Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2519. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25172518251925202521
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakır fiyatlarının artması, klima üreticilerini alüminyuma yöneltiyor.


    Bakır fiyatlarının bu yıl rekor düzeyde artması, önemli bir tüketici piyasasındaki alıcıları daha ucuz alternatifleri değerlendirmeye teşvik ediyor. Küresel bakır talebinin önemli bir bölümünü oluşturan klima sektöründe tüketimin risk altında olduğu belirtiliyor.

    Dünyanın en büyük ekipman üreticisi Japon Daikin Industries Ltd, 2025 yılına kadar birimlerindeki bakırın yarısını alüminyumla değiştirmeyi planlıyor. Çin Ev Aletleri Araştırma Enstitüsü Direktörü Song Jingxue, Bloomberg News'e yaptığı açıklamada "Özellikle bakırda olmak üzere, emtia fiyatlarındaki artış, klima üreticileri üzerindeki maliyet baskısını artırıyor." dedi. Song, üreticilerin çoğunun alüminyumu daha ucuz bir seçenek olarak gördüğünü belirtti.

    Daikin Sözcüsü Takashi Abe, şirketin 2013'ten beri bazı makinelerde alüminyum kullandığını, bakır fiyatlarının arttığı göz önüne alındığında bu dönüşümü hızlandırmayı planladıklarını ifade etti.

    Başka bir Japon üreticisi Fujitsu General de ısı eşanjörleri gibi bakır yoğun parçalarda alüminyum kullanmayı değerlendirdiklerini söyledi.


    2 saat önce (09.09.2021 11:35) © Reuters





  • Matraxater kullanıcısına yanıt

    ben aldim bin pismanim. KArgo 20 gunde geldi, kutu patlakti almadik yenisi geldi vs


    Servis vakum filan umrunda degil, yapmiyorlar. TAktiklarinin 2. gunu sicak uflemeye basladi. GAz bastilar tekrar (anlayanlar bilir en basta dogru basilip vakum yapilirsa 30 sene gider o gaz)


    Ucuncuye bekliyoruz bakalim. Servis fislerini topluyorum, sifir klima yuzunden ugrasicaz bekliycez bir dunya tuketici mahkemesi, iadeler vs. Lg'nin de umrunda degil bu durum standart servise yonlendiriyor ama onlar da gaz basip gidiyor. 24 saat gecmeden gene ayni problem.. Klima bence dogru takilirsa sorun yok ama servisleri rezalet.

  • ufo U kullanıcısına yanıt

    genelde bütün servisler böyle, bu servisleri şikayet edecek merci olmayınca durum böyle, firmalarında işine geliyor servislere mahkümlar.

    Bosch klima taktırdım, vakumu zar zor 10 dakika yaptırdım...lanet servisler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 10 Eylül 2021; 20:2:48 >
  • .............




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 12 Eylül 2021; 6:45:44 >
  • yimust kullanıcısına yanıt

    hocam adam servis fisi de vermiyor ki. sogutmuyor diye 4 kere fis alsam tuketici hakem heyeti vs iade karari cikarticam diycem ama 6-7 ay ugrasmam gerek. Sonra??

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufo

    hocam adam servis fisi de vermiyor ki. sogutmuyor diye 4 kere fis alsam tuketici hakem heyeti vs iade karari cikarticam diycem ama 6-7 ay ugrasmam gerek. Sonra??

    Servis fişi almadan kabul etmeyin

    Şuan bekoda karşılaştım geliyir işlem yapıyor fiş vermiyor sms ile yolluyor linkte servis fişi gibi ama sonra istediği gibi siliyor onlari


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufo U kullanıcısına yanıt

    kardeş, genelde çoğumuz aynı hatayı yapıyoruz, direkt servisi arıyoruz , onlarda keyfi keder iş yapıyorlar.

    Oysa firmanın müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaytı açtırırsak, onlar sisteme işliyorlar ve servise yönlendiriyorlar, serviste gelip yaptığı işi müşteri hizmetlerine bildirip kayıtı kapattırmak zorunda.

    Hal böyle oluncada servis ister fiş versin ister vermesin, tüm kayıtlar müşteri hizmetlerinde.istediğimiz zamanda müşteri hizmetlerinden mevcut kayıtlar SMS yoluyla bu kayıt ve işler hakkında bilgi alabiliriz.


    Hakem heyetine E-Devlet yoluyla müracaat ediyorsun, kısa bir sürede karar verebiliyorlar, ....

  • klimam ısıtmıyor. daha doğrusu 5 dakika ısıtıyor sonra 10 dakika duruyor. neden böyledir ki? 2013 model eski arçelik klimalardan

  • yimust kullanıcısına yanıt

    Aynen dediginiz gibi firmanin musteri hizmetlerini arayip kayit actiriyorum. Ancak adamlar gelmiyor. TEkrar firmayla (LG) irtibata geciyorum bana servisin numarasini verip ordan arayip cagirin diyor. Lan ben cagirip halledeceksem senin musteri hizmetlerin niye var?!?!?

  • işte bu nedenle boschu tercih ediyorum, biraz ciddiyet bunlarda var....

  • Arkadaşlar bazen özellikle geceleri lg klimamda iç ünite göstergesinde küçük ikon olarak üst üste kartanesi ve su damlası işareti çıkıyor ve hava kanalı nerdeyse kapanarak hava üflemesi duruyor. Bu üst üste duran küçük kartanesi ve damla işaretinin anlamı nedir?

    Bu gönderdiğim resimdekine benziyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendorf

    Arkadaşlar bazen özellikle geceleri lg klimamda iç ünite göstergesinde küçük ikon olarak üst üste kartanesi ve su damlası işareti çıkıyor ve hava kanalı nerdeyse kapanarak hava üflemesi duruyor. Bu üst üste duran küçük kartanesi ve damla işaretinin anlamı nedir?

    Bu gönderdiğim resimdekine benziyor.

    Nem alma modu olabilir. Klimanın kullanma kılavuzunda bu simgelerin ne anlama geldiği yazıyor olmalı.





  • ytuytu88 Y kullanıcısına yanıt
    Ne kılavuzda ne de internette birşey bulabildim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • üsteki işaret soğutma, aldaki nem alma, öbür işaret bizde yok....

  • Klimalar ortamı soğutmak için iyi ama çok kritik bi konu var o da filtre. Klimalar zamanın ve düzgün temizlenmezse havayı zehirliyo. Bilmeyenler için söyleyeyim Vestel'in bazı klimalarında Gün Işığı Pro adında bi özellik var. Bu özellik sayesinde zararlı virüs ve bakterileri öldürüyo. Covid-19u bile temizliyo. Filtrelemeyi yaparken güneş ışığına benzer şekilde bi ışın teknolojisiyle temizleme yapıyo. Beş kademeli filtreleme sistemi var hem iç ortamın hava kalitesini arttırıyo hem de iç aksamların temizliğini sağlıyo. Eeee daha ne olsun. Klima seçerken bu özelliği dikkate almakta fayda var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet.Akif -- 18 Eylül 2021; 21:39:0 >
  • Mehmet.Akif kullanıcısına yanıt

    valla klimalarda kendi kendini temizleme özelliği var, sizin dediğiniz daha ziyade hava temizleme cihazlarında mevcut; her klimade genellikle ;


  • Mehmet.Akif kullanıcısına yanıt
    Covid19 u nasıl temizliyor ? Öyle bir teknoloji buldularsa tüm dünyaya satsınlar :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • jemjem kullanıcısına yanıt

    Kardeş, ben de senin gibi çok araştırdım hatta önceki sayfalarda paylaşmıştım,klima maceralarımı , 3 kilama iade etmiştim.

    Senin limite 500 tl daha eklersen Boschun climate3000i 12.000 lik modeli tavsiye ederim.


    Şuanda 1 aylık olarak kullanıyorum, ısıtma ve soğutma değerleri yüksek SEER 7.0 ve 4.1/5 R32 gaz lı.

    Kumandası ışıklı, wifi modülü ayrı satılıyor, wifi altyapısı hazır, en güzel yanı ise dış ünitenin geceleyin komşuları rahatsız etmemesi için İNOGRAFİK GÜRÜLTÜ AZALTMA( ses seviyesini kademe kademe ayarlaman), gerçi çok sessiz çalışıyor, neden bu modu koymuşlar anlamış değilim.Dış ünitenin yanında sadece rüzgar sesi duyuyorsun.

    Kendi kendini temizlemesi, eco gear modu,(elektrik tasarrufu, %25, %50, %75) gibi. FELLOW ME (beni takip et fonksiyonu, uzaktan kumandadaki sensör vasıtasıyla sıcaklık kontrolü, kumandanın bulunduğu yerdeki sıcaklığı algılayarak soğutma yapıyor.

    İç ünite çok sessiz, eco modda resmen hafif bir meltenimsi rüzgar esintisi ile karşılaşıyorsun.


    Daha bir çok özelliği....yalnız wifi modülü henüz türkiyede satışa girmedi, bu klimalar 3000i, 5000i, 8000i şeklinde Türkiyeye getirildi, yeni 2021 modeller...bütçe geniş olsa 5000i sini almak daha mantıklı oda 6.500...7000 aralağında satılıyor, 3000i ise aşağıdaki linkte 5.049 tl...


    NOT: Bosch ısıtma ve soğutma ürünlerine Bosch Termo Teknik adı altında topladı, Bu Klimalarıda Türkiyeye getiren Bosch termoteknik, montajınıda Bosch Termo Teknik servisleri yapıyor, Normal Bosch sevisleri bu ürünlerin montajını yapamıyorlar.

    Bosch Servisleri genelde düzgün çalışıyorlar, tercihimde bu yönde olmuştur.

    Ama yinede siz bilirsiniz , düşüncelerinizi engellemeyeyim, sizde bir önfikir oluşması için bu bilgiyi paylaştım.


    Ürünü hepsiburada jet kendi getiriyor, sipariş ertesi teslimat, adamlar güzel işler yapıyor, normal kargocular gibi değil, düzgün taşıyorlar......


    https://www.hepsiburada.com/bosch-climate-3000i-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-split-klima-p-HBCV000009GMXM


    bosch
    Bosch Split Inverter Klimalar | Bosch Termoteknoloji
    https://www.bosch-thermotechnology.com/tr/tr/ocs/residential/split-klimalar-754605-c/





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 19 Eylül 2021; 20:30:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet.Akif

    Klimalar ortamı soğutmak için iyi ama çok kritik bi konu var o da filtre. Klimalar zamanın ve düzgün temizlenmezse havayı zehirliyo. Bilmeyenler için söyleyeyim Vestel'in bazı klimalarında Gün Işığı Pro adında bi özellik var. Bu özellik sayesinde zararlı virüs ve bakterileri öldürüyo. Covid-19u bile temizliyo. Filtrelemeyi yaparken güneş ışığına benzer şekilde bi ışın teknolojisiyle temizleme yapıyo. Beş kademeli filtreleme sistemi var hem iç ortamın hava kalitesini arttırıyo hem de iç aksamların temizliğini sağlıyo. Eeee daha ne olsun. Klima seçerken bu özelliği dikkate almakta fayda var

    Hangi virüs ve bakterileri temizliyor?

  • 
Sayfa: önceki 25172518251925202521
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.