gibi şikayetler okudum
Bu model.ise diğerleri gibi windfree özelliği yok performans olarak da düşük
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herkese tekrardan merhaba,
Daha once dublex evimin alt katta bulunan yaklasik 12 metrekarelik odasi icin gree fairy 9.000 btuluk klima almistim. Suanda evin ust katinda oturma salonum icin klima arayisindayim, daha once de yazmistim fakat karar veremedim…
Salon yaklasik olarak 25 metrekare ve hole acilan yerde kapi yok, hol ve oturma odasi kapisiz bir sekilde duruyor ve hole ciktigim zaman ise merdiven boslugumuz var. yani ust kat komple olarak dusunulebilir. Ust kat yaklasik olarak 70. Metrekare. Bunun icin 24.000 btu klima alarak salona taktirmayi dusunuyorum. Arka odalarinda sogutma-isitmadan etkilenmesini istiyorum. Ev iki katli oldugu icin merdiven boslugu genelde cok soguk oluyor. Genel olarak isitma amacli kullanilacak. Evde kapi olmadigi icin 24.000 btu almak istiyorum.
Butcem 7.000 tl civari, vestel flora ve airfel 24.000 lik klimalar var. bu cihazlarin haricinde tavsiye edebileceginiz bir baska marka var mi? Mitsubishi skr63 alacaktim fakat 13.000 tl olmus….
Klima genellikle isitma amacli kullanilacak, gunun 10-12 saati isitma modunda kullanilacak. Tavsiyeniz nedir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: yimustbu cihaz üzerinde bende bayağı durdum ama servisine güvenemedim, yeni bir teknoloji kullanıyor, bayağı özellikleri güzel özellikle WindFree olayı,akıllı göz olayı ... evaporatörü bu özellikli cihazda bakır olması gerekir, alüminyum olan cihaz varmı, hiç duymadım....
Var son modeli durafin diye bir malzeme kullanmış
https://www.samsung.com/tr/air-conditioners/wall-mount/ar9500t-wind-free-ar12axaaawk-sk/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 3 Ekim 2021; 15:9:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
BloombergHTbloomberght
Mitsubishi Electric Başkanı Sakuyama istifa ettihttps://www.bloomberght.com/mitsubishi-electric-baskani-sakuyama-istifa-etti-2288972Klima kompresör vb üretim kalitesinde potansiyel sorun diye anladım ama . . .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vestel floraya bulaşmada ne yaparsan yap...yazın sıcaklarını onun yüzünden klimasız geçirdim..önceki mesajlarımda yazmıştım....
-
Airfel sanirim daha iyi bir tercih olacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba
Klimayı en fazla 4 ay kullanıyoruz yazın 2 ay kışın 2 ay gibi. Allerji sorunu oluğundan havayı en iyi temizleyen klimalardan alıp tüm yıl kullanmayı düşündüm. 24.000 lik bir klima gerekiyor. Hava temizleme konusunda en fazla teknoloji Mitsubishi klimalarda var gözüküyor ama fiyatı 23.000 TL civarında. Bu parayı vermek istemiyorum. Klimaların içinde küf , yetersiz filtreleme gibi sorunları olabileceğini düşünerek çok ucuz bir klimadan da çekiniyorum. Bir alternatifde ortalama bir klima alıp dyson hava temizleme cihazı almak ama onunda filtresi 1000 TL ve hersene yenilenmesi gerekiyor. Karar veremedim yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılar
-
Hava temizleme bildiğim kadarıyla sadece daikin ururu sarara modelinde var. Diğerleri çok efektif değil.
Biraz uzun ama okumanızı tavsiye ederim:
Hocam bakın bütün klimalar benzer şekilde çalışır. Dışta kompresör akışkanı soğutur/ısıtır; iç ünite de akışkanı heat exchanger da yani türkçesi kabaca radyatörden/eşanjörden/evaparatörden (bildiğiniz araba radyatörü gibidir, artık ne diyorsanız) geçirir, kapasiteyi tutturmak için fan yardımıyla hava sirküle edilir.
Soğutma görevi esnasında (kabaca türkçede klimayı açmak diyoruz) havada ki nem eşanjörde yoğuşur(buzdolabından çıkardığınız soğuk sürahin etrafında oluşan damlacıklar gibi). Bu yoğuşan nem kanala süzülür, su olarak ayrı bir hortumla dışarı süzülür. Soğutma esnasında sürekli eşamjörde belli bir miktar yoğuşma olur. Hava sirkülasyonu sırasında gözle göremediğimiz toz bakteri mantar küf virüs vs ne varsa fan sebebi ile havalanır ve iç ünitedeki eşanjörün nemli kısımlarına, nemli tahliye kanallarına vs yapışır. Siz klimayı kapatır kapatmaz ıslak eşanjör ortam sıcaklığına yükselir, mikroorganizmaların üremesi için gerekli olan nem ve ısı ortamı sağlanır. Kapalı kaldığı sürece de mikrop bakteri küf vs üretir. Tekrar çalıştırdığınızda bu mikroorganizmalar olduğu gibi odaya saçılır.
Split klimalarda bulunan filtreler genelde kaba ve geçirgen filtrelerdir. Sadece kaba tozu/poleni tutarak eşanjörün tıkanmasını engellerler. Hem mühendislik açısından, hem maliyet/ekonomik sebeplerden, hem enerji verimlilişi hem satış/pazarlama sebebi ile hiç bir split klimada bu sorunu ortadan kaldıracak bir filtreleme tekniği kullanılmaz. Aktif karbon/ koku vb filtreler çok ufak bir kesimde kullanıldıkları ve eşanjörü tam kapatmadıkları için hiçbir zaman bu durumu engellemezler.
Son zamanlarda sterilizasyon için klimalara ayrıca ionizer takviyesi yapılmaktadır, ancak bu eşanjörün kirlenmesini engellememekte, sadece klima açık iken sirküle edilen havaya ion takviyesi ile bir miktar fayda sağlamakta.
Kendi kendini temizleme özelliği olan klimalarda teorik olarak bu yoğuşmayı maks düzeye çıkarmak üzerine tasarlanır ancak tahmin edeceğiniz üzere pek de işe yaramaz.
Bazı kaliteli klimalar kapanmadan önce bu yoğuşmayı kurutmak için bir süre kompresörü stopa çekip sadece iç fanı eşanjörü kurutana kadar çalıştırarak nemi uzaklaştırmaya ve mikrop çoğalmasına engel olmaya çalışır. Oda tam anlamıyla işe yaramaz.
İşe yarayan Hepa filtreler ve UV sterilizasyonu gibi yöntemler sektörde sadece merkezi sistemlerde, özel hastaneler plazalar, uçaklar vs gibi yerlerde talep doğrultusunda kullanılmaktadır.
Bazı firmalar eşanjörü nispeten kolay yıkanabilir klimalar çıkardılar. Yurt dışında bazı firmalar Uv-c ışık takviyesi yaptılar. Ancak ülkemizde sanırım sadece gree nin kolay yıkanabilir kliması var.
Klima yıkamakta basit ama uğraştırıcı, zaman alıcı ve ekip isteyen bir iş olması sebebi ile insanlar çoğu zaman sezon dan sezona servislere temizletmeyi tercih ediyorlar.
Size tavsiyem alacağınız klimada mutlaka iyonizer olsun. Varsa piyasada uv lambalı bir model o olsun hatta.
Onun dışında kendiniz yıkayacaksanız özellikle iç ünite kolay sökülebilir olsun. Servise yıkatacaksanız 200-300 tl ye iç dış yıkarlar.
Youtubdan birkaç klima temizleme videosu izleyerek kendiniz yıkayıp yıkamayacağınıza karar verip, tercihinizi ona göre yapabilirsiniz.
Bunun dışında mutlaka klima alırken seçerken iç ünitenin kapağını açarak içini filtrelerini vs inceleyin.
Daikin uhuru sarara da nem kontrol özelliği var, ayrıca kullanılan komponentler kaliteli, bu sebeple pahalı. Beklediğiniz hijyeni split klimada bulmanız zor. Ancak herkes bu mikrop yuvalarını mecburen kullanıyor.
Yanına en baba hava temizleme cihazıda koysanız, odayı her gün silip süpürseniz de illaki havada mutlaka bir mantar küf spor bakteri vs insanlarla beraber taşınacaktır.
Split klimalar da sadece içteki havayı sirküle eder, dışarıdan temiz hava almazlar. Ülkemizde de dışarıda hava emen pencere tipi klima artık satılmamakta. Zaten açık havada dahi mikroorganizmalar mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ekim 2021; 6:29:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Cevaplarınız için teşekkürler Daikin Ururu Sarara veya Mitsubishi lenegdra gibi makineler 20 nin TL üzerinde. Söylediğiniz özelliklere en yakın LG art cool buldum o da maksimum 18.000 btu. hava temizleme cihazlarına da baktım iki temel tip var sanki HEPA filtresi olanlar ve iyonizer li olanlar. HEPA filtre net sonuç ama filtre değişimi pahalı özellikle Dyson da. Fakir in filtreleri nispeten daha ucuz.
-
LG artcool mantıklı duruyor kağot üstünde. Arçelik/beko da bir ara kendi markası altında lg satıyordu. Teknik bilgi açısından forumda daha bilgili arkadaşlar vardır, onlarında tavsiyesi görüşleri önemli.
Orjinal hepa filtreler malesef anlamsız derecede pahalı.
Ben genelde filtreleri kg-part.com / supurgemarket.com veya BLCfiltre.com n11.com gibi yerlerden en olmadı aliexpress.com dan sipariş ediyorum mümkün mertebe.
Hava temizleme cihazları hiçbir vakit ortamın iyi bir süpürgeyle(toz kaçırmayan) süpürülmesi kadar etkili değildir bilginiz olsun. Birçok süpürge markası hali hazırda hepa filtre zaten kullanıyor. İonizerli süpürge dahi mevcut piyasada.
Eğer şehir merkezinde toz egzoz baca solumuyorsanız hava temizleme cihazı yerine robot süpürge tavsiye ederim. 3 aşağı 5 yukarı ikisinde de benzer özellikte hepa filtre mevcut. Günün sonunda ortamı havalandırdığınız taktirde daha başarılı sonuç elde edersiniz. Sonuçta yerler tozluysa her adımda yerden toz kalkar. Kumaş koltuk kanepe yatak yorgan hatta kıyafetler zaten direk toz fabrikası.
Hava temizleme cihazları nispeten düşük tüketimle sürekli çalışmak üzere tasarlanmış cihazlar. Havası kirli ppm yüksek şehirlerde kapalı ortamda kullanılmak üzere tasarlanırlar genelde.
1- hepa
2- uv-c
3- ionizer
4- aktif karbon
5- Su ile fitre
gibi yöntemleri tek tek veya beraber kullanırlar.
Eğer kirleticinin ana kaynağı dışarıdaki hava kalitesi ise gerekli ve etkili olurlar.
Eğer problem içeri kaynaklı toz akar mite vs ise tek çözüm ortamı düzenli süpürmek ve tozutan koltuk kanepe halı yorgan battaniye eski yatak vs gibi etkenlerden mümkün mertebe uzak durmak. Robot süpürgeler genel olarak daha etkin çözüm olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ekim 2021; 18:11:3 >
-
Selamlar herkese İzmir de yeni alıp tadilat planladığım ev için klima araştırması yapıyorum.
Ara kat, binada mantolama mevcut.
32 m2 salon+ 12 m2 oda: güney cephe
22 m2 yatak odası + 11 m2 oda: doğu cephe
Daikin 2 adet 20.000 btu dış ünite ve bunlara 18.000 + 9.000 ve 9.000+9.000 bağlanacak şekilde 4 adet Shira Plus iç ünite için borular hariç 28 bin tl fiyat aldım. Sanırım 1500-2000 tl de borular için gerekecek.
Fiyat olarak uygun mudur?
Güney cephedeki salon ve odada kullanılacak olan 18.000+9.000 iç üniteler için için 20.000 dış ünite yeterli olur mu?
Teşekkürler.
-
Merhaba Arkadaşlar;
İzmir de bulunan 30 metrekare müstakil bir evde uzun ömürlü, az enerji harcayan, ısıtmada ve soğutmada kullanmak için klima almak istiyorum.
18000 BTU
Mitsubishi Heavy Premium/SRK50ZS-W 9500TL (Japonya)
Mitsubishi Electric Enviro/MSZ-AP50VG 12500TL (iç Ünite Türkiye/Dış Ünite Tayland)
Daikin Shira Plus/FTXM50N 14000TL (Türkiye/Çek Yerli Üretim)
20000 BTU
Mitsubishi Heavy Premium/SRK63ZR-W 11500(Japonya)
Mitsubishi Electric Enviro/MSZ-AP60VG 15200(İç ve Dış Ünite Tayland)
18000 lik Mitsubishi Electric in iç ünitesi Türkiye üretimi olduğundan bir tereddüt yaşıyorum 20000 lik olanı iç ve dış ünitede Taylant üretimi. Sizce Fiyat, Performans, verimlilik açısından hangisini almalıyım?
-
18000 BTU klimalar arasında Enviro serisi daha verimli gözüküyor. Eviniz yalıtımlı ise daha küçük klima alabilirsiniz. Bende yalıtım olmayan müstakil evde aileme almış olduğum 14000 BTU ME Enviro MSZ-AP42VG kullanıyorum. Çok memnunum. Aslında eviniz küçük, yerinizde olsam 12000 BTU olup performanslı klimaları da değerlendiriniz. Örneğin MHI Diamond 12000 BTU SRK35ZSX-W serisi çok iyidir, bunu kullanan bir kullanıcının meşhur bir YouTube videosu var, bir izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca bütçeniz varsa yine MHI Diamond 18000 BTU SRK50ZSX-W serisini ya da ME Legandre serisini de düşünebilirsiniz.
Ayrıca, Türk malı olunca kötü mü oluyor? :)
Dostum bahsettiğin Mitsubishi diamond 12 bin lik klima ile Daikin shira plus 12 binlik klima arasından senin tercihin ne olurdu, herikisi de a+++ klimalar ama Daikin r32 gaza sahip ayrıca wifi özelliği de var.quote:
Orijinalden alıntı: evil230218000 BTU klimalar arasında Enviro serisi daha verimli gözüküyor. Eviniz yalıtımlı ise daha küçük klima alabilirsiniz. Bende yalıtım olmayan müstakil evde aileme almış olduğum 14000 BTU ME Enviro MSZ-AP42VG kullanıyorum. Çok memnunum. Aslında eviniz küçük, yerinizde olsam 12000 BTU olup performanslı klimaları da değerlendiriniz. Örneğin MHI Diamond 12000 BTU SRK35ZSX-W serisi çok iyidir, bunu kullanan bir kullanıcının meşhur bir YouTube videosu var, bir izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca bütçeniz varsa yine MHI Diamond 18000 BTU SRK50ZSX-W serisini ya da ME Legandre serisini de düşünebilirsiniz.
Ayrıca, Türk malı olunca kötü mü oluyor? :)
-
R32 olmayan klima kalmadı, ikisi de güzel klima ancak MHI verimi yani seer ve scop değerleri çok iyi. Ayrıca, Diamond serisi çok daha performansıdır. Ayrıca ısıtmada çok iyi gözüküyor. Bunu kullananlar var, ve de memnunlar.
İzmir’de Özler klimaya bir uğrayın bence, çok profesyonel bir ekip keşif yapsınlar sonra karar verin.
-
-
Yeni eviniz öncelikle hayırlı olsun. neden multi klima? Teke tek takma imkanınız varsa kesinlikle multi klima takmayın. Örneğin salonunuzdaki 18000 btu luk iç ünitenin tam kapasite çalışmasını istiyorsanız asla 9000btu luk iç üniteyi açmamalısınız. Söyle bir düz mantık var 18 lik 18000 btu çekerse 2000 btu da odaya kalır ama bu tamamen yanlış. Siz odayı en kısıkta bile açtığınızda oda,salonun kapasitesini düşürecektir. Bir arıza durumunda 2 oda birden kapanacaktır. Birde boşuna fazladan bakır boru parası ödeyeceksiniz.İmkanınız varsa teke tek seçip dış üniteleride iç üniteye en yakın şekilde konumlandırıp rahat rahat kullanın. Hatta 11m2 oda için 7000 btu hayli hayli yetecektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X